Dodaj do ulubionych

Egzema_ czy zna ktoś jakies lekarstwo?

13.10.08, 23:11
Witam, mam problem z uczuleniem na srodki chemiczne. Na rękach
schodzi mi skóra. Lekarz stwierdził ze egzema, zapewne przez
środkichemiczne. Nie wiem od czego, ale po każdym moczeniu rąk w
wodzie z detergentami wygląda to gorzej. Może zna ktoś jakiś sposób
oprócz maści sterydowych. Będe wdzieczna.
Obserwuj wątek
    • aga-kosa Re: Egzema_ czy zna ktoś jakies lekarstwo? 14.10.08, 15:03
      kup w aptece ostrożeń , ludowa nazwa czarcie ziele. Zaparz dokładnie jak na
      torebce ,dodaj do tego kwiat nagietka /candula/ Umyj ręce w wodzie z szarym
      mydłem , opłukaj ,włóż do naparu na kilka minut. Trzy razy dziennie powinno
      wystarczyć . Dobrze jest każdego dnia zaparzyć świeże, zaczekaj aż wyschną i
      posmaruj kremem Bambino dla niemowląt.
      Rada na zaś;
      jeśli cokolwiek robisz z chemia najpierw zaparz ziele ,abyś mogła wymoczyć ręce.
      • kristin4 do aga-kosa 19.10.08, 22:15
        Witam, nie wiem czy są rózne odmiany egzemy ale od kilku dni myje
        rece w tych ziołach i strasznie mi wysuszają skórę a ja właśnie mam
        taki problem do rozwiązania.Skóra mi sie wysusza i pęka. Czy tak ma
        być???
    • no1teresa Re: Egzema_ czy zna ktoś jakies lekarstwo? 14.10.08, 18:01
      moga byc pasozyty, moga byc jakies problemy z jelitami/dietą
      bez oczyszczenia od wewnatrz bedzie to tylko lagodzenie objawow
      • kristin4 Re: Egzema_ czy zna ktoś jakies lekarstwo? 14.10.08, 22:36
        Jeszcze jedno pytanie? Karmie piersią, myślę ze te zioła mie maja
        wpływu na karmienie.
        A jesli chodzi o oczyszczenie organizmu to nie bardzo rozumiem co
        miałabym zrobić?
        • aga-kosa Re: Egzema_ czy zna ktoś jakies lekarstwo? 15.10.08, 11:20
          Łapki spokojnie możesz w tym moczyć . Karmiącej mamie nie zalecam niczego do
          środka.
          Ostrożeń wielkopolscy zielarze zalecają nawet kąpiele uspokajające dla małych
          dzieci w ostrożeniu.
          • tyrtum Re: Egzema_ czy zna ktoś jakies lekarstwo? 15.10.08, 21:45
            Jak Ci nie pomoże to napisz do mnie. Ja walczyłem z tym świństwem przez 2-a
            lata. I jeszcze mi się czasem odnawia ale minimalnie.Szczególnie uważaj na płyn
            do mycia naczyń.Stosowałem homeopatię i specjalnie dorabiany krem.
            • kristin4 Re: Egzema_ czy zna ktoś jakies lekarstwo? 15.10.08, 22:27
              Ok, Dzięki,zamówiłam zioła jak nie pomogą to zgłosze się napewno. Z
              tym uwazaniem troche trudno, szczególnie kobiecie w codziennych
              obowiązkach. Co prawda mam zmywarke ale niektóre rzeczu trzeba myc
              ręcznie. Staram sie.
              Pozdrawiam.
              • saszka77 Re: Egzema_ czy zna ktoś jakies lekarstwo? 21.10.08, 22:32
                Mam nadzieję, że już po kłopocie.
                Gdyby jednak nadal dokuczała Ci ta egzema, zastosowałabym kurację z
                glinki kaolinowej ( zewnętrznie w postaci okładów i wewnętrznie).
                Z tego, co wiem, to nie ma przeciwwskazań ani skutków ubocznych.

www.biofon.pl/Glinka_kaolinowa.html
                • kristin4 Re: Egzema_ czy zna ktoś jakies lekarstwo? 21.10.08, 22:42
                  Niestety nie po kłopocie z tego co czystałam to są rożne objawy
                  egzemy u mnie akurat jest skóra bardzo wysuszona i potrzebuje czegos
                  na takie dolegliwosci. Robią sie jakby suchy pęcherzyk ipęka ita
                  skóra się łuszczy.
                • kristin4 Re: Egzema_ czy zna ktoś jakies lekarstwo? 21.10.08, 22:46
                  Ale czy glinke można stosowac przy karmieniu piersią? Wydaje mi sie
                  że nie z uwagi na wydalanie toksyn.
                  • saszka77 Re: Egzema_ czy zna ktoś jakies lekarstwo? 21.10.08, 23:50
                    Rany, Kristin4, tego nie wiem, a nie chcę Ci źle powiedzieć ani źle
                    doradzić.(Primum non nocere).

Najlepiej może skontaktować się,np. telefonicznie z p.Wysockim, on
                    jest specjalistą od litoterapii i glinki,może profesjonalnie by Ci
                    coś doradził i odpowiedział, czy można ją stosować przy karmieniu
                    piersią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka