Dodaj do ulubionych

Facet pracujący w domu a seksapil

14.01.10, 12:54
Nie, nie mam na myśli zaniedbania, gdy nie musi się chodzić do pracy. Załóżmy, że facet jest atrakcyjny, zadbany, wysportowany i (wciąż?) niespecjalnie zdziwaczały, zarabia przyzwoicie - ale pracuje w domu jako wolny strzelec (tłumacz, programista, grafik, autor tekstów itd.).

Na jednym z forów znalazłam opinię, że praca w domu w przypadku mężczyzny sama w sobie jest mało męska. Ja zawsze wolałam luzaków od zestresowanych i przemęczonych krawaciarzy, ale jak to jest u Was? Czy na przykład tłumacz albo grafik automatycznie staje się mniej seksi, gdy przenosi się z budynku wydawnictwa do domu?
Obserwuj wątek
    • potworski Re: Facet pracujący w domu a seksapil 14.01.10, 12:58
      [i]mol_chemiczny napisała:
      Czy na przykład tłumacz albo grafik [
      > b]automatycznie[/b] staje się mniej seksi, gdy przenosi się z budynku
      wydawnictwa do domu?[/i]

Zależy do jakiego budynku. Podobno w budynkach z cegły seksapil zostaje, ale jak
      się przenosi do wielkiej płyty to traci urok, wyrastają mu włosy na plecach i
      zaczyna słuchać Modern Talking.
      • alpepe Re: Facet pracujący w domu a seksapil 14.01.10, 13:05
        co ty chcesz od Modern Talking? Zazdrościsz Michaelowi A. grzywki?
        • six_a Re: Facet pracujący w domu a seksapil 14.01.10, 13:24
          to nie był majkel tylko tomas:)
          • alpepe Re: Facet pracujący w domu a seksapil 14.01.10, 13:29
            ciii, to był test dla Potworskiego, ale go zepsułaś, teraz będzie się pilnował.
    • ja-27 Re: Facet pracujący w domu a seksapil 14.01.10, 12:58
      Kurcze chyba dawno słyszałam czegoś bardziej dziwacznego. Mogli napisać jeszcze,
      że facet, który pracuje w domu przemienia się w kobietę.

A jak kobieta jest grafikiem czy tłumaczem i wychodzi do pracy to staje się mało
      kobieca tylko męska? A jeśli pracuje tak w domu jest kobieca? W takim razie
      jestem wyjątkowo kobieca :)
    • six_a Re: Facet pracujący w domu a seksapil 14.01.10, 12:59
      >ale jak to jest u Was?
      u mnie nie występują migracje grafików, to nie wiem.
    • sundry Re: Facet pracujący w domu a seksapil 14.01.10, 13:01
      Zależy jak gotuje:)
    • nglka Hmmm 14.01.10, 13:05
      Hmmmm.... hm.....

https://m-1.m.staticedi.com/c/10d/8cf48_m_640_480_0_0_0_0_0_0_0_10ddfaf1bd696c45f6f790cfdefcee9f.jpg
    • varia1 Re: Facet pracujący w domu a seksapil 14.01.10, 13:10
      zwłaszcza to wytłuszczone "automatycznie" mnie powaliło:)

nie rozumiem dlaczego praca w domu jest mało męska, ale w myśl tej teorii, pracując już od kilku lat głównie w domu, jestem megakobieca... i to by tłumaczyło te propozycje matrymonialne, które mnie ostatnio spotykają jak tylko się wynurzę z domu:D
      • mol_chemiczny Ja po prostu przeczytałam taką opinię! 14.01.10, 13:20
        > zwłaszcza to wytłuszczone "automatycznie" mnie powaliło:)

Ja po prostu przeczytałam taką opinię! Chodziło o to, że facet powinien pracować poza domem. Może jakaś miłośniczka garniaków i złotych kart kredytowych to pisała - ja uważam to za jakąś bzdurę.

Ale może chodziło jej o to, że mężczyzna, jeśli nie musi chodzić do pracy, zawsze wcześniej czy później zdziwaczeje i w ogóle się rozłoży? Chociaż czym taki się różni od przeciętnego pracoholika pod krawatem - nie wiem.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Facet pracujący w domu a seksapil 14.01.10, 13:25
      Automatycznie pewnie nie, ale przestaje być postacią społeczną i znacznie
      trudniej jest tu budować swoją pozycję w grupie mężczyzn, z tego względu że go
      tam nie ma.
      Tak samo facet pracujący w szkole, czy w innej BARDZO sfeminizowanej dziedzinie
      - nie ma mężczyzn z którymi on mógłby się porównywać, i kobieta mogła by go
      porównać, więc traci na męskości.
      • ja-27 Re: Facet pracujący w domu a seksapil 14.01.10, 13:29
        No to fajnie jak kobieta ocenia męskość faceta poprzez porównanie z innymi. Mnie
        nie obchodzi czy kumpel z pracy mojego męża jest mniej czy bardziej męski od
        niego. On jest z innych powodów.
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Facet pracujący w domu a seksapil 14.01.10, 13:33
          > Mnie nie obchodzi czy kumpel z pracy mojego męża jest mniej czy bardziej
          > męski od niego.
          Ale obchodzi cię że on jest bardziej męski od kolegi.

> On jest z innych powodów.
          Powiedzmy że jest przebojowy, charyzmatyczny, dowcipny itp(to przykłady). To
          wszystko są cechy i zachowania które wymagają innych ludzi. Mężczyzna pracujący
          w domu nie będzie miał tyle okazji aby te cechy zaprezentować.

Przy czym mam na myśli spadek "oceny męskości" w pierwszych kontaktach, w
          pobieżnej wycenie. Po głębszym poznaniu kryteria się zmieniają i inne cechy
          wychodzą na wierzch więc ta praca w domu może nie mieć najmniejszego znaczenia
          albo liczyć się na plus
          • ja-27 Re: Facet pracujący w domu a seksapil 14.01.10, 13:42
            Dla mnie on jest najbardziej męski ze wszystkich facetów na ziemi. Bo ma te
            cechy (wewnętrzne), których szukałam w facecie. Więc nikt go nie przebije.

Ale przecież nie tylko w pracy się takie cechy "pokazuje". Jeśli prowadzi
            "bujne" życie towarzyskie, to praca nie będzie miała na to wpływu. I nie w
            każdej pracy można swoje wnętrze pokazać.

Ja teraz pracuję w tygodniu w domu, tylko w weekendy wychodzę do pracy
            zakładając buty. Wcześniej pracowałam cały czas z ludźmi. Ale nie widzę zmian u
            siebie.
    • stinefraexeter Re: Facet pracujący w domu a seksapil 14.01.10, 14:19
      Kolejne efekty przemyśleń dwudziestolatków zaczerpnięte z CKM i Cosmo.
    • sid.leniwiec Re: Facet pracujący w domu a seksapil 14.01.10, 20:46
      Seksapil nie zależy od tego, czy pracuje się w biurze, w wojsku, czy w domu. To
      kwestia sposobu bycia, uroku, wyglądu, zaradności, inteligencji. Np. ja pracuję
      z facetem, który jest wysportowany, można powiedzieć, że przystojny, ale
      skapciały i tępy - i co by zrobił, to seksowny nie będzie. Uff, musiałam się
      wyżyć, bo wkurzył mnie dzisiaj.:)
    • skarpetka_szara Re: Facet pracujący w domu a seksapil 14.01.10, 20:55
      Jedyne co mnie wkurza to to, ze jestem zazdrosna ze ja musze
      wstawac rano do pracy, a taki to moze sobie nawet pospac.
    • arbuzunia Re: Facet pracujący w domu a seksapil 14.01.10, 20:59
      mol_chemiczny napisała:

> Czy na przykład tłumacz albo grafik automatycznie staje się mniej
      > seksi, gdy przenosi się z budynku wydawnictwa do domu?

Tak. Zakład, że nie wymyślisz głupszego pytania.
      • mol_chemiczny Re: Facet pracujący w domu a seksapil 14.01.10, 22:12
        > > Czy na przykład tłumacz albo grafik automatycznie staje się mniej
        > > seksi, gdy przenosi się z budynku wydawnictwa do domu?
        >
        > Tak. Zakład, że nie wymyślisz głupszego pytania.

Ale to nie mój wymysł. Jak pisałam, dla mnie to jakaś bzdura, ale skoro czytam wypowiedź jakiejś laski, że facet pracujący w domu jest niemęski, to się próbuję upewnić, czy to jakiś ewenement czy nie.

Nie wiem, czy to jakieś zboczenie było czy może założenie, że ktoś taki długo w formie się nie utrzyma albo bierze prysznic tylko wtedy, gdy wychodzi między ludzi... Nie mam pojęcia.
    • wen_yinlu Re: Facet pracujący w domu a seksapil 15.01.10, 17:41
      Mój jest tłumaczem, a ja grafikiem :) Kto wie, może on jest mało męski, a ja
      mało kobieca, ale że bycie męskim/kobiecym nigdy nie miało dla mnie specjalnego
      znaczenia - jest OK :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka