soulshunter ale jaja 17.01.10, 16:28 Ja tez jestem rentierem i wcale sie nie nudze, na dodatek nie mam cyfrowego polsatu. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: 17.01.10, 17:05 A jak wypełniasz czas? Bo ja od kiedy nie pracuję zawodowo mam go po prostu 2x więcej. Poza tym nie muszę wieczorem prasować koszuli, prać na czas, albo odbierać z pralni, nie żyję z zegarkiem i komórką w ręku. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: 27.01.10, 21:06 soulshunter napisał: > pracuje, takie mam hobby. Praca i hobby wykluczają sie niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 16:44 Manipulant, a pewnie i troll. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 17:07 A gdzie ta manipulacja? Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 17:46 nangaparbat3 napisała: > tak, ale... Dzięki za konkretną odpowiedź. Za dużo sake? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 18:29 Moze niejasno napisalam: Ty na kazdą propozycje odpowiadasz: tak, ale... Nie chcesz, zeby Cie cokolwiek wciagnelo i pytasz w jakims innym celu niz komunikujesz otwarcie (manipulacja) albo jestes trollem. Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Hahaha 17.01.10, 16:48 No proszę. jedenpro.cent założył na FK wątek o tym, że ma za dużo mamony do wydania i w parę godzin nie może się opędzić od kobiet. Zazdraszczam. Ani chybi wątek jutro znajdzie się na głównej=to jest pewne. A pojutrze w TVN Style. Odpowiedz Link Zgłoś
franc_tireur Re: Hahaha 17.01.10, 17:11 Mało, tego, najwyraźniej stanowi także magnes dla Potworskich. Jaka uniwersalną naukę wyciągniemy z tego faktu, drogie dziat(d)ki? Odpowiedz Link Zgłoś
agatazieba Re: Hahaha 17.01.10, 17:41 eee tam. połowę wątku wygenerował sam jego założyciel, który ma sesję i rozmyśla, co by tu jeszcze zrobić byle się nie uczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
franc_tireur Re: Hahaha 17.01.10, 17:59 Zniszczyłaś moja wiarę w prawdziwego czechowowskiego bohatera. :D Odpowiedz Link Zgłoś
agatazieba Re: Hahaha 17.01.10, 18:30 rozejrzyj się po forum. na pewno się jakiś autentyczny znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent czytaj uważniej 17.01.10, 17:12 potworski napisał: > No proszę. > jedenpro.cent założył na FK wątek o tym, że ma za dużo mamony do wydania i w > parę godzin nie może się opędzić od kobiet. Zazdraszczam. Czytasz bez zrozumienia. Nie mam za dużo mamony. Mam tyle, że nie muszę do końca życia pracować zawodowo, wydając miesięcznie 5-6tyś. Być rentierem, to stan umysłu, nie kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Re: czytaj uważniej 17.01.10, 19:27 > Czytasz bez zrozumienia. > Nie mam za dużo mamony. Mam tyle, że nie muszę do końca życia pracować zawodowo > , > wydając miesięcznie 5-6tyś. > Być rentierem, to stan umysłu, nie kieszeni. I dlatego zakładasz wątek na forum, gdzie głównymi problemami są wykorzystujący faceci, wybór prezentu na gwiazdkę dla męża i tabletki antykoncepcyjne? To idź kur#wa załóż jeszcze wątek na forum dla kibiców Lecha Poznań, rybaków dalekomorskich i fanów solonych obwarzanków=a na pewno ci pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
layale Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 16:56 Ło Jezu, facet, ale ty beznadziejny jesteś. Nic tylko mędzić potrafisz, a tak naprawdę to jesteś smętnym dupkiem nie mającym absolutnie żadnych zainteresowań, pasji, ciekawości świata. Już abstrahując od tego, że te 5-6 tysięcy na miesiąc to nie są żadne wielkie pieniądze. Takimi pieniędzmi to i ja dysponuję, a niektórych miesiącach mam nawet więcej, i powiem ci, że to może są i pieniądze wystarczające na życie, ale bez szaleństw. No co prawda ja z tego opłacam kredyt, kolejne studia - bo ja akurat lubię się uczyć - i nawet gdybym nie musiała pracować, to i tak bym studiowała kolejne kierunki, kontynuowała naukę języków, po to, by nie zgnuśnieć umysłowo, tak jak ty (bez obrazy). Kolejna sprawa - podróże, już ci się znudziły? Bo co, zobaczyłeś Egipt i to już wystarczy? Nie rozśmieszaj mnie, Egipt to każdy widział. Ja w tej chwili planuję Kenię na lato, a na następną zimę Mauritius, i myślę, że minie jeszcze wiele, wiele lat, zanim podróże zdążą mnie znudzić (jeżeli w ogóle kiedykolwiek). Zwłaszcza, że kto ci każe jeździć do hoteli, facet? Normalnie, bukujesz bilet, wsiadasz w samolot, a na miejscu poznajesz ludzi. Jeżeli będziesz trzymał się z dala od turystycznych miejscowości, to masz szansę poznać prawdziwą kulturę i prawdziwych ludzi. No, ale do tego, to trzeba by być prawdziwym facetem, a nie takim wymiętym wymoczkiem. No i najważniejsza rzecz. Żal mi ciebie, bo nie znasz prawdziwej miłości. Bo nie wiesz, jak to jest mieć ukochaną osobę, dla której chcesz zrobić wszystko i dla której chcesz stać się lepszym człowiekiem. I pewnie nigdy nie poznasz tego uczucia, bo jesteś tak obrzydliwym cynikiem, że aż rzygać się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 17:27 Nie musisz odpisywać smętnym dupkom. Nie denerwuj się. Pracując na etacie zarabiałem 3500brutto czyli na rekę ok. 2400. Teraz moja stopa zyciowa wzrosła o ponad 100% i to mi wystarcza. W jednym miesiącu postanowiłem wydać na siłę 10000zł. I co? nazamawiałem jakiś pierdół, nakupowałem ciuchów i po miesiącu okazało sie, że wydałem niecałe 7500. Nikt Ci nie broni jeździć do Kenii, ty nawet musisz, żeby koleżanki pozazdrościły. Byłem w Bostwanie na Kalahari, nie ma tam nic ciekawego. Niemieccy myśliwi strzelają do hodowanych antylop i zyraf. Smutne to. Teraz świat to McŚwiat. Nie zauważyłaś, że wszysko robi się pod turystów? Że to sciema dla takich ja ty? Że ludzi interesuje tylko twoja kasa. Nawet takie surwiwalowe wakacje na dzikich ostępach są reżyserowane. Kobieto... Przebóg! tak ciebie oślepiło złoto! I honorów świecąca bańka, wewnątrz pusta! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
layale Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 17:40 Ejże, ale ja wcale się nie denerwuję, ja nawet bardzo dobrze się bawię;) No przykro mi, że tak mało zarabiałeś, ja właśnie po to się dokształcam, żeby zarabiać godziwie i żeby stać mnie było na wygodne życie. Ale doskonale zdaję sobie sprawę, że pieniądze, kariera, nawet podróże, to wszystko nic nie znaczy bez drugiej osoby, z którą to wszystko możesz dzielić, i która cię wspiera w każdej życiowej sytuacji. Która się cieszy twoim szczęściem, i pociesza w smutku. I dlatego mi cię żal, bo ty nie wiesz, o czym ja mówię. Bo to jak rozmawiać ze ślepym o kolorach. A do Kenii chcę pojechać tak po prostu. Bo chcę. Nie dlatego, żeby koleżankom się pochwalić. Tak samo jak mam zamiar wrócić jeszcze nie raz do Egiptu, bo pokochałam ten kraj. I nic to, że inni uznają to za szczyt obciachu;) Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 na marginesie 17.01.10, 17:45 layale, na czym polega Twoja "miłosc do Egiptu"? Odpowiedz Link Zgłoś
layale Re: na marginesie 17.01.10, 17:52 A czy miłość można zdefiniować? Pojawia się i nic na to nie poradzisz;) Byłam w wielu pięknych krajach, obiektywnie lepszych, ładniejszych od Egiptu, ale tylko tam chcę po raz kolejny wracać. No bo przecież nie dla plaży, morza, raf, bo gdzie indziej mają czystsze, bielsze, bardziej okazałe. Hmmm... dla ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: na marginesie 17.01.10, 18:04 nangaparbat3 napisała: > layale, na czym polega Twoja "miłosc do Egiptu"? Do habisia, nie do Egiptu. Mnie to wali, czy Egipt albo Izrael jest dla kogoś obciachowy. Bo tam już byłem. W Egipcie po 2 dniach dość miałęm Arabów wciskających mi chińską tandetę i klepiacych polki po tyłkach ze słowami "fajna dupa". Obciachowy jest moim zdaniem Mauritius, bo tam jest ciut drożej i tam jeżdżą Layale zarabiające po 5-6 tys albo i więcce. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: na marginesie 17.01.10, 18:12 layale napisała: > Nie ma już dla ciebie ratunku Nie wołam ratunku. Taplam się w swoim błotku a ty w swoim bagienku. Odpowiedz Link Zgłoś
layale Re: na marginesie 17.01.10, 18:19 Tylko taka jest różnica między nami, że ja mam swoje WEWNĘTRZNE SŁOŃCE. Czego i tobie życzę. Choć wątpię. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: na marginesie 17.01.10, 18:30 layale napisała: > Tylko taka jest różnica między nami, że ja mam swoje WEWNĘTRZNE > SŁOŃCE. Czyli jesteś lepsza ode mnie i od wielu innych zapewne też. Ja mam słońce w kapeluszu. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: na marginesie 17.01.10, 18:31 A jednak pomysł unikania turystycznych centrów mowi mi, ze Layale nie jest az tak prymitywna jak piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: na marginesie 17.01.10, 18:50 nangaparbat3 napisała: > Layale nie jest az > tak prymitywna jak piszesz. Dla niej inni to "wymięte wymoczki" i "smętne dupki". Nie wiem jaka jest Layale, oceniam co napisała. Napisała do mnie po chamsku, więc czego się spodziewa? Wersalu? Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 17:55 Zdejmij te końskie klapki z oczu. I czytaj ze zrozumieniem, jeśli potrafisz. Ja sobie taką pensję wyznaczyłem i to mi starcza. Mogę oczywiście wydawać po 100tys./mies i zostac golcem po kilku latach. Potem znów etacik i tam "obcowanie" z takimi pretensjonalnymi paniusiami ja ty. A gdzie jest powiedziane, że single są gorszym gatunkiem? < cieszy twoim szczęściem, i pociesza w smutku. Przepisałaś to z Harleqina, czy to cytat a brazylijskiej telenoweli? Żałosne. Jak łatwo można ludziom namieszać w łebkach. Odpowiedz Link Zgłoś
franc_tireur Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 18:02 O, to jest nawet lepsze. Jedenpro.cent kontra McŚwiat. Zrób coś prawdziwego. Proponuję wizytę w najbliższym DPS i podcieranie przez tydzień tyłka zdemenciałemu, przewlekle leżącemu dziadkowi, którego własna rodzina ma w dupie poza jednym dniem w miesiącu, kiedy można odebrać rentę (też "rentierzy"). Gwarantuję, daje kopa lepszego niż najlepsze kenijskie safari. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 18:08 Podcierałem tyłki w hospicjum. To taki DPS dla śmiertlenie chorych na raka, gdybyś nie wiedziała. Gówno ma być ta twoją prawdą? Odpowiedz Link Zgłoś
franc_tireur Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 18:13 Jak wiadomo góralom istnieją 3 rodzaje prawdy... A co stoi za tą reklama zasobnego, niezależnego, niedającego się złapać na pułapki plastikowej cywilizacji, nie brzydzącego się pochylić nad odchodem umierającego i do tego jeszcze takiego, który przeczytał kilka(set-sic!) książek księcia? Szukasz żony? Odpowiedz Link Zgłoś
kag73 Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 18:29 A dlugo juz nie pracujesz, jezeli wolno zapytac? Bo ja tez nie pracuje, ale na razie jeszcze sie nie nudze. Moze brakuje Ci rodzinnego ciepla, albo chociaz drugej osoby u boku, dziecka, kochajacych Cie ludzi, z ktorymi moglbys spedzac czas, bo to naprawde wieksza frajda jezeli jest sie we dwoje, albo w trojke np. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 18:45 kag73 napisała: > Moze brakuje Ci rodzinnego ciepla, albo chociaz drugej osoby u boku, > dziecka, kochajacych Cie ludzi, z ktorymi moglbys spedzac czas, bo > to naprawde wieksza frajda jezeli jest sie we dwoje, albo w trojke > np. Matko Buzka :)) A jak bym był sierotą z domu dziecka, to co? Do psychologa? Rodzinne szczęście. A potem temat na forum-mój mąż/żona mnie zdradza, znamy się tyle lat i tak go kocham... Co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
kag73 Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 18:58 Ja mowie o partnerce zyciowej i o rodzinie przez Ciebie zalozonej, co nie znaczy, ze Ty musisz tego pragnac. Skoro napisales post, ze nie pracujesz i sie nudzisz, zastanawiam sie glosno dlaczego, czego Ci moze brakowac. Ja sie nie nudze. Moze po prostu jestes nudny i dlatego sie nudzisz. Szkoda, ze Twoje odpowiedzi sa takie agresywne, bo wlasciwie mamy podobny sposob na zycie. Ja(moj maz tez) podbnie jak Ty postanowilismy w wieku 30+ nie pracowac. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 19:06 Sorki, nakęciłem się agresywnymi odpowiedziami i strzelam na oślep. Przepraszam jeśli oberwałaś. I jak Waszą decyzję o niepracowaniu przyjęło otoczenie? Tak ja mnie na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
kag73 Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 19:19 Hmm, najblizsza rodzina cieszy sie naszym szczesciem, podrozujemy, synus uczy sie jezykow obcych, my podobnie, to moja ogromna pasja. Mama chcialaby, zebysmy dluzej i czesciej bywali w Polsce, ale na dzien dzisiejszy to niemozliwe. Dalsza rodzina raczej umiera z zazdrosci i spekuluje z czego my zyjemy(nie pisze tego zlosliwie, to prawda). Przyznaje, ze postanowilismy wsrod obcych nie obnosic sie z tym, wrecz nie mowic, ze nie pracujemy, bo ludzie dziwnie na nas patrza i sie dziwia. Teraz wyjezdzamy na pare miesiecy na druga polkule i w przedszkolu syna powiedzielismy, ze pracujemy tam jako przewodnicy turystyczni z obawy przed reakcja kiedy dowiedzieliby sie, ze to tylko wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 19:30 Ale z czego żyjecie? Bo ja dostałem w spadku posiadłość z działką i to spieniężyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
kag73 Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 19:38 Oj, to przyszlo Ci latwiej:)) Mysmy oszczedzali zarobione pieniadze(dobrze platna praca), dobrze zainwestowali i sie pomnozyly. Nadal sa zainwestowane i zyjemy z odsetkow. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 18:35 Jak wiadomo prawda jest jedna. Goralskie prawdy i bajki są dla górali. A za tematem nic nie stoi. Przeczytaj mój pierwszy post. Zgłaszasz się na kandydatkę na moją żonę. Nie ,dziekuję. To ty napisałas na PW? Tak myślałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
kag73 Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 18:41 Ty do mnie to piszesz? Ja meza i dziecko juz mam i podobnie jak Ty nie pracujemy, ale sie nie nudzimy. Pisze z wlasnego doswiadczenia, nie mowie o goralskich prawdach. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 18:52 Nie do Ciebie! Popatrz dokładnie. To do usera franc_tireur. Odpowiedz Link Zgłoś
franc_tireur Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 19:03 > Zgłaszasz się na kandydatkę na moją żonę. Jasne. Od tego całego egzystencjalizmu mam gęsią skórkę i dreszcze. Czyżbyś mnie nie chciał? Chyba założę o tym wątek na FK. :D Odpowiedz Link Zgłoś
michunia Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 18:36 Gdybym byla na Twoim miejscu wybralabym jakies inspirujace studia, z dziedziny dla ktorej wczesnie nie mailam czasu: filozofia, matematyka na prestizowej uczelni,# na pewno zmienilabym srodowisko i szukala ludzi, ktorzy nie zajmuja sie gadkami o dupie maryny, wszystko jedno, w polsce czy poza nia Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 18:55 Filozofia owszem. Matematyki nie lubię. Dobiłaś mnie tą "prestiżową uczelnią". Znaczy Kraków, Warszawa. A Opole i Białystok be? Rozumiem, prestiż ;) Odpowiedz Link Zgłoś
michunia Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 19:21 raczej mialam na mysli cos bardziej wymagajaxcego, uniwersytet Columbia czy chocby techniczny uniwersytet Monachium, nie w sensie zeby dodac sobie prestizu, tylko zeby studiowac to na pewnym poziomie, tak, mysle ze Opole i Bialystok czy nawet Warszawa moga miec w tym zakresie malo do zaoferowania, studiowalam w pl i zagranica, takze opieram sie na wlasnym doswiadczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 19:36 Studia na prestiżowej uczelni mają zapewnić pracę, dobre zarobki itd. Ktoś chce robić karierę w NATO, idzie do West Point. OK. Mam skończone studia w Polsce i nawet podyplomowe. Prawde powiedziawszy, to polski system nauczania mnie męczył. Jesli mnie cos interesuję, to mogę się uczyć sam (nie wszystko się da) albo pod kierunkiem mistrza. Uczelnia, gdzie jest program, egzaminy, obowiązkowe zajęcia, indeks itd. już przerabiałem. Wyrosłem z wieku studenckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
michunia Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 19:48 ograniczasz sie, nie chcesz sprobowac niczego nowego, nawet nie wiedzac z czego rezygnujesz, jesli zas chodzi o cel studiow bedzie taki jak sobie postawisz, nauki samemu i nauki pod kierunkiem inspirujacych osobowosci nie mozna porownac Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia403 Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 18:36 A może jakiś nastolatek z autyzmem-wysoko funkcjonujący,hahaha,gwarancja-brak nudy a każdy dzień inny i każdy z niespodzianką-pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 18:57 malgosia403 napisała: > A może jakiś nastolatek z autyzmem-wysoko funkcjonujący,hahaha,gwarancja-brak > nudy a każdy dzień inny i każdy z niespodzianką-pozdrawiam Chore dziecko jako terapia? To żarcik? Śmiesne :(( Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia403 Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 19:07 Jakie chore! Zaburzone i ciekawe i super inteligentne...wiesz co,jesteś jednak do niczego-fochy stroisz...jeżeli tak ,to NUDZ SIĘ DALEJ.... Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 19:41 Autyzm F84, wg ICD10. Zastanów się co piszesz? Nie jestem psychologiem ani ojcem tego dziecka. Przecież ono by się mnie bało. Czego bym mógł je nauczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelka_dziopkowa Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 20:30 widać masz dusze niewolnika i tylko w kieracie ci dobrze, wracaj na etacik a próżniacze zycie zostaw tym, którzy potrafią to robić Odpowiedz Link Zgłoś
dream6 Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 20:35 ja nie sadzilam ze mozna nie chciec sie do kogos w nocy przytulic a moze mlody jeszcze jestes, rentierem zostales ale doswiadczenia zyciowego nie masz wtedy tez sie ma cele i sie je realizuje Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 18.01.10, 16:08 dream6 napisała: > ja nie sadzilam ze mozna nie chciec sie do kogos w nocy przytulic > a moze mlody jeszcze jestes Nie jestem jakiś niekomplety, żeby szukać tzw. drugiej połowy. Poza tym zdecydowanie wolę samotność niż życie w stadle. Odpowiedz Link Zgłoś
ansie1 Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 23:50 Mam podobnie. Tzn. podobne podejście do wszelkich uciech i atrakcji, których ludzie tak pragną. Gdybym miała duuużo pieniędzy nie wiedziałabym jak z nich korzystać. Jedynie co mi przychodzi do głowy to wspomaganie finansowo i nie tylko ludzi/organizacji pomagajacym zwierzętom. Imprezy, ekstremalne sporty, modne ciuchy, samochody i inne gadżety jakoś mnie nie kręcą. Poznawanie tysięcy "ciekawych" ludzi? Nie potrzebuję tylu znajomych. Wielu rzeczy próbowałam i w kilku miejscach byłam ale jeszcze nie znalazłam czegoś co by mnie wciągnęło na 100 procent. To wszystko wydaje mi się takie puste i bez sensu. Jeżeli coś mnie zainteresuje to na krótko albo okazuje się, że nie mam wystarczajacego talentu aby sprawę kontynuować. Pogoń za karierą za wszelką cenę? Nie dziękuję. Chyba proste zwyczajne życie najbardziej mi odpowiada. Z drugiej strony dręczy mnie myśl lub sumienie, jak kto woli, że nie mogę spędzić życia nie robiąc nic pożytecznego oraz pasjonującego. Ech. Długo by pisać. BTW, dlaczego założyłeś wątek na tym właśnie forum? Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Ansie1 18.01.10, 20:07 Wreszcie doczekałem się bratniej duszy :)) Kto czytał Odyseje, Guliwera i Opisanie świata Marco Polo nie będzie jeździł po McŚwiecie "spotykac ciekawych ludzi" :)) Na Travel Channel można obejrzeć filmy z całego świata, w dodatku z odpowiednio dobraną muzyką. Presja na "bycie pożytecznym" jest, owszem, ale jesteśmy jak psy Pawłowa nauczeni różnych bzdurnych idei. Jestem dla samego siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: Jestem rentierem i nudzę się 17.01.10, 23:52 Moze zajmij sie praca naukowa..:) Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 18.01.10, 20:17 Niedawno zwolniłem "pseudonaukowy" etat. W Polsce "lekarstwa na raka" nikt nie odkryje. Najwyżej jakiś Tołpa z bagien się pojawi. Widziałaś pracującego rentiera? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba8 Re: Jestem rentierem i nudzę się 18.01.10, 01:34 Jak mawiają... szczęście nie ma sensu kiedy nie ma się z kim go dzielić. Jest taki film o tym ;) "Into the wild" Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 18.01.10, 20:36 mamba8 napisała: > Jak mawiają... szczęście nie ma sensu kiedy nie ma się z kim go > dzielić. Dzielić szczęście, czy pieniądze? :)) Dotknęłaś istotnej kwestii. Gdybym był z kimś, to pewnie bym był indoktrynowany, żeby nie rezygnować z pracy plus byłyby inne pomysły na zagospodarowanie nieruchomości albo kasy z jej sprzedaży. A tak, decyzje podjąłem sam, po kilku miesiącach rozważań. Odpowiedz Link Zgłoś
puma_z_gminy_biala Re: Jestem rentierem i nudzę się 18.01.10, 16:31 Policzmy. Masz nadzieję żyć ponad 80. W tej chwili: 30+. ok. 50 lat x 12 = 600 miesięcy. 600 x 5000zł = 3 000 000. To musiała być duża nieruchomość. Na twoim miejscu miałabym tylko jeden dylemat - jaki drugi fakultet wybrać. Potem zajęłabym się pracą naukową, która jak wiadomo jest drogim hobby. No ale ciebie przecież nic nie interesuje i tu wracamy do punktu wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
laki98555 Re: Jestem rentierem i nudzę się 18.01.10, 17:32 Ja w pewnym sensie mam sytuacje podobną do ciebie lecz zająłem się drugimi studiami i próbuje zrobić doktorat dalej inwestuje kapitał i go pomnażam. Pieniądze mogą zryć psychikę miałem okres kiedy leciałem ostro na maksa dziś nie posiadam kręgosłupa moralnego wyzbyłem się zasad jestem bezkręgowcem i dobrze mi z tym:P Odpowiedz Link Zgłoś
puma_z_gminy_biala Re: Jestem rentierem i nudzę się 18.01.10, 17:40 Wiem że to było do jednepro.cent, ale ciekawi mnie co to znaczy w praktyce że jesteś bezkręgowcem? :DD Odpowiedz Link Zgłoś
puma_z_gminy_biala Re: Jestem rentierem i nudzę się 18.01.10, 17:54 Aaaa, juz widzę :> forum.gazeta.pl/forum/w,16,104293980,104320269,Re_finanse_dzisiejszych_5lat_30latkow.html Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 18.01.10, 20:49 Dzięki za linka. Widzę że masz parcie na żonę. :)) Jesteś typem biznesmena z branży nieruchomości i bawisz się robieniem pieniędzy. Fajnie. Ja nie zamierzam inwestować, bo nie chcę tego potem pilnować. Kiedyś już się przejechałem na jednostkach uczestnictwa Pioneera. Nie byłem wtedy zamożny i dałem sie nabrać. Może po prostu zainwestowałem w niewłaściwym czasie. Ale to sprawdzanie kursów, to nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 18.01.10, 20:41 puma_z_gminy_biala napisała: > Policzmy... Uwzględniłem, że "kapitał początkowy" będzie topniał. Jeden procent zysku powyżej inflacji jest już OK. Poza tym nie wiadomo po jakim kursie będzie wymiana złotówki na euro. I jeszcze kilka innych czynników uwzględniłem np. wypadek, chorobę i dodatkowe koszta. Ale to szczegóły dla mnie raczej mało istotne. Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Jestem rentierem i nudzę się 18.01.10, 18:58 masz kilka prostych opcji 1- wejdz do studni na miesiac 2- zacznij cwiczyc sztuke walki 3- jezeli masz wiedze zajmij sie badaniami naukowymi 160 :) Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 18.01.10, 20:56 minasz napisał: > 1- wejdz do studni na miesiac > 2- zacznij cwiczyc sztuke walki > 3- jezeli masz wiedze zajmij sie badaniami naukowymi > 160 :) 1. mam siedzieć w biedaszybie? 2. kiedyś ćwiczyłem shotokan, teraz czasem "delikatnie" boksuje w worek. Dokąd mnie zaporowadzi karate-do? 3. Powiedz mi konkretnie jakie badania naukowe masz na myśli i co one mają dać "ludzkości"? Termin "badania naukowe" to wytrych nic nie znaczący. Poza tym moje fundusze są na badania zbyt marne. Rentier naukowiec? Coś jak w komedii "Szaleniec z IV Laboratorium"? Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Jestem rentierem i nudzę się 18.01.10, 22:58 moze byc i bieda szyb jezeli bedziesz siedział wystarczajaco długo zmieni ci sie sposob postrzegania swiata cwiczenie musi byc połaczone z jakims psychofizycznym celem a co mnie obchodzi ludzkosc hehehe jakie badania naukowe???????? a to zalezy od tego jakie masz umiejetnosci i co cie interesuje - np jezeli np botanikiem mozesz badac roslinki etc Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 18.01.10, 23:11 minasz napisał: > moze byc i bieda szyb jezeli bedziesz siedział wystarczajaco długo zmieni ci si > e > sposob postrzegania swiata Czytałeś "Gwiazdy w studni" Morcinka? Pewnie nie :( Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 09:43 nie czytałem ale z twoich odpowiedzi wynika ze w ogole nie masz pojecia o czym pisze - wiec nie widze sensu dalszej rozmowy Odpowiedz Link Zgłoś
barshtchu Re: Jestem rentierem i nudzę się 18.01.10, 19:34 zostań wydawcą moich wierszy chcę mieć tylko kontrolę na ostatecznym wyglądem książki nazwisko na okładce może być twoje (jeśli stać cię na prawa autorskie, ale nie są tanie ;p) opublikuj je i spróbuj wypromować jak dobrze pójdzie to będzie skandal i przestaniesz się nudzić oczywiście krytycy będą na nie pluć, ale czytelnikom raczej się spodobają ;p stać cię na taką zabawę? Odpowiedz Link Zgłoś
wcalenietakimaly Re: Jestem rentierem i nudzę się 18.01.10, 20:11 Polecam szybka wizyte u lekarza. Twoja "niemoznosc" sugeruje ze masz amyloidoze. Niestety mozgowa. Niewykluczone ze masz zaatakowane rowniez watrobe, nerki i serce. Ilosc beta amyloidow rosnie co widac nawet po twoich wpisach od wczoraj do dzisiaj. Moze sie zdarzyc wkrotce ze nie bedziesz pamietal o swoim watku na tym forum. Przykro mi ale nawet przy duzym postepie w leczeniu amyloidozy, twoj przypadek nie rokuje wyleczenia. Na razie. Rozwaz hibernacje. Wskocz do cieklego azotu lub jeszcze nizej. Za 50 - 100 lat mozesz miec szanse. Teraz nie. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 18.01.10, 21:05 wcalenietakimaly napisał: > Polecam szybka wizyte u lekarza. Twoja "niemoznosc" sugeruje ze masz > amyloidoze. Niech zgadnę. Uczysz się w medyku na pielęgniarza albo odrabiasz biologię z gimnazjum :)) Założę się, że nie wiesz jakiego rodzaju zwyrodnieniem jest skrobiawica. Na tym łapałem studentów. Poza tym rozpoznanie bez hist. -patu? Dziadek Rudolf V. się w grobie przewróci! Siostro. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 18.01.10, 20:57 barshtchu napisał: > zostań wydawcą > moich wierszy Daj próbkę wiersza, najlepszą. Tu na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
barshtchu Re: Jestem rentierem i nudzę się 18.01.10, 23:44 Nie dam. A po co ci? To kupującym mają się podobać, a nie tobie. :p Jesteś zainteresowany, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 18.01.10, 23:51 Pewnie rymy częstochowskie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
barshtchu Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 00:24 niee :p rymowanych jest tylko kilka Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 14:08 Wklej białe. Co się tak krygujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
barshtchu Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 16:45 No dobra, masz dwa białe. poetycki wyścig szczurów już zasiedli za stołami niektórzy ślinią ołówki od strony grafitu inni podkładają pierdzące poduszki wstającym na chwilę żeby rozprostować kości koleżankom rozpraszające uwagę dekolty są dość głębokie niektóre zawodniczki przyszły nawet nago ale zostały wyproszone z sali (będą pisać w kabinach WC) Allen Ginsberg i William Blake siedzą za stołem komisji i czekają na przybycie autora Tao Te Ching ale ten podobno nie przyjdzie a zresztą nikt go do tej pory nie widział i nie wiadomo czy nie jest przypadkiem więcej niż jedną osobą całkiem możliwe że siedzi na sali i robi sobie jaja wszyscy w podnieceniu czekają na rozpoczęcie zawodów chodzą plotki że werdykt jest już dawno ustalony ale z takimi osobistościami w komisji to chyba niemożliwe chociaż kto wie ktoś na sali się rozpłakał jakiś staruszek pewnie chce wziąć komisję na litość jeszcze tylko pięć minut cztery trzy dwie jedna start dzielna Basia dwa papierowe łabędzie płynęły obok siebie po tafli kałuży płynęły płynęły aż dopłynęły do brzegu tam chwycił je stary pan z brodą i uciekł Marcel się rozpłakał a Basia wpadła w histerię i zaczęła gonić złodzieja i dopadła go w bramie i kopnęła w jaja i podstawiła nogę i uderzyła w brzuch głową aż upadł z łoskotem i przeszukała i odebrała papierowe ptaszki Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 18:32 O Basi jest OK :)) Uwaga formalna do pierwszego wiersza. Ołówki do ślinienia nie mają grafitu, tylko glinkę z błękitem metylenowym. To taka poezja stylizowana na Wojaczka. Wolę oryginał. Mój ulubiony, bo też lubię kiełbasę :) MIT RODZINNY To jest kiełbasa To jest moja matka jadalna Ona wisi na niklowym haku i pachnie kominem Ona jest tania zresztą nigdy się nie drożyła była wyrozumiała i znała możliwości Ja jestem synem mojej matki i pewnego młodzieńca który nie był ostrożny a pewnie był złośliwy a może tylko nie wiedział matka wtedy była zamroczona a potem było jej żal Teraz ja jestem głodny a moja matka wisi Więc wpatruję się w wystawę i czuję jak mi cieknie ślina i sperma Wiem za chwilę już nie będę się wahał wejdę i poproszę tę właśnie To jest kiełbasa To jest moja matka jadalna A to jest mój głód dziecinny Odpowiedz Link Zgłoś
kama.net Re: Jestem rentierem i nudzę się 18.01.10, 20:23 Tak więc Twoje życie ma jedynie sens ze względu na tych, co Ci zazdroszczą, jak ja na ten przykład :) Odpowiedz Link Zgłoś
venettina Nuda jest w tobie, rentierze 18.01.10, 20:55 Nie przegladalam calego watku, wiec pewno juz Ci to ktos powiedzial drogi rentierze: NUDA JEST W TOBIE. Nudzic sie mozna bez wzgledu na sytuacje finansowa, stan zdrowia i sytuacje rodzinna, bedac biednym i bogatym, zdrowym i chorym, z zona i bez niej. Albo jestes ciekawy swiata, szukasz nowych wyzwan, chcesz cos sensownego robic (nawet zbijajac baki), albo po prostu jestes pusty i nudny. Bardzo trudno bedzie zmienic, bo NUDA SIEDZI W TOBIE i obawiam sie, ze nuda wieje od ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Nuda jest w tobie, rentierze 18.01.10, 21:11 venettina napisała: > NUDA JEST W TOBIE. Niestety rady jak mam zagospodarować godziny, które zyskałem zwalniając się z pracy, są strasznie pospolite i... nudne. Czytałaś co mi radzą? Nie ma już ludzi z polotem? Podróże, praca naukowa, studia, rodzina, nawet opieka nad dzieckiem autystycznym. Wszystko na poziomie "Claudii" albo niżej. Odpowiedz Link Zgłoś
venettina Re: Nuda jest w tobie, rentierze 18.01.10, 21:33 Nie czytalam. Z calym szacukiem dla forumowiczow - jednak szybko mozna zauwazyc, ze na tym forum bywaja glownie dziewczyny i taka tez maja perspektywe. Chyba nie oczekujesz od 22-letniego dziewczecia czy chlopiecia o mentalnosci nastolatka, ze da ci zyciowa rade. Zreszta jestes (jesli dobrze pamietam) dojrzalym czlowiekiem, wiec nikt poza samym toba nie nada sensu twojemu zyciu. W sumie mozesz sie cieszyc, ze JUZ wiesz, iz niekonczaca sie zabawa czy podroze nie nadaja sensu ludzkiemu zyciu ani motywacji do wstawania z lozka. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Nuda jest w tobie, rentierze 18.01.10, 22:25 venettina napisała: > ... szybko mozna zauwazyc, > ze na tym forum bywaja glownie dziewczyny i taka tez maja > perspektywe. Chyba nie oczekujesz od 22-letniego dziewczecia czy > chlopiecia o mentalnosci nastolatka, ze da ci zyciowa rade. Forum Kobieta jest bardzo żywe. Myślisz, że piszą tu tylko "dziewczęcia i chłopięcia"? Paradoksalnie, to ja w wieku 22 lat wiedziałem czego chcę w życiu. > ... JUZ wiesz, iz niekonczaca sie zabawa > czy podroze nie nadaja sensu ludzkiemu zyciu ani motywacji do > wstawania z lozka. Tak jakoś tak się przyzwyczaiłem wstawać o 6 rano. Poranne rytuały zostały. Golenie, prysznic, śniadanie, wiadomości. Nawet kluczyki do auta leżą na szafce w przedpokoju. Może dlatego mam za dużo czasu? :) W każdym razie nie muszę już odśnieżać podwórka. Samo się kiedyś stopi. Odpowiedz Link Zgłoś
venettina Re: Nuda jest w tobie, rentierze 18.01.10, 23:01 Sorry, ile trwa to twoje rentierstwo, ze tak sie znudziles?! Jakich masz przyjaciol, ze prowadzicie glownie gadki o niczym? Dlaczego ja takich nie mam?! ;)) Potrzebujesz "rutyny": wstawania, golenia, to sobie ja zorganizuj, opracuj planing (psobiscie tak nienawidze rutyny i powtarzalnosc, ale ludzie sa rozni). Juz z pierwszego postu widac ze masz sporo do zrobienia: 1. znalezc sensownych przyjaciol, zeby spotkania z nimi byly tworcze i sprawialy tobie i im przyjemnosc (rzeczywisce szkoda zycia na gadanie o niczym) 2. wyznaczyc sensowne cele, ktore chcesz osiagnac 3. znalezc kobiete (faceta jesli jestes gejem), z ktora(-ym) nie bedziesz sie nudzil (odradzam szukanie tam gdzie juz szukales, najwyrazniej tam akurat jest posucha) Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Nuda jest w tobie, rentierze 18.01.10, 23:21 venettina napisała: > 1. znalezc sensownych przyjaciol... > 2. wyznaczyc sensowne cele, ktore chcesz osiagnac > 3. znalezc kobiete Jesteś typowym zadaniowcem. "Cel goni cel". 1. przyjaciól się ma w dzieciństwie, dorośli mają znajomych 2. co to jest sensowny cel? cos jak sensowny przyjaciel? 3. wolę samotność, nie lubię odpowiadać na pytania w rodzaju gdzie wychodzisz, kiedy wrócisz, o czym myślisz, może mnie zdradzasz? Związki to ułuda dla ludzi "niekompletnych". Odpowiedz Link Zgłoś
venettina Re: Nuda jest w tobie, rentierze 18.01.10, 23:37 Szybko naklejasz latki. Nic o mnie nie wiesz, bo pisze o tobie, nie o sobie i mowimy o twoim zyciu. Ad hoc wyznaczenie zadan wydalo mi sie najproszym sposobem. Moze po prostu jestes plytki i taki wydaje ci sie otaczajacy swiat? Uproscic do minimum, wtedy wszystko jest podobne do siebie, niegodne uwagi? XIX-wieczne powiesci tak wlasnie pokazywaly damy z arystokracji, ktore tez sie wszyskim nudzily, nie mialy nic do powiedzenia, nic nie wiedzialy o swiecie, jezdzily do Paryza czy Nicei, kupowaly rozne rzeczy, rzucaly je w kat - nudzily sie straszliwie. Moze jestes takie jak one? Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Nuda jest w tobie, rentierze 18.01.10, 23:48 Oceniam na podstawie wpisów. Jak wszyscy na forum. Piszesz plastikowo. Czy bycie płytkim jest naganne albo jest to "czyn zabroniony"? Skąd to parcie na "głębie duszy" w dobie telewizyjnych reklam McŚwiata? Zwykła poza. Odpowiedz Link Zgłoś
venettina Re: Nuda jest w tobie, rentierze 19.01.10, 00:15 Bycie plytkim okresla czyjes horyzonty, nie dusze. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Nuda jest w tobie, rentierze 19.01.10, 16:02 venettina napisała: > Bycie plytkim okresla czyjes horyzonty, nie dusze. Nielogiczne. Horyzont to element poziomy, nie może być płytki. Może ew. być wąski lub szeroki. Odpowiedz Link Zgłoś
venettina Re: Nuda jest w tobie, rentierze 18.01.10, 23:25 Czekalam chwile na odpowiedz i doczytalam, ze wolisz byc sam. OK - rozumiem twoj wybor. W takim razie pies bylby dobry, tez potrzebuje rutyny, a w kase nie bedzie sie wcinal ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Nuda jest w tobie, rentierze 18.01.10, 23:29 venettina napisała: > W takim razie pies bylby dobry, Nie ma to jak nabyć "przyjaciela" za pieniądze. Będzie wierny, bo żarcie dostanie regularnie. Odpowiedz Link Zgłoś
venettina Re: Nuda jest w tobie, rentierze 18.01.10, 23:40 O to mi wlasnie chodzilo! ;) A nawet bedzie cie kochal. Szczerze! I jeszcze bedzie robil wszystko co TY bedziesz chcial. I nadal bedzie cie kochal. IDEAL. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Nuda jest w tobie, rentierze 18.01.10, 23:50 Mam kota. Przynajmniej ma swoje zdanie. Psy i konie są niestety durne, zwłaszcza te tresowane. Odpowiedz Link Zgłoś
venettina Re: Nuda jest w tobie, rentierze 19.01.10, 00:18 No i niespodziewanie dla samej siebie w czyms sie z toba zgadzam: kocham koty. Psy sa takie przewidywalne. Jak ty w tym watku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Nuda jest w tobie, rentierze 19.01.10, 16:13 venettina napisała: > No i niespodziewanie dla samej siebie w czyms sie z toba zgadzam: > kocham koty. > Psy sa takie przewidywalne. Jak ty w tym watku ;) To pozorna zgoda, bo uważam, że zwierząt nie można kochać. Można je lubić i należy je szanować. Kochać kota? Odpowiedz Link Zgłoś
venettina Re: Nuda jest w tobie, rentierze 18.01.10, 21:52 Nie czytalam. Czego sie spodziewales stawiajac takie pytanie na forum, z calym szacunkiem dla forumowiczow, o rozrywokowo-zabawowym charakterze, co mozna stwierdzic po pieciu minutach lektury? Zyciowej porady godnej medrca od 22-letniego dziewczecia? Odpowiedz Link Zgłoś
puma_z_gminy_biala Re: Nuda jest w tobie, rentierze 19.01.10, 01:53 Za pozwoleniem. Nie czytuję Claudii ale podejrzewam że o pracy naukowej wspomina sie tam rzadko albo wcale. Jesli dla ciebie proponowane przez mnie zajęcie zajęcie jest na "niskim poziomie", to znaczy że sam jesteś poniżej poziomu czytadeł dla nastolatek. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Nuda jest w tobie, rentierze 19.01.10, 16:19 puma_z_gminy_biala napisała: > Za pozwoleniem. Nie czytuję Claudii ale podejrzewam że o pracy > naukowej wspomina sie tam rzadko albo wcale. Jesli dla ciebie > proponowane przez mnie zajęcie zajęcie jest na "niskim poziomie", to > znaczy że sam jesteś poniżej poziomu czytadeł dla nastolatek. No tak! Naukowcy czytają "Focusa" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Jestem rentierem i nudzę się 18.01.10, 21:07 qrwa, faktycznie masz PROBLEM Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 18.01.10, 21:15 jack20 napisał: > qrwa, faktycznie masz PROBLEM A ja już qrwa myslałem, że dasz mi jakąś, qrwa receptę, albo qrwa radę. A tu nic! O qrwa! Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Jestem rentierem i nudzę się 18.01.10, 21:22 rozwiazanie taak powaznego problemu niestety kosztuje, qrwa Odpowiedz Link Zgłoś
wcalenietakimaly Re: Jestem rentierem i nudzę się 18.01.10, 22:40 Piszac krotko nie zgadles. Poza tym ja powaznie a ty mi o pypciu na rece lub biegunce. Moim zdaniem twoje wypowiedzi tutaj moga wskazywac na neurologiczne problemy. Witaminy moga byc pomocne: kwas foliowy, B6 i B12. Arch Neurol 2009 Dec;66(12):1476-81. Cognitive decline and brain volume loss as signatures of cerebral amyloid-beta peptide deposition identified with Pittsburgh compound B: cognitive decline associated with Abeta deposition. Storandt M, Mintun MA, Head D, Morris JC. Department of Psychology, School of Arts and Sciences, Washington University, St Louis, Missouri 63108, USA. OBJECTIVE: To examine the relation of amyloid-beta peptide (Abeta) levels in the cerebral cortex with structural brain integrity and cognitive performance in cognitively healthy older people. DESIGN: Longitudinal study from May 22, 1985, through October 15, 2008. SETTING: Washington University Alzheimer Disease Research Center. PARTICIPANTS: A total of 135 individuals aged 65 to 88 years with a Clinical Dementia Rating of 0. MAIN OUTCOME MEASURES: The relations between mean cortical carbon 11 ((11)C)-labeled Pittsburgh compound B (PiB) binding potential values, proportional to the density of fibrillar Abeta binding sites in the brain, concurrent regional brain volumes as assessed by magnetic resonance imaging, and both concurrent and longitudinal cognitive performance in multiple domains. RESULTS: Elevated cerebral Abeta levels, in some cases comparable to those seen in individuals with Alzheimer disease, were observed in 29 participants, who also had smaller regional volumes in the hippocampus, temporal neocortex, anterior cingulate, and posterior cingulate. Concurrent cognitive performance was unrelated to Abeta levels but was related to regional brain volumes with the exception of the caudate. Longitudinal cognitive decline in episodic and working memory and visuospatial ability was associated with elevated Abeta levels and decreased hippocampal volume. CONCLUSION: The in vivo measure of cerebral amyloidosis known as [(11)C]PiB is associated with cross-sectional regionally specific brain atrophy and longitudinal cognitive decline in multiple cognitive domains that occur before the clinical diagnosis of Alzheimer disease. These findings contribute to the understanding of the cognitive and structural consequences of Abeta levels in cognitively healthy older adults. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 18.01.10, 23:05 Pisząc króko, to zrobiłeś kopiuj-wklej. A na elementarne pytanie jakiego rodzaju zwyrodnieniem jest skrobiawica odpowiedzi brak. Żeby u kogoś stwierdzić zaburzenie neurologiczne, trzeba go neurologicznie zbadać. Jedyneczka i do nauki siostro. Odpowiedz Link Zgłoś
ansie1 Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 00:08 Masz problem z ludźmi? Nie lubisz ich i nie masz ochoty na ich towarzystwo? Nawet jak coś Cię zainteresuje to na myśl o obcowaniu z pewnymi ludźmi odechciewa Ci się wszystkiego? Może sie mylę ale wyczuwam lekka pogardę w tym co piszesz dla ludzkości i jej obecnego stylu życia. Stąd m.in. to znudzenie. W takim razie zajmij się zwierzętami, obserwuj ptaki, ratuj bieszczadzkie wilki, rysie w Kampinosie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 16:30 ansie1 napisała: > wyczuwam lekka pogardę w tym co piszesz dla ludzkości i jej obecnego > stylu życia. Stąd m.in. to znudzenie. To nie pogarda, to dystans. > W takim razie zajmij się zwierzętami, obserwuj ptaki, ratuj > bieszczadzkie wilki, rysie w Kampinosie itp. Ginącyh gatunków nie należy ratować. Wystarczy się nie wtrącać w ich życie. Mógłbym godzinami opowiadać jak ekolodzy zniszczyli pewne gatunki motyli i żab. A chcieli dobrze. Już Władysław Jagiełło ratował tury. I co? Ale to temat rzeka. Odpowiedz Link Zgłoś
dwudziestoparolatek Re: Jestem rentierem i nudzę się 18.01.10, 23:14 Przebrnąłem cały wątek i nasuwa mi się sporo wątpliwości co do pana. Osobiście mam wrażenie, że pisze jakiś mocno znudzony urzędnik albo inny "specjalista", któremu się marzy nic nie robić, a mieć kasę. Tymczasem musi zapier... od 7 rano, gnoją go w robocie, a on przecież ma ambicje! Skąd te wnioski? Przede wszystkim klient jest do wszystkiego nastawiony na "nie". Padały tu różne propozycje: podróże, firma itp. Ale widział Egipt, firmy nie założy, rodziny nie założy. Tak nie mówi żaden rentier, tylko jakiś totalny malkontent. Rentierzy są zadowoleni z życia, mają czas na swoje pasje, podróże, zakupy itp. A ten klient ewidentnie szuka porady w stylu "znajdźcie mi hobby". Ja osobiście nie znam takiego człowieka, który nie interesuje się niczym. Ten klient jest pierwszy. Chciał się pochwalić lub znaleźć dziewczynę, tymczasem został wyśmiany. Ale nie jest mi go jakoś specjalnie żal :) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: Jestem rentierem i nudzę się 18.01.10, 23:18 Jeżeli niczego nie lubisz, na niczym ci nie zależy, nie żywisz do nikogo żadnych uczuć, nie masz empatii, nie masz potrzeb poza zupełnie elementarnymi i fizjologicznymi, to wydaje mi się, że nikt ci tu niczego nie poradzi i będziesz całe życie żył w takim letargu. Zresztą nie rozumiem, co ci w tym przeszkadza. Nie odczuwasz przecież żadnego braku, bo niczego nie odczuwasz. Śpij, jedz, pij, śpij, kiedyś się to skończy, obiecuję. A jeśli jednak masz jakieś potrzeby, to po prostu je zaspokajaj, my to mamy za ciebie zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 18.01.10, 23:35 Mogłaś przynajmniej link do piramidy Maslowa wrzucić :)) Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: Jestem rentierem i nudzę się 18.01.10, 23:44 trzymasz się samej podstawy, olewasz już drugie piętro, to po co ;) ty niczego nie chcesz, niczego nie potrzebujesz, uważasz się za jednostkę "kompletną", powinieneś się czuć szczęśliwy. A przynajmniej nie mieć dylematów skłaniających do szukania porad na forum. Nie chcesz przecież związku, żeby nikt ci nie mówił, co masz robić, bo wiesz lepiej. Więc czego chcesz od nas, obcych ludzi? A "bycie rentierem" niczego tu nie zmienia i przecież zupełnie nie ma nic do rzeczy. Jak rentierem nie byłeś - to przecież też się nudziłeś, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 00:00 Nie jestem fanem filozofii rosyjskiego Żyda. Wolę Buddę. Jestem na dobrej drodze do całkowitego wyzbycia się pragnień, marzeń, radości i cierpienia. Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 21:35 No to idź w tę stronę. Jak się nie ma pragnień, to się nie czuje nudy - bo nuda to poczucie braku - braku zajęcia, braku emocji, braku doznań. Ty się skarżysz na nudę, więc daleka droga przed Tobą. I nadal nie bardzo rozumiem, dlaczego chcesz, żeby ktoś Ci cokolwiek podpowiedział, skoro jednocześnie sam twierdzisz, że jesteś kompletny, wiesz, co dla Ciebie dobre i nie chcesz, żeby ktokolwiek cokolwiek Ci dyktował. A Maslow, podobnie jak rentierstwo, zupełnie tu nic do rzeczy nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 22:08 Idę i już nie czuję nudy. Jestem wolny. Bosko jest. Odpowiedz Link Zgłoś
prezes_pan Re: Jestem rentierem i nudzę się 18.01.10, 23:47 Przeczytałem tylko pierwszych kilka postów i już mam mdłości. Autorze wątku, tkwi w Tobie wielka wewnętrzna pustka. Nie masz pomysłu na siebie, nie potrafisz wyrazić siebie, ani tym bardziej wejść w silnie emocjonalne relacje z innymi ludźmi. Wypełznij może z tej swojej skorupy, zrób coś szalonego, zaczep na ulicy parę nieznajomych dziewczyn, zagraj w kasynie, upij się na imprezie, wyjedź na ekstremalną wyprawę typu Kilimandżaro czy Antarktyda, znajdź w sobie jakąkolwiek pasję... nie myślałeś choćby o kupnie jachtu? Mi do rentiera niewiele brakuje, w zasadzie już mógłbym nim być, ale na zbyt słabym wg mnie poziomie i powiem Ci, że o niczym innym nie marzę, jak o chwili, kiedy nie będę musiał zajmować się robotą. Ale ja mam w sobie 1001 pasji i zainteresowań! Nigdy się nie nudzę nawet będąc wyłącznie sam ze sobą. Także Kochaniutki, spójrz wpierw w samego siebie i odnajdź swoje "ja", a dopiero potem wylewaj żale na forum. Na razie jesteś stateczną wydmuszką, ciepłymi znudzonymi kluchami bez wewnętrznego ognia. I smędzisz na forum naiwnie licząc, że ktoś odwali w Twoim życiu coś ważnego za Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 00:02 Czuję, że jestem bliski satori. Odpowiedz Link Zgłoś
justiii518 Re: Jestem rentierem i nudzę się 18.01.10, 23:38 a ja tam bym chciala tak mieć :P nie pracować, nie uczyć się, tylko podróżować... Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 00:04 Zgodnie z wyświechtanym przysłowiem "podróże kształcą". Jak młody Indiana Jones. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 00:05 Gram w darta. Niestety na turniejach pije się piwo i przestaje być sportowo. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 00:09 co Ty gadasz mi dopiero po 1 piwie idzie :) a w co konkretnie grasz? ja preferuję krykieta Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 16:34 lacido napisała: > ja preferuję krykieta Jaką odmianę? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 20:59 nie pamiętam jak on się nazywa, jakoś automatycznie ustawiam, liczby są losowane i zmieniaj się po każdej rundzie Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 21:19 Wiem o co chodzi. Mój dart to była straszna amatorszczyzna. Celowałem w dolną lewą ćwiartkę. Nawet do ćwierćfinałów doszedłem. Ale to piwo i narastająca sztuczna wesołość, niee. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 21:23 co Ty gadasz ;/ jak ja gram to jest pełen profesjonalizm w stylu: nie mów do mnie kiedy rzucam :D Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 21:25 lacido napisała: > co Ty gadasz ;/ jak ja gram to jest pełen profesjonalizm w stylu: nie mów do > mnie kiedy rzucam :D Lepiej brzmi: "o czym ty do mnie rozmawiasz?" Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 21:36 ale to nie rozwiązuje kwestii rozpraszania poprzez gadanie pierdół kiedy człowiek rzuca :))) no chyba ze faktycznie jest się po kilku piwach kiedy już rzuca się jak popadnie i robi w trakcie różne dziwne rzeczy (co też ma swój urok) Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 22:10 rzucasz znad ucha? Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 22:13 nie, sprzed twarzy jakoś ;) jestem lewooczna i praworęczna wiec rzucanie znad ucha raczej nie byłoby celne ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 22:20 Spróbuj rzucać sama w pustym pokoju. Dużo rzutek i monotonne, powtarzalne ruchy. Leć do tarczy razem z lotką. Zamień się w lotkę. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 22:25 wiesz z celnością nie mam problemu raczej tylko słabo rzucam i często lotki się nie wbijają ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 22:35 Rzucasz w elektroniczną tarczę? Bo ja wolę sizalową klasykę :) Odpowiedz Link Zgłoś
samiec.omega Re: Jestem rentierem i nudzę się 20.01.10, 02:54 Ja po wygranej przeważnie mówię "finis coronat opus albo coś tam" Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 20.01.10, 08:49 samiec.omega napisał: > Ja po wygranej przeważnie mówię "finis coronat opus albo coś tam" Do przegranych "vae victis" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Jestem rentierem i nudzę się 20.01.10, 13:42 no u mnie jest taniec radości ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 20.01.10, 08:47 Przynajmniej nie trzeba liczyć punktów. Niestety tańsze tarcze elektroniczne szybko sie psują. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Jestem rentierem i nudzę się 20.01.10, 13:42 może ja chodzę grać do pubu więc mi lata czy się psują czy nie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 20.01.10, 13:48 lacido napisała: > może ja chodzę grać do pubu więc mi lata czy się psują czy nie ;) Kobieta w pubie? Starożytni Anglicy się przewracają w grobach. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Jestem rentierem i nudzę się 20.01.10, 20:19 no wiesz, teraz się tak co druga knajpa nazywa ;) a mój ulubiony to dla niepalących wiec już w ogóle chyba się nie mieści w klasycznej definicji :D Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 20.01.10, 20:52 A są puby bez piwa? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 20.01.10, 21:06 Jest taka stara piosenka "A Pub with No Beer" ale tam chodzi o chwilowy brak piwa w jakimś pubie w Australii, chyba w czasie II WŚ :) www.youtube.com/watch?v=hxpxU6H2WYA&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Jestem rentierem i nudzę się 20.01.10, 21:17 no to mi kiedyś przydarzyła się awaria wodociągów i była ograniczona liczba czystego szkła ale żeby piwa brakło - zgroza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 20.01.10, 21:24 W tym pabie w Australii też była tragedia. W drugiej wersji piosenki wyjaśniono, że piwa nie dowieziono, bo się zepsuł samochód dostawczy. www.youtube.com/watch?v=NBDBXZToc84 Fajna ta kowbojka. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Jestem rentierem i nudzę się 20.01.10, 21:45 ale jakaś taka sztuczna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 20.01.10, 21:50 Papierowa, jak baletnica z baśni Andersena o ołowianym żołnierzyku. Wiele dziewczyn jest papierowych a chłopaki ołowiane :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Jestem rentierem i nudzę się 20.01.10, 21:55 w sensie że toksyczni? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 20.01.10, 22:25 Toksyczni i ociężali- od piwa :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Jestem rentierem i nudzę się 20.01.10, 22:26 eh Ci dzisiejsi żołnierze :( Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 20.01.10, 22:41 Dawne Amazonki, to były prawdziwe wojowniczki. Myślisz, że one naprawde usuwały pierś? Przecież piersi nie przeszkadzają w strzelaniu z łuku. Strzelałaś może z łuku? Nie wiem jak z oszczepem ale Barbora Špotáková rzuciła ponad 72m a piersi ma chyba B/C. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Jestem rentierem i nudzę się 20.01.10, 22:53 istnieje teoria że tylko podwiązywały, nie mniej wydaje mi się że ich liczba była znacznie mniejsza niż żołnierzy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 20.01.10, 22:56 Dobrze wyszkolona grupa Amazonek może pokonać całą armię. Chłopaki nawet się nie zorientuję, że już nie żyją. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Jestem rentierem i nudzę się 20.01.10, 23:00 jasne miałam na myśli również tych żołnierzy władających bronią palną :) (wśród nich chyba tez byli porządni/pożądani - jakoś tak) Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 20.01.10, 23:02 Nie ma porządnych żołnierzy. Wszyscy zabijają. Chłopy w dodatku gwałcą, dranie :(( Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Jestem rentierem i nudzę się 20.01.10, 23:04 a no co Ty gadasz tylko dezerterzy tak robią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 20.01.10, 23:05 lacido napisała: > a no co Ty gadasz tylko dezerterzy tak robią ;) Za wyjątkiem C.K. dezerterów. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Jestem rentierem i nudzę się 20.01.10, 23:10 no może, nie znam osobiście tylko z TV ;) a jak wiadomo telewizja kłamie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 20.01.10, 23:14 No właśnie. Marek Konrad jest zupełnie niewiarygodny. Jak w reklamach Banku Śliskiego. Kłamie w żywe oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 00:03 jak się do cholery zostaje rentierem, jeśli wcześniej podpisywało się listę i zapie...ło na nudnym etacie? ja też tak zupełnie nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 00:07 Zostałem przypadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 20:21 >ale jakim przypadkiem? chyba nie dopełniaczem? wiesz, pieniądze to samo nieszczęście, chętnie wezmę, będziesz znowu szczęśliwy, odnajdziesz sens, bla bla, a ja sobie zostanę rentierką i nie będę tak narzekać kurde. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 20:48 Nie byłem szczęśliwy jak pracowałem. Teraz przynajmniej jestem spokojny i zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 00:04 Q.rwa, ale zainteresowanie. Takich rentierów są tysiące...Każdy by chciał? Odpowiedz Link Zgłoś
venettina Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 00:22 Eeee, nie polowe postow napislal rentier. To jeste wlasnie fajne - pracowice odpowiada na kazdy. Rzadkosc na forum :) Na ogol ludzie stawiaja pytanie, przegladaja odpowiedzi i tylko czasem cos naskrobia. Odpowiedz Link Zgłoś
you_can_write Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 01:23 a przecież odpisywanie na posty jest nudne!... Odpowiedz Link Zgłoś
cus27 Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 07:24 Bardzo ciekawy,..."obnazajacy"... watek,dzieki!!! Autor"...glupi...,...nudny...",itd.,wprost przeciwnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 14:20 cus27 napisała: > Bardzo ciekawy,..."obnazajacy"... watek,dzieki!!! > Autor"...glupi...,...nudny...",itd.,wprost przeciwnie!!! Dzieki, nawet jeśli to sarkazm :)) Z wypowiedzi userów wynika, że dali się skanalizować i to w kilku, kilkunastu kanałach. Poza kilkoma postami banał goni banał. Spodziewałem się szerszych horyzontów u współczesnych Polek. Choćby wyjścia na brzeg kanału. Odpowiedz Link Zgłoś
ansie1 Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 16:20 Powtarzam się co prawda, ale Ty chyba nie lubisz ludzi, ludzkości, obecnego konsumpcyjnego stylu zycia?! Tolerujesz tylko własne towarzystwo i zapewne kilku wybranych osób. Jesteś wybredny i ponad przyziemne sprawy. Ale to Ci odpowiada, nieprawdaż? Na tym forum nie znajdziesz odpowiedzi i rady na Twoje znudzenie. Po tematach postów widać, że ludzi interesują do bólu przyziemne sprawy. To chyba nie Twoja bajka. Dla samotników mających dużo czasu dobrym wg mnie hobby jest obserwowanie ptaków. Ptaki są pięknymi zwierzętami. Niedawno słuchałam w radiu reportażu o ptakach i o ludziach nimi zafascynowanych. To było bardzo ciekawe i pouczające. Od tego czasu zaczęłam na nie zwracać uwagę i polować na nie z aparatem. Wciągające. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 19:00 ansie1 napisała: > Powtarzam się co prawda, ale Ty chyba nie lubisz ludzi, ludzkości, > obecnego konsumpcyjnego stylu zycia?! Tolerujesz tylko własne > towarzystwo i zapewne kilku wybranych osób. Jesteś wybredny i ponad > przyziemne sprawy. Ale to Ci odpowiada, nieprawdaż? Prawdaż. Z tym, że słowo nie lubię jest za mocne. Dystans, krytyczne spojrzenie. Co do towarzystwa, to jestem wybredny. > Na tym forum nie znajdziesz odpowiedzi i rady na Twoje znudzenie. Po > tematach postów widać, że ludzi interesują do bólu przyziemne sprawy. > To chyba nie Twoja bajka. Chyba tak ale myślałem, że kobiety XXIw. są "bardziej do przodu". Gdybym napisał na forum Mężczyzna, to na pewno byłoby o samochodach, piwie, kumplach, kobietach, polityce. > Dla samotników mających dużo czasu dobrym wg mnie hobby jest > obserwowanie ptaków. Ptaki są pięknymi zwierzętami. Niedawno > słuchałam w radiu reportażu o ptakach i o ludziach nimi > zafascynowanych. To było bardzo ciekawe i pouczające. Od tego czasu > zaczęłam na nie zwracać uwagę i polować na nie z aparatem. > Wciągające. Jakieś 10 lat temu zainteresowałem się ornitologią. Kolega się pasjonował. Kupiłem albumy z ptakami, encyklopedię ptaków, 2 lornetki i lunetę na statywie. I wiesz co? Tak mnie te lornetki zainteresowały, że mam ich całą kolekcję. Do szczęścia brakuje mi tylko starej lornetki bezpryzmatycznej o powiększeniu 6x. A ptaki? Ptaki poszły (poleciały) w las. Odpowiedz Link Zgłoś
ansie1 Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 19:51 To za nimi, za nimi! O to chodzi. Za nimi w las. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 20:12 I co robisz ze zdjęciami ptaszków? Pokazujesz znajomym? Pewnie masz stonkę ornitologiczną. Fajnie. Tylko, że w dobie internetu masz wszystko w idealnych kolorach, opisane, dopieszczone w necie. Czy amator ornitolog może opisać lot szlamnika? Do tego potrzeba nawigacji satelitarnej i ptasich czujników. Aparat z MM nie wystarczy. Jak mawiał Jan Bułhak- jedno zdjęcie , jeden temat :) żródło fotki we właściwościach. Odpowiedz Link Zgłoś
ansie1 Re: Jestem rentierem i nudzę się 20.01.10, 01:12 Ej, "facet" bez przesady. Zdjęcia robię przypadkowo tzn. gdy jakiś ptak lub stadko gdzieś się napatoczy i to zwykłą idioten camera. Zdjęcia trzymam w kompie i czasem sobie oglądam. Nie rzucam się jednak na temat by go rozpoznać, rozczytać i szybko przetrawić aby później przed kimś szpanować wiedzą czy osiagnięciami. W ten sposób rzeczywiście szybko można znudzić wręcz zmęczyć się superciekawym hobby. Robię to ot tak, dla własnej satysfakcji. Np. dzisiaj zrobiłam zdjęcie ptakowi, który przyleciał do mojego ogrodu i nie spieszno mi nawet sprawdzić co to za gatunek. Ale sprawdzę i się dowiem. Moze jutro, albo pojutrze. Zdjęcie nie jest idealne (do tego przyznaję przydałby sie lepszy sprzęt)ale to JA ptaka wypatrzyłam i JA osobiście utrwaliłam go na zdjęciu, dla siebie. Nie mam ciśnienia aby kupować albumy ornitologiczne i studiować je. Niech to się rozwija powoli. POWOLI. To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ansie1 Re: Jestem rentierem i nudzę się 20.01.10, 02:10 Tak poza tym, nie traktuj zainteresowań, potencjalnych hobby jak lekcji do odrobienia, które ktoś bedzie sprawdzał i wystawiał Ci za nie oceny. Dodatkowych zadań na szóstkę tez nie musisz rozwiązywać. Trochę poluzuj. Możesz sobie na to pozwolić. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 20.01.10, 09:05 ansie1 napisała: > Tak poza tym, nie traktuj zainteresowań, potencjalnych hobby jak > lekcji do > odrobienia, które ktoś będzie sprawdzał i wystawiał Ci za nie oceny. Myślisz, że to jeszcze jakiś szkolny albo studencki nawyk? Nie. Jeśli mnie coś zainteresowało, to studiowałem dogłębnie. Jak pasjonowałem się fotografią, to czytałem o kolorach, o kompozycji, o malarstwie, o historii fotografii. Kupowałem "Foto" i "Fotografię", brałem udział w konkursach. Ale to było kiedyś. Artystą nie zostałem, głównych nagród nie zdobywałem ale kilka wyróżnień miałem. Odpowiedz Link Zgłoś
plantacjasztuki_pl Re: Jestem rentierem i nudzę się 20.01.10, 09:56 Chyba teraz nie pozostaje nic innego jak napisać GRATULUJEMY:) Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 20.01.10, 12:53 plantacjasztuki_pl napisała: > Chyba teraz nie pozostaje nic innego jak napisać GRATULUJEMY:) Nie dziękuję. 3majcie się plantacjuszki i galerianki :)) Jak będę w Łodzi to wpadnę do waszego artshopu. Odpowiedz Link Zgłoś
plantacjasztuki_pl Re: Jestem rentierem i nudzę się 20.01.10, 15:50 Galerianki ma konotację nie za bardzo mnie się podobającą:) ale zapraszamy, zapraszamy Rentier pożądana persona nie ma co:) Odpowiedz Link Zgłoś
cus27 Do ...jednego...! 20.01.10, 06:34 jedenpro.cent napisał: > cus27 napisała: > > > Bardzo ciekawy,..."obnazajacy"... watek,dzieki!!! > > Autor"...glupi...,...nudny...",itd.,wprost przeciwnie!!! > > Dzieki, nawet jeśli to sarkazm :)) > Z wypowiedzi userów wynika, że dali się skanalizować i to w kilku, kilkunastu k > anałach. > Poza kilkoma postami banał goni banał. > Spodziewałem się szerszych horyzontów u współczesnych Polek. Choćby wyjścia na > brzeg kanału. > > > Sarkazm? Pisalam...szczerze! Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 18:40 you_can_write napisała: > a przecież odpisywanie na posty jest nudne!... Na posty coś wnoszące nie jest nudne. Poza tym wypada odpisać, skoro ktoś zadał sobie trud, żeby przeczytać, pomyśleć i odpisać. Ile to kliknięć trzeba zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent ile 19.01.10, 18:36 venettina napisała: > Eeee, nie polowe postow napislal rentier. To jeste wlasnie fajne - > pracowice odpowiada na kazdy. Rzadkosc na forum :) Na ogol ludzie > stawiaja pytanie, przegladaja odpowiedzi i tylko czasem cos > naskrobia. Mogłabyś policzyć ile napisałem? Myślę, że 1/5-1/4 tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 18:22 grassant napisał: > Q.rwa, ale zainteresowanie. Takich rentierów są tysiące...Każdy by > chciał? Myślisz, że każdy, bez wyjątku? Odpowiedz Link Zgłoś
zebrawkratke Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 15:03 - Ostro wejdź w laski, jak nie laski to w świat homo, S/M , seks eskperymenty, itd. - - znajdź dziewczynę i kochankę jednocześnie a najlepiej 2 i kombinuj żeby się nie wydało. -Pomagaj innym; - generalnie dziecko albo dwójka zapewnią brak nudy - Zawsze : Miłość Odpowiedz Link Zgłoś
you_can_write Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 16:14 ale on nie lubi mocnych wrazen, w hotelach na wyjazdach siedzi a seks dla niego to "ruchy niegodne rentiera" :)) i własnie dlatego nie robi nawet jednego procentu z tego, co niektorzy z nas by robili, gdyby byli rentierami! :) a tak w ogole to nie wierze mu, inteligentna prowokacja :) Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: Jestem rentierem i nudzę się 19.01.10, 19:46 zebrawkratke napisała: > - Ostro wejdź w laski, jak nie laski to w świat homo, S/M , seks > eskperymenty, itd. - - znajdź dziewczynę i kochankę jednocześnie a > najlepiej 2 i kombinuj żeby się nie wydało. Własnie przeczytałem księżke pt. "Terapia narodu za pomocą seksu grupowego". Żałosna ta Arundati :( > -Pomagaj innym; Pomagam. > - generalnie dziecko albo dwójka zapewnią brak nudy Dziecko na nudę? Dziecko powinno mieć matkę, ojca, babcie, dziadków, miłość. To nie zabawka. To człowiek. Niestety jest tak, że kto sie urodził musi umrzeć. Zanim umrze strasznie sie męczy. > - Zawsze : Miłość Mam jakoś na siłe szukac miłości? Na portalach randkowch? Zresztą tzw. miłość wymyślili romantycy. To sztuczka natury żeby się rozmnażać. Poza tym zaprzeczasz sama sobie. Ostry seks "instrumentalny" z jednej i Miłość z drugiej strony? Odpowiedz Link Zgłoś