Dodaj do ulubionych

Wiosna pilnie poszukiwana !!

06.03.06, 09:41
No niby slonko przebija sie przez czape chmur, ale znowu pruszy snieg i zimno
jak pieron. Juz mam dosyc skrobania szyb i czekania na rozgrzanie
silnika...ech no wiec rozpoczynam watek wygladajac wiosny. Jak bedziemy ja
zaklinac to moze wreszcie do nas przyjdzie..Co Wy na to?
No wiec tak, na wiosne mam przygotowane Cinema do czekoladowych przyodziewkow,
ponadczasowe Birmane. Oczywiscie nie moge sie doczekac kiedy zaczne romanse z
jasminowcami typu Alieny i Pure Poisony ...czeka Balmya a tu zima.
Pomozcie!!!
Obserwuj wątek
    • coralin Re: Wiosna pilnie poszukiwana !! 06.03.06, 14:45
      Też czekam z utęsknieniem krzywiąc się na otulacze swetrowe- i te wełniane i
      zapachowe. Wbrew pogodzie schowałam swetrzyska głęboko do szafy:)Już nie mogę
      na nie patrzeć.
      Tej zimy nie miałam swojego zapachu, używałam wielu na zmiane, poszło tez
      wreszcie trochę próbek. A od jakiegoś czasu używam "bezczelnie kwiatowych"
      Fleurs d'oranger SL (Madllen:*)Jak staję sie jeszcze bardziej śmiała w
      marzeniach o ciepłych dniach to wyciagam zapachy na naprawde gorące dni- L'eau
      de Monteil, Ogródek śródziemnomorski i Caleche eau delicate. Ale wiosnę i tak
      czuć juz w powietrzu, przez skórę :)))
      A tak w ogóle witaj Benita:*
      • benita5 Re: Wiosna pilnie poszukiwana !! 08.03.06, 22:29
        Witaj Coralin :-** jak milo Cie widziec!!
        Czy wiesz, ze Caleche eau delicate mi sie tylko z Toba kojarzy? ;))
        A tak wogole to u nas byl dzis pieeeekny sloneczny dzien. Nawet wieczor znacznie
        cieplejszy...byc moze to sugestia dzisiejszego swiatecznego ocieplenia
        serducha:) W kazdym razie Wasze zaklinanie na pewno pomoze w nawolywaniu wiosny;))
    • a.g.n.i Re: Wiosna pilnie poszukiwana !! 06.03.06, 22:03
      ja czekam na fiołki, te prawdziwe i te w butelce, na razie ich nie noszę,
      czekam na "ich czas"... i czekam na wyjazd na majówkę do przyjaciół pod Płock,
      albo do Rogowa i latanie boso po trawie i zapach mokrej ziemi, świeżych liści,
      trawy, wszystkiego... i te ciężkie ciuchy z ciebie pościągam i może nawet raz
      na parę dni nie ubiorę się na czarno;-P
      i wycieczki skuterowe (jest nowy skuterek, no, on to juz prawa jazdy wymaga,
      jeszcze niektórzy muszą je zrobić) - hehe, na skuterze to będę nosila Bvlgari
      Black może;-DDD

Ale najbardziej to czekam na kwitnące szafirki;-) ach...
      • a.g.n.i Re: Wiosna pilnie poszukiwana !! 06.03.06, 22:06
        z SIEBIE oczywiście pościągam (te ciężkie ciuchy) Uppps... jakaś pomyłka
        freudowska? no to chyba też znak tęsknoty za wiosną;-PPP
        • kalia_t Re: Wiosna pilnie poszukiwana !! 06.03.06, 22:52
          Wiosna pilnie poszukiwana, przewidziano wysoką nagrodę...w postaci dużej ilości
          perfum:-))))
    • madlaine_xx Re: Wiosna pilnie poszukiwana !! 07.03.06, 14:07
      ja się zlewam ostatnio Pamplelune, ILA, Premier Figuier i marzę o lecie, wiosnę
      moge pominąć, bo jej nie lubię, wiosną jestem o rok starsza, a latem cieszę się
      na urodziny męża, by móc mu sprawić jakiś zaskakujący prezent.

A najbardziej co roku czekam na ciepły wrzesień, idziemy wtedy z mężem na spacer
      nad Łynę powspominać nasz slub, gdy po ciepłej mżaweczce pojawiła się
      przesliczna tęcza, ja dzielnie maszerowałam po wilgotnej trawie w perłowej
      sukni i szpilkach, które potem czyścił mój mąż rękawem swojej marynarki, bo
      chusteczkę zgubił w drodze :))) powietrze miało wtedy specyficzny zapach, było
      wilgotne, lepkie i jakieś słodko-zielone ... bardzo odurzające, a może to tylko
      zniekształcone wspomnienia :)
      • madlaine_xx Re: Wiosna pilnie poszukiwana !! 07.03.06, 14:08
        zresztą chyba się rozpisałam zupełnie nie na temat :)))

Ale pomoge Wam pozaklinac wiosnę, u mnie dzisiaj wyjątkowo słonecznie, śnieg się
        topi, więc może już niedługo przyjdzie Zielona Pani ?
        • rybkad Re: Wiosna pilnie poszukiwana !! 08.03.06, 11:04
          A ja wiosnę lubię choć czekam z utęsknieniem na pierwsze upały, w tym roku może
          nawet bardziej niż zawsze bo będę mogła ściągnąć dach z nowego samochodu i
          jechać sobie z rozwianymi kudłami pod gołym niebem. Pachnąc oczywiście
          soczyście Le Monde est Beau, jakoś nie umiem znaleźć sobie innego zapachu na
          pore kiedy zrobi się już ciepło, no może jeszcze Gentiana ale to juz nie to
          samo:)
          W tym roku myslę o nadchodzącej wiośnie z radością pomieszaną z przerażeniem;)
          Czeka mnie obrona dyplomu a najpierw dokończenie pracy inzynierskiej, czyli
          całą wiosnę będę ślęczała nad książkami i przed komputerem.....
          • achemiczka A ja już dziś... 08.03.06, 11:27
            .... czuję Wiosnę jakby tu obok mnie siedziała... To wszystko za sprawą
            magiczego ABRIL :)
            • coralin Re: A ja już dziś... 08.03.06, 13:41
              achemiczka napisała:

> .... czuję Wiosnę jakby tu obok mnie siedziała... To wszystko za sprawą
              > magiczego ABRIL :)

Ja z tym zapachem witałam pare wiosen od 1998 roku. Świetny na wiosenne
              poranki, bo budzi do życia , daje kopa i energię, a przy tym to nie typowy
              świezuch a subtelny kobiecy zapach.
          • dori7 Re: Wiosna pilnie poszukiwana !! 09.03.06, 09:57
            rybkad napisała:

> W tym roku myslę o nadchodzącej wiośnie z radością pomieszaną z przerażeniem;)
            > Czeka mnie obrona dyplomu a najpierw dokończenie pracy inzynierskiej, czyli
            > całą wiosnę będę ślęczała nad książkami i przed komputerem.....

No to jest nas dwie! bo z roznych przyczyn moja obrona znowu sie odsunela w
            czasie i pewnie jeszcze dlugi czas zamiast cieszyc sie wiosna bede wytrzeszczac
            slepia w monitor, buuu :(( A mam juz przygotowana cala baterie zapachow na
            wiosne, za ktora w tym roku tak sie stesknilam, ze kupilam nawet miniaturke
            znienawidzonego niegdys kubla kwiatow, tj. Anais Anais! Nie mowiac o innych
            kwiatowo-owocowo-wiosennych nowosciach w mojej ukochanej kolekcji: slodkich
            Baby Doll (sciskam Graze) i wiciokrzewowo-grejpfrutowej Eau de Givenchy
            (sciskam Nine) oraz wciaz niezardzewialych starych wiosennych milosciach z
            Fleur d'interdit i Etoile du Sud na czele... Stop, bo zatone w marzeniach! :))
            • bajlandia1 Anais Anais wiosną 09.03.06, 10:37
              Też mi tęskno za Cacharelem, po kilku latach przerwy tej wiosny bardzo
              chciałabym mieć ponownie Anais Anais i Noa :-))))
    • epikurejka Re: Wiosna pilnie poszukiwana !! 08.03.06, 11:34
      Od kilku dni widuję maleńkie pączki bazi ( w Wielkopolsce). Zatem wiosna już
      nadchodzi. Natomiast perfumy wiosenne czekają na swoja kolej bo użyte Envy do
      wełnianego swetra strasznie mi zazgrzytało
    • a.g.n.i Re: Wiosna pilnie poszukiwana !! 20.03.06, 20:19
      Chyba trzeba ją jutro jakoś odpowiednio powitać, bo jeszcze się obrazi i sobie
      pójdzie z powrotem;-P
      Ja tam jutro ponoszę fiołki;-)
      • katjanka Re: Wiosna pilnie poszukiwana !! 21.03.06, 01:47
        Wiosna (z latem) to dla mnie dominacja Cacharela - Noa Fleur, Eau d'Eden, no -
        nawet sam siermiezny Eden na upartego przejdzie.
        generalnie- kwiatowo ale z charakterkiem, zadnych Yves Rocherow i
        jego ,,jednonutowych'' serii - za oczywiste jak dla mnie, chociaz Bez zawsze
        sobie stoi na polce i wacham aby przypomniec sobie zapach maja.
        • merolik Re: Wiosna pilnie poszukiwana !! 21.03.06, 08:24
          Na południu PL może jest lepiej, ale tu u nas (płn-wsch) to... jednolita
          pokrywa śniegu...Wieczorem mróz, teraz na szczęście słońce trochę się przebiło
          przez chmury, bo jeszcze przed chwilą znów padał śnieg :(
          Czym przywitać tę zimną wiosnę?
          • a.g.n.i Re: Wiosna pilnie poszukiwana !! 21.03.06, 08:56
            ja tam zbojkotowałam pogodę i noszę fiołki - niech sobie ta wiosna nie myśli,
            że może nas w konia robić;-P
            • benita5 No wlasnie wiosna nas w bambuko robi, 21.03.06, 09:12
              jakies zabawy w chowanego nam zapodaje...
              A na polnocy - slonko sie szczerzy ale w sniegowej czapie...
              A ja dzis nosze czarna Coco edt, fajny dzien sie zapowiada z atrakcjami ;o)
              Dobrego dnia Wam zycze:)))
    • graza4 Re: Wiosna pilnie poszukiwana !! 21.03.06, 10:11
      Ja dzisiaj przywołuję wiosnę Stellą, a oprócz tego w domu unoszą sie zapachy
      wody różanej i kardamonu ponieważ postanowilam poświętować irański Nowy Rok :).
      Brakuje mi jeszcze hiacynta, wczoraj w Klifie były tylko "kiełki" hiacyntowe w
      doniczkach ;).
      • benita5 Re: Wiosna pilnie poszukiwana !! 22.03.06, 08:45
        graza4 napisała:

> Ja dzisiaj przywołuję wiosnę Stellą, a oprócz tego w domu unoszą sie zapachy
        > wody różanej i kardamonu ponieważ postanowilam poświętować irański Nowy Rok :).
        >
        > Brakuje mi jeszcze hiacynta, wczoraj w Klifie były tylko "kiełki" hiacyntowe w
        > doniczkach ;).

Grazka, mam nadzieje ze napiszesz cos wiecej o obchodach iranskiego N.R.
        A tak wogole to ciagle mam nadzieje, ze nie gniewasz sie az tak bardzo na
        mnie... Wybacz prosze i pozwol na nowo zakielkowac cebulce przyjaznych uczuc;)))

Hiacynty bladorozowe mam i ja, prymulki takze, kolory zaprosilam juz do siebie;))
    • jollinka Re: Wiosna pilnie poszukiwana !! 22.03.06, 01:14
      witałam wiosnę Unbound Halstona - uroczy bukiet świeżych kwiatów - mój
      najnowszy nabytek :)
    • dori7 Re: Wiosna pilnie poszukiwana !! 22.03.06, 18:03
      ja sie nawet ie zorientowalam, ze juz wiosna przyszla, i powitalam ja moim
      sztandarowym zimowym Sloniem - dopiero dzis sie zorientowalam i
      zrehabilitowalam Polami Elizejskimi. A z rana slyszalam spiewajace na
      calkowicie wiosenna modle ptaki :))
      • benita5 Re: Wiosna pilnie poszukiwana !! 29.03.06, 18:33
        Donosze uprzejmie, ze u nas jest juz wiosna. Ptaszki cwiergola, dziewczyny
        kolorowe, drzewa jeszcze nagie ale lada dzien wypuszcza paki...a tu zapachowy
        dysonans bo wlasnie pachne Britem. I jest mi bosssko ;))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka