sanyu 28.09.06, 16:01 czy ktoś ma skuteczny i SZYBKI sposób na gradówkę? nie jest to stan ostry ale juz 3 lekarzy widziało oko i żadne srodki nie działają:( potrzebuje szybkiej metody bo za 10 dni wyjeżdżam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ajandgeo Re: gradówka 29.09.06, 18:45 Mnie pomogly bardzo cieple oklady na oko z herbaty, zielonej herbaty, rumianku albo swietlika lekarskiego. Caly sekret polega na odpowiednio DLUGIM nagrzewaniu powieki z gradowka. Oklad musi byc bardzo cieply,ale oczywisciwe trzeba byc ostroznym aby sie nie oparzyc, Najpierw kladlam na oko goraca torebke herbaciana, na to kawalek plastykowej foli,a potem poduszka elektryczna albo specjalna torebka z zelem utrzymujacym dlugo cieplp( do kupienia w aptece- polecam bardzo przydatna). Potem siadasz wygodnie przed telewizorem i trzymasz ten oklad jak dlugo czujesz dostateczne cieplo. Spokojnie ogladasz ulubiony program telewizyjny. Pamietaj powieke z gradowka trzeba nagrzewac odpowiednio dlugo. Moje gradowki znuiknely po takiej kuracji. Odpowiedz Link
ajandgeo Re: gradówka 30.09.06, 20:24 Nie wiem czy tylko ciepla, jeszcze raz zaznaczam to ma byc bardzo cieple, bo przeciez za kazdym razem kladlam goracy oklad z herbaty wimiennie z innymi zilami, Uwazam jednak ,ze urtrzymanie odpowiednio goracej temperatury jest wiecej niz wazne. Co masz do stracenia????????? Kilka dni takich okladow i bedziesz wiedziala czy to dziala na ciebie. Warto sprobowac. Mnie definitywnie pomoglo.Moja gradowka aniknela, a uwierz mi, ze w przeszlosci poddalam sie raz zabiegowi usuniecia gradowki chirurgicznie i to nie bylo przyjemne. Potem juz radzilam sobie sama w opisany przeze mnie sposob. Dla mnie rewelacja. nmTylko potraktuj to nagrzewanie powaznie. Plastykowa poduszeczka z zelem do utrzymania temperatury jest rewelacyjna,a w ostatecznosci poduszka elektryczne . Sprobuj i daj mi znac jak to dziala u ciebie. Powodzenia. Odpowiedz Link