agatta-a1 27.11.09, 07:34 nie mam juz pomysłu. golę okolice bikini maszynką i na piankę dla skóry wrażliwej a pomimo to potem mam tam krotski jakbym była pozacinana. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wilczyca.0 Re: depilować 27.11.09, 09:19 no tak, bo to inny rodzaj włosa niż ten na nogach np i golenie będzie powodowało takie reakcje. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: jak golić bikini aby nie było krostek? 27.11.09, 09:23 Bardzo fajny "przepis" na żel do golenia podała któraś z dziewczyn w innym wątku: zmieszaj płyn do higieny intymnej z oliwką dla dzieci. I najważniejsze to golić się codziennie, a nie czekać aż włosy będą kłujkami. Odpowiedz Link Zgłoś
mi_nutka3 Re: jak golić bikini aby nie było krostek? 27.11.09, 09:25 www.domzdrowia.pl/69056,eveline-depilacja-just-epil-krem-do-depilacji-pach-rak-i-okolic-bikini-3w1.html Ja mam po tym miękko, gładko i bez krostek. Kupić można w rossmanie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelkowamama Re: jak golić bikini aby nie było krostek? 27.11.09, 09:38 oj znam ten problem :) kiedys mi kolezanka podpowiedziała zeby sie po depilacji posmarowac antyperspirtantem w kulce ale ja mam taką skórę że to nic nie dało. W końcu opatentowałam sposób swój: do golenia uzywam emulsji do higieny intymnej z kwasem mlekowym LACTACYD, a po goleniu smaruję sie SUDOCREMEM to jest taki krem w aptekach m in. dostępny którego sie uzywa dla niemowląt przy odparzeniach,i to razem sie naprawde swietnie sprawdza. I faktycznie trzeba sie golic codziennie a juz najwyzej co drugi dzień i zawsze nową maszynką Odpowiedz Link Zgłoś
kichigai_ushi Re: jak golić bikini aby nie było krostek? 27.11.09, 10:17 fakycznie ja tez po tym kremie nie mam zadnych krostek, aczkolwiek uzywam go baaardzo rzadko. preferuje wosk. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: jak golić bikini aby nie było krostek? 27.11.09, 10:06 Tylko laser. Przy mocnych włoskach nie da rady żaden krem ani maszynka a depilacja powoduje żywe rany (zerwana skóra). Laser załątwił problem, ale to kosztowna sprawa i trzeba powtarzac (ze 4 zabiegi co 2 miesiące a potem raz co 3-4 póxniej 6 miesiacy) Odpowiedz Link Zgłoś
hermina25 Re: jak golić bikini aby nie było krostek? 27.11.09, 10:10 pianka do golenia własnej roboty tj żel do higieny intymnej ,zmieszany z oliwą z oliwek,w dodatku ,zawsze świeżą maszynkę przemywam jeszcze wodą utlenioną i jest git. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: jak golić bikini aby nie było krostek? 27.11.09, 20:34 Aha to Ty jesteś autorką tego genialnego pomysłu :) Bardzo fajny :) trochę go rozpowszechniam :P Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: bikini dolne? 27.11.09, 10:12 przecież tam sponge bob mieszka. nie zrobisz mu tego chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: jak golić bikini aby nie było krostek? 27.11.09, 11:06 Nie golić! Depilować. Najlepiej pastą cukrową, bo zaczerwienienie szybko znika, krostek nie ma i spokój na najbliższe 3-4 tygodnie. Jak nie dopuścisz do zapuszczenia i depilujesz to co wyrośnie regularnie (czyli w moim przypadku co ok. 2 tygodnie), to masz spokój i gładkie ciało na wieki;) A jak masz kasę, to laser załatwi sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelkowamama Re: jak golić bikini aby nie było krostek? 27.11.09, 12:37 tiuia napisała: > Nie golić! > Depilować. Najlepiej pastą cukrową, bo zaczerwienienie szybko znika, krostek ni > e ma i spokój na najbliższe 3-4 tygodnie. Jak nie dopuścisz do zapuszczenia i d > epilujesz to co wyrośnie regularnie (czyli w moim przypadku co ok. 2 tygodnie), > to masz spokój i gładkie ciało na wieki;) > A jak masz kasę, to laser załatwi sprawę. > > co to jest pasta cukrowa ? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: jak golić bikini aby nie było krostek? 27.11.09, 12:47 instrukcja obsługi Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: jak golić bikini aby nie było krostek? 27.11.09, 13:08 Oooo jak ładnie zrobiłaś :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: jak golić bikini aby nie było krostek? 27.11.09, 20:04 nooo jja też jestem pod wrażeniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcelkowamama Re: jak golić bikini aby nie było krostek? 28.11.09, 13:59 six_a napisała: > instrukcja obsługi :) no wlaśnie zaraz po zadaniu pytania zrobiłam dokładnie to co w instrukcji twojej, ale bez instrukcji, niezła jestem co ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: jak golić bikini aby nie było krostek? 28.11.09, 21:36 Pasta cukrowa, to taki karmel. Skład: cukier i cytryna w odpowiednich proporcjach (ugotowane na wolnym ogniu i ostudzone). Przepis na przyklad na tej stronie: www.vitalab.pl/blog/2009/01/depilacja-cukrowa-nasz-przepis.html Ale ja, ponieważ jeszcze nie udało mi się upichcić tej pasty o odpowiedniej konsystencji, póki co kupuję ją na allegro (pasta Camsakizi - cena z allegro ok. 10pln). Trzeba niestety trochę się pouczyć sposobu depilacji tą pastą. Mnie wciąż jeszcze depilowanie nóg wychodzi średnio. Za to bikini i pachy są tak gładziusieńkie, że w życiu wcześniej nie miałam w tych miejscach takiej skóry. Właśnie ze względu na te miejsca naprawdę warto się pouczyć tej metody. Nic się z nią nie równa (no, może oprócz laseru). Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: jak golić bikini aby nie było krostek? 28.11.09, 21:55 depilacja-cukrowa.pl cukrowa-depilacja.pl Może komuś się przyda;) Odpowiedz Link Zgłoś
eilenn_ardenn Re: jak golić bikini aby nie było krostek? 27.11.09, 14:08 Dokładnie, depilować. Ja chodzę do kosmetyczki na wosk i nie mam krostek, więc polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
baba06 Re: jak golić bikini aby nie było krostek? 27.11.09, 15:51 a golicie się na zero? czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: jak golić bikini aby nie było krostek? 27.11.09, 20:06 a co to za różnica? na zero czy w paseczek... czy bikini nawet. Krostki mogą być w każdym przypadku Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: nie golic. isc na laser. 27.11.09, 17:56 nie słuchać posta powyżej :) Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: nie golic. isc na laser. 27.11.09, 19:56 przeczytać owszem, ale tylko przeczytać :) Odpowiedz Link Zgłoś
donnaanna Re: nie golic. isc na laser. 30.11.09, 17:37 twoje bujne doswiadczenie w depilacji bikini ci tak podpowiada? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
violetberry Re: jak golić bikini aby nie było krostek? 28.11.09, 07:14 Ja golę bikini zwykłą maszynką co kilka dni, a jako poślizgu używam zwykłego szamponu dla dzieci. Potem po prostu posypuję skórę zasypką Alantan i nigdy nic mi nie wrasta ani nie mam krostek =) co innego na łydkach... masakra... ale do łydek używam depilatora... Odpowiedz Link Zgłoś
jaerra Re: jak golić bikini aby nie było krostek? 28.11.09, 09:16 Użyć po goleniu Pentacremu :) Pomaga, łagodzi podrażnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
fatamorgana0 Nie golić 28.11.09, 22:29 Ja używam kremu do depilacji i nie mam nigdy żadnych krostek. Odpowiedz Link Zgłoś
amocyklina Re: jak golić bikini aby nie było krostek? 29.11.09, 14:37 Polecam golarkę elektryczną - skraca włoski, a nie wyrywa, więc jest bezbolesna. Można jej używać na sucho. Zapewniam - zero podrażnień, nawet przy codziennym goleniu. Ja posiadam Brauna zasilana sieciowo, już dwa lata dobrze się sprawuje. Odpowiedz Link Zgłoś
nati_tt Re: jak golić bikini aby nie było krostek? 29.11.09, 23:50 HALLOOOOOOO! dziewczyny zapraszam was wszystkie do przeczytania mojego tekstu!!! i ja tez mialam problem odwieczny!! i wkoncu wymyslilam! a wiec: normalny prysznic przy uzyciu jakiegokolwiek mydla. wycieram skore naprawde do sucha i kiedy juz jest skora gotowa gole maszynka po czym nakladam tlusta masc (koszt w aptece ok 2,50)z witamina a ochronna hasco -lagodzi skorne wypryski i juz na drugi dzien masz NIC. staram sie nie nakladac bielizny tuz po aby nie podrazniac dodatkowo. najlepszym lekiem jest powietrze... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś