angellooo 15.02.10, 18:49 nalezy zaczac jesc przed zlozeniem zamowienia czy mozna dopiero po zlozeniu zamowienia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cafem Re: przystawki w restauracji 15.02.10, 18:56 A kto Ci te przystawki zamowi?:D Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: przystawki w restauracji 15.02.10, 18:59 Ja zaczynam od picia przystawek. tak z 6 kufli. Potem moze juz przyjsc danie glowne. Ale koniecznie z sokiem i lodem :) Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: przystawki w restauracji 15.02.10, 19:03 Ja tam na przystawke lubie JD+coke. A potem to juz jak leci;) Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: przystawki w restauracji 15.02.10, 19:12 JD to juz danie glowne - s.g Schwarze :) Odpowiedz Link Zgłoś
drwallen Re: przystawki w restauracji 16.02.10, 10:00 teletoobis napisał: > Ja zaczynam od picia przystawek. tak z 6 kufli. Potem moze juz > przyjsc danie glowne. Ale koniecznie z sokiem i lodem :) A zastrzyk z heroinki to przed tymi kufelkami czy po? Odpowiedz Link Zgłoś
mamba8 Re: przystawki w restauracji 15.02.10, 19:00 Jeśli masz na myśli te, które przynoszą wcześniej przed zamówieniem to można odrazu :) Odpowiedz Link Zgłoś
la-bast Re: przed przyjsciem do restauracji 15.02.10, 19:47 w niektorych resteuracjach przystawki dostaje sie przed zlozeniem zamowienia, ja jem je o ile mam ochote gdy juz zamowie, jakos glupio mi, ze kelner czeka az przelkne przystawke, by mu powiedziec na co jeszcze mam ochote.Mam taka ulubiona knajpke tam przystawki dostaje sie zaraz po karcie dan:-D problem odpada:-D Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: przed przyjsciem do restauracji 15.02.10, 19:55 to co się dostaje przed zamówieniem to chyba tzw czekadełko, przystawki znajdują się w menu i się je zamawia Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: przed przyjsciem do restauracji 15.02.10, 21:13 przystwki się zamawia -to co dostaje się przed zamówieniem to czekadełko,raczej nie należy go jeść jeśli nie mamy w planach zamówienia Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian należy nie chodzić do restauracji 15.02.10, 21:15 angellooo napisał: > nalezy zaczac jesc należy gotować w domu Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: przystawki w restauracji 15.02.10, 21:32 Nie złożysz zamówienia i jesz? Jakim cudem? Odpowiedz Link Zgłoś
facettt przystawki na stancji :) 15.02.10, 21:40 menk.a napisała: > Nie złożysz zamówienia i jesz? Jakim cudem? - ma piorunujacy usmiech :) Odpowiedz Link Zgłoś
la-bast Re: przystawki na stancji :) 15.02.10, 21:51 owszem sa resteuracje gdzie dostaje sie przystawki wczesniej, razem z karta dan.W tamrym tygodniu bylam w takiej.Najadlam sie zanim dotarlo do mnie zamowione danie:-D Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: przystawki na stancji :) 15.02.10, 21:54 inaczej, czy te "przystawki" można sobie samemu wyierać czy jest jedna opcja dla wszystkich? Odpowiedz Link Zgłoś
la-bast Re: przystawki na stancji :) 15.02.10, 21:55 trzy opcje byly, bynajmniej u mnie i na pewno na rachunku ich nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: przystawki na stancji :) 15.02.10, 21:56 a w menu jest coś takiego jak przystawki? Odpowiedz Link Zgłoś
la-bast Re: przystawki na stancji :) 15.02.10, 22:01 tak byly, ale sie nie skupialam na tym, starczylo co dali free:-D szczerze powiedziawszy z takim czyms spotkalam sie wylacznie w paru wloskich resteuracjach w roznych zakatkach.Na wloskuch zwyczajach sie nie znam, moze u nich to normalne:-D Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: przystawki na stancji :) 15.02.10, 22:07 a co to było?? generalnie ciekawa jestem ile osób zamawia przystawki skoro może zjeść coś za darmo przed właściwym posiłkiem? Ekspertem nie jestem ale na takie darmowe jedzenie przed zamówieniem mówi się czekadełko i nie wydaje mi się, żeby to było pojecie tożsame z przystawkami. Odpowiedz Link Zgłoś
la-bast Re: przystawki na stancji :) 15.02.10, 22:14 pierwsze byly buleczki z czyms w srodku, tego nie jadlam, drugie byl chlebek i do tego cos w rodzaju pasty z warzyw, a trzecie cos na ksztalt paluszkow z roznymi bardzo gestymi sosami.Jak na czekadelko to troche za duzo i zbyt syte. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: przystawki na stancji :) 15.02.10, 22:17 jak na przystawki też :) one mają zaostrzyć apetyt a nie nasycić :) ja się spotkałam właśnie z takimi piekarniczymi/ciastowymi czekadełkami Odpowiedz Link Zgłoś
la-bast Re: przystawki na stancji :) 15.02.10, 22:23 wlosi lubia dobrze zjesc, moze ich to nie syci:-D nasteponym razem zamowie cos bardzo taniego, bo i tak sie najem przed tym:-D Odpowiedz Link Zgłoś
venettina Re: przystawki w restauracji 16.02.10, 01:49 To co czasami restauracje podaja na samym poczatku, a czego NIE zamawialismy to rodzaj prezentu od restauracji, ale uwaga NIEprzystawka. Powtarzam: to nie jest przystawka! Mozna by to nazwac zakaska. Przystawke zamawia sie z karty. W dobrej restauracji owa zakaske powinnismy dostac po zlozeniu zamowienia. Jesli kelner nam ja przynios przed, to jego blad. Ja bym stanowczo radzila by zlozyc zamowienie i dopiero zabrac sie do jedzenia. Dlaczego? Bo to cos co nam podano ma nam umilic czekanie na dania, a nie utrudnic i opoznic skladanie zamowienia a zatem skazac nas na kolejne dlugie oczekiwanie. Poza tym jest to dodatek do aperitifu, wiec pownnismy juz miec jakies napoje na stole. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: przystawki w restauracji 16.02.10, 09:17 nalezy postapic tak: Kelnerka: Dwie kawy i dwie wuzetki. I co jeszcze? Ola (do kelnerki): Dlaczego dwie kawy i dwie wuzetki? Kelnerka: Kawa i wuzetka są obowiązkowe dla każdego. Bijemy się o "Złotą patelnię". Miś: Dobrze, pani pozwoli dwa razy zestaw obowiązkowy. Odpowiedz Link Zgłoś