owocowa201 21.10.09, 20:17 Kobietki czy któraś z Was stosowała tę dietę z powodzeniem. Proszę o kontakt na gg 1653011. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piekna.i.wyrafinowana Re: Dieta Dunkana ! 21.10.09, 20:24 nie znam diety, ale moge Ci napisac ze wszelkie diety to glupota i pic na wode- ekspresowe, niezdrowe chudnięcie- a następnie ekspresowe tycie i tak w koło... ja znam zajebistą dietę stosuję ja z powodzeniem od co najmniej 15 lat: jem wszystko co chce + 2 godz sporu dziennie szczerze polecam Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Dieta Dunkana ! 21.10.09, 20:29 Diety są do dupy, ważna jest trwała zmiana nawyków jedzeniowych, ruch i niejedzenia śmieciowego żarcia. Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Dieta Dunkana ! 21.10.09, 20:31 O przepraszam! Masz coś do jogurtów ze śmieciami?:) Odpowiedz Link Zgłoś
lidka_77 Dunkan podkreśla, że to dieta do końca życia 08.11.09, 13:51 że nalezy się trzymac pewnych zasad, jeśli chce się utrzymac wagę. jak czytałam o tej diecie to przypominała mi ona dietę kopenhaską - białka - chude mięso i nabiał. ale nie jest tak restrykcyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
lidka_77 acha - i jeszcze jedbo wrażenie 08.11.09, 13:57 po lekturze jego zasad takie wrażenie, że niby nie ma dodatkowych zasad oprócz listy produktów, które można jeść i które są zakazane. więc np. ciągle powtarzane, że można jeść ile się chce i kiedy się chce (oczywiście z puli dozwolonych produktów), ale potem gdzieś zdanie, że nie należy opuszczać żadnego z posiłków - więc hm, czy mozna kiedy się chce czy należy sobie ulozyć plan posiłków? wychodzi na to, że jednak trzeba miec plan i się go trzymać, a nie, miec lodówkę napakowana mięsem i chudymi naturalnymi jogurtami i podchodzic do niej jak się zachce. albo to, że nie powinno się jeść wieprzowiny - i nieważne jakiej części, w ogóle wieprzowiny nie jeść. a potem czyta się w przykładowym jadlospisie I fazy uderzeniowej, że jest tam szynka wieprzowa bez tłuszczu hm hm - no to ja nie wiem, sprzeczne to jakieś. ale generalnie jest to jakiś pomysł na dietę - przynajmniej na początek. taka zachęta dla ludzi, którzy chcą zmienić styl jedzenia - najpierw ytrochę zgubić, a potem już jeśc rozsądnie mniej itd. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina25 Re: Dieta Dunkana ! 21.10.09, 20:31 dokładnie,żadna dieta nie ma sensu,jeśli nie uprawia się sportu...Ja się np w ogólnie odchudzam,ale czynnie uprawiam sport Odpowiedz Link Zgłoś
anka8329 Re: Dieta Dunkana ! 03.11.09, 22:59 jestem w trakcie :) kilkoro znajomych jest po, kilkoro też w trakcie. ta "dieta" ma sens, bo tak naprawdę najpierw "sprząta" śmeici w organiźmie, a potem zmienia Twoje nawyki żywieniowe. nie trwa tydzień, w którym chudniesz 5 kilo i zaraz przybierasz 7. Odpowiedz Link Zgłoś
au_lait Re: Dieta Dunkana ! 04.11.09, 08:48 Kupiłem koleżance jego książkę. O dziwo przeczytała i stosuje. W ciągu tygodnia schudła 3 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
laracroft82 Re: Dieta Dunkana ! 04.11.09, 10:25 au_lait napisał: > Kupiłem koleżance jego książkę. O dziwo przeczytała i stosuje. W > ciągu tygodnia schudła 3 kg. > tak, tylko tyle to sie powinno na miesiac zgubic a nie w tydzien,niech kolezanka lepiej uwaza... Odpowiedz Link Zgłoś
au_lait Re: Dieta Dunkana ! 04.11.09, 13:11 W książce podobno piszą, że w tydzień. Nie wiem, nie czytałem, koleżanka twierdzi, że nie znasz tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
laracroft82 Re: Dieta Dunkana ! 04.11.09, 13:26 au_lait napisał: > W książce podobno piszą, że w tydzień. Nie wiem, nie czytałem, > koleżanka twierdzi, że nie znasz tematu. > no jasne nie znam tematu, zapytaj sie pierwszego lepszego lekarza, badz poczytaj troche..najzdrowiej jest chudnac od 0,5 do 1 kg na tydzien!!! czyli jakies max 4 kilogramy na miesiac..no ale coz to nie moje zdrowie tylko kolezanki.... Odpowiedz Link Zgłoś
au_lait Re: Dieta Dunkana ! 04.11.09, 13:36 Jeśli nie czytałaś książki, nie wypowiadaj się, gdyż piszesz trochę nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
rozi2807 Re: Dieta Dunkana ! 04.11.09, 13:57 Pierr Dukan jest lekarzem, który zajmuje się od kilkudziesięciu lat leczeniem otyłości. Jego dieta polega na odpowiednim odżywianu i jest bardzo skuteczna. Wystarczy przeczytać książke i stosowac zasady wg. tej książki. NIESTETY ALE NIE ZNASZ TEMATU A TĄ DIETĘ POLECAJĄ LEKARZE - NORMALNI LEKARZE ZNAJĄCY SIĘ NA SWOJEJ PRACY. Poza tym co do ilości straconych kilogramów zależy od organizmu człowieka a nie od tego co piszą konowały !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
au_lait Re: Dieta Dunkana ! 04.11.09, 14:15 Dokładnie tak, popieram w całej rozciągłości. Lekarze to często naciągacze. Odpowiedz Link Zgłoś
wanilinowa Re: Dieta Dunkana ! 08.11.09, 13:57 au_lait napisał: > Dokładnie tak, popieram w całej rozciągłości. Lekarze to często > naciągacze. > wszyscy poza Dukanem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: Dieta DUKANA jak już ;) 04.11.09, 13:51 Najskuteczniejsza dieta jaka znam to stara i wyprobowana NZT czyli Nie Zryj Tyle oraz sport i ruch na swiezym powietrzu. Tracenie 3 kg tygodniowo jest niezdrowe. Ktos madrze napisal, ze najlepiej tracic od 0,5 do 1 kg. Ta ktora stracila 3 kg w ciagu 1 tygodnia, z pewnoscia odzyska je za kilka tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
laracroft82 Re: Dieta DUKANA jak już ;) 04.11.09, 14:16 marguyu napisała: > Najskuteczniejsza dieta jaka znam to stara i wyprobowana NZT czyli > Nie Zryj Tyle oraz sport i ruch na swiezym powietrzu. > > Tracenie 3 kg tygodniowo jest niezdrowe. Ktos madrze napisal, ze > najlepiej tracic od 0,5 do 1 kg. Ta ktora stracila 3 kg w ciagu 1 > tygodnia, z pewnoscia odzyska je za kilka tygodni. > no ja to napisałam, ale zostałam zbluzgana ;] ze tez ludzie nie moga normalnie zaczac zdrowiej jesc i sie ruszac, tylko cuduja z jakimis wymyslnymi dietami... Odpowiedz Link Zgłoś
au_lait Re: Dieta DUKANA jak już ;) 04.11.09, 14:19 Pojęcie "zdrowiej jeść" jest bardzo szerokie. Łatwo Ci pisać takie banały. Odpowiedz Link Zgłoś
kubusiomaniaczka Re: Dieta DUKANA a efekty uboczne?????? 08.11.09, 10:24 Witam, ja również skusiłam się na ta dietę czytając oczywiście uprzednio książkę. Wszystko pięknie opisane, ile można schudnąć co jeść itd. Jedynie czego mi w niej brakowało to informacji jak dieta wpływa na organizm tzn. jakie są jej efekty uboczne!!!! Osobiście stosując tę dietę w piątym dniu wylądowałam w szpitalu!!!! Okazało się że ból z lewej strony i silny ucisk w klatce piersiowej to ostre zapalenie trzustki!!! W dodatku podrażniłam też żołądek i dwunastnicę!!! Nikomu nie życzę takiego bólu. Zatem uważam że Pan Dunkan troszeczkę rozminął się z prawdą. Książka wylądowała w koszu, nawet nikomu jej nie odstąpiłam gdyż uważam, ze to kolejna dieta która wyniszcza organizm.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: Dieta DUKANA jak już ;) 08.11.09, 11:05 au_lait napisał: > Pojęcie "zdrowiej jeść" jest bardzo szerokie. Łatwo Ci pisać takie > banały. Za to latwiej zywic sie smieciami w postaci gotowych dan przemyslowych z utrwalaczami, roznych batonikow pseudodietetycznych i innych kinderow-bajerow. To wszystko popijac smieciami w rodzaju coca-coli i innymi paskudztwami pelnymi cukru. Wystarczy takze przyjac do wiadomosciprosty fakt, ze tym roznimy sie od krow, ze nie musimy caly dzien zuc. Wystarczy trzy razy dziennie podczas posilkow. Odpowiedz Link Zgłoś
merry_berry_me Re: Dieta Dunkana ! 08.11.09, 10:39 Jestem na tej diecie 7 tydzień. Na początku chudłam baaardzo szybko, teraz wolniej. Ta dieta, z małymi modyfikacjami, będzie już moją na całe życie - jestem po ustaleniach z deitetykiem i endokrynologiem - genetycznie mam bardzo zaburzony metabolizm i choć wcześniej jadłam niewiele (ale jednak - węglowodanów) i sporo się ruszałam, to mój organizm odkładał mi tłuszcz w przepotworny sposób na brzuchu i plecach - typowa sposób tycia przy chorobach układu autoimmunologicznego. Nie jestem żadną orendowniczką tej diety, ponieważ uważam, że jeżeli człowiek jest zdrowy i nie ma żadnych problemów - wystarczy spokojnie dieta 1400-1600 kcal dziennie + spora dawka ruchu. Przy tej diecie jest sporo problemów -np. zjedz coś szybko na mieście, kiedy łapie cię powtorny głód. Inna sprawa, o której się nie mówi - po tylu tygodniach o odstawienia glutenu - zjedz np. kawałek pizzy jak ja to zrobiłam. 3 kęsy, których mój organizm nie był w stanie strawić i zareagował potwornym zatruciem i musiałabym wszelkie kasze, chleby, mączne rzeczy wprowadzać metodą bardzo małych kroków. Dieta jest skuteczna, nie powiem. I bardzo dobrze widać, że traci się na niej tłuszcz, a nie wodę. Sylwetka staje się dużo smuklejsza w każdym miejscu - uwielbiam teraz swoje ramiona, brzuch, talię, biodra, buzię - brak wstrętnej, miękkiej tkanki tłuszczowej. Zresztą ile osób - tyle opinii. Jedno jest pewne - gdybym była w pełni zdrowa i nie zmusiła mnie do tego desperacja - zastosowałabym inny rodzaj diety. Odpowiedz Link Zgłoś
gazetowy.mail Re: Dieta Dunkana ! 08.11.09, 12:06 To nie dieta, to sposób na odżywianie a schudnięcie jest efektem ubocznym. Zaraz coś Ci na gg prześlę. Odpowiedz Link Zgłoś