Dodaj do ulubionych

e papieros

13.09.09, 19:12
Nosze sie z zamiarem kupienia e papierosa , moze macie jakies doswiadczenia w tym temacie?
Interesuje mnie jaki rodzaj e papierosa , na jak dlugo starcza kardridz , i moc owych papierosow tzn czy musiscie wypalac taka ilosc "machow" jak w normalnym papierosie.
Po probie testowej i czytaniu w necie wydaje mi sie ze najslabsze wklady nikotynowe 11 mg. sa i tak sporo mocniejsze od tego co ja pale.
Jesli ktokolwiek tego uzywa poprosze o wszystkie informacje, kazda bedzie cenna.
Obserwuj wątek
    • szpilka_du Re: e papieros 14.09.09, 08:59
      Kupiłam tydzień temu lubemu imieninowo e-papierosa. Popalamy, ale zachwycona nie
      jestem. Wybraliśmy Intellicig, czarny, z najsłabszym wkładem nikotynowym - nie
      polecam. Smakuje trochę jak fajka wodna, a co do jego bezwonności - bzdura. Nie
      śmierdzi jak papierosy, ale czuć zapach tej pary, którą wydychasz. Nie wiem, czy
      coś robimy nie tak, ale non stop przy zaciąganiu musimy płukać usta z bardzo
      szkodliwej (!) nikotyny, która wypływa ustnikiem.

Ogólnie dużo z tym zachodu, drogie jak pierun. Dzisiaj kupię wkład o smaku
      lekkich marlboro. Może będą lepiej smakować. Póki co - zachwytu brak.
      • szpilka_du Re: e papieros 14.09.09, 09:02
        Ach, co do zawartości nikotyny. Nie pamiętam dokładnie, ale w Low jest dużo
        mniej, niż 11mg. W Medium jest 12 mg, w Low chyba 8mg, ale ponieważ brak
        substancji smolistych, nie odczułam, żeby były mocniejsze, niż moje szósteczki
        cienkie tradycyjne. Wkład wystarcza na 1 dzień (u lubego, bo się dopiero
        przyzwyczaja, potem będzie więcej, dużo więcej).
        • tetika Re: e papieros 14.09.09, 18:10
          dzieki za te informacje,ja dalam sobie dwa tygodnie na oswojenie sie z mysla :) ( do wyplaty).Jak potestujesz te nastepne daj znac bo ciagle nie wiem czy sie zdecydowac, troche mnie przerazila ta wyplywajaca nikotyna.Jesli palisz to juz jakis czas to powedz jak ci wychodzi to naprawde finansowo.Oczywiscie pomijam kwestie smolistych bo tu nie ma o czym mowic, natomiastcala reszta bylaby na plus, ale.... nie do konca jestem pewna czy to dobry pomysl.
          • szpilka_du Re: e papieros 17.09.09, 14:43
            Spróbowałam e-papierosa o smaku "prawdziwego" i jestem na nie. Traktuję go jako
            zabawkę, czasem popalam, gdy nie mam "normalnych" i chyba nie uda mi się
            przerzucić na elektroniczne zupełnie. Natomiast małż się wciągnął i emarlboro
            smakują mu bardzo - prawie w ogóle nie pali normalnych. Na początku wychodzi
            drożej niż przy normalnych - bo trzeba nauczyć się zaciągać określoną ilość razy
            - w końcu epapieros się nie kończy w takim tempie jak normalny. Po dwóch
            tygodniach wiesz już, na ile wystarcza Ci jeden wkład - mojemu na jeden, luźny
            dzień. W stresujące potrafi wypalić cztery. A że opakowanie 10 kosztuje trochę
            ponad trzydzieści - oszczędniej. Ja natomiast, gdybym miała się przerzucić
            wydawałabym krocie. Więc decyzję pozostawiam Tobie. :)
    • murzynier Re: e papieros 17.09.09, 14:47
      tetika napisała:

> Jesli ktokolwiek tego uzywa poprosze o wszystkie informacje, kazda bedzie cenna
      > .

jeśli musisz nudzić, to nudź w odpowiednich miejscach

forum.papierosyforum.pl/
    • soulshunter Re: e papieros 17.09.09, 14:58
      Wczoraj bodajze w wiadomosciach bylo na temat tego e gówna. W/g znawcow
      zagadnienia nie dosc ze nie pomaga rzucic, to nawet jeszcze bardziej uzaleznia
      od nikotyny. Jedyny "pozytek" z niego jesli mozna tak go nazwac to brak
      zawartosci substancji smolistych. Jedna z uzytkowniczeg tego czegos twierdzila
      ze zapas plynu wystarcza jej na 18 dni.
      Jednym slowem ktos chce na tym zrobic kase i nic wiecej. Poza tym lals, lans i
      jeszcze raz lans.
      • alpepe Re: e papieros 17.09.09, 15:02
        wczoraj lub przedwczoraj czytałam o pomyśle, by to zakazać, poszukaj sobie na
        portalu. Widać, że lobby tytoniowemu e-papierosy zabierają klientelę i to sporą,
        tak samo Skarb Państwa traci, bo nie zarabia na akcyzie. Więc ja jestem na tak,
        poza tym taki palacz truje tylko siebie, a nie otoczenie.
        • soulshunter Re: e papieros 17.09.09, 15:06
          > poza tym taki palacz truje tylko siebie, a nie otoczenie.
          tutaj bym sie nie zgodzil. Podczas uzywania wydziela sie jakis dym/opary ktore
          sie nie rozplywaja w powietrzu i znikaja w sposob cudowny tylko gdzies osadzaja.
          Jesli np masz male dzieko i uzywasz tego w domu to opary moga osiadac np na
          podlodze po ktorej raczkuje dziecko. A dziecko jak to dziecko wszytko wpycha do
          buzi (brudne raczki z osadem nikotyny na nich tez).
          • alpepe Re: e papieros 17.09.09, 15:12
            nie ma w moim otoczeniu palaczy, na szczęście, mówię o sytacji typu: plaża,
            park, przystanek autobusowy.
            • soulshunter Re: e papieros 17.09.09, 15:14
              a to to insza inkszosc, tylko tak Bogiem a prawda jaki promil palaczy bedzie
              stac na to cos? W zasadzie nic to nie zmieni w otoczeniu.
              • alpepe Re: e papieros 17.09.09, 15:21
                wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,98993,7043504,Ministerstwo_Zdrowia_chce_zakazac_e_papierosow__Bo.html
                tu link do artykułu, o którym pisałam, szczególnie komenty dają do myślenia.
          • szpilka_du Re: e papieros 18.09.09, 08:53
            To był główny powód, dla którego kupiłam e-papierosa - z niego wydobywa się PARA
            WODNA. Nie zmuszam więc nikogo do biernego palenia. Sugeruję poczytać lub
            spróbować przed wypowiadaniem opinii.
    • mahadeva A gdzie to kupujecie? Mozna prosic linka? 18.09.09, 15:15
      • tetika Re: A gdzie to kupujecie? Mozna prosic linka? 21.09.09, 19:29
        U mnie w Leclercu to sprzedaja , ja osobiscie patrzylam na allegro i czytalam po necie, ale pytalam forumowiczow o ich opinie jesli juz to maja w domu. serdecznie dziekuje za wypowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka