Dodaj do ulubionych

baba za kierownicą

IP: 212.106.28.* 07.04.10, 12:10
Witam, jadąc dzisiaj do pracy jakiś "miły" Pan wymusił pierwszeństwo a gdy na
niego zatrąbiłam to się bardzo zdenerwował i zaczął wrzeszczeć "no tak baba za
kierownicą co ja się będę dziwić?" I tu moje pytanie czego faceci tak nie
lubią kobiet za kółkiem przecież mamy równouprawnienie czyżby mieli kompleksy
czy co ? ;-)
Obserwuj wątek
    • paprryka Re: baba za kierownicą 19.04.10, 10:50
      Kompleksy i jeszcze raz kompleksy:) Tego pana na pewno zabolało to,ze nie
      dość,że popełnił błąd to jeszcze kobieta ośmieliła się zwrócić mu uwagę. Utarło
      się,że to mężczyźni są lepszymi kierowcami ,ale z moich obserwacji wynika,że tak
      nie jest. Na pewno brakuje im wyobraźni
    • Gość: lena kobiety powinny chodzić pieszo IP: *.promax.media.pl 26.06.10, 23:32
      Drogie kobiety, sama jestem jedna z was i tez klnę jak szewc, kiedy trafiam na
      niezdecydowana sierotę na drodze. A niestety, często są nimi kobiety. Jada z
      przesadnie ograniczona prędkością, tamując ruch na drodze, bo zastanawiają się,
      co to za znak... i zmuszając przez to innych do wyprzedzania, bo nigdy nie
      wiesz, co taka wykombinuje. Kierunkowskazy dla niektórych nie istnieją, a jak
      już włączą -to na sekundę przed skrętem. Nic, tylko zabić. Nie raz i nie dwa
      jakaś babska niedojda wyjechała mi z podporządkowanej. Gdybym mogła
      wytargałabym taką za kudły.Jak coś się wlecze na trasie, to wiadomo, że baba.
      Do dziś nie mogę się nadziwić, kto większości dał prawo jazdy?!Ja lubię męską
      jazdę. Facetów może gubi adrenalina i powodują większość wypadków, ale też
      kobiety są często ich przyczyną (jak wyżej). Faceci są w ogóle we wszystkim
      lepsi od nas. I ładniejsi. My się musimy malować, oni nie...
      • Gość: mika Re: kobiety powinny chodzić pieszo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 20:40
        Leno: Czytając twój post, można naprawdę dostać ataku śmiechu... jak jesteś
        takim zapalonym kierowca to jedz na rajdy, a nie na drogi... A manewry są po to
        żeby je wykonywać więc kto Ci broni wymijać... Zupełnie się nie zgadzam z Tobą,
        kierowcą można być lepszym i gorszym niezależnie od płci...
        • Gość: nikkie Re: kobiety powinny chodzić pieszo IP: *.cable.wsm.wielun.pl 27.06.10, 23:32
          A ja się z Leną zgadzam jak najbardziej :) Nie mówię, że wszyscy mężczyźni to
          świetni kierowcy i nie mówię, że wszystkie kobiety jeżdżą kiepsko, ale prawda
          jest taka, że jak widzę coś głupiego na drodze - wymuszenie pierwszeństwa,
          zmiana pasu bez patrzenia w lusterko, poruszanie się po rondzie, wjazd w
          jednokierunkową, to w jakichś 80% są to kobiety. Brak wyobraźni, brak patrzenia
          w lusterka, zbyt wysokie szpilki, nieumiejętność przejeżdżania łamanych
          skrzyżowań, no i już nie wspomnę o siedzeniu w odległości 15 cm od kierownicy
          przy braku możliwości manewru ;)
          Nie sądzę, że to kompleksy mężczyzn, to po prostu realia, z jakimi spotykamy się
          poruszając się po drodze.
    • izys Re: baba za kierownicą 05.05.11, 16:15
      Mężczyźni często jeżdżą o wiele gorzej od kobiet, także nie wiem skąd te stereotypy. Ogólnie jeżeli kobieta zrobi jakikolwiek błąd za kółkiem to jest to uważane za zło największe, za to mężczyznom jakoś uchodzi to na sucho. Niestety wydaje mi się, że za szybko to myślenie się nie zmieni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka