Dodaj do ulubionych

ROZJAŚNIANIE WŁOSÓW - WODA UTLENIONA, CYTRYNA...

IP: *.klaudyny.waw.pl / 217.153.179.* 10.02.04, 19:29
mam blond włosy, które ostatnio sporo ściemniały. chciałabym je rozjaśnić,
ale powoli i po trochu, nie drastycznie i nie farbą. słyszałam o
rozjaśniającym działaniu soku z cytryny [właśnie mam go na włosach :)] i
zastanawiałam się, czy nie zrobić czegoś takiego -> do takiego jakby
spryskiwacza [po odżywce Timotei] wlać trochę wody utlenionej i rozcieńczyć
zwykła wodą i raz na jakiś czas spryskiwać tym włosy po umyciu. tylko się
boję, czy nie wyjdą mi z dnia na dzień dużo jaśniejsze, albo nierówno się
rozjaśnią. czy ma któraś z Was, drogie forumowiczki, jakieś doświadczenie w
domowym rozjaśnianiu włosów? jeśli tak - z góry bardzo dziękuję za
podzielenie się doświadczeniem :) pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Zeta Re: ROZJAŚNIANIE WŁOSÓW - WODA UTLENIONA, CYTRYNA IP: *.proxy.aol.com 10.02.04, 19:41
      Jezeli to 3% woda, to chyba nie musisz mieszac z woda?
      Masz dobry pomysl z tym spryskiwaczem. Po spryskaniu i posiedzeniu z tak
      spryskanymi wlosami przez 20-25 min. umyj wlosy za pomoca rozbeltanych zoltek.
      Tu dodam, ze ja nie mam doswiadczenia z taka metoda. Doradzialam ci na zasadzie
      logoki, lecz wybor nalezy do ciebie.
      Z.
      • Gość: jagienka Re: ROZJAŚNIANIE WŁOSÓW - WODA UTLENIONA, CYTRYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 22:01
        Jestem brunetką i nigdy nie rozjaśniałam włosów (bo i po co :), ale na Boga, żadnej logiki nie widzę w Waszym myśleniu... Woda utleniona?! Kobiety mamy XXI wiek! A może jako środka odchudzającego będziecie używać octu??? Cytryna rzecz jasna ma jakieś właściwości rozjaśniające, ale trzeba by jej używać dość długo... A woda utleniona.... Litości!!! Blondynki dlaczego same się kompromitujecie?!
        • Gość: rozmarync Re: ROZJAŚNIANIE WŁOSÓW - WODA UTLENIONA, CYTRYNA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.04, 22:13
          a ja rozjasnialam i jestem z efektu bardzo niezadowolona. nie wiem po co to
          robilam (jestem brunetka i lubie moje wlosy) ale chcialam chyba sprawdzic czy
          sie uda. wyszly mi obrzydliwe rude i do tej pory mam z nimi problem bo
          -w miejscu ktore wczesniej rozjasnialam i chcialam pofarbowac zeby tego
          obrzydliwego koloru nie bylo widac- farba sie zmywa!!!
          -sa strasznie zniszczone- soche...bleeee
          nigdy wiecej....
          • Gość: Zeta Re: ROZJAŚNIANIE WŁOSÓW - WODA UTLENIONA, CYTRYNA IP: *.proxy.aol.com 11.02.04, 00:16
            Wy, wszystkowiedzace i najmadrzejsze brunetki.
            Woda utleniona jest nie dla brunetek. Jest dla bladynek.
            Jezeli dziewczyna zapytala, odpowiedzialam najuczciwiej jak moglam, zaznaczjac
            przy tym, ze sama nie praktykowalam z czyms takim.
            Wszystkie farby rozjasniajace wlosy zawieraja: peroxide i
            ammonie.Przetlumaczcie sobie, co to znaczy, czarne lale!
            Z.
            • Gość: an-ia :) dzięki IP: *.klaudyny.waw.pl / 217.153.179.* 11.02.04, 07:10
            • Gość: jagienka Re: ROZJAŚNIANIE WŁOSÓW - WODA UTLENIONA, CYTRYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 12:03
              Czarne lale dobrze wiedzą, że farby rozjasniające zawierają wodę utlenioną, ale nie oznacza to, że można ją stosować w "pojedynkę"...
              • Gość: Lalka Re: ROZJAŚNIANIE WŁOSÓW - WODA UTLENIONA, CYTRYNA IP: 5.5.* / 80.58.15.* 11.02.04, 13:56
                Za pomoca wody utlenionej mozna uzyskac efekt lekkiego rozjasnienia wlosow
                przez slonce, jednak chyba najlepiej jest uzywac szamponow rumiankowych (nie
                jestem blondynka, ale ostatnio czytalam w jakims czaspomismie o wlosach) zeby
                poglebic i podkreslic kolor. Jesli chodzi o bardziej drastyczne zmiany polecam
                fryzjera. I farba lepszej jakosci i efekt pewniejszy.
                Co do starych sposobow, to nieraz sprawdzaja sie lepiej niz najnowsze
                kosmetyki. Slyszalas np. Jagienka o farbowaniu henna?
                Pzdr
    • Gość: jagienka Re: ROZJAŚNIANIE WŁOSÓW - WODA UTLENIONA, CYTRYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 16:21
      Słyszałam o farbowaniu henną, ale z całą pewnością nie można uznać wody utlenionej za "naturalny środek" i stawiać jej w jednym rzędzie z tym specyfikiem... Mam w pamięci eksperymenty mojej koleżanki właśnie z wodą utlenioną (ale to było w podstawówce!!! dziewczyna bardzo chciała byc "dorosła", ale nie miała pieniędzy na farbę do włosów, ani pozwolenia rodziców na takie zabiegi), efekt był żałosny, jakiś koszmarnie żółty kolor i zniszczone włosy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka