vandikia Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 16:09 But Manitu - nie bylam w stanie za 1, 2, 3 razem ale wkoncu kiedys uległam mężowi głupie takie, że nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 16:30 Tytanic- bo nie lubię fimów, których zakończenie znam;) Dodatkowo ckliwe i przereklamowane. Koleżanki oglądały po 2-3 razy. Bardzo Dziki Zachód- zupełnie mnie to nie bawi, ani ludzie roboty, ani Salma Hayek itd, nuuudne. Ryś-wyszłam, poziom filmu żenujący. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 16:34 no nie gadaj że pidżama Salmy nudna jest! Odpowiedz Link Zgłoś
hermina1984 Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 16:35 ooo tak Tytanic -masakra,nie znoszę tego filmu! i przypomniało mi się,ale nie pamiętam tytułu na jakiś koniec świata 2010-jakaś wielka powódź i budowanie arek -żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
a_a_r Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 28.08.10, 14:45 w kinie usnęłam na: -Wojnie światów -King kongu -Szklanej Pułapce 4 ( oburzenie mojego P bezgraniczne) -Monachium Odpowiedz Link Zgłoś
pjg3 Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 29.08.10, 02:13 może cierpisz na narkolepsję? Odpowiedz Link Zgłoś
sid.leniwiec Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 17:16 Filmy typu amerykańskie komedie dla idiotów. Borata nie oglądałam, Bruna jakoś przetrwałam, były frapujące momenty. Nieoglądalne: Pan i władca na krańcu świata, Zawodowcy (z De Niro i Pacino), Ostatni dom po lewej, Tylko mnie kochaj itp. polskie zabawy w amerykańskie komedie romantyczne, von Trier ogólnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamba8 Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 17:22 Ostatni dom po lewej-masz na myśli oryginał czy remake. Oryginał to mistrzostwo.... Odpowiedz Link Zgłoś
sid.leniwiec Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 17:27 Remake, oryginału po tym nie tknę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamba8 Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 17:37 To wielki, wielki błąd! O gustach się nie dyskutuje, ale jeśli ktoś ceni klimat w tym duży suspense, gra aktorów bardzo realistyczna i niesamowita ścieżka dzwiękowa. Nie jest typowo amerykański. Remake mnie załamał i go wyłączyłam po 10 minutach. To trochę jak koszmar z ulicy wiązów. Stare jest kultowe, a to co teraz kręcą po latach to duże nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
sid.leniwiec Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 19:51 Widzisz, widocznie źle zaczęłam.:) Odpowiedz Link Zgłoś
marina.sy Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 18:19 Von Trier? Łaj? Ma oczywiście gorsze momenty, jak "Szef wszystkich szefów", ale generalnie kręci świetne filmy, choćby "Tańcząc w ciemnościach", "Dogville", "Królestwo". Odpowiedz Link Zgłoś
sid.leniwiec Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 19:45 Po prostu nie lubię i nie rozumiem, dla mnie jest kontrowersyjny i "alternatywny" na siłę i pretensjonalny momentami (aczkolwiek fakt, Dogville podobało mi się, ale Antychryst to masakra) plus powtarzalność formy. Ale ja widziałam 4 jego filmy, więc nie wiem jak reszta, ale nie chce mi się oglądać więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
marina.sy Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 21:42 Ok, rozumiem. Ja podchodziłam np. do "Tańcząc w ciemnościach" trzy razy (ale to głównie ze względu na późną porę), ale teraz to jeden z moich ulubionych filmów. A sam von Trier wg mnie nie jest na siłę kontrowersyjny, tylko chyba ma trochę inaczej poukładane w głowie, łagodnie mówiąc. A czy jest alternatywny? Nie wydaje mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
papapapa.poker.face Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 19:57 Trainspotting Las Vegas Parano w wielkich bólach obejrzae, pod koniec smialam sie histerycznie (zmeczenie): Barry Lydon Odpowiedz Link Zgłoś
hermina1984 Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 20:06 > Trainspotting > Las Vegas Parano > moje dwa kolejne ulubione filmy eh,dawno ich nie widziałam... Odpowiedz Link Zgłoś
papapapa.poker.face Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 20:09 za to uwielbiam Czas Apokalipsy :) Odpowiedz Link Zgłoś
asqe Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 20:06 No co ty? Fear and loathing in las vegas jest super:) Odpowiedz Link Zgłoś
papapapa.poker.face Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 20:10 to bylo dawno, jak probowalam obejrzec, moze teraz by mi sie podobalo?... Odpowiedz Link Zgłoś
k2i las vegas parano 26.08.10, 00:18 Przecież ten film to jak biblia dla palaczy marysi:D Odpowiedz Link Zgłoś
suomi6 Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 20:12 Antychryst :D Odpowiedz Link Zgłoś
blue-louisiana Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 20:23 definitywnie "Antychryst" - moment w którym lis przemawia ludzkim, grubym głosem "CHAOS RZĄDZI" rozłożył całe kino na łopatki , po tym już sie nie dało tego ogladać... Odpowiedz Link Zgłoś
sid.leniwiec Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 20:35 Widzę, że nie jestem sama.:) Odpowiedz Link Zgłoś
marina.sy Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 22:02 A ja nie rozumiem całej awantury o "Antychrysta". Bardzo dobry film, nie jest może arcydziełem, ale o miernotę nawet się nie otarł. Przede wszystkim wybitny wizualnie, ze świetnym aktorstwem, do tego wg mnie ciekawy, ze specyficzną atmosferą i trzymający w napięciu. Natomiast z filmów, których nie byłam w stanie dokończyć pamiętam "Małego Nicky`ego" (w ogóle nie trawię filmów z Sandlerem). Ledwo też wysiedziałam do końca na dwóch "ambitnych" filmach na ENH klika lat temu, a to tylko dlatego, że tak jak Pompeja czekam zwykle na ciekawe zakończenie:) Odpowiedz Link Zgłoś
sid.leniwiec Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 22:59 Ja sądzę, że w awanturze z "Antychrystem" chodzi o to, co napisałam w poprzednim poście plus naturalizm i to, że film zrobiony zadaniowo, w sensie, że ma szokować i to tak, że bum młotkiem w łeb. Co do Sandlera, to mam podobnie, miewam tak z Benem Stilerem (aczkolwiek są wyjątki, np. Zoolander - kretyńska komedia, którą uwielbiam, czy Poznaj moich rodziców). Odpowiedz Link Zgłoś
marina.sy Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 25.08.10, 00:09 Von Trier mówił o "Antychryście", że to jest terapia jego depresji, więc nie sądzę, żeby był to film zadaniowy, na siłę alternatywny i kontrowersyjny, o ile można wierzyć Trierowi ;) W jego filmach w ogóle jest sporo bajania jego chorego umysłu i jego fobii. Można nie lubić takiego sposobu tworzenia i rozumiem to, ale mnie akurat się to podoba i nie sądzę, by był tak cyniczny, jak niektórzy go oceniają. A Stillera rzeczywiście czasem da się oglądać :) Odpowiedz Link Zgłoś
sta-fraszka Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 20:32 Mnie ostatnio pokonalo "Imaginarium of doctor Parnassus". I glupio mi z tego powodu, bo bardzo chcialam obejrzec no ale nie dalam rady :) Odpowiedz Link Zgłoś
papapapa.poker.face Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 22:07 hehe a mnie zachwycił! Odpowiedz Link Zgłoś
sta-fraszka Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 25.08.10, 01:31 a ja chcialam obejrzec, wlasnie zeby sie zachwycic, bo to bardzo "moj" rodzaj filmu i za diabla nie moglam, po prostu musialam sie poddac nie wiem moze nastroj nie taki, moze nie ten dzien :( NO zaluje bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 23:09 Wszystkie horrory. Bałabym się zostać sama w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 25.08.10, 02:21 nr 1 to "ken park" - studium degrengolady młodzieży na amerykańskiej prowincji, która wie, że nic na nią wżyciu nie czeka,więc sama zaczyna siebie niszczyć większość filmów z sandlerem lub stilerem(hit to "sposób na blondynkę") filmy Bergmana(no truuudno, najwidoczniej nie jestem ambitną kinomanką) no i na końcu chyba zmieniam trochę kategorię, bo chodzi o filmy,których nie chce się ogladać, ale trzeba - "plac zbawiciela", "5x2" ozona. aż chciałoby się ucieć od tej nieprzyjemnej prawdy o życiu... Odpowiedz Link Zgłoś
papapapa.poker.face Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 25.08.10, 14:58 "Plac Zbawiciela" jest denny (bo mało autentyczny: na dziewczyne nagle zwalaja sie wszystkie najbardziej typowe zyciowe problemy, przedstawione to jest w sztampowy sposob i zmontowane jak teledysk) podobnie "Komornik" (zimny sukinkot wrzeszczacy w ostatniej scenie: "ja chce być dobry, dobry!" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 25.08.10, 07:33 Gwiezdne Wojny znam tylko ze Spaceballs, poza tym wszystko z Travoltą przed pulpą...ostatnio Lejdis, Ciacho... Odpowiedz Link Zgłoś
agaoki Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 25.08.10, 10:09 testosteron Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 25.08.10, 10:47 agaoki napisała: > testosteron O, i ja i ja! Makabryczny, ludowy, miejscami przedszkolny humor. Odpowiedz Link Zgłoś
papapapa.poker.face Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 25.08.10, 15:01 chyba mialo byc przaśnie i było tak właśnie hej! :) Lejdis to był film przeokopny... Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 25.08.10, 14:28 wytrzymalam tylko 15' "Pianisty" Polanskiego... Serce za bardzo mnie boalo... Co by o nim nie powiedziec, gosciu ma talent. Odpowiedz Link Zgłoś
dyc.lubia Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 25.08.10, 15:05 Zmierzch... choc przyznaje, ze obejrzalam 2 pierwsze czesci ale tak jak sie wkurzalam ze szok. Nie wiem czemu ale ta Bella to by ode mnie po glowie dostala. Film mega nudny ale przy winie obleci. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 25.08.10, 17:45 Z tych,ktorych tytuly pamietam to wladca pierscieni (w kinie zasnelam),gwiezdne wojny i tytus z anthony hopkinsem. Te,ktore obejrzalam do konca i uwazam za koszmarna pomylke to wiedzmin oraz inny polski film, (nad ktorym zachwycano sie tu na forum) noz w wodzie polanskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner filmy gore?? 25.08.10, 18:28 hostelu - to ten horror, najobrzydliwsza rzecz jaka w zyciu widzialam, w kinie na dodatek. Wyszlam chyba w tym momencie jak psychopata na zywca podcina bohaterowi sciegna zeby nie mogl uciekac a potem go cwiartuje po kawaleczku, krew, flaki, bleee, to sie chyba nazywa nie horror a filmy gore. Nie wiem kto to oglada, podejrzwam ze jacys psychopaci. Moj facwet tez wszedl na strone obroncow praw zwierzat w chinach i ogladal filmik w ktorym zwierzeta sa zywcem obdzierane z futra a potem takei jeszcze zywe, zmasakrowane wrzucane do takiej siatki i gotowane zywcem w kotle, wszsytkei sie ruszaja i neisamowicie cierpia...to jest tym bardziej straszne ze PRAWDZIWE. JA tego nie ogladalam, dla mnie bylo enough ogladanie fermy kurczakow - od tej pory kupuje tylko jajka z free range albo organic - gdzie wiem ze zweirzeta sa hodowane w ludzkich warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 30.08.10, 20:12 oraz > inny polski film, (nad ktorym zachwycano sie tu na forum) noz w > wodzie polanskiego. och, jak mi się ten film podoba :) Odpowiedz Link Zgłoś
aga90210 Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 25.08.10, 19:32 nie znoszę wyjątkowo durnych kodemii amerykanskich. Jak np, ta www.filmweb.pl/Komedia.Romantyczna/photos# I nie toleruję Leslie Nielsena. Odpowiedz Link Zgłoś
skarpetka_szara Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 25.08.10, 20:00 wszystkie horrory - nie moge tego ogladac. I wszystkie glupie, plytkie "komedie", wiekszosc romantycznych komedji tez nie lubie. W ogole to malo jest filmow godnych ogladania. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 25.08.10, 20:56 American Pie. Odpowiedz Link Zgłoś
jakas_kobietka Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 25.08.10, 21:26 "120 dni Sodomy" Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 25.08.10, 21:31 "Freddie Got Fingered" albo u nas "Luźny gość", jak żyję tak pojebanego filmu nie widziałem, nawet 'Borat' był znośny w porównaniu z tym dziełem. I nie obejrzałem do końca nic z kina moralnego niepokoju bo słabo mi wchodzą agitki polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
k2i kill bill 26.08.10, 00:16 Poznać spartan, stary gdzie moja bryka, pojedynek tytanów, obcy kntra predator (śmiech na sali), taxi1,2,3, american pie (wszystkie części licząc od 5tki w górę), ghost rider, imaginerium dr.parnasusa, borat:D Odpowiedz Link Zgłoś
catsi Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 26.08.10, 00:40 Ciacho, Jagodowa miłość, Mikrokosmos, Makrokosmos:) Odpowiedz Link Zgłoś
poranne1 Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 26.08.10, 00:53 pi film to "Gulczas, a jak myślisz?" zrobiony z osobami, które brały udział w pierwszej w Polsce edycji Big Brothera. Sztuczne dno. Jak się uprę, mogę obejrzeć dla jaj. Drugi film to "Ryś". Potraktowali Bareję fatalnie, żeśli myśleli, że wystarczy naładować film bareizmami i i w mig powtórzy się sukces "MIsia", "Rozmów kontrolowanych". Trzeba mieć jeszcze jakąś ideę.Widać, że filmy "Ryś" był przede wszystkim robiony dla kasy. Dla kasy był też robiony film "Tylko mnie kochaj". Film aż ocieka komercją. Trudno przy tym wysiedzieć. Po za tym akcja jest banalna i przewidywalna od samego początku, ale gdyby nie ta komercja, można byuło by wybaczyc nieskomplikowaną fabułę. W końcu nie wszystko musi uczyć i być wysokich lotów, człowiek chce się kiedyś rozerwać. I jeszcze film "Dlaczego nie?" z tej serii kasowych, lekkich, polskich komedii romantycznych. Jakiś taki nieciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
joshuatree78 Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 26.08.10, 01:26 "kroniki riddicka" - kompletnie nie dla mnie klimaty. spedzilam czas na ogrodzie z zapasem piwa, bo jak qmple ogladali to nawet mi owo piwo nie pomoglo:) Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 28.08.10, 12:05 1. Maid in Manhattan. W ogóle nie trawię komedii romantycznych, ale dotrzymywałem towarzystwa żonie (na szczęście oglądaliśmy tego gniota w domu, a nie w kinie i mogłem zająć się czymś innym). Ta pokojówka będąca główną postacią wykonywała obowiązki pokojówki, consierge'a, recepcjonisty, czasem też dyrektora hotelu. Aż dziwne, że gdy ją wywalili, to ten hotel się nie zawalił. I po jaką cholerę zatrudniali inny personel, skoro znajoma Marka Belki robiła w tym hotelu wszystko. Ja akurat sam wtedy w luksusowym hotelu pracowałem, więc wiem jak to wygląda i po prostu nie wytrzymałem. Żona stwierdziła, że dobrze iż nie jestem policjantem, bo połowy filmów nie mógłbym oglądać. 2. Bruno (Borata nie oglądałem i nie zamierzam). Najbardziej kretyński fragment filmu (wytrzymałem kilkanaście minut), jaki kiedykolwiek widziałem. 3. Wszystko z tak zwanej szkoły Dogmy (próbowałem obejrzeć kilka, tytułów nie pamiętam). Mam wrażenie, że grupa ludzi nie potrafiących zrobić porządnego filmu wymyśliła sobie post factum "szkołę" opartą na zasadach, które im wyszły podczas produkcji tych gniotów i udaje, że jest to wyższa forma kultury, na co zgarniają państwowe dotacje. Są też filmy, które kiedyś mi się podobały (np. francuskie komedie z lat '60 i '70), a obecnie się zestarzały i już się ich dobrze nie ogląda oraz takie np. (Wojna Światów, ta nowa), które podobały mi się za pierwszym razem, a gdy niedawno próbowałem podejść jeszcze raz, to już nie udało mi się dotrwać do końca. I jeszcze dwa takie, które mi się podobały, choć nie wiem dlaczego. Są to filmy, w których się totalnie nic nie dzieje, a mimo to nie mogłem oderwać wzroku od ekranu. W dodatku oba polskie: Jańcio Wodnik i Nóż w wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pjg3 Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 29.08.10, 02:23 W Janciu... i w Nożu... nic się dzieje?? no nie!! Odpowiedz Link Zgłoś
sid.leniwiec Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 30.08.10, 19:15 > 3. Wszystko z tak zwanej szkoły Dogmy (próbowałem obejrzeć kilka, tytułó > w nie pamiętam). Mam wrażenie, że grupa ludzi nie potrafiących zrobić porządneg > o filmu wymyśliła sobie post factum "szkołę" opartą na zasadach, które im wyszł > y podczas produkcji tych gniotów i udaje, że jest to wyższa forma kultury, na c > o zgarniają państwowe dotacje. Mam podobne refleksje.:) Odpowiedz Link Zgłoś
pan-audytor Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 28.08.10, 11:39 Samotność w sieci - zasnąłem:P Odpowiedz Link Zgłoś
testman Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 28.08.10, 11:55 - 9 songs - Sex w wielkim miescie 2 (pierwszej czesci nie widzialem) Odpowiedz Link Zgłoś
adellante12 Almodovar 28.08.10, 12:20 I wszelkiego rodzaju inne natchniony chłam udajacy wzniosłe kino wolnomyslicieli... Im wieksza nuda i głupota , im bardziej trywialna treść tym wiekszy zachwyt u pseudoyntelygentów, okularników i wszelkiej innej maści cudaków... Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki_pinocheta Re: Almodovar 28.08.10, 13:35 Ooooooooo tak brawa dla tego pana. Z tymi okularnikami to troche przeadziles, bo sam nosze pingle, ale Almodovar to dla mnie zupelna porazka. Odpowiedz Link Zgłoś
adellante12 Re: Almodovar 28.08.10, 22:14 Oj tam oj tam... Wiesz że chodzi mi o okularników a nie o ludzi co noszą okulary.. To taka różnica jak miedzy krzesłem a krzesłem elektrycznym ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
princessjobaggy Re: Almodovar 30.08.10, 18:48 Jedyny film Almodovara, ktory mi sie podobal to Volver. Pozostale wedlug mnie sa cienkie. Odpowiedz Link Zgłoś
sid.leniwiec Re: Almodovar 30.08.10, 19:16 Ja oglądałam chyba tylko Volver, jeśli chodzi o Almodovara. Bardzo mi się podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Praktycznie wszystkie filmy z Johnny Deppem 28.08.10, 12:22 WYJATEK TO DZIEWIATE WROTA.Ale wiekszosc filmow z nim razi mnie taka infantylnoscia, ze sie poddawalem po najpozniej 15 minutach-takie filmy jak Charlie i fabryka czekolady,Piraci czy Alicja to dla mnie material dla 10-12 latkow. Odpowiedz Link Zgłoś
sid.leniwiec Re: Praktycznie wszystkie filmy z Johnny Deppem 30.08.10, 19:14 Obejrzyj starsze filmy z Johnnym.:) Odpowiedz Link Zgłoś
ma07082007 Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 28.08.10, 12:46 Matrix 1,2,3. 300-męczyłam się przez 2 tygodnie. Pulp Fiction- film p ponoć kultowy, ale nie jestem w stanie obejrzeć więcej jak 10-15 minut.Ogólnie filmy Tarantino. Odpowiedz Link Zgłoś