Dodaj do ulubionych

Jaką antykoncpcję wybrać?

19.01.04, 13:37
Kocham się z mężem niezwykle rzadko, ale niechce mieć na razie dzieci( mam 5
miesięczna córeczke).Mąż z kolei nie chce używac prezerwatyw, obejdzie sie
bez tego. Karmię piersią. Mam nieregularny okres. Więc co mi pozostaje?
Śłyszałam że zastrzyk ma wiele skutków ubocznych, a pigułki dla matek
karmiących są cholernie drogie, z uwagi na to że rzadko sie kocham nie wiem
czy jest sens sie faszerować? Ale z kolei boję sie kolejnej ciązy co mam
robić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Goisa Re: Jaką antykoncpcję wybrać? IP: *.ey.com.pl / *.ey.com.pl 19.01.04, 14:01
      Zmusić męża do używania prezerwatyw. Ja tak zrobiłam, można się przyzwyczaić.
      On musi zrozumieć sytuację w jakiej jesteś teraz, uszanować to i samemu
      trochę "pocierpieć".
      • an_ni Re: Jaką antykoncpcję wybrać? 20.01.04, 10:10
        a jak by ciebie ktos zmusil do jakies formy antykoncepcji ???
        a co nie moglabys troche "pocierpiec"
        myslisz ze to tak fajnie ? i tak prosto?

• Gość: nika Re: Jaką antykoncpcję wybrać? IP: *.pl 20.01.04, 10:32
          ale Ty głupia jesteś an_ni, przecież facio tej babki właśnie usiłuje ją zmusić
          do jakiejś formy antykoncepcji, tylko że nawet nie wiadomo do jakiej, bo
          karmiąca tabletek dwuskładnikowych brać nie może, na Cerazette za 40 zeta ją
          nie stac, a co dopiero na proponowaną przeze Ciebie Mirenę za 1200 zeta, no
          nawet nie ma nic do zaproponwania, postawił tylko warynek: mam być seks, ale
          prezerwatyw niet i kropka. Ja w ogóle nie rozumiem co to za durny facet i co to
          za małzeństwo, jak gościu całą odpowiedzialność za antykoncepcje zwala na
          kobiete, nawet w wyjątkowej sytuacji, jaką jest okres karmienia nie jest
          skłonny w żaden sposób odciążyć partnerki. Jak to małżeństwo ma dalej wygladać
          przez następne 20-30, czy więcej lat, jelsi facet na przestrzeni tego czasu ma
          zamiar tylko żądać wygodnego dla niego seksu? kobieta czasem musi zrobić
          przerwe w tabletkach, bo ludziom zdarza sie zachorować, mieć operację, nawet
          zwykła kuracja antybiotykowa wymaga dodatkowego zabezpieczania sie przez pewien
          czas. Postawa tego goscia jest rażąco bezmyślna, egosityczna i
          nieodpowiedzialna, zyc z takim facetem przez wiele lat....współczuje.
          • an_ni Re: Jaką antykoncpcję wybrać? 20.01.04, 12:03
            moja odpowiedz byla skierowana do agresywnej postawy Goisa a propos dogadania
            sie w sprawie antykoncepcji
            tego sie nie da tak rozwiazac na zadanie jak widac na przykladzie autorki watku
            dlatego albo bedzie sie denerwowac czy zaciazy albo wezmie sprawy w swoje rece
            i albo "podgada" z mezem a nie "zmusi " na temat gumek albo sama zaaplikuje
            sobie antykoncepcje - a tu ma wiekszy wybor i bardziej pewny niz gumki

cena spiralki to 300-500 zl i mozna ja zalozyc w panstwowej przychodni a mireny
            to wcale nie 1200 tylko ok 800 i nosi sie ja 5 lat wiec policz sobie jesli
            potrafisz ze to sie oplaca
            cerazette kosztuje nieco ponad 30 zl a bedzie zazywac go pare m-cy do konca
            karmienia a potem moze wybrac tansze pigulki. zastrzyk czyli Depoprovera jest
            drozszy ok 42 a starcza na 3 m-ce
            ja wychodze z zalozenia ze najdrozsza antykoncepcja bardziej mi sie oplaca niz
            tania gumka i seks w stresie przed ciaza
            • Gość: nika Re: Jaką antykoncpcję wybrać? IP: *.pl 20.01.04, 12:10
              Czyli wg Ciebie podejscie jej męża jest całkowicie stosowne i na miejscu?
              Co do kosztów, to moje wyliczenia opłacalności nijak sie maja do aktualnej
              sytuacji materialnej i zyciowej zadeklarowanej przez autorkę wątku.
              • an_ni Re: Jaką antykoncpcję wybrać? 20.01.04, 12:19
                nie o to chodzi, nie rozumiesz!
                nie ma po co sie wtracac w jej sprawy czy jej maz chce czy nie chce, ich
                sprawa - ona pytalas o antykoncepcje co najwyzej mozna jej poradzic zeby z nim
                porozmawiala a nie zmuszala siebie i jego do czegos co im nie pasuje
                jej nie pasuje cena pigulek, jemu gumki, podajemy rozne mozliwosci a ty
                roztrasasz sprawe czy maz jest OK czy nie! to nie rozwiaze jej klopotu
                • Gość: inka Re: Jaką antykoncpcję wybrać? IP: *.pl 20.01.04, 12:39
                  > jej nie pasuje cena pigulek, jemu gumki,

a jemu cena pigułek pasuje? może mają rozdzielność majątkowa;))))))
                  Można zdefiniować odrębne powinności antykoncepcyjne dla partnerów i na drodze
                  negocjacji, bądź przymusu przeforsować jakieś stanowisko, mozna też potraktowac
                  problem jaką wspólną sprawę pary. W pierwszym podejściu nie ma potrzeby
                  nawiązywac do relacji między małżonkami, a w drugim wrecz przeciwnie.
                  • an_ni Re: Jaką antykoncpcję wybrać? 20.01.04, 12:51
                    jestem przekonana ze ona z punktu widzenia "gospodyni domowej" moze nie
                    pracujacej, widzi problem w cenie a on nie wie nawet ile to kosztuje
                    a internet maja w domu a to tez kosztuje
                    najwyrazniej babka nie potrafi sie z mezem dogadac a mnie to juz nie obchodzi ,
                    radze jej jak antykoncepcje moze zastosowac a nie wtracam sie do jej stosunkow
                    z mezem w przeciwienstwie do ciebie i innych tutaj
                    gdyby autorka zadala pytanie jak przekonac meza do gumek wtedy moglabym sie
                    wepchnac z radami typu zmus go!
                    • Gość: nika Re: Jaką antykoncpcję wybrać? IP: *.pl 20.01.04, 13:06
                      Napisałaś, że:
                      - ona jest gospodynią domową
                      - ona nie wie ile kosztuje Cerazette
                      - ona widzi problem w cenie, której nie zna (czyli jest kompletna idiotka)
                      - mają w domu internet
                      - internet, który maja w domu kosztuje kupe szmalu (mnie np. stałe łącze
                      kosztuje 60zeta/miesiąc)
                      - internet, który maja w domu to zbytek, a nie konieczność, np. narzędzie pracy
                      - babka nie potrafi sie dogadać z mężem

i po tej "wnikliwej" analizie sytuacji stwierdziłaś, że nie wtrącasz się do jej
                      stosunków z mężem (sic!)
                      • an_ni Re: Jaką antykoncpcję wybrać? 20.01.04, 13:38
                        masz za duzo czasu ze tak to przanalizowalas?
                        ;) wyluzuj !
                        nie chce mi sie na ten temat pisac
                        • Gość: nika Re: Jaką antykoncpcję wybrać? IP: *.pl 20.01.04, 13:44
                          > masz za duzo czasu ze tak to przanalizowalas?

haha czasu nie, ale szybki procesor - Pentium VI

• miriammiriam masz następujące możliwości 19.01.04, 14:19
      1. zamienić męża na sensowniejszego od niego kochnka
      2. zrezygnować z sexu
      3. poddać się sterylizacji
      4. poddać męża sterylizacji
      5. przedstawić meżowi punkty 1-4 i wrócić do tematu prezerwatywy

• astrit Re: masz następujące możliwości 19.01.04, 15:02
        ...punkty 3 i 4 są w Polsce nielegalne...
    • kiitek Re: Jaką antykoncpcję wybrać? 20.01.04, 08:17
      ulala00 napisała:

ale niechce mieć na razie dzieci( mam 5
      > miesięczna córeczke).Mąż z kolei nie chce używac prezerwatyw, obejdzie sie
      > bez tego. Karmię piersią. Ale z kolei boję sie kolejnej ciązy co mam
      > robić?

Może porozmawiaj jednak jeszcze raz z mężem na ten temat,
      co to w ogole znaczy,że on nie chce uzywać prezerwatyw,zupełnie nie rozumiem
      takiego podejścia.
    • an_ni Re: Jaką antykoncpcję wybrać? 20.01.04, 10:13
      zaloz sobie spiralke/wkladke domaciczna np z hormonami, jesli nie masz
      przeciwskazan
      • anikl Re: Jaką antykoncpcję wybrać? 20.01.04, 10:42
        Jest jeszcze pianka plemnikobójcza (chyba "Delfen").
      • Gość: kobita2 Re: Jaką antykoncpcję wybrać? IP: 195.116.22.* 20.01.04, 16:06
        jestem za spiralą. koszt jednorazowy. spokój i bezpieczeństwo na min. 5 lat. a
        gumki są naprawdę mało romantyczne.
    • ulala00 Re: Jaką antykoncpcję wybrać? 21.01.04, 17:52
      Dzięki za debaty na mój temat!!!!!! Ale nie o to mi chodziło. Chyba napisałam
      wyraźnie, że tabletki są drogie z uwagi na to, ich koszt wynosi ok 40 zł
      miesiecznie, a ja np. kocham sie raz na miesiąc, po drugie mamy internet ale
      to już zupełnie inna sprawa to służbowy modem, po trzecie co do mojego męża to
      go po części rozumiem, nigdy ich nie używaliśmy, a teraz miałby to robić - to
      on woli zrezygnowac z seksu!!! I nic nie zwala na mnie on o niczym nie wie,
      (tzn że ja mam takie dylematy) jest przeciwnikiem tabletek, nie chce żebym sie
      faszerowała i cześtowała tym naszą córkę!!!! Po prostu to ja chciałabym być
      spokojna że nie wpadniemy!!!! Ale juz siechyba dogadalismy i jakos damy sobie
      radę!!!! Bez chemi!!!!! i środków zewnętrznych!!!! Jeszcze raz dzieki za
      opinieeee!!!!!
    • soup_nazi Skuteczna, hehehe 21.01.04, 21:19
      Ja znam gwarantowany sposob - od baby:

Przychodzi baba do lekarza:

lekarz: no?
      baba: potrzebuje srodek antykoncepcyjny. Ale taki na 100%!
      lekarz: a, prosze bardzo
      baba: no?
      lekarz: szklanka zimnej wody.
      baba: przed czy po?
      lekarz: zamiast.
    • Gość: sawk nie w tym problem IP: *.civeng.tuniv.szczecin.pl 22.01.04, 09:03
      Kochana zastanów się czy seks 1 raz w miesiacu to nie jest za mało??? Czy mąż
      ma tak mały temperament? W tych sprawach nie można zastanawiać się nad
      antykoncepcją i czekać z seksem. Niestey może znaleść się taka pani która
      wybierze sama antykoncepcje, częsty seks, ale z Twoim mężem...Zastosuj w ramach
      Waszych możliwości finansowych jakakiekolwiek zabezpieczenie i kochajcie się...
      Jak nie będziesz dorzucać do pieca to ogień zgaśnie.
      1.zastrzyk ok.50 zł raz na 3 miesiace
      2.globulki dopochwowe 12 zł chyba 10 szt
      3.osobiscie polecałabym wkładkę domaciczna zwykła góra 300, a zdecydowanie
      lepsza, ale z hormonami 711 zł.( zabezpieczenie 3-5 lat)
      Jestem Ci życzliwa, przeczytaj to jeszcze raz i zastanów się...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka