17.04.10, 00:25

Wrzuciłam to na 'urodę' ale tam wszystkie pewnie śpią a ja już nie wytrzymam :(
Cyt. 'Witam serdecznie,
od tygodnia stosuję auriderm; dzisiaj rano wysypało mnie aż miło :/ swędzi okropnie, na twarzy same nierównosci i grudki... Wzięłam Zyrtec i rutinoscorbin i szczerze mówiąc nie widzę żadnej poprawy.
Nie wiem czy całkowicie zaprzestac używania maści czy może przeczekac reakcję skóry?
Czytałam same pozytywy o auriderm i stąd moje wątpliwości... Może jestem jakims ewenementem, w negatywnym tego słowa znaczeniu :/'

No pomóżcie, please, byle nie śmiechem ;)
Obserwuj wątek
    • la-bast Re: Helpunku! 17.04.10, 00:27
      dermatolog
      • dokladka Re: Helpunku! 17.04.10, 00:32
        ja wiem ale łykend... nie wiem jak wytrzymam do poniedziałku :( może znasz jakies dorazne metody? Może byc natura, natura, natura :)
        • dzioucha_z_lasu Re: Helpunku! 17.04.10, 00:37
          1. Umyj DOKŁADNIE twarz wodą, bez mydła i innych kosmetyków, bo tylko pogorszysz
          2. Nie używaj tej maści
          3. Możesz posmarować fenistilem - o ile masz
          4. Wypij podwójną, a nawet potrójną dawkę wapna - o ile masz
          5. Idź do lekarza
          • dokladka Re: Helpunku! 17.04.10, 00:39
            to już bardziej do mnie przemawia takie 'krok po kroku'
            dzieki serdeczne, zaraz sie tym zajme
        • koszmiszka Re: Helpunku! 17.04.10, 11:19
          wapno, wapno wapno, po trzykroć wapno. Lepsze niż zyrtec. Tylko broń boże bez
          bajerów w rodzaju dodatków witaminowych czy inkszych. A rutinoscorbin po kiego
          łykasz? Żeby se lepiej uczulenie utrwalić?
    • dzioucha_z_lasu Re: Helpunku! 17.04.10, 00:30
      Proponuję przeczekać. Przy reakcjach alergicznych - a wygląda na to, ze taka
      masz,trzeba przeczekać, bo wtedy uzyskuje się bardziej spektakularne efekty. Na
      przykład wysypka przeradza się w zainfekowane bakteryjnie wypryski, a te np. w
      piękne, głębokie wrzody, albo pojawia się solidna egzema, albo wstrząs. Ja bym
      poczekała.. Kurde! Dziewczyno, masz mózg? Czytałaś ulotkę? Rutinoscorbin
      wzięłaś?? A na co on ma podziałać? I zyrtec na katar sienny? Super, poczekaj,
      może zdobędziesz nagrodę Darwina.
      • dokladka Re: Helpunku! 17.04.10, 00:37
        no zapomniałam napisac, że oprócz wysypki mózg mi się wysypał... Mimo wszystko dzięki za wstrząs. W stresie nie działam racjonalnie i ratuję się czym mogę :/
        a ta nagroda Darwina niczego sobie ;)
        A tak poważnie to oby do poniedziałku...
    • teletoobis Re: Helpunku! 17.04.10, 00:38
      Powies sie, powinno ulzyc
      • dokladka Re: Helpunku! 17.04.10, 00:41
        prosiłam żeby sie nie nap... śmiac ze mnie ale widze, że jak przysłowiowym grochem
        • teletoobis Re: Helpunku! 17.04.10, 00:43
          wybacz, ale w tej sytuacji to jedyny ratunek :)
          A teraz sie usmiechnij:)
          • dokladka Re: Helpunku! 17.04.10, 00:49
            powiedzenie 'a teraz sie usmiechnij' w mojej jakże beznadziejnej sytuacji jest gorsze od 'teraz się powieś'... no i co tu zrobic?
            ja wiedziałam, że tak będzie. aha aha
            • dzioucha_z_lasu Re: Helpunku! 17.04.10, 00:54
              Nie desperuj, sytuacja nie jest beznadziejna. Samo odstawienie maści powinno
              pomóc. Ciesz się, że przynajmniej wiesz, co cię uczuliło, ja mam takie reakcje
              po truskawkach, wszystkim co ma w składzie choć ślad truskawek, leżało koło
              truskawek i cholera wie czemu.
              • teletoobis Re: Helpunku! 17.04.10, 00:57
                zasugeruje jej kuracje spermozolem :)
                • dokladka Re: Helpunku! 17.04.10, 00:59
                  i taka opcje bralam pod uwage ale z taka twarza nikt mi nie zaaplikuje ;)
              • dokladka Re: Helpunku! 17.04.10, 00:58
                nie desperowałabym gdyby nie niedzielna PIERWSZA randka.. Fuck, wsio na nic
                A z powodu truskawek współczuję bo to jedne z moich ulubionych ;)
                • dzioucha_z_lasu Re: Helpunku! 17.04.10, 01:03
                  Wapno + fenistil powinny załatwić sprawę. Zyrtec raczej nie pomoże, ale nie
                  zaszkodzi. Twarzy nie smaruj kremami, chyba, że masz jakieś z serii AA. Jeśli
                  nie - to możesz po umyciu delikatnie posmarować alantanem, pantenolem lub
                  - jak tego nie masz - zwykłą oliwą z oliwek. Twarzy nie trzyj, nie drap, jak
                  najmniej dotykaj. Jest spora szansa, że ci to zejdzie do niedzieli.
                  • dokladka Re: Helpunku! 17.04.10, 01:13
                    Oprócz twarzy zeżarło mi posta..
                    Wapno i oliwę mam, fenistil będę miec jutro a raczej dzisiaj ;)
                    Dzięki za rady (nie wiem skąd wiesz, że sie drapię na potęgę - staram sie drapac lajtowo ale różnie wychodzi :/ )
                    miłego
                    • dzioucha_z_lasu Re: Helpunku! 17.04.10, 01:17
                      Bo to swędzi jak jasna cholera, wiem :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka