forevermore79 27.02.09, 10:02 Tworzę nowy, umieszczony w opisie forum wątek- link do 2-giej edycji: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=73971582 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
huskyman Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 27.02.09, 12:41 Dawno nie interesowałem sie sprzedawcami na Allegro, a tego akurat nigdzie nie znalazłem - perfumeshop www.allegro.pl/my_page.php?uid=7179828 Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 27.02.09, 12:54 Mysle, ze to godne zaufania zrodlo- status Super Sprzedawcy, dobre komentarze, a przede wszystkim porzadny i rozbudowany asortyment (edycje limitowane, produkty kapielowe itd.). Tak wiec polecam. Odpowiedz Link
zoja1977 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 16.03.09, 15:37 proszę doradźcie, u którego ze sprzedawców warto zakupić oryginalne EDP Coco Chanel ? www.allegro.pl/search.php?string=chanel+coco+mademoiselle+100+ml&buy=0&new=0&pay=0&vat_inv=0&pe rsonal_rec=0 Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 16.03.09, 17:54 W tym przypadku niestety tylko u Super Sprzedawcow, czyli najdrozsze oferty, reszta to w wiekszosci podrobki, w koncu ten zapach przoduje w falsyfikatach. Zwlaszcza te aukcje wydaja sie byc ok: www.allegro.pl/item571972285_coco_mademoiselle_chanel_100_ml_woda_perfumowana.html www.allegro.pl/item572627036_coco_mademoiselle_chanel_edt_100_ml_oryginal.html www.allegro.pl/item572502519_chanel_coco_mademoiselle_edp_100_ml.html www.allegro.pl/item579187520_chanel_coco_mademoiselle_100_ml_edp_d_f_vat.html www.allegro.pl/item579073113_chanel_coco_mademoiselle_edp_100_ml_oryginal.html Odpowiedz Link
zoja1977 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 03.05.09, 12:51 dziekuję za odp ale tamte aukcje przegapiłam teraz śledze tę, chyba oryginał prawda ? proszę doradzcie: www.allegro.pl/item620764527_coco_mademoiselle_chanel_100_ml_edp_okazja.html Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 03.05.09, 13:38 Tak, oryginal i dobry sprzedawca, mozna kupowac. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
zoja1977 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 03.05.09, 18:57 bardzo dziekuję :) już kupuję Odpowiedz Link
julienne sprzedawca fanaberia_2009 - jak myślicie? 01.06.09, 17:43 Witam. Fanaberia_2009 to użytkownik założony niedawno, na razie opinie ma pozytywne. Asortyment ma ciekawy a ceny, no właśnie... Są i takie, które nie zaskakują, ale są też całkiem niskie, jak choćby puder Meteoryty za 130 zł. Podejrzewałabym jakiś przekręt, ale opis na stronie "o mnie" mnie zupełnie zaskoczył, w pozytywnym znaczeniu. Znacie może tego sprzedającego? Będę wdzięczna za wszelkie opinie, pozdrawiam Odpowiedz Link
iron_sabbath Kupowałam u nich He Wood - sprawnie i miło. 03.07.09, 16:48 Perfumy oryginalne na 100%. Odpowiedz Link
olcia71 Jarekmiki... 06.06.09, 20:25 Nie kupowalam na Allegro jeszcze, ale kusi cena. Naklejka z HF jakby inna... Co myślicie, eksperci?aukcja.onet.pl/show_item.php? item=655231710 Odpowiedz Link
olcia71 Re: Jarekmiki... 06.06.09, 20:26 Oj, coś się niedobrze wkleiło aukcja.onet.pl/show_item.php?item=655231710 Odpowiedz Link
olcia71 Pomożecie? 07.06.09, 11:37 Przeszukałam forum, ale ostatnie wpisy o nim kończą się chyba na 2007 roku. Opinie ten sprzedawca ma różne, flakon taki inny... Podzielcie sie doświadczeniami, co? Odpowiedz Link
indian-summer Pomożemy :D 07.06.09, 11:47 Olciu, ja kupowałam u Jarekmiki kilka razy :) Zawsze wszystko było jak najbardziej w porządku. Perfumy 100% oryginalne:) Zazwyczaj odbierałam osobiście, raz via poczta polska - zawsze sprawnie i szybciutko! Zdecydowanie polecam! :) Odpowiedz Link
aggis20 Re: Pomożemy :D 07.06.09, 11:57 Ja też raz kupowałam i wszystko było ok. Chociaż sporo negatywów mu sie nazbierało, ale perfumy ma oryginalne. Odpowiedz Link
elve Re: Jarekmiki... 07.06.09, 12:21 Mnie jeszcze nigdy ten pan nie zawiódł, ale jakichś kulturalnych fajerwerków się po nim nie spodziewaj ;) Odpowiedz Link
olcia71 Re: Jarekmiki...chyba mam pecha... 17.06.09, 19:43 Czekam na przesyłkę od 8.06, po 4 mailach dostałam info, że paczka zostala wyslana ;o) (bez nr nadania i daty nadania!)Jeżeli nie ma na poczcie to wyśle drugą sztukę albo zwróci gotówkę. Podejrzewam ze po prostu jeszcze nie wyslal i tyle. Przestrzegam, trzeba mieć sporo cierpliwości do tego sprzedawcy! Odpowiedz Link
olcia71 JAREKMIKI -odradzam stanowczo tego sprzedawcę! 24.06.09, 18:05 Nie wiem jaki cel mu przyświeca, ale przesyłka do mnie nie dotarła w końcu- mało tego, pan krętaczył aż miło! Do poprzedniego postu dopiszę, że po następnym mailu z groźbą skierowania sprawy do Allegro przysłał nr przesyłki i kiedy została wysłana. To mnie trochę uspokoiło...Pytał potem czy ma wysłać zwrot czy czekam dalej na przesyłkę, bo niby reklamować może po 2 tygodniach. No to zdecydowałam, że skoro wysłał, to czekam. Coś mnie jednak po kilku dniach tknęło (bo przesyłki dalej nie było)i zadzwoniłam na infolinię Poczty Polskiej, podałam pani nr przesyłki, kiedy i skąd miała wyjść i W OGÓLE TAKIEJ PRZESYŁKI NIE BYŁO ZAREJESTROWANEJ!!! Po mailu do Jarekmiki z tradycyjną już regułką i prośbą o skan dowodu nadania i opisaniu tej sytuacji, otrzymałam w odpowiedzi (tym razem nie musiałam czekać 3 dni na odpowiedź)krótkie zdanie: proszę o dane i nr konta celem zwrotu pieniędzy. Na drugi dzień pieniadze były na moim koncie- super expres! Piszę, żeby przestrzec, że pomimo dobrych opinii i długiego stażu, ten sprzedawca zasługuje w pełni na miano oszusta. Szczęściem w nieszczęściu jest to, że błyskawicznie otrzymałam spowrotem pieniądze. Ale w końcu ja też błyskawicznie wpłaciłam pieniądze na jego konto (7.06, a dziś mamy 24.06) Odpowiedz Link
elve Re: JAREKMIKI -odradzam stanowczo tego sprzedawcę 24.06.09, 22:05 > Pytał potem czy ma wysłać zwrot > czy czekam dalej na przesyłkę, bo niby reklamować może po 2 > tygodniach. dlaczego niby? taka jest właśnie procedura na poczcie. imo nazywanie go w takiej sytuacji oszustem jest nieco na wyrost, ale oczywiście każdy sam to ocenia. ja swoje zdanie o nim zachowam - nie oszukał mnie nigdy, paczki przychodziły szybko. a poczcie bym tak bezkrytycznie nie wierzyła, akurat z tą instytucją nieraz miałam sytuacje wskazujące jednoznacznie na to, że to tam pracują oszuści. Odpowiedz Link
plomyczek_ Re: JAREKMIKI -odradzam stanowczo tego sprzedawcę 24.06.09, 22:41 Dlatego niby, ze wyslal na niby. Po co pierniczy o reklamacji i dalej brnie skoro w ogole nie wyslal paczki. A jesli oszukal choc jedna osobe to juz chyba o czyms swiadczy i mozna go nazwac oszustem. Negatywy z kosmosu sie nie wziely. Odpowiedz Link
olcia71 Elve... 24.06.09, 23:28 No właśnie tak jak napisał Płomyczek- "niby" bo wcale przesyłki nie wysłał i w tym sensie mnie oszukał i zwodził przez 3 tygodnie prawie. Wystarczyło wysłać skan dowodu nadania, a ja w odpowiedzi dostałam MOMENTALNIE prośbę o nr konta, zeby przesłać zwrot. I jak czytam komentarze neutralne i negatywne nie tylko mnie ta sprawa dotyczy. Kto chce- niech kupuje, ja akurat miałam pecha, jak 60 innych osób (ktore wystawiły komentarz) i tylko chciałam przestrzec, że ktoś może się znależć w podobnej sytacji. Zaufałam i kiepsko na tym wyszłam. Jedyne dobre, że bez dyskusji kasę zwrócił. Tyle. Odpowiedz Link
olcia71 Re: Elve... 24.06.09, 23:56 aha i nie bierz tego do siebie. Tzn dlatego, że go polecałaś. Fajnie, że masz dobre doświadczenia. Po opiniach i to że jest ogólnie polecany też nie sądziłam, że mnie coś takiego spotka. Tak jak napisałam- ja miałam pecha. Przez niego inna aukcja przeszła mi pod nosem. Podejrzewam, ze wystawiony towar był wirtualny, nie mam pojęcia dlaczego... Gdyby od razu napisał, że towaru nie ma, wyśle później itp itd od razu podjęłabym decyzję. A ja nie umiałam doprosić sie odpowiedzi w ogóle, w końcu przysłał odp, że "paczka została wysłana. Proszę sprawdzić na poczcie, jeżeli tam nie będzie to wyślę drugą sztukę albo zwrócę pieniądze". Już to dało mi do myślenia, bo jak coś wysłałaś rzeczywiście to tak chętnie chcesz wysyłać drugą sztukę albo zwracać pieniądze? Poprosiłam o nr przesyłki. znowu 2 maile, ale zdanie, że kieruję sprawę na Allegro działało jak czarodziejska różdżka.Przysłał jakieś numerki, które jak się po następnych kilku dniach okazało wcale nie istniały. CZyli- oszukał mnie.Przysłanie skanu nadania jeżeli nadał faktycznie też nie powinno być problemem- rozumiem poczta nawala, czekam cierpliwie i jakby co reklamuję. Jestem dość wyrozumiała, wierz mi :o) W tej chwili mocno zastanawiam się nad komentarzem. Odpowiedz Link
olcia71 Jarekmiki 08.07.09, 15:36 Jest neutral- to za szybki zwrot kasy. Mam tylko nadzieję, że odwetu nie będzie. Odpowiedz Link
bapel nie polecam-jakosć usług ! 08.08.09, 12:55 potwierdzam większość opinii o tym sprzedawcy- ma oryginały ale parę lat temu obiecałam sobie że NIGDY już nie kupię u niego. @ razy były problemy z paczką, trzeci raz dostałam perfumy zafoliowane i oryginalne oczywiście,ale cały atomizer z całym psikaczem był urwany(wyłamany) i dyndał sobie w nakrętce kartoniku. Czułam się zawiedziona -napisałam mu o tym maila,zero odzewu. Spodziewałam się chociażby zwalenia winy na pocztę a tu nic... także nie polecam :) Odpowiedz Link
privateblend Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 22.06.09, 20:37 Niby to samo, ale.... www.allegro.pl/item669242520_cartier_declaration_men_10ml_miniaturka.html www.allegro.pl/item661228808_cartier_declaration_miniaturka_edt_10ml_vapo.html Odpowiedz Link
colour-ize Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 01.07.09, 19:37 Czy może ktoś przypadkiem orientuje się, czy u www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6665769 można bez strachu zrobić zakupy? :) Odpowiedz Link
aggis20 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 01.07.09, 20:52 Ja akurat nic u niego nie kupowałam, ale perfumy wyglądaja ok, brałabym bez obaw. Odpowiedz Link
colour-ize Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 02.07.09, 18:37 Dziękuję za odpowiedź, biorę :) Odpowiedz Link
aistionnelle Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 05.07.09, 15:31 Pomóżcie, co sądzicie o tym? Naszły mnie wątpliwości:-( a czasu niedużo www.allegro.pl/show_item.php?item=678268911 Pozdrawiam A Odpowiedz Link
aggis20 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 05.07.09, 15:41 Ja bym chyba nie brała, swego czasu były podróbki BO na allegro, a sprzedająca nie ma żadnych komentarzy i żadnych innych przedmiotów wystawionych, więc spore ryzyko... chyba że za jakąś małą kwote pójdzie i Ci nie będzie szkoda pieniędzy w razie czego ;) Odpowiedz Link
justyna2731 Re: Allegro- divanii 17.07.09, 13:29 Chciałabym się skusić na tą Chanel www.allegro.pl/item687925180_chanel_chance_eau_fraiche_100ml_f_vat_lodz.html ale jak wiadomo ten zapach jest jednym z najczęściej podrabianych a kwota niemała, kupował ktoś u tego sprzedawcy? myślicie, że oryginał? Odpowiedz Link
brokatowymotyl Sprzedawca SwiatZapachów 08.08.09, 12:42 Chodzi o aukcję: www.allegro.pl/item707556198_hermes_un_jardin_sur_le_nil_100_ml_swiatzapachow.html Perfumki w dobrej cenie, czy można temu sprzedawcy ufać ?? Dziękuje za odp Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Sprzedawca SwiatZapachów 08.08.09, 18:56 Aukcja i sprzedawca wygladaja ok. Slowa "perfumy" lepiej nie zdrabniac wg mnie :-) Pozdrawiam! Odpowiedz Link
pablitto8 Re: Sprzedawca SwiatZapachów 11.08.09, 10:23 Witam, Chciałbym kupić perfutm Emporio Armani City Glam. Co sądzicie o tej aukcji? www.allegro.pl/item705336588_armani_emporio_city_glam_men_100ml_sklep_gdansk.html Ktoś może już kupował u tego sprzedawcy czy może polecacie kogoś innego kto ma dostępne te perfumy? http://www.allegro.pl/search.php?string=city+glam&from_showcat=1&category=17790&country=1&change_view=1&location_radio=2&state=0&city=&distance=1&postcode=&st=gtext&order=p&buy=0&listing_sel=2&listing_interval=7&price_from=&price_to=200 Dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam Paweł Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Sprzedawca SwiatZapachów 11.08.09, 10:27 Hej, to dobry, polecany sprzedawca, na pewno ma oryginaly. Cena niska, bo zapach jest juz wycofywany, bywa tez tanio w polskich sieciach sklepowych. Akurat wszystkie aktualne aukcje City Glam sa godne zaufania- w wiekszosci to super-sprzedawcy, a i same perfumy raczej sa niepodrabiane, gdyz nie byly nigdy ani popularne, ani tez ich flakon/opakowanie nie sa tak proste do skopiowania. Pozdr! Odpowiedz Link
pablitto8 Re: Sprzedawca SwiatZapachów 11.08.09, 11:13 Dziękuję bardzo za pomoc :) Pozdro Odpowiedz Link
berserk75 Re: Sprzedawca SwiatZapachów 25.12.09, 11:10 Czy ktoś jeszcze kupował u tego sprzedawcy i może go polecić/odradzić? z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link
samanta-the-best Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 04.09.09, 17:32 www.allegro.pl/show_user.php?uid=10478570 czy tego sprzedawcę kojarzycie? SKLEP-PACHNIDŁA? potrzebuję klasyki, cool water woman i DKNY red, najlepiej z odbiorem osobistym w warszawie - Warszawiacy - macie jakichś sprawdzonych i godnych polecenia sprzedawców? :) Odpowiedz Link
ejzojeden Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 05.09.09, 23:47 DIOR intense czy kturyś to oryginał? www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=dior+intense Ew w jakiej perfumerii można kpić taniej nić sephora (430 za 100nl) Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 06.09.09, 09:47 Witaj, wybralbym aukcje z real-photo i od sprawdzonych sprzedawcow: www.allegro.pl/item724152878_dior_homme_intense_edp_50_ml_oryginal.html www.allegro.pl/item732096730_dior_homme_intense_christian_dior_50_ml_edp.html Wszystkie perfumerie klasyczne maja identyczne ceny, mozna sprobowac w internetowych albo wlasnie na allegro. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
snipex Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 27.09.09, 22:23 Witam... Mam zamiar kupić Acqua Di Gio ale nie wiem którzy sprzedawcy mają oryginały. A podróbki nie chciałbym kupić... Czy macie jakiś zaufanych sprzedawców na allegro u których znajdę te perfumy i na pewno będą oryginalne?? A i jak wyglądają wkłady tych perfum?? mają spray?? czym się różnią od normalnych?? pozdrawiam snipex Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 28.09.09, 09:13 Hej, Acqua di Gio to jeden z najmocniej podrabianych zapachow, wiec radze ostroznosc i wybranie na allegro Super-Sprzedawcy. Na pewno poza tym oryginalne beda zestawy promocyjne np. www.allegro.pl/item741416517_giorgio_armani_acqua_di_gio_200ml_edt_od_marysi.html www.allegro.pl/item729165232_armani_acqua_di_gio_pour_homme_50ml_bransoletka.html czy tez metalowa edycja Prestige z mozliwoscia uzupelniania: www.allegro.pl/item746729580_giorgio_armani_acqua_di_gio_m_100ml_gp.html Wklady do niej maja spray i wygladaja tak: www.perfumeria.pl/Giorgio+Armani+Acqua+di+Gio+Homme+Woda+toaletowa+100ml+spray+-+Refill+wklad+uzupelniajacy+%2830017%29,7021933,1- 0,i2.html Calosc mozna smialo kupowac chocby wlasnie na perfumeria.pl Pozdrawiam! Odpowiedz Link
snipex Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 28.09.09, 23:52 Dziękuję bardzo... Proszę o skasowanie innych moich tematów ;p Odpowiedz Link
merolik Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 14.10.09, 20:43 Witam! Wypadłam trochę z obiegu... Koleżanka prosi, żeby jej kupić Hot Couture EDP 100 ml, a u sprzedawców, o których wiem, że są pewni, akurat tego nie ma. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć, u kogo warto kupić? (A może tego się nie podrabia, nie jest tak strasznie popularne). Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 14.10.09, 20:53 Wszystko sie podrabia, takie czasy :-) Z HC zreszta trzeba uwazac, bo i sa starsze i nowsze wersje designu i EdT, EdP i White, a opisy czasem mylace. Popatrzylem i dobrze wygladaja przedmioty/aukcje: www.allegro.pl/item773150033_givenchy_hot_couture_50ml_edp_produkt.html (tyle, ze tutaj moze byc to produkt wiekowy, stary design) www.allegro.pl/item761459733_givenchy_hot_couture_edp_100ml_sklep_paragon_wa_wa.html (duza liczba egz., ale dobre opinie i to filia prawdziwego sklepu) Optymalnie dobry wybor i porzadny sprzedawca to: www.allegro.pl/item752483790_givenchy_hot_couture_100ml_okazja_prcosmetics.html Pozdrawiam! Odpowiedz Link
merolik Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 14.10.09, 21:12 Szybki i jak zawsze niezawodny :) Bardzo Ci dziękuję i pozdrawiam!! :) Odpowiedz Link
benita5 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 15.10.09, 11:20 Meroliku, kupowalam u Cudnej z odbiorem osobistym gdy jeszcze miescila sie w Sopocie, towar byl ok. Odpowiedz Link
sproket1 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 15.10.09, 14:53 www.allegro.pl/item770769729_dior_poison.html bedzie ok 15 ml - wystarczy mi taka ilość - myslicie że oryginał? Odpowiedz Link
sproket1 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 15.10.09, 14:56 a tu jeszcze ciekawostka hah ))) www.allegro.pl/item778591866_real_poison_perfumy_100_ml_zmyslowe.html Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 15.10.09, 15:07 No tak, to przyklad inwencji z kategorii zapachow nieistniejacych, bylo J'Adore Black, czy czerwone Light Blue, to dlaczego nie to :-) A co do Poison, tak, wyglada w porzadku, po prostu na uzywany egz., ktory sie znudzil. Po kodzie widac, ze swiezy, bo pochodzi z 2008, wiec tym bardziej git. Pozdr! Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 24.10.09, 08:47 Co myślicie o tej aukcji allegro.pl/item784957417_chloe_chloe_75_ml_edp_sklep_stella_wawa_centrum.html Użytkownik ziuta077 ma status supersprzedawcy, 1947 komentarzy w tym tylko dwa negatywy i 3 neutrale. Część pozytywów jest o oryginalności produktu. Podaje nazwisko, ma sklep w realu (w Warszawie), gdzie można odebrać perfumy. Chcę kupić EDP 75 ml Chloe by Chloe. Poprzednią butelkę kupiłam w lutym w Galerii Centrum - cena wynosiła 269 zł i od tego - 20 %, a teraz ceny w perfumeriach przekroczyły 300 zł :-( Zdjęcie przedstawia chyba inną pojemność flakonu. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 24.10.09, 11:13 Wyglada ok, mysle :-) Pozdrawiam! Odpowiedz Link
sproket1 off.t ale nie chcę zakładać nowego wątku - Dior 24.10.09, 14:19 Od kiedy logo Dior funkcjonuje bez imienia Chr. ? Odpowiedz Link
forevermore79 Re: off.t ale nie chcę zakładać nowego wątku - Di 24.10.09, 16:40 Dior nadal uzywa nazwy Parfums Christian Dior, w zaleznosci od produktu (choc umieszczone jest to teraz glownie na spodzie opakowan), ale faktycznie na froncie zwykle jest po prostu Dior, w celu latwiejszej identyfikacji produktu i odmlodzenia marki.Zmiana dokonala sie ok. 3-4 lata temu, wraz z wprowadzeniem Dior Homme, nowych opakowan i formuly Fahrenheit itd. Pozdr! Odpowiedz Link
sproket1 Am. Gold woman czy man ? 24.10.09, 16:51 www.allegro.pl/item765124738_amouage_gold_oryginalny_perfum_z_londynu_100ml.html cena 439 zł za 100ml wydaje się atrakcyjna. Odpowiedz Link
olcias82 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 16.12.09, 14:36 Chcę kupić EDP 75 ml Chloe by Chloe - najchętniej na allegro, bo taniej, a w perfumeriach koszt to ponad 300 pln. Którą z aukcji polecacie? Czy tester tego produktu jest ok? zakochałam się w tym zapachu i nie chciałabym wtopić pieniędzy na jakąś podróbkę. Z góy dziękuję ola Odpowiedz Link
kartopaka Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 08.01.10, 08:54 Nie jestem znawca perfum i nie odgrywaja one w moim zyciu az tak ważnej roli. Nie śledze nowości etc. Ale sa zapachy, które lubię i z którymi dobrze sie czuję - prosze równiez o pomoc czy, którys z tych sprzedajacych jest Wam znany i cze te perfumy wygladaja na oryginalne? www.allegro.pl/item871238316_casmir_chopard_100_ml_z_ubytkiem.html www.allegro.pl/item873414765_chopard_casmir_edp_uzywany.html Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedź. pieniadze piechota nie chodzą i moze nieśa to duże kwoty, ale też nie chcę się naciąć. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 08.01.10, 09:13 Witaj, w tych 2 przypadkach sa to uzywane wody (w tym tester) od osob , ktorym po prostu sie one znudzily, ciezko wiec o zdecydowana opinie. Ale biorac pod uwage fakt, ze flakon wyglada ok, a Casmir to juz rzadki, nie tak czesto podrabiany zapach i patrzac na inne wystawiane przedmioty, mozna kupowac. Pozdr. Odpowiedz Link
iks54 Szukanie jelenia? 02.04.10, 19:26 www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=16580956&p=4&p=3 aukcje tylko na 2 dni, wszystkie przedmioty w tej samej cenie, wszystkie po 30 szt. Odpowiedz Link
ele_gancki Re: Szukanie jelenia? 02.04.10, 20:15 Wow. Tak duży wybór podróbek? A może w paczce przyjdzie "perfum" zwany odpowiednikiem za 15 zł? Odpowiedz Link
iks54 Re: Szukanie jelenia? 04.04.10, 20:54 www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=16916782 O tym razem zmieniła się szata graficzna, ciekawe na jak długo. I jest komentaz - jeden za 4 zakupy wystawiony dziś, pół godziny po zakupie z zerowego konta Ludzie to lubią kombinować Odpowiedz Link
sproket1 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 02.04.10, 20:50 a co myslicie o tym sprzedawcy? allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=10731975 czaje sie na jungle - 100ml bez ceny minimalnej? od złotówki;-/? Odpowiedz Link
ja-goda1 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 04.05.10, 17:01 Witam Mam wielką prośbę o pomoc w wyborze wiaarygodnego sprzedawcy. Zamierzam kupić GUERLAIN AQUA ALLEGORIA HERBA FRESCA i mam do wyboru: 1. darvinn allegro.pl/item1013614438_guerlain_aqua_allegoria_herba_fresca_edt_125ml.html 2. mevva1 allegro.pl/item1021038071_guerlain_aqua_allegoria_herba_fresca_125ml_tester.html 3. fanaberia_2009 allegro.pl/item1002609308_guerlain_aqua_allegoria_herba_fresca_woda_t_125ml.html oraz 4. beskidzki1 allegro.pl/item1016524326_%5E%5E%5Eallegoria_herba_fresca_t_125ml_wawa_gratis.html Gdzie najpewniej?? Pozdrawiam, Jagoda Odpowiedz Link
benita5 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 04.05.10, 19:46 Jagodo, kupowalam w fanaberii, odbylo sie gladko i blyskawicznie, bez fanaberii zadnych;) pozdrawiam! Odpowiedz Link
ja-goda1 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 05.05.10, 15:00 Dziękuję i zamawiam:) Pozdrawiam, Jagoda Odpowiedz Link
lulu_na_nartach domwerk oraz pachnidło 03.06.10, 23:49 Witam, Czy ktoś ma jakieś doświadczenia ze sprzedawcami: domwerk oraz pachnidło 2010? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
forevermore79 Re: domwerk oraz pachnidło 04.06.10, 08:44 Kolezanka kupowala u domwerk i wszystko bylo ok, sprawnie i oryginal. Drugiego nie znam. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
lulu_na_nartach Re: domwerk oraz pachnidło 08.06.10, 01:58 Dzięki :) Piszę dopiero teraz, gdyż właśnie wróciłam z przedłuzonego łikendu offline:) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
ja-goda1 Sprzedawca coil_cia - czy warto?? 23.06.10, 08:31 Planuję kupić Pamplelunę u sprzedawcy o nicku Coil_cia. www.allegro.pl/item1088782154_guerlain_aqua_allegoria_pamplelune_125ml_tester.html Czy ktoś juz kupował, warto?? Bardzo proszę o opinię. Pozdrawiam, Jagoda Odpowiedz Link
forevermore79 Przenies- Perfumezja, autorka: inecita 01.07.10, 16:26 Zapach dość mało znany ale nie wiem co sądzić o użytkowniku... allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=11060870 Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Przenies- Perfumezja, autorka: inecita 01.07.10, 16:28 Jak dla mnie ok- w wiekszosci testery, rzadsze zapachy, zestawy, dobre opinie. Pozdr. Odpowiedz Link
zielona28 NIE POLECAM Dworak85 ,perfumeria Saporis 05.07.10, 21:24 Kupiłam niedawno męskie perfumy Aqua di Gio u sprzedawcy Dworak85 , perfumeria Saporis.Mają przynajmniej jeszcze jedno konto allegrowe: saporis-perfumy (z tego konta kupiłam wcześniej inne męskie co do których nie miałam żadnych zastrzeżeń). Prosiłam w wątku weryfikacyjnym o ocenę tego co otrzymałam i okazało się,że to kiepskiej jakości podróbka(dolne posty dotyczące Aqua di Gio): forum.gazeta.pl/forum/w,15707,107414422,107414422,Czy_to_oryginal_Czesc_8.html Napisałam do sprzedawcy,przedstawiając mu szczegóły na jakiej podstawie sądzę,że perfumy są nieoryginalne.Odpowiedział dopiero jak zagroziłam zgłoszeniem do odpowiednich służb.Kazał odesłać aby mogli sami to ocenić. Dziś otrzymałam odpowiedź,że tak jak podejrzewali perfumy są jednak oryginalne(pomimo tak mocnych dowodów na podróbę),ale zależy im na 100% zadowoleniu klienta więc zwrócą mi pieniądze. Dlatego też polecam ostrożność przy zakupach u wyżej wymienionych bo mają prawdopodobnie mieszany asortyment.A gratisowe próbki to podróbki F Mahora. Odpowiedz Link
babiloniaa Re: NIE POLECAM Dworak85 ,perfumeria Saporis 05.07.10, 21:54 zielona28 napisała: > Kupiłam niedawno męskie perfumy Aqua di Gio u sprzedawcy Dworak85 , > perfumeria Saporis.Mają przynajmniej jeszcze jedno konto allegrowe: > saporis-perfumy Dzięki za ostrzeżenie i współczuję nerwów. Na pewno nic u nich nie kupię. Odpowiedz Link
sproket1 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 06.07.10, 13:05 CLIVE CHRISTIAN No.1 for Men Perfume 50ml -sprzedawca zapewnia ze flakon jest pełny -jednak w komentarzach pojawiały watpliwości kupujących co do pełnej zawartosci. Flakon C.CH No1. nie jest przeźroczysty podobnie jak X for man - Jak sprawdzić czy flakon jest pełny w 100%? www.allegro.pl/item1118493244_clive_christian_no_1_for_men_perfume_50ml.html Odpowiedz Link
zielona28 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 06.07.10, 13:26 Nie doradzę jak sprawdzić zawartość ale potwierdzę,że pomimo iż na aukcji pisze nowy nieużywany to ja już dosyć dawno również otrzymałam perfumy z ubytkiem(małym bo małym ale jednak). Odpowiedz Link
sproket1 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 06.07.10, 13:35 Najłatwiej byłoby pewnie porównać wagę nowego flakonu z tym z aukcji -jednak nie mam gdzie porównać- pozostaje jeszcze kwestia identycznej wagi samych flakonów - waga kazdego moze się nieznacznie różnić Odpowiedz Link
sproket1 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 06.07.10, 13:39 no i cena(490) za pełny flakon 50ML(tester) jest szokująco niska z cena nowego C.Ch z Quality (3298PLN)50ML Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 3 06.07.10, 14:05 Fakt, ciezko sprawdzic- flakon nieprzezroczysty, zabawa z waga tu tez nie wchodzi w gre, bo zapach jest o wiele mniej popularny, niz np. Black Cashmere, czy CdG 2, czyli inne flakony z podobnymi problemami :-) Zalezy zatem, czy masz ochote na taka zapachowa loterie :-) A ogolnie juz, co do okazji- testery bywaja po atrakcyjnych cenach, a sama polska cena ciezko sie sugerowac- w USA nowa 50-tka kosztuje 680 dolarow, a podobnie jest w UK: 415 funtow, czyli bagatela ponad 1100 zlotych taniej, niz w Polsce. Roznica spokojnie pokrylaby koszty jedniodniowego wypadu po ten flakon, o ile wybierze sie tanie linie- na lunch tez by starczylo :-) Przy wysylce do krajow UE jest to juz 680 euro z przesylka, a zapach i w ofercie ma nawet Strawberrynet. www.clive.com/boutique/index.php/perfume/men/no1-perfume.html Pure Perfume to tez ciekawa alternatywa, swoja droga, a procz ceny- porazajaca moc! Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link