forevermore79 13.08.09, 12:35 Kolejna edycja watku o naszych przyszlych, planowanych, czy wymarzonych nabytkach i zapachach do przetestowania. Niech sie spelnia! Poprzedni watek: forum.gazeta.pl/forum/w,15707,78364760,78364760,Lista_marzen_.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forevermore79 Na początek- wpis aggis20 :-) 13.08.09, 12:36 Przekopiowany jako ostatni post ze starej edycji, aby nabrac rozpedu: "Mój wpis z kwietnia: *Micallef Note Vanillee *Molecule 01 albo od biedy Kashmina ;) *Indult Tihota - nie znam wprawdzie, ale pomarzyć nie zaszkodzi. Molekuły mam, wanilia właśnie do mnie jedzie :)) tylko Indult Tihota jest teraz na liście, nowych marzeń póki co brak. Jeszcze mam ochotę słodziaki PG potestować, pewnie znalazłoby się wśród nich coś dla mnie. Aaa, i mogłabym Indian Holi przygarnąć jakiś flakon. I Cascade. Tyle ;)" Odpowiedz Link
elve Re: Lista marzeń 13.08.09, 17:00 Właściwie nie wiem jak to powiedzieć... Angel :D No i może L'Eau Guerierre PG Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Lista marzeń 13.08.09, 17:29 Jak Angel, to moze ten szlachetny Liqueur de Parfum- ciekawym go, podobnie jak nowego Aliena z tej serii i nieustajaco Amena Pure Malt. Moje marzenia? Pewnie z czasem ponownie kupie Musc Ravageur, no i wskrzeszona Havane, o ile nie bedzie zbyt zreformulowana. Nie obrazilbym sie na Nasomatto Black Afgano i Wazambe. Czekam tez na testy Fille Lutensa i CdG Monocle Scent Two. A tak, to specjalnie nic, nastepny flakon chyba dopiero sprawie sobie gwiazdkowo, choc kto tam wie :-) Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Lista marzeń 13.08.09, 20:52 No i jakbym zapomnial- do powachania takze Fahrenheit Absolute, z nadzieja, ze dorowna lub przewyzszy dawna, niezreformulowana klasyczna wersje. Z ciekawosci- Davidoff Hot Water, zapewne bardzo syntetyczny. Plus tak jak plomyczek- hawanska wanilia L'Artisana :-) Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Lista marzeń 02.09.09, 20:24 Skreslam Hot Water, F. Absolute nie spelnil do konca oczekiwan, ale potestuje dalej. Zeby cos z kolei dodac- CdG Dover Street Market, o ktorym pisalem w newsach niszowych. I travel-spraye Ormonde Jayne, atrakcyjne i praktyczne w podrozy. Odpowiedz Link
plomyczek_ Re: Lista marzeń 13.08.09, 18:00 To ja tez sie pochwale a co:-) *Angel:-] *Diamonds edt *Wanilia ta sama, ktora skusila Aggis:-) *Glow JLO *Noa *Tobacco Vanille(juz zaklepane) *Jatamansi(tez zaklepane u Asiu:-) *Wanilia L'A-nie moge sie jej doczekac! *Motylek Hanae Mori koniecznie rozowy(czyli wersja edt)Agnieszko:-* Odpowiedz Link
plomyczek_ Re: Lista marzeń 06.10.09, 10:03 Uciulalam na flakon: Angela, Jatamansi i Hanae Pink Butterfly. Tobbacco mam w odlewce:-) Przydalaby sie Escada Magnetism:-] Odpowiedz Link
semi-oriental Re: Lista marzeń 15.08.09, 18:11 Ostatnio chodzi za mną Passage D' Enfer, L'Artisana J'Aime les Fleurs La Perla ew. Eclix też La Perla Odpowiedz Link
icegirl Re: Lista marzeń 16.08.09, 12:32 Cieszy mnie, że Angel jest tu tak często wymieniany! :) A ja marzę o zapachu, który byłby odzwierciedleniem kwiatu frangipani. Kupiłam ostatnio olejek do masażu o takim zapachu i się autentycznie zakochałam :) -- icegirl www.icegirl.republika.pl Odpowiedz Link
black.angel310 Re: Lista marzeń 14.08.10, 07:53 spełniłam wielkie-likierowy aniolek ale chyba zaspas trza robic limitowanki szybko znikaja:(, chce jeszcze likierowego aliena Odpowiedz Link
lulu_na_nartach Re: Lista marzeń 02.09.09, 23:32 Ja planuję w najbliższym czasie zakupić Dolce Vita - jako zapach na "specjalne okazje", a więc do używania max 3 razy w miesiącu Waham się pomiędzy EDT a perfumami - jak myślicie, co wybrać? Nigdy nie wąchałam perfum, mam nadzieję, że pachną identycznie jak EDT (tylko, oczywiście, bardziej intensywnie)? Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Lista marzeń 02.09.09, 23:37 EdT zostaly w niedawnym okresie reformulowane i pachna niestety gorzej, niz kiedys- bardziej plasko i syntetycznie. Elve pisala, ze obecnie przypominaja Jej gume balonowa i jest w tym troche racji, szczegolnie, jak porowna sie je z pierwowzorem. Perfumy maja wiecej charakteru i pachna blizej niezmienionej wersji, wiec czemu nie ekstrakt :-) Pozdrawiam! Odpowiedz Link
lulu_na_nartach Re: Lista marzeń 02.09.09, 23:44 > EdT zostaly w niedawnym okresie reformulowane :(. Ja wąchałam chyba jeszcze przez tą zmianą. A zatem zdecyduję się na perfumy - szkoda tylko, że nie da się ich powąchać w żadnej perfumerii :(. DZiękuję za info i pozdrawiam :) Odpowiedz Link
indian-summer Re: Lista marzeń 03.09.09, 09:07 Skromne marzenia na nadchodzącą jesień: - Pure Poison, które chodzi za mną już od długiego czasu - Insolence edp Eta wsio:) Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Lista marzeń 03.09.09, 09:16 Zmiana nastapila wg mnie juz ponad rok temu, wiec sprobuj je ponownie w perfumerii i zobacz, czy obecna wariacja ciagle Tobie pasuje. Perfumy sa wierniejsze oryginalowi, bardziej orientalne, ale nie znaczy, ze duzo mocniej emanuja- ekstrakty Diora utrzymuja sie czesto bardzo przy skorze, jednakze warto je poznac. Tym bardziej, ze czyste perfumy Dolce Vita nie sa juz dluzej produkowane. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
lulu_na_nartach Re: Lista marzeń 03.09.09, 12:22 Serdeczne dzięki za odpowiedź. >Tym bardziej, ze czyste perfumy Dolce Vita nie sa juz dluzej produkowane. Tam mam strasznego pecha - jak mi się dany zapach podoba - przestają produkować :( Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Lista marzeń 03.09.09, 12:39 Na szczescie z ekstraktem nie jest tak zle w internecie- wklady do niego (czyli zlotej, ozdobnej kulki) sa chocby tutaj, a i bywaja na allegro. pl.strawberrynet.com/perfume/christian-dior/dolce-vita-parfum-spray-refill/76555/#DETAIL Odpowiedz Link
lulu_na_nartach Re: Lista marzeń 03.09.09, 12:50 Dzięki za link - właśnie najchętniej kupiłabym flakonik z atomiserem. Odpowiedz Link
lulu_na_nartach Re: Lista marzeń 03.09.09, 13:03 Widziałam takie w złotej kulce, ale tylko w sieci. W perfumerii spotykałam się tylko ze szklanym flakonikiem, takim samym albo bardzo podobnym do tego, w którym jest EDT. Myślałam, że ta złota kulka (był jeszcze do niej żółty albo złoty woreczek) to jakieś specjalne opakowanie (typu świąteczne)? Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Lista marzeń 03.09.09, 13:13 Wklady z atomizerami sluza wlasnie do tych zlotych, ozdobnych kulek (czyli prezentacja bardziej eksluzywna, podobnie w przypadku Dune). A byly i wersje Parfum we flakonach- 7,5 ml i 30 ml, obydwie zwykle lane. Odpowiedz Link
lulu_na_nartach Re: Lista marzeń 03.09.09, 13:28 Aha - teraz wszystko jest dla mnie jasne :). Ja widziałam tylko wersje we flakonach - 7,5 ml i 30 ml bez atomizera i to mi nie odpowiadało. Używałabym perfum badzo rzadko a atomizer sprzyja, jak mniemam, większej trwałości, bo zawartość flakonu nie ma kontaktu z ciałem. Odpowiedz Link
heliamphora Re: Lista marzeń 03.09.09, 22:35 Lista marzeń to mój słaby punkt :) Osoby, które mnie bliżej poznały, wiedzą, że owa lista istnieje realnie na papierze i zawiera kilkadziesiąt pozycji. Ponieważ chwilowo nie mogę jej znaleźć, wypisuję z pamięci te najbardziej wymarzone: Montale Aoud Queen Roses Montale Chypre Fruitee Villoresi Teint de Neige L'Artisan Dzing (mam dekant, ale chcę więcej, więcej...) Guerlain Shalimar (niedawno się skończył i źle mi bez niego) Chanel 19 EDP Chanel 19 EDT Sisley Eau du Soir SL Fumerie Turque SL Santal de Mysore Miller Harris Fleur Oriental Stephanie de Saint-Agnan Voleur de Ciels Eau d'Italie Paestum Rose Eau d'Italie Sienne l'Hiver (sentymentalnie) mała ilość Eau de Dali Durbano Rock Crystal Durbano Black Tourmaline Uff... Te główne to chyba już wszystkie. Z zeszłorocznych marzeń spełnił mi się Alamut i Musk Villoresiego, Jaisalmer, klasyczna Stella, figowiec Yves Rocher i Arabie. Było też niespełnione spełnienie - wymarzony Daim Blond najpierw zachwycił, potem nasze drogi się wybitnie rozeszły. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Lista marzeń 03.09.09, 23:56 Dziekuje za podzielenie sie- niech sie jednym slowem spelnia i ma moc sprawcza! Z Twojej listy mialem jedynie Fumerie Turque, ale tez zadzialal u mnie Twoj efekt Daim Blond i szybko poszla w dobre rece. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
benita5 Re: Lista marzeń 28.09.09, 10:52 Eau d'Italie Paestum Rose Annick Goutal Ambre Fetiche Profvmvm Victrix Oliver Durbano Rock Crystal Malle MR, Angeliques Lanvin ekstrakt Arpege Lalique Encre Noire ... i w ciemno,choc odrobine bo nie znam Mon Precieux Nectar Guerlain Odpowiedz Link
aggis20 Re: Lista marzeń 16.09.09, 10:58 Z okazji kilku nowych marzeń wpisuję się do wątku - może dzięki temu szybciej się spełnią ;) Chciałabym bardzo: *Un Bois Vanille SL - przetestowany ponownie po jakichś 3 latach oczarował mnie... *Viva La Juicy - moja ostatnie słodziakowe odkrycie *Cascade - kiczowaty flakon, ale w środku bardzo ciekawy zapach *Indian Holi - to jeszcze stare marzenie, jakoś cały czas nie udaje mi się upolować :/ Magiczny wątku działaj! :) Odpowiedz Link
kolciag Marzenia KolciaG 28.09.09, 10:10 Lista długa... część posiadam ale się kończą, innych nawet na oczy nie widziałam :) Najbardziej marzę o: - za te dam się posiekać, oddam duszę i nie wiem co jeszcze - D&G Fragrance Anthology - 3 L'IMPERATRICE - Carla Fracci, Salome - L'artisan Parfumeur, Ambre D'or - Dior, Poison i Poison Tendre - E. Coudray, Ambre et Vanille - Les Parfums De Rosine, La Rose de Rosine - The Different Company, Rose Poivree - Penhaligon's, różności Również mocno pragnę: - Molinard, Nirmala - Hermes, Caleche Eau Delicate - Hermes, Kelly Caleche - Caron, Lady Caron - Gucci, Gucci by Gucci - Chopard, Wish - Dior, Miss Dior Cherie - Etro, Ambra - Profumum, Fiore d’Ambra - Christina Aquilera, Ed Hardy - L'artisan Parfumeur, różne zapachy - Il Profvmo, różne zapachy, w tym Gardenia Royal - Les Parfums De Rosine, różne zapachy - Satellite, A la figue! Oraz, większość jako zapas: - Guerlain, Shalimar - Guerlain, Samsara - Les Parfums De Rosine, Ecume de Rose - Burberry, The Beat - Givenchy - Organza Jasmine - DNNK - Black Cashmere - Tom Ford - Black Orchid - Lancome - Magnifique - Lancome - Miracle - Paco Rabanne - Black XS - Vera Wang - Rock Princess, Princess - Trussardi - Python - Agent Provocateur - Bvlgari, Jasmin Noir - Azzoro, Visit - Serge Lutens, Encens et Lavande - Lancome, Collection Voyage, Benghal - Annick Goutal, Ambre Fetich, Vanille Exquise Powoli spełniam moje marzenia... ale pewnie nigdy nie spełnię wszystkich :) Odpowiedz Link
lulu_na_nartach Re: Lista marzeń 04.10.09, 23:43 Moja lista marzeń jest naprawdę listą marzeń. Tak już mam, że podobają mi się zapachy, które z reguły zostały już wycofane albo są trudno dostępne :( Oto lista: In Love Again - YSL (klasyk czerwono-zielono-niebieski) Venezia - Laura Biagiotti O Oui - Lancome Champs Elysees - Guerlain (też jakoś nie widzę :() Odpowiedz Link
lulu_na_nartach Re: Lista marzeń 05.10.09, 00:13 ach, i jeszcze Yvresse YSL jak lista marzeń to lista marzeń ;) Odpowiedz Link
mangos Re: Lista marzeń 05.10.09, 07:56 Marzenia są bliskie spełnienia: www.allegro.pl/item755454421_yves_saint_laurent_yvresse_edt_60ml.html www.allegro.pl/item759215145_guerlain_champs_elysees_w_edt_30ml_bokar_gda.html Odpowiedz Link
mangos Re: Lista marzeń 05.10.09, 07:57 I jeszcze to: www.allegro.pl/item759669388_laura_biagiotti_venezia_25ml_unikat.html Odpowiedz Link
lulu_na_nartach Re: Lista marzeń 06.10.09, 23:04 Dzięki za linki. W chwili obecnej "przymierzam się" jednak do nabycia perfum Dolce Vity - są one numerem 1 na mojej liście marzeń ;) oraz poluję na pozostałe na rynku resztki Eeau d'Eden w celu robienia zapasów. Wyżej wymieniłam zapachy, które spodobały mi się kiedyś - ale czy dziś również podobałyby mi się? Czy dobrze by się na mnie rozwijały? Trudno powiedzieć, bo nie mam szans przetestować :(. Po zakupie Dolce Vity będę chyba zaczynać polowanie od "resztek we flakonikach" w celu testowania :) Odpowiedz Link
itsmee Re: Lista marzeń 05.10.09, 09:54 Molinard z okazji 160-lecia działalności swojej marki stworzył to cudo miałam,już przyjemność powąchać...i dosłownie zakochałam się od pierwszego powąchania :-) www.fragrantica.com/perfume/Molinard/160-6232.htmlcudny,hipnotyczny,magnetyzujący...kwiatowy...hiacynt,cyklamen,bluszcz..,na początku przypomina mi Fracas Pigueta..ale tylko na początku Odpowiedz Link
mangos Pojawiły się wreszcie 19.10.09, 08:11 Nowe marzenia, póki co czekam na kolejną wypłatę i może wtedy... Wanted HR- zakochałam się z wzajemnością. Dawno nic tak dobrze nie układało się na mojej skórze. Czuję minimalne podobieństwo do BE 21 Orlane ,chociaż w kompozycji Rubinstein do głosu dochodzi piękny kwiatowy bukiet. Sensuous Lauder- znam tylko z opisów ,jednak wydaje być się tak bardzo mój... La Perla Eclix, Dark Extacy,J’aime i wersje nuit... i jako totalnie nierealne Black Sea oraz resztę mórz Micallef Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Lista marzeń 19.10.09, 10:27 Obecnie: - Amen Pure Malt odpada, poznany i zakupiony - Black Afgano zapewne, ale nie spieszy mi sie zbytnio, moze w nast sezonie - poznac attary Amouage dla Selfridges - zerknac na linie Maison FK, zwlaszcza meskie Lumiere Noire No i zuzywac i minimalizowac :-) Odpowiedz Link
igusiatko Re: Lista marzeń 21.10.09, 20:46 oj, już niewiele...:) Na dzień obecny pragne jedynie jeszcze jednej flachy Bois d'Encens i kolejnych pokładów zapasowych OIek. Ach! i może tylko jeszcze Ambre Soie...?:) Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Lista marzeń 10.11.09, 09:00 Uaktualniajac moje zapachowe oczarowania: - nadal ciesze sie Pure Maltem - na liscie zakupowej, juz zapewne na przyszly rok, znalazl sie Lumiere Noire Pour Homme marki Maison Francis Kurkdjian- na mnie obledny, juz od pierwszych nut - "Trzynasta godzina" Cartiera jest piekna, ale jednak ta cena - przy okazji trafilo mi sie spelnienie dawnego muszmiecia- czyli Tom Ford Extreme. Wiecej planow poki co brak :-) Odpowiedz Link
monia.i Re: Lista marzeń 10.11.09, 10:01 Marzy mi się zapasik niewielki Sotto Voce LB. Bo w wieki temu upolowanym flakoniku dno coraz bliżej :( Staram się bardzo oszczędnie robić "psik":) Odpowiedz Link
elve Re: Lista marzeń 10.11.09, 16:53 Si Lolita jak sądzę. jak oni to robią, że tak mnie zniewalają ich zapachy? Odpowiedz Link
aggis20 Re: Lista marzeń 11.11.09, 13:31 Ja też się nad Si poważnie zastanawiam, podoba mi się bardzo ten pieprzny początek :) 30ml kosztuje chyba 31 funtów, więc nie tak drogo. Z nowych marzeń nic poza tym, jeszcze starych nie udało mi się zrealizować... a nie, przepraszam - jest jedno nowe marzenie - czyste perfumy Hypnotic Poison! :) muszą być piękne... Odpowiedz Link
jarka63 Re: Lista marzeń 10.11.09, 21:53 Sienne l'Hiver Eau d'Italie.Chodzi za mną odkąd poznałam ją niedawno w poznańskim GaliLu, czuję ten zapach znienacka w nieoczekiwanych miejscach, przypływa do mnie nie wiadomo skąd. Mieć - nawet nie żeby tak pachnieć, ale by móc wąchać. Odpowiedz Link
aistionnelle Re: Lista marzeń 11.11.09, 12:07 Moja lista się zmienia.Ostatnio, po upolowaniu Arcydzięgla;-)oraz Rahatu SL wciąż myślę o Chene oraz jakiejś pięknej ambrze, ciepłej i niesłodkiej-wszystkie które testowałam są ok, ale to jeszcze nie to:-)Na liście znajduje się też Iris Pourpe Keiko Mecheri oraz bliżej wiosny Etra. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Lista marzeń 14.12.09, 22:58 Za wiele sie nie zmienilo od wpisu nieco wyzej- zaciekawil mnie za to Costes no.2, ze wzgledu na nuty, pierwsza propozycje marki, no i nosa kompozycji, Olivie Giacobetti. Wciaz nie znam Al Oudh, a kolejny potencjalny zakup- meski Lumiere Noire czeka na swoja kolej. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Lista marzeń 19.01.10, 18:08 Lista marzen, czy nie marzen- ale swoje Lumiere Noire juz mam, Costes 2 poznalem, w Al Oudh tez sie dokladniej wkrotce wgryze. Ciekawi mnie testowo Margiela Untitled, Voyage d'Hermes, By Kilian Rose Oud, nowa wersja Le Male, no i co wymysli Mugler w 2010, w koncu i w tym roku A*Men zyska zapewne kolejna wariacje. Odpowiedz Link
4lata Re: Lista marzeń 29.12.09, 07:24 Dune EDP chociaz wątpię że mogę gdzieś jeszcze je dostać Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Lista marzeń 08.03.10, 12:11 Tradycyjna aktualizacja- typowych "flakonowych"marzen nadal brak po ostatnich zakupach (nie obrazilbym sie co prawda na flakony Sycomore, Duel, czy Al Oudh, ale moga poczekac :-). Oczywiscie, testowo poznam przy okazji CdG x Undercover i Untitled Margieli, chetnie przetestuje wkrotce tez letnie trio Muglera Sunessence- letni A*Men ma juz dobre recenzje na Basenotes, podobniez nie przypomina na szczescie Ice*Mena. Wkrotce w Anglii pare nowych attarow Amouage, a te zawsze wacham z uwaga. Zobaczymy tez, co przedstawi Clive Christian- wg przeciekow, takze z Basenotes, bedzie to duet C o skorzanych akordach i we flakonach o bursztynowym kolorze. Odpowiedz Link
renia.renia Re: Lista marzeń 08.03.10, 17:51 Aktualnie mam 2 marzenia: Kilian Back to Black i Anne Pliska, oba są na szczęście bliskie realizacji. Odpowiedz Link
elve Re: Lista marzeń 08.03.10, 23:45 a u mnie marzeń brak. chciałabym znowu marzyć o jakimś zapachu... Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Lista marzeń 25.03.10, 23:11 Ale spadaja na nas nowosci! Lista do testowania robi sie spora- od ciekawej, choc nie przeznaczonej dla mnie (przez zapewne typowo kobiecy charakter) tuberozy L'Aristana po duzo bardziej przystepny orientalny kwartet Jo Malone Cologne Intense Collection (zwlaszcza Oud & Bergamot), marke SoOud, ktora zaprezentowal ostatnio blogowo Octavian, znanego mi juz z opisow nowego Lutensa, czy nastepnego Private Blend. Nadal nie wachalem Untitled, a na selektywnych polkach czeka letni Mugler, czy Salvador Salvadora Dali, ze wzgledu na sentyment do wczesnych, meskich kompozycji tej marki. Co prawda smialo moge sie obyc bez zakupow przez nastepne miesiace albo lata (zawsze tak mowie i wiemy, jak to sie konczy :-), ale w koncu w poznawaniu caly urok. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Lista marzeń 04.06.10, 11:26 Tak, sporo sie dzieje w tym roku. Zeby aktualizowac moj poprzedni wpis- Untitled juz znam, Amen Sunessence zakupiony. Nie obrazilbym sie na flakon Rosissimo na ktores lato i kupie wkrotce Wonderwood. Nadal ciekawie zapowiadaja sie Malone, a z ciekawosci chetnie przetestuje Sens. Noir E. Lauder. Odpowiedz Link
maxx73 Re: Lista marzeń 04.06.10, 17:01 a ja od siebie dodałbym któregoś z Bondów no 9,ale cena jest niestety zaporowa:):) Odpowiedz Link
olaj.j Re: Lista marzeń 04.06.10, 14:01 A ja mam na dzień dzisiejszy tyko jedno takie NAPRAWDĘ marzenie: Reflection Amouage. Niektórzy mowią , że to banalny zapach, ale mi sie baardzo podoba.:-) Odpowiedz Link
aggis20 Re: Lista marzeń 20.06.10, 11:02 Aktualnie na liście Orchidee Vanille VC&A... Bardzo udane połączenie ciepłej wanilii i odurzających, ale nie nachalnych, kwiatów. Wprawdzie trzyma się blisko skóry, ale trwa bardzo długo. Od dawna też marzy mi się Indult Tihota :) pozdrawiam! Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Lista marzeń 22.06.10, 22:15 OV- to calkiem udany zapach, z tej serii podoba mi sie najbardziej wlasnie on i Gardenia Petale. Najmniej udany to chyba unisexowy z zalozenia Cologne Noire autorstwa Buxtona- za ta cene powinno sie wymagac i wiekszej trwalosci i innowacyjnosci. Indulty, ha, wciaz pamietam, jak w styczniu w paryskiej Sephorze na Polach Elizejskich lezala ich cala gora na przecenie, bodajze po 50 euro za sztuke. Zadnych limitowanych sztuk, konceptu ograniczonego dostepu, po prostu z kazdego zapachu walalo sie po 10-20 opakowan pomieszanych z D&G, Cacharelami itd. Nie przypadl mi do gustu zaden z tych zapachow (pizmowy C16 dla Colette jest jednak godny uwagi), a pomysly hurtowego i szybkiego zarobku w ten sposob sa mi jednak obce, haha. :-) A moja lista- na szczescie pustawa, kupie latem Wonderwood, a potem pewnie dlugo, dlugo nic :-) Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Lista marzeń 22.06.10, 22:18 No, moze jeszcze Black Afgano, ale tu sie nie spiesze i poczekam na pozna jesien- w Londynie nie zabraknie go ani w Liberty, ani w nowej perfumerii nalezacej zreszta do zony wlasciciela Nasomatto. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Lista marzeń 19.07.10, 20:44 Update, czyli zapachy do testow. Czekam na meskiego Van Cleef Midnight in Paris, ostrze zeby na Frapin Les Ailes du Desir (z opisu to wlasnie moja ulubiona kategoria zapachowa), z checia przetestuje arabskie trio Armani Prive i duet Guerlain Arsene Lupin. Gaultier Terrible juz znam, zatem z mainstreamowych meskich premier interesuje mnie szczegolnie drzewne Kenzo. I poki co tyle :-) Odpowiedz Link
aggis20 Re: Lista marzeń 01.08.10, 13:32 Black Afgano uwielbiam, chociaż cena jak na 30ml powalająca. A moje marzenie odnośnie OV prawie by się ostatnio spełniło, ale akurat nie mieli na stanie, nie było też OI, której chciałam zrobić zapas. Kuba wiesz może gdzie w Londynie mogę przetestować Tihotę? I jeszcze Micallefa i zapachy Mecheri? Pozdrawiam ciepło :) Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Lista marzeń 01.08.10, 13:58 Black Afgano to 30tka, ale w teorii i praktyce o sile ekstraktu, wiec starczy na dlugo :-) Co do Indult, to nie przypominam, zeby byly kiedykolwiek w Anglii (choc np. ma je kazda duza franc. Sephora), warto jednak spytac dla pewnosci w Liberty. Wlasnie w Liberty znajdziesz tez na wylacznosc pelna oferte Keiko Mecheri, jest takze niszowa linia Van Cleefa, zatem OV Ci sie uda zakupic :-) Przy okazji przetestuj tam Le Labo, czy Maison FK. Jesli chodzi o Micallef, to najwiekszy wybor znajdziesz w uroczo staroswieckim Fortnum & Mason blisko Oxford Street (choc dzial perfum wyjatkowo nie jest na parterze :-) Maja tam wszystkie zapachy, lacznie z perfumiarska ciekawostka- czyli duetem 1707 stworzonym jedynie dla tego sklepu. www.fortnumandmason.com/Perfume-Toiletry-Gifts,1225.aspx Sprawdz jeszcze poczte, pozdrawiam :-) Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Lista marzeń 11.09.10, 16:43 Do poznania: Traversee du Bosphore i Les Ailes du Desir. Chetnie przygarnalbym flakon Amouage Memoir Man, nie obrazilbym sie tez na YSL Nuit de L'Homme Le Parfum. W Wonderwood i CdG2 Man wlasnie sie zaopatrzylem, zobaczymy jeszcze, co wymsli Kilian w ramach nastepnych zapachow z serii Oud, czekam takze na debiut marki SoOud. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Lista marzeń 11.09.10, 16:47 I jeszcze Absolue Pour Le Soir MFK- sporo Orientu :-) Odpowiedz Link
furka_dusz Re: Lista marzeń 12.09.10, 10:18 Womanity - wybacz M.!:) - właśnie nabyłam z uciechą. I ja czekam z niecierpliwością na obie kompozycje BD, SoOud i Baie Rose 26 Le Labo nie daje mi również spokoju. Chciałabym poznać, ze względu na nazwę, Mulholland Keiko Mecheri. Pink Quartz OD, obowiązkowo. Do tego czasu chodzi mi po głowie, po miesiącach ascezy zakupowej, pełnoflakonowe przejęcie Coup de Foudre DelRae, obiecywane sobie od dawna Midnight Oud, może uda mi się też wreszcie znaleźć moje najwłaśniejsze 1000 Patou? To byłaby piękna jesień:) Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Lista marzeń 12.09.10, 10:39 Mam nadzieje, ze to bedzie piekna jesien, niezaleznie od zapachow :-) Slusznie zrobilas z Womanity- sama mowilas, ze to Twoja milosc od pierwszego testu. Niestety, Mullholand z filmu Lyncha nie ma nic, ale postaram sie o jakas probke. Midnight Oud jest juz na powrot w Anglii- stoi sobie w Selfridges, tez nie moglem sobie odmowic kolejnego powachania, wyjatkowe oblicze oud, zgadzam sie :-) A 1000 Patou tez gdzies widzialem- chyba w Roja Dove, kopalni rzadszych okazow i ekstraktow. SoOud zaczeto wlasnie wrzucac na strone Selfridges- nie pokazuje ich ani wyszukiwarka, nie ma tez cen, ale to niechybny znak, ze i tam bedzie wkrotce dostepne, przykladowy link: www.selfridges.com/en/Beauty/Categories/NEW-IN/Womens-fragrance/Asmar-oud-60ml_496-3001496-SOEFAS/ Dziekuje za podzielenie sie zapachowymi planami :-) Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Lista marzeń 12.09.10, 13:19 Tutaj angielska oferta 1000 Patou, nadal 3 koncentracje do wyboru: www.escentual.com/jean-patou/1000/ Odpowiedz Link
ele_gancki Re: Lista marzeń 12.09.10, 19:03 Też jestem napalony na Memoir, po samym składzie wnioskuję, że to będzie bardzo "mój" zapach. Jedyny problem to cena :O Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Lista marzeń 12.09.10, 19:25 Slusznie, testowalem go dwa razy- raz w ciemno bez znajomosci nut i wtedy mnie nieco zamurowalo, potem juz na spokojnie. To powrot do orientalnych tradycji Amouage- mocny, bezkompromisowy, pelnen kadzidla, skory, oud i dlugoutrzymujacej sie pizmowo-waniliowo-gwajakowej slodyczy z odrobina tytoniu. Sa i ziola, lawenda i mieta, ale nie zaklocaja one odbioru, wrecz przeciwnie- nadaja calosci niespotykany charakter. Czarny flakon prezentuje sie pieknie, a cena, niestety- Amouage, ByKilan, czy Clive Christian do tego nas juz przyzwyczaili :-) A zapach stworzyla Karine Vinchon-Spehn- nos Amouage Opus III i dwoch L'Artisanow- Jatamansi i najnowszego, dosyc kontrowersyjnego Coeur de Vetiver Sacre. Odpowiedz Link
alex1608 Re: Lista marzeń 13.09.10, 14:01 Mam jedno marzenie zapachowe teraz tylko a jest to czarne COCO Chanel EDP - cena mnie szokuje trochę :) Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Lista marzeń 22.09.10, 22:50 Do poznania jeszcze butikowe Diory, w tym Leather Oud i Mitzah. Dobrze, ze w tej serii jest Eau Noire, lubie i bede do niej jeszcze wracac. Odpowiedz Link
marta_km Re: Lista marzeń 13.11.10, 23:29 A ja poszukuję bezskutecznie Relaxing Fragrance Shiseido, uwielbiam je i tęsknie za tym zapachem.. Odpowiedz Link
furka_dusz Re: Lista marzeń 14.11.10, 09:32 Magicznie działa ta Lista: poprzednie marzenia - bez SoOud ;) - spełnione :) Wpisuję zatem czym prędzej kolejne - by czas zmian lżejszym mi był i żeby się zimie nie dać! W kolejności zatem najzupełniej obojętnej - a najchętniej wszystkie jednocześnie:) - objęłabym we władanie: Shalimar Ode a la Vanille, Portrait of a Lady Malle'a, Absolue Pour Le Soir MFK i Traversee du Bosphore. Marzy mi się też ekstrakt Must Cartiera, na nowo chcę Feerie VC&A, a i flakonik malutki J'adore L'Or przysposobić byłoby dobrze. Poznać zaś się musimy z Bertrandowymi Skrzydłami Pożądania, Diorowymi Wodami i Cartierowymi Godzinami. Duuużo - na długą zimę:) Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Lista marzeń 15.11.10, 11:08 Piekna lista- waniliowy Shalimar, nieco MR-owy bedzie na pewno w Twoich klimatach! Absolue MFK, nie dziwie sie! Jak Feerie, to pewnie i Midnight in Paris (po testach jednak stwierdzilem, ze wole EdT- EdP jest zbyt jednostajna). Mityczny Frapin- premiera byla przesuwana, ale pod koniec listopada wreszcie zadebiutuje. Spelnienia marzen zatem i chetnie pomoge w ich realizacji! A co do mnie- na razie zadnych zakupow zbytnio, choc chetnie poznam i Diory i moze zakupie w nast. roku SoOud, ale na razie inne priorytety. Jednakze poznawac i podziwiac piekno kompozycji- na to jest czas i ochota zawsze. Odpowiedz Link
ivesman Re: Lista marzeń 16.11.10, 22:38 Profumum - Patchouli Comme des Garcons - Patchouli Comme des Garcons - Tar Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Lista marzeń 21.11.10, 15:10 Od czasu przeczytania o tej marce chodzi za mna dosyc Scarlet Oud Illuminum- kolejnej marki M.Boadi (od Boadicea) illuminumperfume.com Poza tym jestem ciekaw, czy Byredo poradzi sobie z Oud- do tej pory ich kompozycje nie grzeszyly ani oryginalnoscia, ani trwaloscia, choc nieznany M/Mink podobno przelamal ten trend. Odpowiedz Link
elve Re: Lista marzeń 22.11.10, 23:14 dużą butlę Musc Ravageur i dwie butelki Let Me Play the Lion. Odpowiedz Link
fa25 Re: Lista marzeń 23.11.10, 11:46 Wiem, że to mało realne ale marzę o choc jednej flaszeczce Magie Noire sprzed reformulacji. Straszliwie tęsknię za tym zapachem; wręcz śni mi się po nocy... Żaden z nowych zapachów nie budzi we mnie podobnej żądzy. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: vintage Shalimar EDP 25.11.10, 13:58 Gratulacje- nie za leciwy, ale w sam raz, aby byc vintage i jeszcze pachniec, jak powinien! :-) Odpowiedz Link