Dodaj do ulubionych

dać radę?

22.09.09, 16:37
Dziewczyny już naprawdę nie wiem jak to sobie wszystko poukładac
Straciłam prace, i nie perspektyw na zmianę:( Już miesiąc, zero kasy na
koncie, rachunki rachunki
Do tego ciagle jestem chora, a to uraz barku, stłuczenia palucha,
przeziębienie i choroba kobieca( ta ostatnia nic powaznego ale jednak)
Do tego , pierwszy raz wyjechałam po zrobieniu prawka, nie moja wina, ale wypadek.
Załamana jestem czuje ze jestem nic nie warta i w ogóle. Jak dac radE?
Obserwuj wątek
    • swobodna_jagoda Re: dać radę? 22.09.09, 19:13
      Jak dać radę? Pozbierać się i to jak najszybciej! nie skupiać się na tym co nie
      wychodzi, na tym co nas obciąża, na tym co złe. Teraz musisz patrzeć na swoje
      mocne strony, szybko szukać pracy, i być ostrożną. Wiem, że to nie łatwe, ale
      jeśli teraz się poddasz, załamiesz to nic ci to nie da, tylko pogorszy sprawę.
      Teraz trzeba sobie wmawiać, że jeśli się czegoś bardzo pragnie, to cały świat
      sprzyja...
      Powodzenia! Trzymam kciuki!
      • uleczka_k Re: dać radę? 22.09.09, 19:26
        Teraz jest bardzo kiepsko, ale za chwilę może być bardzo fajnie :) Byle nie dać
        się zwariować, wziąć się mocno w garść i do przodu. Przecież nie masz wyjścia,
        musisz jakoś przetrwać ten wredny czas. Nawet jeśli miałby on potrwać dłużej,
        nie wolno się poddawać, ani rozpamiętywać strat.
        Zaparz sobie ciepłą herbatkę, czy co tam lubisz i postaraj się zapomnieć, choć
        na chwilę, że jest Ci źle. zrób sobie przerwę od zmartwień, może to doda Ci
        trochę siły :)
        Powodzenia, trzymaj się mocno ;)
    • nothing.at.all Re: dać radę? 22.09.09, 21:45
      POdnieść się, nie dołować! Znaleźć w sobie jeszcze siłę, bo na pewno gdzieś
      jest. Nie poddawać się. Próbować! Każdemu czasami nie wychodzi, są też gorsze
      dni, ale teraz musisz skupić się na tym co w Tobie fajnego i być cierpliwa.
      Szukać pracy nadal, nawet na chwilę, dbać o siebie i uśmiechać się, nawet jak
      jest cięzko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka