skarpetka_szara 20.01.10, 18:42 czy dzien babci to tylko Polskie swieto? czy 20go Stycznia jest obchodzony rowniez w innych krajach? W Stanach tego sie nie obchodzi. PS: a co bedziecie robic ze swoimi babciami? Ja wyslalam kwiaty i owoce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skarpetka_szara Re: 21 stycznia 20.01.10, 18:47 No i co z tego ze jutro? nadal chcialabym wiedziec! Odpowiedz Link Zgłoś
haylee Re: 21 stycznia 20.01.10, 20:36 ja odpowiadałam Herminie :P no więc,jadę odwiedzić Babcię z czekoladkami i czymś dobrym do jedzenia i jakimś małym upominkiem jeszcze nie wiem co to będzie bo to będzie w niedzielę.I kwiatek ofcourse Odpowiedz Link Zgłoś
smutna_kochanka Re: Dzien babci? 20.01.10, 18:51 W Stanach podobno też jest, ale to ruchome święto. LINK Odpowiedz Link Zgłoś
skarpetka_szara Re: Dzien babci? 20.01.10, 19:01 W Stanach Zjednoczonych oraz w Niemczech dzień babci jest ruchomy. Przypada w pierwszą niedzielę po Święcie Pracy. Dokładna geneza dnia babci nie jest znana. Przypuszcza się, że to Marian McQuade – gospodyni domowa w zachodniej Wirginii - spopularyzowała sposób na oddanie szacunku osobom starszym. W 1978 roku prezydent Jimmy Carter ogłosił National Grandparents Day. He, ciekawy link, dzieki. w praktyce to swieto jest jednak martwe, bo nigdy o nim nie slyszalam (ani moje kolezanki) Odpowiedz Link Zgłoś