zdrowo11 Re: jak zadbać o wątrobę? 29.01.15, 12:42 Na wątrobę polecam ostropest plamisty - to naturalna regeneracja uszkodzonej wątroby. Stosowany w leczeniu choroby alkoholowej, chorobie nowotworowej. Zawartość sylimaryny działa odtruwająco. Polecany w codziennej diecie jako dodatek do jogurtów, czy posypywania potraw. Ostropest w ziarnach lub mielony można kupić w korzystnej cenie na www.sklepagnex.pl Odpowiedz Link
zimbwa Re: jak zadbać o wątrobę? 02.02.15, 11:20 problemy z wątroba biorą się od zanieczyszczonych jelit. Jej funkcjonowanie jest zaburzone ponieważ nie dostarczane sa wszystkie niezbędne składniki odzywczy i zalegają złogi i kamienie. Ja sama robiłam sobie hudrokolonoterapię, żeby oczyścić organizm Odpowiedz Link
aldo-naa Re: jak zadbać o wątrobę? 23.03.15, 10:23 ja zrobiłam sobie wiosenne oczyszczanie organizmu, żeby przygotować ciało na nowy sezon i zapisałam się na zabiegi hydrokolonoterapii. w internecie, niestety występuje bardzo dużo sprzecznych informacji na temat tego zabiegu i jedni bardzo sobie go chwalą, natomiast inni uważają, że jest szkodliwy. a prawda jest taka, że nie każdy może go wykonać i tylko konsultacja z lekarzem da prawdziwy obraz tego zabiegu, więc jesli ktoś się waha, niech idzie do lekarza. ja akurat mogłam zrobić i bardzo się ciesze, bo już po jednym zabiegu czuję się jak piórko! Odpowiedz Link
tobi-sz5 Re: jak zadbać o wątrobę? 03.03.15, 11:11 Co do wątroby to jednym z istotnych faktów jest to, że jest to narząd, który sam potrafi się zregenerować. Czyli jednym z podstawowych sposobów na jej odbudowanie jest po prostu zmiana diety. Odstawienie alkoholu na bok, kawy, wszelkich używek, tytoniu. Dieta również powinna być mniej tłusta, zero smażonych potraw. To tak na początek dla tych, którzy chcą zadbać o narząd, który w zasadzie jest kluczowy przy pracy całego organizmu, ponieważ jest odpowiedzialny za ponad 500 rodzajów zadań. :) Warto więc zadbać o ten narząd od czasu do czasu. Oczyszczanie wątroby jest najlepszym z możliwych. Do regeneracji może posłużyć składnik o nazwie l-arginina. Nieco więcej o procesie regeneracji i odtruwaniu wątroby: cali.pl/sklep/liver-aid/ Odpowiedz Link
zimbwa Re: jak zadbać o wątrobę? 01.04.15, 10:27 po jakimkolwiek oczyszczaniu z tego co mi wiadomo powinno się przyjmować probiotyki, które wytworzą odpowiednie bakterie. prawda jest taka, że jeśli w jelitach dzieje się coś złego, to przenosi się to na resztę narządów Odpowiedz Link
zdrowo11 Re: jak zadbać o wątrobę? 22.05.15, 09:52 Najlepsze funkcjonowanie oraz regenerację zapewni ostropest plamisty. Sklepagnex.pl oferuje go w ziarnach i zmielony. Ostropest jest bezsmakowy, także idealnie można dodać go do jogurtu, sałatki czy posypać każde danie. Nie ma nic lepszego niż sylimaryna w naturalnej postaci. Odpowiedz Link
piotrek337 Re: jak zadbać o wątrobę? 14.07.15, 13:36 Ja na oczyszczanie i regeneracje wątroby stosuje naturalne sposoby watroba.dozdrowia.com/naturalne-lekarstwa-watroba.php Żona mi codziennie przygotowuje i próby się poprawiły. Odpowiedz Link
kociaczek456 Re: jak zadbać o wątrobę? 27.02.18, 13:38 Moim zdaniem zadbać można tylko poprzez odpowiednia dietę. Innego sposobu nie ma, a wątroba nie lubi alkoholu i tłustych potraw. Odpowiedz Link
drago_1991 Re: jak zadbać o wątrobę? 19.07.18, 10:31 To chyba zależy kto czego oczekuje, ja np chciałem poprawić swój metabolizm i zacząłem pić Hepa Vitale takie ziółka w 100% naturalne no i tak po 2 tygodniach zauważyłem różnice, do tego waga zaczyna spadać, ale to też oczywiście zasługa dobrej diety. Odpowiedz Link
azachi Re: jak zadbać o wątrobę? 15.12.18, 02:26 Najlepiej zacząć od detoksykacji organizmu :) polecam naturalne suplementy, tutaj przykladowe dobre detoksykacja-organizmu.blogspot.com/2017/10/suplementy-oczyszczajace-organizm.html?m=1 Odpowiedz Link
iga1988 Re: jak zadbać o wątrobę? 28.01.20, 11:45 Niepokojące wyniki i przekroczone próby wątrobowe około rok temu miał mój mąż. Uwielbia jeść na mieście i jest prawdziwym fanem piwa. Znajomy poleciła nam coś co jemu pomogło.Mąż brał LiverAid z Calivita. W ciągu miesiąca wyniki poprawiły się w taki sposób, że Lekarz przecierał oczy ze zdumienia.... Ja kupiłam go tutaj www.vitavita.pl/liver-aid-100-kaps-sylimaryna-zdrowa-watroba-p-63.html, . Cena z górnej półki , lecz nam starczyło 1 opakowanie. Odpowiedz Link
krystynapiatek1 Re: jak zadbać o wątrobę? 15.04.20, 11:43 Prócz diety u mnie w rodzinie był stosowany Hepatobon na zmianę z Lipobonem oba wspomagają wątrobę Odpowiedz Link
hybryda36 Re: jak zadbać o wątrobę? 08.11.20, 12:57 Mnie z wątrobą pomógł post warzywno-owocowy. Ciężki do przejścia, ale wszystko wrociło do norm: cholesterol, próby wątrobowe, cukier i wiele innych. Sporo teraz się o tym mówi. Byłam sceptyczna, ale zmieniłam zdanie. Tutaj można sobie poczytać o głównych zasadach tej diety/postu zielonafarmacja.pl/post-warzywno-owocowy-przelotna-moda-czy-droga-do-zdrowia/ Odpowiedz Link
katenowik321 Re: jak zadbać o wątrobę? 10.11.20, 15:41 Ja polecam zabiegi ESM w Bewei Studio - pozwalają oczyścić organizm. Przy okazji można sobie u nich zrobić test na nietolerancje pokarmowe. Polecam wszystkim z Poznania. Odpowiedz Link