Gość: kkkkk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 13:19 Jak wyjechać na stałe????czy są jakieś legalne możliwości emigracji.oprócz małżeństwa????!!!!kk Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
true_oveja Re: Hiszpania 03.02.04, 13:38 proponuje zadzwonic do ambasady na mysliwiecka w Warszawie i sie dowiedziec jakie dokumenty trzeba zlozyc aby uzyskac prawo do stalego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo Re: Hiszpania IP: *.dialup.nuria.telefonica-data.net 03.02.04, 13:52 Od maja z tego co wiem bedziesz juz mogl/mogla przebywac na terenie hiszpanii zupelnie legalnie w zwiazku z wejsciem do UE.Jesli chodzi o pozwolenie na prace to Hiszpania zastrzegla sobie 2 lata okresu przejsciowego. Jesli moge zapytac to dlaczego wlasnie Hiszpania? Jesli bede mogla sluzyc jakas informacja to pytaj.Miszkam od kilku lat w Hiszpanii. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
true_oveja Re: Hiszpania 03.02.04, 14:09 a w ktorej czesci jezeli moge spytac? :) ja wprawdzie w Polsce, ale mam sentyment do tego kraju i sporo znajomych tam mieszkajacych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo Re: Hiszpania IP: *.dialup.nuria.telefonica-data.net 03.02.04, 19:17 W okolicach Alicante-Costa Blanca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo Re: Hiszpania IP: *.dialup.nuria.telefonica-data.net 03.02.04, 21:51 A w jakiej miejscowosci mieszkaja Twoi znajomi?Byc moze mieszkamy "za miedza" i nic nie wiemy.Ja mieszkam 50 km od Alicante,chetnie poznam fajnych ludzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
true_oveja Re: Hiszpania 04.02.04, 09:01 no niestety za blisko nie maja do Cibie - najblizej to chyba beda mieli ci z Granady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Hiszpania IP: *.teleton.pl 03.02.04, 19:19 dziękuję bardzo za odpowiedż.Nigdy nie byłam w Hiszpanii,ale zawsze chciałam do niej pojechać.Nie chcę się publicznie rospisywać dlaczego chcę wyjechać,ale wiem jedno nie wytrzymam tu w Polsce dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo Re: Hiszpania IP: *.dialup.nuria.telefonica-data.net 03.02.04, 21:57 A konkretnie w ktore miejsce planujesz? Jesli chodzi o prace,to powinnas zaplanowac zaleznie od znajomosci jezyka. Bez znajomosci hiszpanskiego moze byc b.krucho ale jesli znasz np.angielski lub niemiecki to na wybrzezu powinno sie udac. Napisz jakie masz plany.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Hiszpania IP: *.xtra.pl 04.02.04, 00:42 Bo bardzo dziękulę Ci za zainteresowanie.Czy mogłybyśmy się wymienićadresami mailowymi?kkk Do bo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo Re: Hiszpania IP: *.dialup.nuria.telefonica-data.net 04.02.04, 10:02 Mozesz pisac na botak25@hotmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
e.w.u.n.i.a Re: Hiszpania 04.02.04, 00:54 A ja bym chetnie pojechala do pracy do Hiszpanii na wakacje.Jestem na pierwszym roku iberystyki,chcialabym pocwiczyc hiszpanski,spedzic wakacje w Hiszpanii,ale bez pracy tam raczej dlugo nie zabawie:) Bede BARDZO wdzieczna za wszelkie rady. Abrazos. Odpowiedz Link Zgłoś
true_oveja Re: Hiszpania 04.02.04, 09:03 w ambasadzie maja na pewno oferty pracy sezonowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corka5 Re: Hiszpania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 10:13 kk przypadkiem ,zrodził się dobry pomysł!!praca sezonowa -jedz na rekonesans ,zarób przy okazji ,nawiąż znajomości!!!pierwsza do Ciebie dołączę jakby co:):):):)ca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Hiszpania IP: *.teleton.pl 04.02.04, 11:06 corka5 Ty coś planujesz o czym nie wiem?Jak tylko będę coś wiedziała ty dam Ci znać.kk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corka5 Re: Hiszpania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 11:31 Tjjjjaaa,ja to mam zawsze kilka koncepcji na raz/asekurantka straszna ze mnie:):):)/zresztą pogoda lokalna mnie dobija !!Hiszpania!!:):)kraina światła.Obiektywnie mówię ,że zapewne tam lepiej się można czuć niż w na ojcowiznie.Na fali pomysłu ja też zaczynam dojrzewać :jak szaleć to szaleć ,w końcu życie w takiej formie ma się jedno!:):)ca Odpowiedz Link Zgłoś