dzikoozka 17.11.09, 13:09 Chaaaaaałwa mniam, niech ktoś mit powie, ze to nieważne ze ma 10000kalorii moze za to ma jakieś inne wartosci??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teletoobis Re: Aaaaaaaaaa 17.11.09, 13:13 ma jedna niezaprzeczalna wartosc. Jest dobra :) Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: Aaaaaaaaaa 17.11.09, 14:00 To prawda nie zaprzeczam :))pyszna jest, zeżarłąm juz :( Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Aaaaaaaaaa 17.11.09, 14:11 Przywioze Ci z Turcji nastepna dzialke :) Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: Aaaaaaaaaa 17.11.09, 14:19 Ale ta z Tursji jakaś taka watowata jest, nie jest taka dobra (albo ja jakoś pechowo trafiłam) Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Aaaaaaaaaa 17.11.09, 16:12 ta ktora ja jadlem, byla dobra.... Lepsza od tej z warszawskiego stadionu :) Odpowiedz Link Zgłoś
ha_nuta Re: Aaaaaaaaaa 17.11.09, 13:15 Aj tam kalorie. Jestem zdania, ze nie ma się co katowac, jesli się ma na cos ochotę :) I tak np. wczoraj, jako, ze jestem chora i wyjsc do sklepu raczej nie mogę, a chęc zjedzenia czegos słodkiego zdominowała mój dzień - zrobiłam sobie naleśniki posypane cukrem (dżemów itp. w domu brak) i zjadłam ich 5 :) A chałwę też bym zjadła, mmm :) Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: Aaaaaaaaaa 17.11.09, 14:01 to moze dzisiaj kogel mogel? albo budyń? Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Aaaaaaaaaa 17.11.09, 13:37 Nie wiesz, że tyle człowiek użyje, co zje i wypije? A w przyszłości to będziemy ziemię gryźć. Więc póki można chałwę, to nie ma co sobie żałować. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: Aaaaaaaaaa 17.11.09, 14:02 w sumie co racja to racja, tylko ze to mozna odnosić do wszystkiego i to sie może źle skończyć :)) Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: Aaaaaaaaaa 17.11.09, 13:59 pewnie ze nie wazne, wazne jak smakuje :D a co ma, mnostwo witamin, tluszcze nasycone, zobacz jaka jest ladna nasycona :D palce lizac, wiec nie martw sie o konsewencje tylko grzesz z ta slodkoscia :D Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: Aaaaaaaaaa 17.11.09, 14:08 no była z orzeszkami i rodzynkami :)) Uwielbiam chałwę, mam napady na nią od czasu do czasu i jem przez kilka dni a potem przerwa, więc moze w ten spoób uzupełniam jakieś braki jakichś witamim czy selenu, sie pocieszam :) Odpowiedz Link Zgłoś
twojabogini Re: Aaaaaaaaaa 17.11.09, 14:03 Naturalna chałwa z miodu i sezamu stosowana była na wschodzie jako afrodyzjak, miała też zapobiegać czemuś, co dziś opisujemy jako "syndrom kobiety zamkniętej w domu" tj. stany depresyjne, uczucie że nikomu się nie podoba, brak ochoty na seks oraz dezorganizacja. Smacznego - o ile twoja chałwa nie jest osładzana syropem glukozowym, to nie dość że tuczy to uzaleznia. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: Aaaaaaaaaa 17.11.09, 14:24 Hm... widać u mnie działa skutecznie, bo nie mam depresji i poczucia zamknięcia a organizacja tez u mnie całkiem dobrze funkcjonuje. Wyciągnę z kosza papierek i doczytam... No więc: miazga sezamowa 44%, syrop glukozowy, cukier, orzechy arachidowe 7%, rodzynki 7%, tłuszcz roslinnym sól, albumina jaja kurzego aromat Niepokoi mnie ten syrop, przecież teraz go do wszystkiego dodaja? Odpowiedz Link Zgłoś
hermina26 Re: Aaaaaaaaaa 17.11.09, 14:04 Słodkosć jest wartością najwyższą w życiu człowieka!!! Tez bym zjadła!:( Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Aaaaaaaaaa 17.11.09, 14:29 co Ty, jesz 100 gramów na śniadanie, drugie 100 na kolację i masz dietę 1000 kalorii;) Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: Aaaaaaaaaa 17.11.09, 14:39 wszystko pięknie tylko czym zapchać żołądek w trakcie dnia ? :DDD takie ssssanie nie jest przyjemne Odpowiedz Link Zgłoś
hermina26 Re: Aaaaaaaaaa 17.11.09, 14:48 Polecam diete milion kalorii! Tysiąc jest dla słabiaków!:) Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: Aaaaaaaaaa 17.11.09, 14:52 Hermina ja wiem że Ty spalasz wszystko więc nie podpuszczaj mnie, bo przyturlam sie za tydzień z reklamacją do ciebie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Aaaaaaaaaa 17.11.09, 16:13 pewnie że nie ważne! chałwę jemy na zdrowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
puma_z_gminy_biala Re: Aaaaaaaaaa 17.11.09, 16:19 Witamina E, F, z gr. B, mikroelementy dobre na skórę, teraz się połóż żeby to wszystko się wchłonęło. Mnie sie jeszcze nie zdarzyło przytyć po chałwie. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Aaaaaaaaaa 17.11.09, 16:22 a prawdziwą lubisz czy low budgetową? bo ja wolę ze słonecznika :) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais nie ma żadnych 17.11.09, 16:51 polecam ciastka florianki! odkryłam je ostatnio i wyżrę producentowi połowę produktu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś