informationes 03.11.09, 18:27 Szwecja, Francja, Wielka Brytania - te kraje mają bardzo liberalne podejście do aborcji. Podaję link do filmu, w którym widać skutki takiego podejścia do sprawy: Film o demografii Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mason_i_cyklista Re: Do czego prowadzi aborcja 03.11.09, 18:32 pierdu pierdu a fistaszki odpowiadają za topnienie lodowców. był o tym kiedyś filmik na YT, ale zapomniałem gdzie :( Odpowiedz Link Zgłoś
lisbeth25 Re: Do czego prowadzi aborcja 03.11.09, 18:35 Na marginesie, to Twój inny nick Polubu? Dziecko głoduje nie dlatego że jest głodne, tylko dlatego że zostało okradzione, czy jakoś tak? Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: Do czego prowadzi aborcja 03.11.09, 20:28 hahahah ! Dobre porównanie do Polubu :D Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Do czego prowadzi aborcja 03.11.09, 18:36 społeczeństwo nasze musi zadać sobie fundamentalne pytanie-ilość czy jakość? Odpowiedz Link Zgłoś
informationes Re: Do czego prowadzi aborcja 03.11.09, 18:41 Dobra teza - jednak należy przyjąć minimalną wartość - pułap poniżej którego nie wolno zejść. Na filmie widać, że moje wnuki lub prawnuki będą miały pewnie na imię Osama albo Ali :) Odpowiedz Link Zgłoś
lisbeth25 Re: Do czego prowadzi aborcja 03.11.09, 18:51 Zauważ, że wśród imigrantów islamskich dzietność zmniejsza się, a stopień laicyzacji rośnie. Większość potomków imigrantów nie chce rozmnażać się na potęgę i nie podziela poglądów dziadków. Według jednej z teorii 3 pokolenie imigrantów "uśrednia" poglądy do reprezentowanych przez całe społeczeństwo kraju. Zobaczymy jak będzie. Zawsze można będzie ustanowić zakaz imigracji z krajów islamskich. Odpowiedz Link Zgłoś
informationes Re: Do czego prowadzi aborcja 03.11.09, 18:56 Wtedy może być już za późno, bo skoro Francja za kilka lat ma zostać republiką muzułmańską to nie będziemy mogli powstrzymać imigratów z Francji jak i Szwecji, gdyż za 20 lat prawdopodobnie nasz parlament będzie miał tyle do gadania w UE co walijski w UK. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Do czego prowadzi aborcja 03.11.09, 23:52 Francja nigdy nie zostanie republiką islamską, o ile islamiści nie zostaną wybrani do władz kraju. A mimo rosnącej liczby islamistów proporcjonalnie nie rośnie ilość ich przedstawicieli we władzach. A to oznacza, że polityka ich nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Do czego prowadzi aborcja 03.11.09, 19:55 informationes napisała: > Dobra teza - jednak należy przyjąć minimalną wartość - pułap poniżej którego ni > e > wolno zejść. Na filmie widać, że moje wnuki lub prawnuki będą miały pewnie na > imię Osama albo Ali :) nie ma czegoś takiego jak minimalny pułap,tak jak nie ma maxymalnego ludzi jest za dużo.wssysają cały tlen i zaperdzają całą atmosferę. jestem z wyżu demograficznego,czyli 40-osobowe klasy(często w składzikach na szczotki) i związana z tym niska jakość edukacji Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Do czego prowadzi aborcja 03.11.09, 23:50 Tylko jeśli twoja córka puści się z Arabem... Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka do kanibalizmu prowadzi... moi drodzy ;D 03.11.09, 19:08 Strach się bać: fronda.pl/news/czytaj/zupa_z_nienarodzonego_dziecka_luksusowy_produkt_na_potencje Odpowiedz Link Zgłoś
informationes Re: do kanibalizmu prowadzi... 03.11.09, 19:38 Nie wiem jakim trzeba byc człowiekiem aby ironizować na temat tej makabry, która dzieje się w Chinach... Jesteś żałosna. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka człowieku myśl :D 03.11.09, 20:22 Na forum Frondy ktoś z czytających ten artykuł zauważył, że to ściema, jakich pełno w internecie. Trzeba być... sorry... IDIOTĄ, aby wierzyć w takie BREDNIE :D Odpowiedz Link Zgłoś
informationes Re: człowieku myśl :D 03.11.09, 20:40 nie masz ani dowodów za ani przeciw więc na jakiej podstawie od razu zakładasz, że coś jest kłamstwem? Zwykła małomiasteczkowa nieufność rodem z PRL czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka informationes jesteś upierdliwym trollem 03.11.09, 21:35 informationes napisała: > nie masz ani dowodów za ani przeciw więc na jakiej podstawie od razu zakładasz, > że coś jest kłamstwem? Zwykła małomiasteczkowa nieufność rodem z PRL czy co? Szkoda czasu na ciebie marnować.... Odpowiedz Link Zgłoś
informationes jesteś upierdliwym czymś 03.11.09, 21:57 Po czym poznać trolla? Jak to było? Hmm... Niech sobie przypomnę. A już mam! - "Po tym, że pierwszy oskarży kogoś o bycie trolem w sytuacji gdy jego argumenty okażą się nic nie warte lub gdy nie ma argumentów" hahah Odpowiedz Link Zgłoś
justysialek Re: Do czego prowadzi aborcja 03.11.09, 19:45 U nas aborcja jest zakazana a liczba narodzin też mniejsza z każdym rokiem. ...no i obaliłam twoją tezę w jednym zdaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Do czego prowadzi aborcja 03.11.09, 19:49 hey haba-haba sweet chick,chcesz ze mną poprawić demografię? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
informationes Re: Do czego prowadzi aborcja 03.11.09, 20:10 Jaka tam w Polsce aborcja jest zakazana? Chyba dla skończonych biedaków, których nie stać na zabieg za 3000zł u jednego z wielu lekarzy. To taka tajemnica Poliszynela. Skoro w Polsce wskaźnik dzietności w 2007 roku wyniósł 1,31 a w tym samym czasie wśród muzułmanów (na szczęście tych francuskich, a nie polskich) 8,1 to o czymś świadczy. Między innymi o tym, że dla muzułmanina aborcja to normalne morderstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Do czego prowadzi aborcja 03.11.09, 20:17 nie morderstwo tylko marnotrastwo.ktoś tą żywą bombą przecież być musi Odpowiedz Link Zgłoś
poprostu_basia Re: Do czego prowadzi aborcja 04.11.09, 00:06 Nie tyle morderstwo co utrata środka utrzymania. Wielu Arabów we Francji utrzymuje się wyłącznie z pieniędzy przyznawanych im przez państwo na kolejne dzieci, ot i stąd taka liczba (która notabene brzmi mi jakoś absurdalnie wysoko). Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia błędne założenie... 03.11.09, 21:10 Filmików oglądać nie zamierzam, ale... Spadek dzietności jest efektem używania antykoncepcji i PLANOWANIA MNIEJSZEJ ILOŚCI DZIECI. Jeśli dzietność jakiejś grupy społecznej wynosi 8,1, a innej - 1,3, to NIE OZNAZCZA TO, że ta druga wykonuje 6,2 razy wiecej aborcji, tylko po prostu rzadziej dopuszcza do ciąż. Ja np. mam barzdzo mało dzieci,ale nie dlatego,że się "skrobię" 6x w roku, tylko nie zachodzę w kolejne ciąże. Oczywiscie aborcja jest w Polsce dość łatwo dostępna, ale to nie z jej powodu mamy niewielki przyrost naturalny, tylko braku ochrony miejsc pracy dla kobiet, braku żłobków, przedszkoli i generalnie dobrego socjalu. Sprawdź, ile dzieci rodzi statystyczna biała mieszkanka USA, FRancji czy Szwecji. Zdziwisz się, jak dużo (a przeważnie katoloiczkami nie są, więc moga przerywać ciąże ile wlezie bez wyrzutów sumienia). Odpowiedz Link Zgłoś
informationes Re: błędne założenie... 03.11.09, 21:32 no przecież tu były dane że statystyczna Francuzka rodzi 1,8 dziecka, kiedy muzułmanka 8,1, w Szwecji z tego co wiem to w mieście Malmo jest już 25% muzułmanów. Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia Re: błędne założenie... 03.11.09, 22:00 informationes napisała: > no przecież tu były dane że statystyczna Francuzka rodzi 1,8 dziecka, a Polka 1,3 (czy coś kolo tego). Więc Francuzki, mające dostęp do pigułki RU jak my do pigułki od bólu głowy, mają więcej dzieci. ERGO: przyrost naturalny nie zależy od zakazu aborcji! Odpowiedz Link Zgłoś
informationes Re: błędne założenie... 03.11.09, 22:25 tu masz rację bo według mnie powinniśmy zmienić nasze podejście do życia aby najpierw założyć rodzinę - minimum 2 dzieci, a dopiero później brać się za rozwój osobisty. W przeciwnym razie czeka nas to co prorokuje ten film. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: błędne założenie... 03.11.09, 23:56 Statystycznie to są brednie. Utrzymanie tak wysokiej średniej oznacza w praktyce, że znaczny procent islamistek musiałby mieć ponad 10 dzieci. A to czysta fantastyka. Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: Do czego prowadzi aborcja 03.11.09, 21:48 Idiokraci - polecam ten film nie wiem co jest bardziej przerażające ten Twój filmik czy tamta komedia ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
factory2 Re: Do czego prowadzi aborcja 03.11.09, 21:52 A po czym wnosisz, że niż demograficzny odpowiada liberalne prawo aborcyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
informationes Re: Do czego prowadzi aborcja 03.11.09, 23:14 factory2 napisała: > A po czym wnosisz, że niż demograficzny odpowiada liberalne prawo > aborcyjne? Kraje o liberalnym podejściu do życia nienarodzonych jak Francja, Polska i reszta Europy = mały przyrost demograficzny. Kraje muzułmańskie gdzie nikomu nawet przez myśl nie przejdzie aby zabić nienarodzone dziecko = przyrost populacji znaczący. Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia Re: Do czego prowadzi aborcja 03.11.09, 23:17 informationes napisała: > Kraje o liberalnym podejściu do życia nienarodzonych jak Francja, Polska i > reszta Europy = mały przyrost demograficzny. > Kraje muzułmańskie gdzie nikomu nawet przez myśl nie przejdzie aby zabić > nienarodzone dziecko = przyrost populacji znaczący. Pudło. To kwestia kultury i modelu rodziny. W Europie duża rodzina nie jest miarą sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
factory2 Re: Do czego prowadzi aborcja 03.11.09, 23:35 No to teraz idź i konstruktywnie spędź czas - podszkol się z podstaw statystyki, a potem poczytaj jakieś bryki ze wstępu do kulturoznawstwa/socjologii. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Do czego prowadzi aborcja 04.11.09, 00:03 Wysoka dzietność ma (z wyjątkiem krajów afrykańskich) podłoże ekonomiczne. Obrazowo mówiąc wywołuje się ją brutalnym (chodzi o kwotę) przekupstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
poprostu_basia Re: Do czego prowadzi aborcja 04.11.09, 00:10 W Indiach o ile mi wiadomo przyrost naturalny tez jest calkiem spory mimo że wiadomo co sie czesto dzieje z nowonarodzonymi dziewczynkami. Kraje bardzo katolickie (czyli o konserwatywnym podejsciu do aborcji) jak Włochy czy Hiszpania mają jakoś jeszcze niższy przyrost naturalny niż liberalna Francja. ergo: to nie ma nic wspólnego z aborcja, raczej z polityka socjalna państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
poprostu_basia Re: Do czego prowadzi aborcja 04.11.09, 00:11 Zew do akcji?:) już biegnę się rozmnożyć! Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Do czego prowadzi aborcja 04.11.09, 00:17 Nie chodzi o rozmnażanie, ale o uniemożliwienie przenikania do prawa europejskiego elementów islamskich. Póki co największy opór stawia właśnie owa zdominowana przez islamistów Francja. Paradowanie w publicznych szkołach w islamskich ciuchach jest tam zakazane i mimo protestów nikt nie pękł. Z resztą każdy islamista który będzie sobie pozwalał na zbyt wiele musi liczyć się z tym, że mogą spotkać go "wakacje" z atrakcjami w Guantanamo. Odpowiedz Link Zgłoś