mangos 27.02.07, 12:58 Właśnie przyszła. Wąchałam ją dawno temu i nie spodziewałam się aż takiej dawki jaśminu, tuberozy i ylang ylang. Toż to killer! Jak Wy odbieracie klasyczną Organzę? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulinaa Re: ORGANZA klasyczna 27.02.07, 13:17 dla mnie to tez jest kiler. za ciężka. zdecydowanie nie moglabym jej uzywac:) Odpowiedz Link
mangos Re: ORGANZA klasyczna 27.02.07, 13:42 Po ok.godzinie złagodniała i podoba mi się :) Odpowiedz Link
babsee Re: ORGANZA klasyczna 27.02.07, 14:27 Gratuluje zakupu!i jakzemi milo,ze moj ulubiony zapach doeczekal się własnego wątku.Jest to jedyny zapach, ktorego juz trzecia butelka dobiega konca.. (pierwsza "setka" dwie kolejne"50-tki"bo za kazdym razem mowilam ze juz dosc) Organza jest cudna-bogata, na początku faktycznie az odurza,ale "cos"kaze ją wąchac.Po godzinie, robi sie ciepla jak sweter,głęboka jak noc, zmyslowa jak najpiekniejszy sex, slodka ale nie ulepek.Uwielbiam ten zapach!!! I wlasnie wczoraj rozkoszując sie nowo nabytm(dzieki Wam babeczki!) Armanim,stwierdzam: Zaden inny nie mu nie dorówna/. ps.na skorze bankowo 12h.Na szaliku i swetrze ...no coz...po tygdoniu ja nadal czuje.Kiler. Odpowiedz Link
rawita7 Re: ORGANZA klasyczna 27.02.07, 15:38 O tak! Killer, że hej! Miałam kiedyś fazę. Zużyłam 15 ml i zmęczyłam się nią na dobre. Ciekawa, ale migrenogenna. W chwili obecnej nie jestem w stanie wytrzymać z nią kwadransa, ale gdy nosiłam, zbierałam komplementy. Odpowiedz Link
akikoo Re: ORGANZA klasyczna 27.02.07, 18:32 Testowałam kilka razy, najczęściej w Douglasie, ale też z próbek od Forumek. Zapach trudny do zapomnienia, chociaż z każdym kolejnym testem wydaje mi się łagodniejsza. Odpowiedz Link
kalia_t Re: ORGANZA klasyczna 27.02.07, 18:33 Organza to przedmiot zgryzoty, na nadgarstku rozwija się bajecznie- piwonia, krótko trwa, ylang-ylang i tuberoza tworzą zgrany duet, a waniliowa baza dodaje uroku i ciepła.:-) Tylko, że bajkowa opowieść dotyczy tylko nadgarstka, na sobie Organzy albo nie wyczuwam, a jeśli już to dolatuje do mnie ostra piwoniowa nuta...:((( Odpowiedz Link
epikurejka Re: ORGANZA klasyczna 27.02.07, 19:28 to jeden z moich ulubionych zapachów. Dzisiaj też nią pachnę. Odpowiedz Link
jestemiwona Re: ORGANZA klasyczna 27.02.07, 20:56 zimowy, ciepły otulający, trwały, od razu ją polubiłam, jeden z moich ulubionych zapachów Odpowiedz Link
fridaa Re: ORGANZA klasyczna 27.02.07, 23:06 niestety na sama nazwe tych perfum reagowalam dlugo nudnosciami ;) kiedys, dawno temu wyczuwalna byla na ulicach mego miasta bardzo czesto, gdy probowalam ja ujarzmic nie dala sie, niestety zbyt ostra tuberoza wlasnie, okreslam takie zapachy jako 'swidrujace w nosie' ale z ciekawosci, gdy bede w sephorze czy douglasie- sprobuje raz jeszcze, nie bede sie przeciez uprzedzac Odpowiedz Link
misqa Re: ORGANZA klasyczna 06.03.07, 20:48 och...uwielbiam ten zapach....Owszem, jest trochę kilerowaty, ale ja uznaję to raczej za jego zaletę :D Nie meczy mnie nawet w upalny letni dzien Odpowiedz Link
daggy4 Re: ORGANZA klasyczna 07.03.07, 08:57 nie trawie od jakis 6lat, wczesniej uzywalam Odpowiedz Link