Dodaj do ulubionych

Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między...

IP: *.*.*.* 18.07.01, 11:23
kobietą a mężczyzną (nie będących w związku) bez podtekstu seksualnego.
...mam przyjaciółkę / przyjaciela i nigdy nie myślę o niej / o nim w kategorii
seksu... z mojego doświadczenia wynika, że jest to niemożliwe. napiszcie coś o
swoich doświadczeniach. pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • mario2 Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między... 18.07.01, 11:35
      Byl juz kiedys taki temat. Moim zdaniem nie- taka przyjazn jest niemozliwa.
      Wczesniej czy pozniej jedno lub drugie poczuje to cos. A wtedy jest za pozno.
      A wlasciwie to chyba jasne , ze ludzie czesto sie spotykajacy, majacy podobne
      zdania na te same tematy, lubiacy sie, ufajacy sobie zapragna byc z soba takze
      w inny soposob.
      Uwazaj wiec na przyjaciolke!!! :o)))
      Mario
      • Gość: Angel Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między... IP: *.atman.pl 18.07.01, 12:06
        Wszystko zależy od układu.Mam przyjaciela , rewelacyjnego faceta.
        który rozumie zakręconą naturę kobiety.Oczywiście o mało nie wylądowaliśmy w
        łóżku ale......
        Zrozumiał ,ze wole sie z nim przyjażnić niz sypiać,ale chyba ma do mnie żal
        Niestety , wydaje mi się że przyjażń między kobieta a męzczyzna BEZ podtekstów
        sexualnych nie istnieje.
        • Gość: asia Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między... IP: *.rz.uni-ulm.de 18.07.01, 12:18
          mnie sie rowniez wydaje,ze po pewnym czasie przyjazm
          przerodzi sie w milosc, jednak czasem tylko z jednej
          strony i wtedy jest placz i zgrzytanie zebow...
          pozdrawiam
          A.
    • Gość: kathy Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między... IP: 195.117.174.* 18.07.01, 12:19
      Gość portalu: Wojtek74 napisał(a):

> kobietą a mężczyzną (nie będących w związku) bez podtekstu seksualnego.
      > ...mam przyjaciółkę / przyjaciela i nigdy nie myślę o niej / o nim w kategorii
      > seksu... z mojego doświadczenia wynika, że jest to niemożliwe. napiszcie coś o
      > swoich doświadczeniach. pozdrawiam.

Tak, jest możliwa. Przyjaźnię się z jednym mężczyzną od wielu lat i po prostu
      lubię go bardzo. Natomiast fizycznie mnie on po prostu nie pociąga. Ale z tego,
      co słyszałam, to chyba jest wyjątek potwierdzjący regułę, że nie może być takiej
      przyjaźni.
      • mario2 Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między... 18.07.01, 12:23
        Gość portalu: kathy napisał(a):

> Tak, jest możliwa. Przyjaźnię się z jednym mężczyzną od wielu lat i po prostu
        > lubię go bardzo. Natomiast fizycznie mnie on po prostu nie pociąga.

Zastanawialas sie moze, czy to Ty go przypadkiem nie pociagasz? A on by nie
        stracic mozliwosci spotkan z Toba starannie maskuje swoje uczucia?

Znam jednak przypadek w ktorym przyjazn, miedzy osobnikami roznych plci jest
        mozliwa. To te tzw. udane dlugotrwala zwiazki, gdzie oprocz zaufania, szacunku po
        przygasnietej juz milosci pozostala szczera przyjazn.
        Mario
        • Gość: kathy Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między... IP: 195.117.174.* 18.07.01, 13:10
          mario2 napisał(a):

> Gość portalu: kathy napisał(a):
          >
          > > Tak, jest możliwa. Przyjaźnię się z jednym mężczyzną od wielu lat i po pro
          > stu
          > > lubię go bardzo. Natomiast fizycznie mnie on po prostu nie pociąga.
          >
          > Zastanawialas sie moze, czy to Ty go przypadkiem nie pociagasz? A on by nie
          > stracic mozliwosci spotkan z Toba starannie maskuje swoje uczucia?
          >

No cóż, nie zastanawiałam się. Ale myślę, że nie, przynajmniej teraz. Ja jestem w
          stałym, wieloletnim,udanym związku i wszystko na to wskazuje, że i on też ze
          swego związku jest zadowolony.
          > Znam jednak przypadek w ktorym przyjazn, miedzy osobnikami roznych plci jest
          > mozliwa. To te tzw. udane dlugotrwala zwiazki, gdzie oprocz zaufania, szacunku
          > po
          > przygasnietej juz milosci pozostala szczera przyjazn.
          > Mario

• Gość: facet Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między... IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 18.07.01, 12:32
        > Tak, jest możliwa. Przyjaźnię się z jednym mężczyzną od wielu lat i po prostu
        > lubię go bardzo. Natomiast fizycznie mnie on po prostu nie pociąga. Ale z
        tego,
        > co słyszałam, to chyba jest wyjątek potwierdzjący regułę, że nie może być
        takiej
        > przyjaźni.
        Mam przyjaciółkę. Cholernie mnie pociąga a czy ja ją... Nigdy mi nie przyszło do
        głowy zastanawiać się nad tym ale nigdy nic fizycznego między nami nie było ani
        nie będzie. Ona ma swojego faceta a ja, powiedzmy, samotny z dzieckiem.
        Nie ma lepszego układu na przyjaźń niż facet i kobieta. W końcu stoi
        napisane "...kobietą i mężczyzną ich stworzył...". Może nie rozumieją się zawsze
        do końca ale dopełniają się doskonale i dopiero razem tworzą pełnię
        człowieczeństwa. Inaczej:ona po prostu daje mi to czego mi brakuje aby być w
        pełni człowiekiem. Inaczej tego nie potrafię ująć...
        • Gość: Odra Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między... IP: *.elc.uni.wroc.pl 18.07.01, 14:18
          NIe rozumiem na czym polega problem. Ja przyjaźnię się z mężczyznami od lat,
          niektórzy są żonaci i dzieciaci, i nigdy nic się nie dzieje. Czy to naprawdę
          takie wyjątkowe?
          • mario2 Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między... 18.07.01, 14:27
            Tak. Bo albo Ci faceci to du....y albo Ty niepociagajaca ( w co nie wierze).
            Albo co najbardziej prawdopodobne- wszyscy sie swietnie maskujecie.
            Mario
        • Gość: kathy Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między... IP: 195.117.174.* 18.07.01, 14:29
          Gość portalu: facet napisał(a):

> > Tak, jest możliwa. Przyjaźnię się z jednym mężczyzną od wielu lat i po pro
          > stu
          > > lubię go bardzo. Natomiast fizycznie mnie on po prostu nie pociąga. Ale z
          > tego,
          > > co słyszałam, to chyba jest wyjątek potwierdzjący regułę, że nie może być
          > takiej
          > > przyjaźni.
          > Mam przyjaciółkę. Cholernie mnie pociąga a czy ja ją... Nigdy mi nie przyszło d
          > o
          > głowy zastanawiać się nad tym ale nigdy nic fizycznego między nami nie było ani
          >
          > nie będzie. Ona ma swojego faceta a ja, powiedzmy, samotny z dzieckiem.
          > Nie ma lepszego układu na przyjaźń niż facet i kobieta. W końcu stoi
          > napisane "...kobietą i mężczyzną ich stworzył...". Może nie rozumieją się zawsz
          > e
          > do końca ale dopełniają się doskonale i dopiero razem tworzą pełnię
          > człowieczeństwa. Inaczej:ona po prostu daje mi to czego mi brakuje aby być w
          > pełni człowiekiem. Inaczej tego nie potrafię ująć...

Co do mnie, to naprawdę nie wiem, czy go pociągam teraz. W przeszłości tak było.
          Teraz i on i ja jeśtesmy w stałych udanych związkach. Ale gdybym miała przestać
          go widywać, to wprawdzie świat by się nie zawalił, ale coś cennego, osobistego
          ubyło by z mego życia.
    • Gość: if Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między... IP: *.man.bialystok.pl 18.07.01, 14:15
      Uważam, że w małżeństwie, aby było udane jest ona niezbędna. I myślę, że ludzie
      pobierają się w wiekszości przypadków dlatego, że zakochanie, zauroczenie
      przeradza się w przyjaźń, która pozwala na podjęcie decyzji o ślubie. Poza tym
      układem, nie wyobrażam sobie przyjaźni między mężczyzną i kobietą. Ze strony
      kobiety to może nawet jest możliwe, ale ze strony mężczyzny zdecydowanie nie.
      Według mnie mężczyzna, jeśli nawet zaczyna się przyjaźnić z kobietą to właśnie
      z tą która jest dla niego atrakcyjna fizycznie. I robi to niekoniecznie
      swiadomie. Tak to juz jest.
      • mario2 Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między... 18.07.01, 14:34
        Zgadzam sie w 99%. To co dotyczy malzenstwa i w nim przyjazni jesz
        niezaprzeczalne. Co do zachowan facetow- tez nie bede sie oburzal. Tylko po co
        ta gloryfikacja kobiecych zachowan. Tak samo mezczyzni jak i kobiety odczuwaja
        do siebie wzajemny pociag kiedy cos miedzy nimi zaiskrzy, lub gdy sie sobie po
        prostu podobaja.
        Przestan opowiadac dyrdymaly, ze kobiety sa pod tym wzgldem inne, bo to glupota
        z samego szczytu Panteonu idiotyznow.
        O jak wielkie jest zaklamanie niektorych przedstawicielek plci pieknej.
        Szkoda.
        Mario
        • Gość: if Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między... IP: *.man.bialystok.pl 18.07.01, 14:49
          Drogi mario2 - nie gloryfikuję kobiecych cech i rzeczywiście kobiety są różne.
          Ale wiem to z własnego doświadczenia, że kobieta może się przyjaźnić z
          mężczyzną nie czując ani odrobiny pożądania, a jak jest z mężczyznami to już ty
          sam wiesz najlepiej.
          • Gość: didado Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między... IP: 134.65.105.* 18.07.01, 15:43
            przyjazn jest mozliwa nawet z pedalem chociaz sie nim samemu nie jest
            oczywiscie, ze nie trzeba z kazda bliska osoba isc do lozka.
            dziwie sie tylko jednemu ..... kazdy pisze albo o przyjazni albo sex ie
            rozdzielajac obydwie rzeczy (szanowanie nie wyklucza pozadania)
            ludzie piszecie w wiekszosci
            jakby jedno wykluczalo to drugie ...
            czy wasze zony i mezowie nie zasluguja na miano przyjaciol?
            czy to tylko naloznice albo nalozniki
            • Gość: mario2 Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między... IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.01, 17:04
              Gość portalu: didado napisał(a):

> czy wasze zony i mezowie nie zasluguja na miano przyjaciol?
              > czy to tylko naloznice albo nalozniki

Radzilbym przed zabraniem glosu w dyskusji zapoznac sie dokladnie z wszystkimi
              postami, napisanymi przed Twoja wypowiedzia!!! (np. moj wpis z dn 18.07.2001
              godz.12.23.39)
              Przyjsc i koklapac dziobem dla samego poklapania nie jest zbyt sensownym zajeciem.
              Mario
          • Gość: mario2 Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między...do IF IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.01, 16:38
            Droga If,

ja jako mezczyzna gwarantuje Ci, ze my meska czesc narodu potrafimy czysto i bez
            podtekstow przyjaznic sie z kobietami- musi byc spelniony jednak ku temu jeden
            zasadniczy warunek- musza one byc podobne do Baby Jagi i glupsze od posla
            Niesliolowskiego. Lubimy czuc swoja wyzszosc nad kobieta i jest to
            niezaprzeczalne.
            Musisz jednak przyznac, ze w bardzo wielu wypadkach, to kobiety nas prowokuja,
            kokietuja, oczarowywuja, wina za ewentualne skutki obarczajac nas- mezczyzn.
            Tak to juz jest, ze kobieta lubi duzo slodkich slowek, lubi byc etycznym wzorem,
            i jeszcze badrziej lubi, gdy my w to wierzymy- i durnie wierza.
            Wsadzisz takiej porzadnej reke w majtki, to sie obrazi "co Ty przeciez taka nie
            jestem". Nie zrobisz tego- tos duren, bo obrazasz jej kobiecosc, a tego to ona
            juz Ci nie wybaczy.
            Pozdrawiam
            Mario

• trin Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między...do IF 18.07.01, 17:01
              Gość portalu: mario2 napisał(a):
              > Droga If,
              >
              > ja jako mezczyzna gwarantuje Ci, ze my meska czesc narodu potrafimy czysto i be
              > z
              > podtekstow przyjaznic sie z kobietami- musi byc spelniony jednak ku temu jeden
              > zasadniczy warunek- musza one byc podobne do Baby Jagi i glupsze od posla
              > Niesliolowskiego. Lubimy czuc swoja wyzszosc nad kobieta i jest to
              > niezaprzeczalne.

A my, kobiety nie potrzebujemy czuc naszej przewagi nad wami. WIEMY ze ja mamy,
              to jest niezaprzeczalne, i nie musimy sie w tej kwestii upewniac.

> Musisz jednak przyznac, ze w bardzo wielu wypadkach, to kobiety nas prowokuja,
              > kokietuja, oczarowywuja, wina za ewentualne skutki obarczajac nas- mezczyzn.
              > Tak to juz jest, ze kobieta lubi duzo slodkich slowek, lubi byc etycznym wzorem
              > ,
              > i jeszcze badrziej lubi, gdy my w to wierzymy- i durnie wierza.

No bo wami bardzo latwo kierowac. :)

> Wsadzisz takiej porzadnej reke w majtki, to sie obrazi "co Ty przeciez taka nie
              >
              > jestem". Nie zrobisz tego- tos duren, bo obrazasz jej kobiecosc, a tego to ona
              > juz Ci nie wybaczy.

Ten tekst juz slyszalam, na tym forum i to calkiem niedawno. I bynajmniej nie
              stal sie ani odrobine madrzejszy od tamtej pory.

> Pozdrawiam
              > Mario
              >
              >

Wzajemnie,
              trin
              • Gość: jjj. Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między...do IF IP: *.lubaczow.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 17:19
                Słuchaj Maria on eszystko wie
                • Gość: mario2 Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między...do JJJ IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.01, 18:07
                  Masz racje Iga. Wiem na przyklad, ze zmienianie Nickow jest bardzo nieetyczne.
                  Dlaczego boisz sie zaczac nowa dyskusje pod starym nickiem. Przeciez obiecalas
                  mi to!!!. A ja na Twoja propozycje przystalem nie reagujac na Twoj ostatni post
                  w temacie . Kobiety
                  Pozdrawiam i zycze wiecej odwagi
                  Mario
              • Gość: mario2 Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między...do Trin IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.01, 17:25
                trin napisał(a):

> No bo wami bardzo latwo kierowac. :)

Zgadzam sie- bo madry mezczyzna pozwala w to wierzyc kobiecie. Niech ma bidula
                odrobine zadowolenia z zycia i przekonania o swojej wyzszosci. To bardzo
                przywiazuje kobiete do mezczyzny.
                >
                > > Wsadzisz takiej porzadnej reke w majtki, to sie obrazi "co Ty przeciez tak
                > a nie
                > >
                > > jestem". Nie zrobisz tego- tos duren, bo obrazasz jej kobiecosc, a tego to
                > ona
                > > juz Ci nie wybaczy.
                >
                > Ten tekst juz slyszalam, na tym forum i to calkiem niedawno. I bynajmniej nie
                > stal sie ani odrobine madrzejszy od tamtej pory.

A jak sie mogl stac madrzejszy? Wystarczy ze jest prawdziwy. A kto powiedzial,
                ze prawda musi byc madra?

Pozdrawiam
                Mario

• Gość: trin Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między...do Trin IP: *.chello.pl 18.07.01, 17:35

> trin napisał(a):
                  >
                  >
                  > > No bo wami bardzo latwo kierowac. :)
                  >
                  >
                  > Zgadzam sie- bo madry mezczyzna pozwala w to wierzyc kobiecie. Niech ma bidula
                  > odrobine zadowolenia z zycia i przekonania o swojej wyzszosci. To bardzo
                  > przywiazuje kobiete do mezczyzny.

A mezczyzne do kobiety przywiazuje najbardziej wieczne powtazanie mu: "jakis ty
                  madry! jakis ty wspanialy! jak ja bym sobie bez ciebie dala rade..."
                  coz, ja to nazywam mnipulacja...

> > > Wsadzisz takiej porzadnej reke w majtki, to sie obrazi "co Ty przecie
                  > z tak
                  > > a nie
                  > > >
                  > > > jestem". Nie zrobisz tego- tos duren, bo obrazasz jej kobiecosc, a te
                  > go to
                  > > ona
                  > > > juz Ci nie wybaczy.
                  > >
                  > > Ten tekst juz slyszalam, na tym forum i to calkiem niedawno. I bynajmniej
                  > nie
                  > > stal sie ani odrobine madrzejszy od tamtej pory.
                  >
                  >
                  > A jak sie mogl stac madrzejszy? Wystarczy ze jest prawdziwy. A kto powiedzial,
                  >
                  > ze prawda musi byc madra?

ja :)

> Pozdrawiam
                  > Mario
                  >

pzdr
                  trin
                  • Gość: mario2 Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między...do Trin IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.01, 17:59
                    Gość portalu: trin napisał(a):

>
                    > A mezczyzne do kobiety przywiazuje najbardziej wieczne powtazanie mu: "jakis ty
                    >
                    > madry! jakis ty wspanialy! jak ja bym sobie bez ciebie dala rade..."
                    > coz, ja to nazywam mnipulacja...

A ja to nazywam madroscia kobiet!!! Ktore maskie ucho oprze sie takim slowom? to
                    dowartosciuje mezczyzne. Mam prosbe: mow mi jeszcze!!!
                    >
                    > Wsadzisz takiej porzadnej reke w majtki, to sie obrazi "co Ty przeciez taka nie
                    > > jestem". Nie zrobisz tego- tos duren, bo obrazasz jej kobiecosc, a tego to
                    ona juz Ci nie wybaczy.Ten tekst juz slyszalam, na tym forum i to calkiem
                    niedawno. I bynajmniej nie stal sie ani odrobine madrzejszy od tamtej pory.
                    > >
                    > > A jak sie mogl stac madrzejszy? Wystarczy ze jest prawdziwy. A kto powied
                    > zial, ze prawda musi byc madra?
                    >
                    > ja :)

Zagubilas chyba znaczenie roznic slow : prawda i prawdziwosc,
                    >
                    > > Pozdrawiam
                    > > Mario
                    > >
                    >

• trin Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między...do Trin 18.07.01, 18:42
                      > A ja to nazywam madroscia kobiet!!! Ktore maskie ucho oprze sie takim slowom?
                      > to
                      > dowartosciuje mezczyzne. Mam prosbe: mow mi jeszcze!!!

alez oczywiscie, piekny, wspanialy, idealny, cudowny, boski, genialny,
                      nieziemski, potezny, niewiarygodny, idealny mario!

> > > A jak sie mogl stac madrzejszy? Wystarczy ze jest prawdziwy. A kto p
                      > owied
                      > > zial, ze prawda musi byc madra?
                      > >
                      > > ja :)

> Zagubilas chyba znaczenie roznic slow : prawda i prawdziwosc,

madrosc musi byc prawdziwa.
                      nie-madra prawda to banal.

trin
                      • Gość: mario2 Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między...do Trin IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.01, 19:49
                        trin napisał(a):

> alez oczywiscie, piekny, wspanialy, idealny, cudowny, boski, genialny,
                        > nieziemski, potezny, niewiarygodny, idealny mario!

Tylko tyle :o(((( - myslalem , ze zasluguje na wiecej!!!!!
                        >
                        > > Zagubilas chyba znaczenie roznic slow : prawda i prawdziwosc,
                        >
                        > madrosc musi byc prawdziwa.
                        > nie-madra prawda to banal.

Hihi podwazasz kanony istnienia naszej cywilizacji zbudowanej na banalach?

Wrocilem wlasnie z lazienki- czolo wiec znow czyste
                        Mario

• trin Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między...do Trin 19.07.01, 14:31

> trin napisał(a):
                          >
                          > > alez oczywiscie, piekny, wspanialy, idealny, cudowny, boski, genialny,
                          > > nieziemski, potezny, niewiarygodny, idealny mario!
                          >
                          > Tylko tyle :o(((( - myslalem , ze zasluguje na wiecej!!!!!

Alez zaslugujesz, ale bede Ci wydzielac, niezwykly, niebywaly, bezbledny,
                          fenomenalny, kapitalny, przecudowny, anielski, najprzystojniejszy M.

> >
                          > > > Zagubilas chyba znaczenie roznic slow : prawda i prawdziwosc,
                          > >
                          > > madrosc musi byc prawdziwa.
                          > > nie-madra prawda to banal.
                          >
                          > Hihi podwazasz kanony istnienia naszej cywilizacji zbudowanej na banalach?

nie podwazam samych kanonow (narazie :) ), podwazam sensownosc ich podstaw.

>
                          > Wrocilem wlasnie z lazienki- czolo wiec znow czyste
                          > Mario
                          >

ah! mezczyzna ktory sie myje! ideal!

Trin
                          • mario2 Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między...do Trin 19.07.01, 15:07
                            trin napisał(a):

>
                            > Alez zaslugujesz, ale bede Ci wydzielac, niezwykly, niebywaly, bezbledny,
                            > fenomenalny, kapitalny, przecudowny, anielski, najprzystojniejszy M.

Hihi, to naprawde mila dla ucha- ale z tym ostatnim, to juz przesadzilas. Ze mna
                            nawet koty sie nie chcialy bawic, bo im sie na wymioty zbieralo
                            > >
                            > > Hihi podwazasz kanony istnienia naszej cywilizacji zbudowanej na banalach?
                            >
                            > nie podwazam samych kanonow (narazie :) ), podwazam sensownosc ich podstaw.

A jakie moga byc podstawy banalow?- Toc to cala historia glupoty ludzkiego
                            gatunku. Z motyka na slonce sie wybierasz?
                            >
                            > >
                            > > Wrocilem wlasnie z lazienki- czolo wiec znow czyste
                            > > Mario
                            > >
                            >
                            > ah! mezczyzna ktory sie myje! ideal!

Nawet szczoteczke do zebow mam. Niekiedy nawet uzywam

Gdzie Cie jeszcze nie calowalem?
                            Mario

• trin Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między... 18.07.01, 15:58
      Oczywiscie, ze jest mozliwa.
      Znam bardzo wielu mezczyzn ktorych niezwykle lubie, z ktorymi sie swietnie
      rozumiem, czasem nawet przyjaznie, czesc z nich jest niezwykle przystojna. I
      wcale mnie nie pociagaja. To wspaniali faceci i tyle. Bez podtekstow, bez
      jakiejkolwiek seksualnosci.
      Nie, nie znaczy to ze jestem oziebla! :)

pzdr,
      Trin
      • Gość: Odra Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między... IP: *.elc.uni.wroc.pl 18.07.01, 16:11
        To jesteśmy już dwie! Witaj w towarzystwie kobiet rozmawiających z mężczyznami!
        • Gość: Wojtek74 Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między... IP: *.*.*.* 18.07.01, 16:20
          Gość portalu: Odra napisał(a):

> To jesteśmy już dwie! Witaj w towarzystwie kobiet rozmawiających z mężczyznami!

dokładnie 2+1: czasami zdarza mi sie porozmawiać z kobietami
          poza tym należy rozróżniać kolegów od przyjaciół, bo to nie to samo

• trin Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między... 18.07.01, 16:30
            > poza tym należy rozróżniać kolegów od przyjaciół, bo to nie to samo

oczywiscie ze tak. przyjazn to aktualnie bardzo naduzywane slowo.
            ludzie mowia: "mam bardzo wielu przyjaciol". bzdura. 2-3 to maksiumu jakie mozna
            miec. ale sa jeszcze quasi-przyjaciele, bardzo dobrzy koledzy, dobrzy koledzy,
            etc. i w kazdej z tych grup moze znalezc sie osoba plci przeciwnej.
            pzdr,
            Trin
      • Gość: Wojtek74 Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między...do trin IP: *.*.*.* 18.07.01, 16:57
        trin napisał(a):

> Oczywiscie, ze jest mozliwa.

oczywiście, że jest niemożliwa
        nie trzeba wylądować w łóżku, wystarczy o tym pomyśleć, a to już podtekst
        seksualny
        • Gość: trin Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między...do trin IP: *.chello.pl 18.07.01, 17:07

> trin napisał(a):
          >
          > > Oczywiscie, ze jest mozliwa.
          >
          > oczywiście, że jest niemożliwa
          > nie trzeba wylądować w łóżku, wystarczy o tym pomyśleć, a to już podtekst
          > seksualny

i o tym wlasnie mowie. moze wam w to trudno uwierzyc, ale nie przemknelo mi przez
          mysl nic z tych rzeczy apropos jakichs 60% mezczyzn jakich znam.
          • Gość: Wojtek74 Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między...do trin IP: *.*.*.* 18.07.01, 17:12
            Gość portalu: trin napisał(a):

moze wam w to trudno uwierzyc, ale nie przemknelo mi prz
            > ez
            > mysl nic z tych rzeczy apropos jakichs 60% mezczyzn jakich znam.

a co 40% pozostałymi
            a co z Twoimi przyjacielami, tego pewnie nie wiesz

• Gość: trin Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między...do trin IP: *.chello.pl 18.07.01, 17:32

> Gość portalu: trin napisał(a):
              >
              > moze wam w to trudno uwierzyc, ale nie przemknelo mi prz
              > > ez
              > > mysl nic z tych rzeczy apropos jakichs 60% mezczyzn jakich znam.
              >
              > a co 40% pozostałymi

pozostale 40%: raz czy dwa razy wzbudzilo we mnie mysli "brudne".

> a co z Twoimi przyjacielami, tego pewnie nie wiesz

raczej wiem ze nie.
    • Gość: oszczep Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między... IP: 157.25.86.* 18.07.01, 16:57
      tak ale..
      mam przyjaciolke to moj chyba najlepszy przyjaciel. znamy sie wiele lat ale
      mielismy taki czas ze zblizalismy sie do siebie choc erotycznie zero. Malo
      brakowalo abysmy byli razem no bo skorotyle nas laczylo ale jakos sie rozeszlo
      niepodniecalismy sie choc atrakcyjnosc niczego sobie. i zostalismy jak brat i
      siostra
      • Gość: caro Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między... IP: 213.186.88.* 18.07.01, 18:50
        • Gość: caro Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między... IP: 213.186.88.* 18.07.01, 18:54
          Taka przyjażń rzeczywiście nie istnieje,ale podteksty sprawiają,że jest
          ciekawie .Płeć nie jest jednak w stanie przeszkmodzić dojrzałej
          przyjażni.Wiem,bo już od czterech lat mmmam przyjaciela,ktory jeszcze nigdy
          mnie nie zawiódł.
          • Gość: Karol Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między... IP: *.pppool.de 18.07.01, 19:56
            1.Przyjazn jest rodzajem milosci.
            1.1 Jest to naturalnie inny rodzaj milosci, niz ten, ktorym dazymy np. rodzicow.
            To, ze mozna czuc namietnosc do kogos i jednoczesnie uwazac go za przyjaciela,
            zdaje sie byc ponad wszelka watpliwosc.
            2. Przyjazn z kobieta, jak powiedzial pewien fachman w tej materii, zaczyna sie
            albo konczy w lozku.
            2.1 Teza te daje sie sfalsyfikowac pod warunkiem, ze kobieta poziomem urody nie
            przewyzsza Barbary Labudy, a jej IQ oscyluje w okolicach tego posiadanego przez
            Izabele Sierakowska.
            3. Mezczyzma nie szuka w kobiecie przyjaciela.
            3.1 Szuka przede wszystkim kobiety do towarzystwa, a to roznica.
            4. Kobieta musialaby byc androgynem, by spelniac wymogi prawdziwej, tj. meskiej
            przyjazni.
            5. Osobiscie nie mam przyjaciol wsrod kobiet. Dlaczego? Patrz teza 2.
            6. Kobiety dziela sie na te z ktorymi sie spalo, na te z ktorymi sie obecnie
            sypia, na te z ktorymi sie bedzie sypialo i ostatecznie na te, o sypianiu z
            ktorymi mozna sobie tylko pomarzyc.
            7. Jesli facet szuka u kobiet prawdziej przyjazni, to jest z reguly
            mamisynkiem, gejem lub zwyczajna pierdola.
            To wszystko.
            Pozdrawiam kolege Maria.
            • Gość: Janek 7 punkt Karola IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 01:09
              "7. Jesli facet szuka u kobiet prawdziej przyjazni, to jest z reguly
              mamisynkiem, gejem lub zwyczajna pierdola"
              Karol, o ile wcześniejsze punkty jeszcze jako tako, to ten ostatni, to wybacz,
              ale brednie. Nie masz przyjaciółki, z którą byś nie spał?
              Chwila kazania: każdy człowiek niezależnie od płci potrzebuje przyjaźni. Prawdą
              jest, że częściej znajduje ją w kręgu własnej płci. Ale to co mówisz o gejach,
              pierdołach, maminsynkach trąci pogardą dla tych, którzy przyjaźnią się z
              kobietami będąc płci męskiej. Myślę, że uraziłeś niejednego prawdziwego faceta.
    • Gość: kathy Nie przykładajcie swojej miary do wszystkich IP: 195.117.174.* 19.07.01, 08:15
      Do Maria i innych
      Nie potraficie przyjaźnić sie z kobietą bez podtekstów, wasza sprawa i wasza
      cecha. Nie przypisujcie waszych cech innym mężczyznom, bo tyle o nich wiecie co
      ja o innych kobietach. Nie uogólniajcie i nie trywializujcie, bo stereotypy
      mogą się obrócić przeciw wam i kiedyś też odczujecie ich ciężar.Ludzie róznia
      się od siebie tak bardzo, że różnica płci nie jest jedyną i wobec innych różnic
      traci znaczenie ( oczywiście w przyjaźni).Wasze uogólnienia trącą banałem, może
      i brzmią chwytliwie, ale nie niosą treści. Coś co jest prawdziwe w odniesieniu
      do was, nie musi być prawdziwe w odniesieniu do innych ludzi.Wspólczuję wam
      uproszczonego widzenia świata.
    • Gość: Odra Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między... IP: *.elc.uni.wroc.pl 19.07.01, 10:58
      No cóż kultura islamu prezentowana przez większość z Was jest mi bliska, ale
      nie aż tak. Nie potrafię ograniczać swoich kontaktów z mężczyznami tylko do
      sfery seksu i interesów.
      Mam mężczyzn znajomych i przyjaciół (dla mnie przyjaciele to rodzina, którą
      sama sobie wybieram). Jest mężczyzna, którego kocham i z którym nigdy nie będę.
      Są też meżczyźni, którzy mnie szczerze i gorąco nienawidzą. Na wszystkie
      uczucia w życiu jest miejsce.
      • Gość: beba Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między... IP: *.tesco-europe.com 19.07.01, 13:32
        Gość portalu: Odra napisał(a):

> No cóż kultura islamu prezentowana przez większość z Was jest mi bliska, ale
        > nie aż tak. Nie potrafię ograniczać swoich kontaktów z mężczyznami tylko do
        > sfery seksu i interesów.
        > Mam mężczyzn znajomych i przyjaciół (dla mnie przyjaciele to rodzina, którą
        > sama sobie wybieram). Jest mężczyzna, którego kocham i z którym nigdy nie będę.
        > No coz jestesmy w takim razie juz dwie!!!!! moje gratulacje.
        > Są też meżczyźni, którzy mnie szczerze i gorąco nienawidzą. Na wszystkie
        > uczucia w życiu jest miejsce.

• Gość: mario2 Re: Czy możliwa jest prawdziwa przyjaźń między... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.04.02, 12:21
          Eh, to byly czasy :o))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka