Dodaj do ulubionych

Breatharianizm

10.11.12, 19:02
Ta metoda w dużym skrócie polega na oczyszczaniu organizmu nie jedzeniu gdyż organizm
leczy się sam kiedy ma na to czas i nie musi męczyć się z tym co przetwarza , przed tym
należy oczyścić okrężnicę nowoczesna nazwa na to Hydrokolonoterapia .Ćwiczy się
pozyskiwanie energii z otoczenia w róży sposób ćwiczy się samo świadomość , koncentrację ,
trzeba dobrze się zapoznać z tym co jak w której kolejności robić nie nadwyrężając
organizmu .Z tego co wiem tak żyli święci w różnych religiach i jest to coś co je łączy w
chrześcijaństwie nazywa się to Inedia , źródłem tego jest Bi Gu z Chin Azji , w Indiach
Prana w islamie sufizm i wiele innych .Polecam spróbować każdemu kto jest człowiekiem
otwartym na to co nie znane gdyż może się ciekawie zaskoczyć efektami , jedynym blogiem
jaki znam na którym jest to jako tako po Polsku opisane jest .

breatharianizm.blogspot.com/
Obserwuj wątek
    • arturro77777 Re: Breatharianizm 14.11.12, 20:41
      Zapomniałem ważną rzecz obejrzyjcie sobie ten film :

www.youtube.com/watch?v=CRwbZYebodY
      • marek.dudys Re: Breatharianizm 17.11.12, 14:09
        Nie zaglądając na żadną z wymienionych stron sam ( na zasadzie translacji) doszedłem do wniosku, że kluczowy jest tu oddech. Natomiast wyjaśnienia nacisk kładą na...niejedzenie. Jeśli wszystko jest tak "skrupulatnie" tłumaczone i przeinaczane, uczmy się jeżyków obcych choćby angielskiego który jest już unijnym (to i naszym).Acha, no pewnie czyjeś cele takie interpretacje realizują ale co to mnie obchodzi.
        • gruszkowy1 Re: Breatharianizm 07.03.15, 19:32
          www.ermail.pl/klik/UXNWZGEN kto kliknie-niespodzianka,ale miła
    • komanchu Re: Breatharianizm 17.11.12, 18:44
      Im bardziej zagłębiam się w tematykę zanieczyszczenia żywności oraz jej skażenia pestycydami oraz innymi środkami chemicznymi będącymi ubocznymi efektami działalności przemysłowej człowieka, że nie wspomnę o środkach konserwujących, sztucznych dodatkach do żywności, tłuszczach trans, genetycznie modyfikowanej żywności, a gdy potem jeszcze czytam, jaki skutki dla ludzkiego organizmu mają te wszystkie substancje, które chcąc nie chcąc zjadamy, to tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że im mniej człowiek je, tym ma większą szansę na dożycie spokojnej starości w zdrowiu. Około 80% kancerogenów wywołujących raka trafia do ludzkiego organizmu właśnie z pokarmem. Szokujące prawda? do tego dochodzi nadwaga, nadciśnienie, miażdżyca, choroba wrzodowa, alergie...i całe mnóstwo chorób związanych z niewłaściwą dietą. Już dawno naukowcy zwrócili uwagę na kuriozalny fakt, że anorektyczki kilka razy rzadziej zapadają na raka piersi. www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11246846
    • arturro77777 Re: Breatharianizm 17.11.12, 21:39
      Jest wiele dowodów na to iż ograniczanie żywności wydłuża znacznie życie :

www.e-biotechnologia.pl/informacje_naukowe/Jedz-mniej-to-dluzej-pozyjesz/
      Nie ma co się dziwić to co pozostaje w naszym organizmie powoduje 80 % chorób w tych filmikach wspomina o tym jak w naturalny sposób oczyścić okrężnicę , są także sposoby takie jak lewatywa , Hydrokolonoterapia .

Toksyny i oczyszczanie organizmu lewatywą

www.youtube.com/watch?v=xI2SVsaG-fI&list=PL0mKHK6o2zoGvCD8nq7X2CKhSZhS9kdE0&index=1&feature=plpp_video
      LEWATYWA, oczyszczanie organizmu

www.youtube.com/watch?v=t7PYhtck0Go&feature=BFa&list=PL0mKHK6o2zoGvCD8nq7X2CKhSZhS9kdE0
      Ciekawie też opowiada o Bogu tym jak postrzega fajnie opowiadają też ci amerykanie filmiki o świadomości są wypas , ogólnie jest to na prawdę ciekawa sprawa zobaczcie także :

Na początku była światłość

www.youtube.com/watch?v=CRwbZYebodY

• jackwaryjot527 Re: Breatharianizm 19.11.12, 20:09
      czyli to jakiś rodzaj lifestylu z wplecionymi przekonaniami religijnymi?
      • arturro77777 Re: Breatharianizm 19.11.12, 20:42
        Przekonania są raczej bardziej formą filozofii dojścia do wniosków na podstawie długich przemyśleń ja uważam że jest to bardzo trafne postrzeganie sam zrozumiałem to jakiś czas temu jak jeszcze nie słyszałem o nikim kto by tak mówił .Dla tego to by potwierdzało naszą jedność w świadomości , to nie jest nic nowego to coś co łączy wszystkie wiary Breatharianizm to tylko jedna z nazw . To jest forma oczyszczania organizmu pobierania energii w inny sposób ale dzięki przygotowaniu odpowiedniemu i ćwiczeniom gdyż można sobie więcej zaszkodzić niż pomóc jeżeli ktoś uzna że jest już wszechwiedzący po jednym filmiku .Najstarszą nazwą tego jest pochodząca z Chin nazwa Bi Gu , Indie - Prana , chrześcijańska nazwa to Inedia , Mana - Judaizm itp. nawet Jezus pościł 40 dni w biblij także pisze aby jeden dzień w tygodniu pościć w sabat .Powiem tak widziałeś jeżeli oglądałeś filmiki o lewatywie co jest w naszym wnętrzu wręcz gnijące oślizgłe ohydztwo które przylega do najważniejszych organów naszego organizmu to powoduje 80 % chorób . Oczyszczenie okrężnicy i nie jedzenie jest przygotowaniem do pobudzenia świadomości aby mogła uaktywnić szyszynkę w mózgu i pobierać żywność w formie czystej energii .Gdyż żywność jaką jemy i tak jest przemieniana w organizmie na energię dla tego to co jemy w większości wydalamy .To może ci się wydawać dziwne ale tak faktycznie działa organizm pobudza to mózg świadomość i wręcz odmładza uzdrawia i w wytrwałych przypadkach ludzi daje długowieczność która może stać się wręcz nieśmiertelnością pobudza zdolności nadnaturalne .Oczywiście to jest jako potencjał tego co można osiągnąć ja do tego znalazłem mantrę om aum która jest dźwiękiem twórczym , jak wiesz dźwięk ma duży na nas wpływ teraz są stosowane muzykoterapie , aromaterapie itp.
    • malgorzatak1963 Re: Breatharianizm 27.12.12, 12:44
      Co sądzicie o zabiegu hydrokolonoterapii? Mam przewlekłe zaparcia, miałam wykonany jeden zabieg płukania jelita w nowo otwartym gabinecie w Lublinie. Jestem zadowolona, chociaż po zabiegu odrobinę bolał mnie brzuch- terapeutka w czasie zabiegu robiła mi masaż brzucha. Dowiedziałam się też sporo o diecie zapobiegającej zaparciom. Przez święta nie stosowałam, ale po nowym roku muszę się za siebie wziąć. Zapisana jestem jeszcze na dwa zabiegi, ponieważ mówią, że minimum tyle na początek trzeba zrobić ( dodatkowy plus- karnet na 3 zabiegi jest tańszy).Słyszałam, że wiele nawet znanych osób stosuje ten zabieg . Powiedzcie co o tym myślicie. Pozdrawiam
      • simoo2 Re: Breatharianizm 10.01.13, 17:33
        ten zabieg to do naturalnych nie należy ale tez jest brak jakichś negatywnych konsekwencji
        • simoo2 Re: Breatharianizm 10.01.13, 17:35
          a jeżeli masz problemy z zaparciami to na pewno może przenieśc ulgę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka