miss2 Re: POMOCY !!! 17.11.07, 12:58 Za szybko mi się kliknęło. Proszę o pomoc w takiej sprawie. W połowie grudnia mamy firmową baaaardzo szykowną wigilię. Nie wiem czym pachnieć.Na codzień używam lekkich perfum o świeżym zapachu, ale na wieczór .... Jestem pełna podziwu dla waszej wiedzy o perfumach, jeśli wy mi nie pomożecie już nikt. Pozdrawiam Bogusia Odpowiedz Link
lucapuka Re: POMOCY !!! 17.11.07, 14:59 Może Soir de Lune Sisley - niezwykle wytworny, miodowy szypr - robi duże wrażenie na otoczeniu :) Odpowiedz Link
elve Re: POMOCY !!! 19.11.07, 00:00 może coś Hermesa? 24, Faubourg, albo Kelly Caleche? zwróciłabym też uwagę na propozycje Fendi, Bulgari i Prady. Powodzenia :) Odpowiedz Link
aistionnelle Re: POMOCY !!! 17.11.07, 15:20 To zależy w co będziesz ubrana , kim są dla Ciebie ci ludzie z firmy (tylko współpracownikami czy to także koledzy, koleżanki? a może jest ktoś szczególny z czyjego powodu zaczęłaś mysleć o doborze perfum na ten wieczór:-)Decyzja też od tego czy wybranych w ten sposób perfum będziesz miała okazję używać ( chodzi o to żeby nie była to butelka dyżurna na jedyną okazje i nastepną za pół roku czy rok , bo zwietrzeją)Jesteś blondynką , szatynką , brunetką ?Napisz więcej -pomyślimy .Powodzenia .A Odpowiedz Link
miss2 Re: POMOCY !!! 17.11.07, 15:35 To jest wigilia typu elegancja-francja. Zależy mi w tym roku aby się dobrze bo po 10 latach pracy w firmie odbieram zegarek. Jestem wesołą, drobną blondynką. Dzięki za zaiteresowanie i pomoc. Odpowiedz Link
aistionnelle Re: POMOCY !!! 17.11.07, 18:10 No to może ...Les perles Lalique a może L Lempickiej ?Jedno gorzkawe , z każdymi bardzo eleganckimi ciuchami się komponuje , drugie dość słodkie , zimowe (anyż , skórka pomarańczy trochę kwiatowych akordów )ale też nie na codzień moim skromnym zdaniem.Jeśli chodzi o Sisleya jest piękny , bardzo elegancki jednakże tak zdecydowany i intensywny , że nie widzę w tym zapachu blondynki , chyba że przerobioną na "kobietę sukcesu"-:)A Odpowiedz Link
miss2 Re: POMOCY !!! 17.11.07, 18:14 Bardzo dziękuję za pomoc, jutro idę do Sephory wąchać i na zakupy. Napiszę jak mi poszło. Odpowiedz Link
fa25 Re: POMOCY !!! 17.11.07, 19:07 Ja tez nie widzę blondynki w zapachu Sisley. Sama będąc blondynką polecam Dune, Magie Noire, Paris YSL lub Tresor. Odpowiedz Link
lucapuka Re: POMOCY !!! 17.11.07, 19:18 Hehe...jestem jak najprawdziwszą blondynką i używam Soir de Lune na superwyjścia nie czując żadnego dysonansu z samą sobą, nie mam też żadnych tego typu sygnałów z zewnątrz - wręcz przeciwnie - same zachwyty. W Paris YSL róże by mnie ani chybi udusiły, zanim udusiłyby mnie osoby towarzyszące :) Może są na świecie różne blondynki? Odpowiedz Link
fa25 Re: POMOCY !!! 17.11.07, 19:41 Z cała pewnością. Na mojej skórze Soir de Lune pachnie ( excuse me trywializm ) jak brudna szmata nasycona kocimi siuśkami. Tak przynajmniej uważa moje Szczęście. Wiem, że to ukochany zapach pani redaktor Domagalik ale widocznie to prawda, że kazda skóra albo akceptuje albo odrzuca zapach. Z kolei Paris pachnie na mnie bardzo podobnie do Attraction tzn. żadnych wściekłych róż czy skojarzeń z bułgarskim olejkiem ;za to elegancki, stonowany zapach. Myślę,że żadnych perfum nie można stosować w ciemno. Trzeba najpierw sprawdziś jak sie komponują z nasza skórą. Odpowiedz Link
miss2 Re: POMOCY !!! 17.11.07, 20:43 Bardzo dziękuję za wszystkie propozycje. POzdrawiam Odpowiedz Link
mmartiene ale co wybralas? :) 18.11.07, 13:43 jestem strasznie ciekawa! ps. gratuluje nagrody!!! :)) Odpowiedz Link
miss2 Re: ale co wybralas? :) 18.11.07, 14:23 Byłam ,wąchałam i ...nic nie wybrałam. Jestem w rozpaczy. Jeszcze trafiłam na Panią z obsługi, która utrudniała mi wybór jak mogła. Psikając co chwilę czymś nowym, w końcu myślałam że mi odpadnie nos. Do tej pory czuję GIVENCHY. Kupiłam tylko CK EUPHORIA, bo znam, używam i wyszłam. Na dziś mam dość. Pozdrawiam Bogusia Odpowiedz Link
mangos Re: POMOCY !!! 18.11.07, 15:12 A znasz Dolce VITA? U mnie się sprawdza na wielkie wyjścia i zawsze zachwyca:)) Tylko ostrożnie,dwa psiki wystarczą,to bardzo intensywny zapach. Odpowiedz Link
venus22 Re: POMOCY !!! 21.11.07, 02:27 A moze Ciel Amouage? baaardzo mi sie spodobal, podobal sie tez tym co kolo mnie siedzieli, bardziej niz poczatkowo Dia. Albo wlasnie Dia. I moze- Angel Innocent albo Narciso Rodriguez? Venus Odpowiedz Link