mangos 12.05.07, 20:04 Po głowie chodzą mi dwa pytania Co sądzicie o perfumowaniu niemowląt i dzieci? Co sądzicie o perfumach dla... psów i kotów? Posiadacie takowe, używacie, kupilibyście? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ragutka Re: Perfumowanie dzieci 12.05.07, 20:31 szczerze ,to perfumowanie niemowląt to jakiś koszmar senny ,jak można próbowac zmieniać ten najsłodszy zapach. co do dzieci - to małej dziewczynce nie zaszkodzi zapoznawac =się ze światem pachnideł. prędzej czy pózniej i tak dorwie sie do toaletki mamy(znam to z doświaczenia) perfumowanie zwierzat domowych to też jakos mocno nie bardzo mi sie widzi, ale mój kot pachnie perfumami tylko to takie wcieranie przez przytulanie. Odpowiedz Link
akikoo Dla przympomnienia - podobny wątek 13.05.07, 11:32 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=35684427&v=2&s=0 Odpowiedz Link
rzepiszka Re: Perfumowanie dzieci 14.05.07, 10:42 to zalezy w jakim celu i z jakim nastawieniem. Znam jeden mily przypadek jescze z liceum kiedy odbywalam praktyki w zlobku: codziennie rano tata przyprowadzam 2letniego syna, Kubusia, i przed wyjsciem z domu psikal siebie i jego (jedno delikatne psikniecie zdaje sie) jakas fajna woda toaletowa. Mile to bylo, niepowiem: taki fajny maly uwodziciel i nie uwazam tego za nic zlego. Co innego jak mamuski chcac zrobic z corki lolitke psikaja ja jakims stretnym natretnym zapachem, fe. Odpowiedz Link
uka_m Re: Perfumowanie dzieci 14.05.07, 11:01 Moje dziecko ma 10 lat,ma wode Witch i sporadycznie używa,czasem Reksona teens.Niemowlaka nie perfumowałam,często jednak pachniała moimi perfumami od przytulania(co super znosiła) Na mojej kotce najfajniej trzyma się Wish(też od przytulania) Ale bezpośrednio psikać to raczej nie.Są zapachy dla kotów i psów.Nie neguję tego.Ale wolałabym kupić coś dla siebie:)A kotce jakis przysmak. www.animalglob.pl/product_info.php?cPath=508&products_id=1938 Odpowiedz Link
uka_m Re: Perfumowanie dzieci 14.05.07, 11:06 www.animalglob.pl/product_info.php?cPath=508&products_id=1939 Odpowiedz Link
chatka_ Re: Perfumowanie dzieci 14.05.07, 11:32 Perfumuje delikatnie wszystko wkolo siebie, mieszkanie, szafy, posciel, uwielbiam ladne zapachy, wyobrazam wiec sobie, ze moze sie zdarzyc, ze czuly nos odziedzicza po mnie moje dzieci, albo tez nabiora moich zwyczajow, i nic sie nie stanie jesli rabek sukienki mojej corci bedzie pachnial czyms wonnym :) Odpowiedz Link
m23p31 Re: Perfumowanie dzieci 14.05.07, 12:50 Moj synek ma 15 miesiecy, ma różniez swoje "zapachy";) Stoi taka kolorowa butelka u niego w pokoju na półce. Maluch sam daje mi znac na co ma ochote;) Wskazuje paluszkiem butelke i domaga sie psik psik;) PO zabiegu gleboko wciaga powietrze noskiem, otwiera buzke i robi aaaaaa;)) Mysle, ze scenka jest przeurocza:) Fajnie w domu dzielic z kims pasje hehe. Odpowiedz Link
olesiam Re: Perfumowanie dzieci 14.05.07, 13:18 Nasz 7-letni Miloszek ma od kilku miesięcy grejpfrutowa wode tonizujaca z serii Le Petite Prince, pachnie subtelnie i bardzo dziecieco, lubi jej uzywac po kapieli i prawie codziennie do szkoly.Jest bardzo szczesliwy, ze ma swoj zapach, i to dla nas najwazniejsze. Odpowiedz Link
rene.p Re: Perfumowanie dzieci 14.05.07, 18:56 Myślę, że perfumowanie niemowląt to jakieś nieporozumienie. Co do perfumowania dzieci, to właściwie czemu nie, jeżeli dziecko jest tym zainteresowane. Moja prawie 6-latka jest na etapie zainteresowania szminkami i lakierami do paznokci, ale widzę, że coraz bardziej pociągają ją też moje zapachy. Wszystkie korki zostały już obwąchane. Na dodatek moje dziecko jest bezkrytycznym jurorem, bo wszystko jej się podoba :) Ale do tej pory tylko raz wyraziła ochotę żeby czymś ją psiknąc do przedszkola i akurat padło na Rykiel Rose, które chyba jest raczej bezpiecznym zapachem :) Jednak to był wyjątek. Nie mamy jeszcze jakiegoś typowo dziecięcego zapachu, natomiast gdyby faktycznie wyraziła takie zainteresowanie, to bym jej nie odmówiła. Perfumowanie dzieci "na poważnie" perfumami dla dorosłych uważam za dziwne. Perfumowanie psów i kotów? Dla mnie jest to po prostu dziwaczne. Co innego, gdy zwierzątko pachnie perfumami swojej właścicielki (ale nie jest uperfumowane). To może byc nawet urocze ;) Odpowiedz Link
luloo1 Re: Perfumowanie dzieci 19.05.07, 10:17 Trochę to kontrowersyjny pomysł, ale sama mam ochotę powąchać tę wodę Mustela dla niemowląt. Odpowiedz Link