Dodaj do ulubionych

cedr z cynamonem

11.06.08, 10:18
Witam serdecznie!
Poszukuję wody perfumowanej damskiej o zapachu cedru z cynamonem. Ważne, aby nie była dusząca, raczej "chłodna" i orzeźwiająca.

Przejrzałam wątek zapachowy, ale zależy mi, aby występowały oba te zapachy - bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • iron_sabbath Re: cedr z cynamonem 16.06.08, 19:21
      Może być problem ze znalezieniem cedrowo-cynamonowego zapachu, który jest chłodny. Obie te nuty sa raczej ciepłe.
      Do głowy (z chłodnych) przychodzą mi
      - Bleecker Street Bond No.9 - uniseks, który ma wyraźne nuty cynamonu i jasnego cedru, a jednocześnie dzięki dodatkowi kwiatów i tymianku staje się przestrzenny.
      - Antidote Viktor & Rolf - męski, świeży, ochłodzony miętą
      - Cedre Esteban - nie wiem, czy łapie sie na nieduszący, bo dla mnie róża jest z zasady mdła, ale jest w nim cedru i cynamonu po uszy.
      - Cinnabar EL - wrażenie świeżości i lekkości dają aldehydy i bergamotka. Nuta serca ociepla się wyraźnie i to właśnie ją lubię najbardziej.
      - Chaos DK bywa uznawany za świeży ze względu na obecną w nim lawendę. Na mnie lawenda świeża nie jest i capi starą fają.
      - CdG White - zapach dość zachowawczy jak na CdG. Cedr tylko w bazie i cynamon w wersji podobnej nieco do Cinnamon Sherbet tej samej firmy: świeży, zielony, liściasty.
      - Jungle Le Tigre - nie wiem, czy jest w nim cedr, ale jest to bardzo udane połączenie świeżości i żywotności z aromatem cynamonu i piękną słodyczą nut drzewnych.
      - L'Eau Diptyque - mój ulubieniec w tej kategorii. Mnóstwo sandałowca i cynamonu przewrotnie przełamanych nutami zielonymi, ostrymi i pełnymi tupetu.Może się nie podobać, ale oryginalności odmówić mu nie sposób.
    • yellow_kadmium Re: cedr z cynamonem 17.06.08, 15:47
      Przetestuj także Feminite du Bois.
      Nuty - imbir, cynamon, goździkowiec korzenny, śliwka, brzoskwinia, kwiat
      pomarańczy, fiołek, cedr, drzewo sandałowe, wanilia, benzoin.

• anniehall78 Re: cedr z cynamonem 17.06.08, 16:30
        a gdyby Feminite du Bois okazało się zbyt mało orzeźwiające - poszperaj za Eau
        de Cedre Heeleya - to taki kompromis pomiędzy FdB a Philosykosem, z dużą ilością
        powietrza przedburzowego. Prawdziwe cudeńko.
        Wprawdzie zapach już jest wycofany,ale na aukcjach czasem można trafić.
        Z*astąpiony został Cedre Blanc (jeszcze nie testowałam, ma więcej piżma i liście
        fiołka, choć oceniany jest niżej niż Eau de Cedre)
        www.luckyscent.com/shop/detail.asp?itemid=31500§ion=1
        • una_gemma Pięknie dziękuję :))) 19.06.08, 21:42

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka