kalineczka2 29.09.05, 20:54 Mam na twarzy ropiejące krostki, które dermatolog określił jako trądzik. Co robić? Maści, które przepisał nic nie pomagają. Jest coraz gorzej. Może są jakieś zioła, albo zabiegi, które mogłyby mi pomóc? Proszę o pomoc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
masia45 Re: trądzik 29.09.05, 21:25 Najważniejsza jest zmiana diety. Polecam PELNIE ŻYCIA Maji Błaszczyszyn. Przemywanie twarzy Srebrem Koloidalnym. Doustnie Koci Pazur lub Pau d'Arco lub Extr. z liści drzewa oliwnego. Odpowiedz Link
kalineczka2 Re: trądzik 29.09.05, 22:50 Jaką dietę by Pani zalecała? Ograniczyłam cukier, ale nie obserwuję efektów. Odpowiedz Link
masia45 Re: trądzik 02.10.05, 12:55 kalineczka2 napisała: > Jaką dietę by Pani zalecała? Ograniczyłam cukier, ale nie obserwuję efektów. Napisałam o jaką dietę chodzi - wg DIETY ŻYCIA i PELNI ŻYCIA Maji Blaszczyszyn. To polega nie tylko na odstawieniu słodyczy alke również na odpowiednim łączeniu produktów i jedzeniu większej ilości surówek. Odpowiedz Link
bananova Re: trądzik 07.10.05, 17:52 jesli chodzi o ziola, to proponuje zaczac pic herbatki z fiolka trojbarwnego- dzialanie oczyszczajace organizm. mozna rowniez pic mieszanki ziol np.Metabol. to mieszanka zdaje sie fiolka, perzu,pokrzywy i chyba drapacza lekarskiego. reguluje przemiane materii, pobudza trawienie, odtruwa. istiotna sprawa, bo tak naprawde to caly problem tradziku lezy wewnatrz organizmu. pryszcze to tylko objaw zewnetrzny. skup sie wiec na diecie, czyli nie spozywaj produktow z konserwantami,sztucznymi barwnikami i aromatami okreslanymi jako "identyczne z naturalnymi", pij duzo wody niegazowanej oraz ziola. od razu zaznacze ze wieksze wartosci maja ziola sypane, nie takie w ekspresowych torebkach. Odpowiedz Link
kalineczka2 Re: trądzik 08.10.05, 00:37 Czy Metabol dostanę w każdej aptece? Jestem zdesperowana, bo staram się zachować dietę, ograniczyłam cukier, tłuszcze, czekoladę i nic. Dlaczego sypane zioła są lepsze? Czy chodzi o papier z których zrobiona jest torebka, czy o ilość ziół w fixach? Odpowiedz Link
bananova Re: trądzik 08.10.05, 22:11 czy w aptece to nie wiem, ale w zielarskim na pewno ;) mi sie zdaje ze sypane sa lepsze, bo to sa takie wieksze kawalki ziol, a w saszetce ekspresowej masz wszystko zmielone i nie wiesz tak naprawde co i ile tam wsypano.ogolnie nie iwem dlaczego ekspresowki nie maja wartosci. ale moge polecic Ci te strone www.luskiewnik.gower.pl/PRYSZCZE2002.htm wlasnie tutaj obilo mi sie to o oczka. bardzo wartosciowe forum. Odpowiedz Link
kalineczka2 Re: trądzik 09.10.05, 21:37 Dzięki za link. Bardzo ciekawa strona. Jutro zaczynam leczenie. Muszę tylko przemyśleć jakąś rozsądną kolejność, żeby nie wszystko na raz. Dam znać, jak tylko będą rezultaty. Odpowiedz Link
tatakazik Re: trądzik 26.11.05, 21:51 Musisz szukać przyczyny tego stanu. Organizm sam daje Ci wskazówki wykazując trądzik. Wszystko jest związane z odżywianiem. Myśę, że masz kłopot z przyswajaniem witamin z grupy B. Zrezygnuj np. z kawy i innych używek. Zwiększ spożycie pokarmów zawierających naturalne witaminy B. Jest ich dużo np w żółtku jaj kurzych, drożdżach. Są też naturalne suplementy zawierające te witaminy. Maści są złożonymi składnikami, które powinny usuwać skutek. Wróć do prostych metod. Odpowiedz Link
kalineczka2 Re: trądzik 30.11.05, 23:22 Brałam kiedyś witaminę B, ale bez skutku. Nie tylko B, ale również zestawy multiwitaminowe. Maści nie używałam, bo podobno sa niezdrowe. Próbowałam różnych maseczek, efekty podobne. Chyba pozostało mi jedno- polubić. Odpowiedz Link
ankin1 Re: trądzik 11.02.06, 21:06 Koniecznie cynk , najlepiej w postaci chelatowej , żeby się lepiej wchłaniał , oczywiście witaminy i minerały chelatowe NATUTRALNE !!! , nie syntetyczne z apteki . tłuszcze roślinne . Z listu pani Iwety : Mam 23 lata a mym problemem był trądzik na plecach i ramionach. Po zastosowaniu preparatów Femigladin i Piimax Pro-V po 4 tygodniach nastąpiła lekka poprawa, a po następnych 3 miesiącach trądzik znikł zupełnie. Co więcej – wyleczyłam swoje problemy ginekologiczne (bolesne menstruacje , upławy, schorzenia jajników ). Ginekolog określił moje dolegliwości jako chroniczne. Jednak po użyciu produktów stwierdził wyraźną poprawę i nieobecność szkodliwych bakterii, które powodowały niepożądane kwaśne środowisko w jajnikach. Jedna kapsułka zawiera: 500 mg oleju z wiesiołka tłoczonego na zimno, 46,75 mg kwasu gammalinolenowego, 2,5 mg witaminy E Dawkowanie: 2 razy 2 kapsułki w ciągu posiłku lub po nim, przy bólach menstruacyjnych stosować 2-3 dni przed cyklem menstruacyjnym i podczas menstruacji W okresie długotrwałej profilaktyki wystarczy 1 kapsułka dziennie. Opakowanie: 168 kapsułek Odpowiedz Link