Dodaj do ulubionych

filmy których nie byliście w stanie obejrzeć....

• vandikia Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 16:09
      But Manitu - nie bylam w stanie za 1, 2, 3 razem
      ale wkoncu kiedys uległam mężowi
      głupie takie, że nie wiem
      • heca7 Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 16:30
        Tytanic- bo nie lubię fimów, których zakończenie znam;) Dodatkowo
        ckliwe i przereklamowane. Koleżanki oglądały po 2-3 razy.

Bardzo Dziki Zachód- zupełnie mnie to nie bawi, ani ludzie roboty,
        ani Salma Hayek itd, nuuudne.

Ryś-wyszłam, poziom filmu żenujący.
        • trypel Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 16:34
          no nie gadaj że pidżama Salmy nudna jest!
        • hermina1984 Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 16:35
          ooo tak Tytanic -masakra,nie znoszę tego filmu!
          i przypomniało mi się,ale nie pamiętam tytułu na jakiś koniec świata 2010-jakaś
          wielka powódź i budowanie arek -żenada...
        • a_a_r Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 28.08.10, 14:45
          w kinie usnęłam na:
          -Wojnie światów
          -King kongu
          -Szklanej Pułapce 4 ( oburzenie mojego P bezgraniczne)
          -Monachium
          • pjg3 Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 29.08.10, 02:13
            może cierpisz na narkolepsję?
    • sid.leniwiec Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 17:16
      Filmy typu amerykańskie komedie dla idiotów.
      Borata nie oglądałam, Bruna jakoś przetrwałam, były frapujące momenty.
      Nieoglądalne: Pan i władca na krańcu świata, Zawodowcy (z De Niro i Pacino),
      Ostatni dom po lewej, Tylko mnie kochaj itp. polskie zabawy w amerykańskie
      komedie romantyczne, von Trier ogólnie.
      • mamba8 Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 17:22
        Ostatni dom po lewej-masz na myśli oryginał czy remake. Oryginał to mistrzostwo....
        • sid.leniwiec Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 17:27
          Remake, oryginału po tym nie tknę.
          • mamba8 Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 17:37
            To wielki, wielki błąd! O gustach się nie dyskutuje, ale jeśli ktoś ceni klimat
            w tym duży suspense, gra aktorów bardzo realistyczna i niesamowita ścieżka
            dzwiękowa. Nie jest typowo amerykański. Remake mnie załamał i go wyłączyłam po
            10 minutach.

To trochę jak koszmar z ulicy wiązów. Stare jest kultowe, a to co teraz kręcą po
            latach to duże nieporozumienie.
            • sid.leniwiec Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 19:51
              Widzisz, widocznie źle zaczęłam.:)
      • marina.sy Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 18:19
        Von Trier? Łaj? Ma oczywiście gorsze momenty, jak "Szef wszystkich szefów", ale
        generalnie kręci świetne filmy, choćby "Tańcząc w ciemnościach", "Dogville",
        "Królestwo".
        • sid.leniwiec Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 19:45
          Po prostu nie lubię i nie rozumiem, dla mnie jest kontrowersyjny i
          "alternatywny" na siłę i pretensjonalny momentami (aczkolwiek fakt, Dogville
          podobało mi się, ale Antychryst to masakra) plus powtarzalność formy. Ale ja
          widziałam 4 jego filmy, więc nie wiem jak reszta, ale nie chce mi się oglądać
          więcej.
          • marina.sy Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 21:42
            Ok, rozumiem. Ja podchodziłam np. do "Tańcząc w ciemnościach" trzy razy (ale to
            głównie ze względu na późną porę), ale teraz to jeden z moich ulubionych filmów.
            A sam von Trier wg mnie nie jest na siłę kontrowersyjny, tylko chyba ma trochę
            inaczej poukładane w głowie, łagodnie mówiąc. A czy jest alternatywny? Nie
            wydaje mi się.
    • miau_weglowy cialo/nt 24.08.10, 19:08
    • papapapa.poker.face Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 19:57
      Trainspotting
      Las Vegas Parano

w wielkich bólach obejrzae, pod koniec smialam sie histerycznie
      (zmeczenie): Barry Lydon
      • hermina1984 Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 20:06
        > Trainspotting
        > Las Vegas Parano
        >

moje dwa kolejne ulubione filmy
        eh,dawno ich nie widziałam...
        • papapapa.poker.face Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 20:09
          za to uwielbiam Czas Apokalipsy :)
      • asqe Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 20:06
        No co ty? Fear and loathing in las vegas jest super:)
        • papapapa.poker.face Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 20:10
          to bylo dawno, jak probowalam obejrzec, moze teraz by mi sie
          podobalo?...
      • k2i las vegas parano 26.08.10, 00:18
        Przecież ten film to jak biblia dla palaczy marysi:D
    • suomi6 Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 20:12
      Antychryst :D
    • blue-louisiana Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 20:23
      definitywnie "Antychryst" - moment w którym lis przemawia ludzkim, grubym głosem
      "CHAOS RZĄDZI" rozłożył całe kino na łopatki , po tym już sie nie dało tego
      ogladać...
      • sid.leniwiec Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 20:35
        Widzę, że nie jestem sama.:)
        • marina.sy Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 22:02
          A ja nie rozumiem całej awantury o "Antychrysta". Bardzo dobry film, nie jest
          może arcydziełem, ale o miernotę nawet się nie otarł. Przede wszystkim wybitny
          wizualnie, ze świetnym aktorstwem, do tego wg mnie ciekawy, ze specyficzną
          atmosferą i trzymający w napięciu.
          Natomiast z filmów, których nie byłam w stanie dokończyć pamiętam "Małego
          Nicky`ego" (w ogóle nie trawię filmów z Sandlerem). Ledwo też wysiedziałam do
          końca na dwóch "ambitnych" filmach na ENH klika lat temu, a to tylko dlatego, że
          tak jak Pompeja czekam zwykle na ciekawe zakończenie:)
          • sid.leniwiec Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 22:59
            Ja sądzę, że w awanturze z "Antychrystem" chodzi o to, co napisałam w poprzednim
            poście plus naturalizm i to, że film zrobiony zadaniowo, w sensie, że ma
            szokować i to tak, że bum młotkiem w łeb.
            Co do Sandlera, to mam podobnie, miewam tak z Benem Stilerem (aczkolwiek są
            wyjątki, np. Zoolander - kretyńska komedia, którą uwielbiam, czy Poznaj moich
            rodziców).
            • marina.sy Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 25.08.10, 00:09
              Von Trier mówił o "Antychryście", że to jest terapia jego depresji, więc nie
              sądzę, żeby był to film zadaniowy, na siłę alternatywny i kontrowersyjny, o ile
              można wierzyć Trierowi ;) W jego filmach w ogóle jest sporo bajania jego chorego
              umysłu i jego fobii. Można nie lubić takiego sposobu tworzenia i rozumiem to,
              ale mnie akurat się to podoba i nie sądzę, by był tak cyniczny, jak niektórzy go
              oceniają.
              A Stillera rzeczywiście czasem da się oglądać :)
    • sta-fraszka Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 20:32
      Mnie ostatnio pokonalo "Imaginarium of doctor Parnassus". I glupio mi z tego
      powodu, bo bardzo chcialam obejrzec no ale nie dalam rady :)
      • papapapa.poker.face Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 22:07
        hehe
        a mnie zachwycił!
        • sta-fraszka Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 25.08.10, 01:31
          a ja chcialam obejrzec, wlasnie zeby sie zachwycic, bo to bardzo "moj" rodzaj filmu
          i za diabla nie moglam, po prostu musialam sie poddac
          nie wiem moze nastroj nie taki, moze nie ten dzien :(
          NO zaluje bardzo
    • a1ma Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 24.08.10, 23:09
      Wszystkie horrory. Bałabym się zostać sama w domu.
      • nolus Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 25.08.10, 02:21
        nr 1 to "ken park" - studium degrengolady młodzieży na amerykańskiej prowincji,
        która wie, że nic na nią wżyciu nie czeka,więc sama zaczyna siebie niszczyć

większość filmów z sandlerem lub stilerem(hit to "sposób na blondynkę")

filmy Bergmana(no truuudno, najwidoczniej nie jestem ambitną kinomanką)

no i na końcu chyba zmieniam trochę kategorię, bo chodzi o filmy,których nie
        chce się ogladać, ale trzeba - "plac zbawiciela", "5x2" ozona. aż chciałoby się
        ucieć od tej nieprzyjemnej prawdy o życiu...
        • papapapa.poker.face Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 25.08.10, 14:58
          "Plac Zbawiciela" jest denny (bo mało autentyczny: na dziewczyne
          nagle zwalaja sie wszystkie najbardziej typowe zyciowe problemy,
          przedstawione to jest w sztampowy sposob i zmontowane jak teledysk)
          podobnie "Komornik" (zimny sukinkot wrzeszczacy w ostatniej
          scenie: "ja chce być dobry, dobry!" :)))
    • eat.clitoristwood Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 25.08.10, 07:33
      Gwiezdne Wojny znam tylko ze Spaceballs, poza tym wszystko z
      Travoltą przed pulpą...ostatnio Lejdis, Ciacho...
      • agaoki Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 25.08.10, 10:09
        testosteron

• eat.clitoristwood Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 25.08.10, 10:47
          agaoki napisała:
          > testosteron

O, i ja i ja!
          Makabryczny, ludowy, miejscami przedszkolny humor.
          • papapapa.poker.face Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 25.08.10, 15:01
            chyba mialo byc przaśnie
            i było tak właśnie
            hej!

:)

Lejdis to był film przeokopny...
    • ma_dre Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 25.08.10, 14:28
      wytrzymalam tylko 15' "Pianisty" Polanskiego... Serce za bardzo mnie
      boalo... Co by o nim nie powiedziec, gosciu ma talent.
    • dyc.lubia Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 25.08.10, 15:05
      Zmierzch... choc przyznaje, ze obejrzalam 2 pierwsze czesci ale tak
      jak sie wkurzalam ze szok. Nie wiem czemu ale ta Bella to by ode
      mnie po glowie dostala.
      Film mega nudny ale przy winie obleci.
    • mrs.solis Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 25.08.10, 17:45
      Z tych,ktorych tytuly pamietam to wladca pierscieni (w kinie
      zasnelam),gwiezdne wojny i tytus z anthony hopkinsem. Te,ktore
      obejrzalam do konca i uwazam za koszmarna pomylke to wiedzmin oraz
      inny polski film, (nad ktorym zachwycano sie tu na forum) noz w
      wodzie polanskiego.
      • lonely.stoner filmy gore?? 25.08.10, 18:28
        hostelu - to ten horror, najobrzydliwsza rzecz jaka w zyciu
        widzialam, w kinie na dodatek. Wyszlam chyba w tym momencie jak
        psychopata na zywca podcina bohaterowi sciegna zeby nie mogl uciekac
        a potem go cwiartuje po kawaleczku, krew, flaki, bleee, to sie chyba
        nazywa nie horror a filmy gore. Nie wiem kto to oglada, podejrzwam
        ze jacys psychopaci.
        Moj facwet tez wszedl na strone obroncow praw zwierzat w chinach i
        ogladal filmik w ktorym zwierzeta sa zywcem obdzierane z futra a
        potem takei jeszcze zywe, zmasakrowane wrzucane do takiej siatki i
        gotowane zywcem w kotle, wszsytkei sie ruszaja i neisamowicie
        cierpia...to jest tym bardziej straszne ze PRAWDZIWE. JA tego nie
        ogladalam, dla mnie bylo enough ogladanie fermy kurczakow - od tej
        pory kupuje tylko jajka z free range albo organic - gdzie wiem ze
        zweirzeta sa hodowane w ludzkich warunkach.
      • jane-bond007 Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 30.08.10, 20:12

oraz
        > inny polski film, (nad ktorym zachwycano sie tu na forum) noz w
        > wodzie polanskiego.

och, jak mi się ten film podoba :)
    • aga90210 Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 25.08.10, 19:32
      nie znoszę wyjątkowo durnych kodemii amerykanskich. Jak np, ta

www.filmweb.pl/Komedia.Romantyczna/photos#
      I nie toleruję Leslie Nielsena.
    • skarpetka_szara Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 25.08.10, 20:00
      wszystkie horrory - nie moge tego ogladac. I wszystkie glupie,
      plytkie "komedie", wiekszosc romantycznych komedji tez nie lubie. W
      ogole to malo jest filmow godnych ogladania.
    • nutka07 Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 25.08.10, 20:56
      American Pie.
    • jakas_kobietka Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 25.08.10, 21:26

"120 dni Sodomy"
    • zeberdee24 Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 25.08.10, 21:31
      "Freddie Got Fingered" albo u nas "Luźny gość", jak żyję tak pojebanego filmu
      nie widziałem, nawet 'Borat' był znośny w porównaniu z tym dziełem. I nie
      obejrzałem do końca nic z kina moralnego niepokoju bo słabo mi wchodzą agitki
      polityczne.
    • k2i kill bill 26.08.10, 00:16
      Poznać spartan, stary gdzie moja bryka, pojedynek tytanów, obcy kntra predator (śmiech na sali), taxi1,2,3, american pie (wszystkie części licząc od 5tki w górę), ghost rider, imaginerium dr.parnasusa, borat:D
    • catsi Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 26.08.10, 00:40
      Ciacho, Jagodowa miłość, Mikrokosmos, Makrokosmos:)
    • poranne1 Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 26.08.10, 00:53
      pi film to "Gulczas, a jak myślisz?" zrobiony z osobami, które brały udział w
      pierwszej w Polsce edycji Big Brothera. Sztuczne dno. Jak się uprę, mogę
      obejrzeć dla jaj. Drugi film to "Ryś". Potraktowali Bareję fatalnie, żeśli
      myśleli, że wystarczy naładować film bareizmami i i w mig powtórzy się sukces
      "MIsia", "Rozmów kontrolowanych". Trzeba mieć jeszcze jakąś ideę.Widać, że filmy
      "Ryś" był przede wszystkim robiony dla kasy. Dla kasy był też robiony film
      "Tylko mnie kochaj". Film aż ocieka komercją. Trudno przy tym wysiedzieć. Po za
      tym akcja jest banalna i przewidywalna od samego początku, ale gdyby nie ta
      komercja, można byuło by wybaczyc nieskomplikowaną fabułę. W końcu nie wszystko
      musi uczyć i być wysokich lotów, człowiek chce się kiedyś rozerwać. I jeszcze
      film "Dlaczego nie?" z tej serii kasowych, lekkich, polskich komedii
      romantycznych. Jakiś taki nieciekawy.
      • joshuatree78 Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 26.08.10, 01:26
        "kroniki riddicka" - kompletnie nie dla mnie klimaty. spedzilam czas na
        ogrodzie z zapasem piwa, bo jak qmple ogladali to nawet mi owo piwo nie
        pomoglo:)
        • jorn Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 28.08.10, 12:05
          1. Maid in Manhattan. W ogóle nie trawię komedii romantycznych, ale dotrzymywałem towarzystwa żonie (na szczęście oglądaliśmy tego gniota w domu, a nie w kinie i mogłem zająć się czymś innym). Ta pokojówka będąca główną postacią wykonywała obowiązki pokojówki, consierge'a, recepcjonisty, czasem też dyrektora hotelu. Aż dziwne, że gdy ją wywalili, to ten hotel się nie zawalił. I po jaką cholerę zatrudniali inny personel, skoro znajoma Marka Belki robiła w tym hotelu wszystko. Ja akurat sam wtedy w luksusowym hotelu pracowałem, więc wiem jak to wygląda i po prostu nie wytrzymałem. Żona stwierdziła, że dobrze iż nie jestem policjantem, bo połowy filmów nie mógłbym oglądać.
          2. Bruno (Borata nie oglądałem i nie zamierzam). Najbardziej kretyński fragment filmu (wytrzymałem kilkanaście minut), jaki kiedykolwiek widziałem.
          3. Wszystko z tak zwanej szkoły Dogmy (próbowałem obejrzeć kilka, tytułów nie pamiętam). Mam wrażenie, że grupa ludzi nie potrafiących zrobić porządnego filmu wymyśliła sobie post factum "szkołę" opartą na zasadach, które im wyszły podczas produkcji tych gniotów i udaje, że jest to wyższa forma kultury, na co zgarniają państwowe dotacje.

Są też filmy, które kiedyś mi się podobały (np. francuskie komedie z lat '60 i '70), a obecnie się zestarzały i już się ich dobrze nie ogląda oraz takie np. (Wojna Światów, ta nowa), które podobały mi się za pierwszym razem, a gdy niedawno próbowałem podejść jeszcze raz, to już nie udało mi się dotrwać do końca.

I jeszcze dwa takie, które mi się podobały, choć nie wiem dlaczego. Są to filmy, w których się totalnie nic nie dzieje, a mimo to nie mogłem oderwać wzroku od ekranu. W dodatku oba polskie: Jańcio Wodnik i Nóż w wodzie.
          • pjg3 Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 29.08.10, 02:23
            W Janciu... i w Nożu... nic się dzieje?? no nie!!
          • sid.leniwiec Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 30.08.10, 19:15
            > 3. Wszystko z tak zwanej szkoły Dogmy (próbowałem obejrzeć kilka, tytułó
            > w nie pamiętam). Mam wrażenie, że grupa ludzi nie potrafiących zrobić porządneg
            > o filmu wymyśliła sobie post factum "szkołę" opartą na zasadach, które im wyszł
            > y podczas produkcji tych gniotów i udaje, że jest to wyższa forma kultury, na c
            > o zgarniają państwowe dotacje.

Mam podobne refleksje.:)
    • pan-audytor Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 28.08.10, 11:39
      Samotność w sieci - zasnąłem:P
    • testman Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 28.08.10, 11:55
      - 9 songs
      - Sex w wielkim miescie 2 (pierwszej czesci nie widzialem)
    • adellante12 Almodovar 28.08.10, 12:20
      I wszelkiego rodzaju inne natchniony chłam udajacy wzniosłe kino
      wolnomyslicieli...
      Im wieksza nuda i głupota , im bardziej trywialna treść tym wiekszy
      zachwyt u pseudoyntelygentów, okularników i wszelkiej innej maści
      cudaków...
      • kombinerki_pinocheta Re: Almodovar 28.08.10, 13:35
        Ooooooooo tak brawa dla tego pana.
        Z tymi okularnikami to troche przeadziles, bo sam nosze pingle, ale Almodovar to dla mnie zupelna porazka.
        • adellante12 Re: Almodovar 28.08.10, 22:14
          Oj tam oj tam... Wiesz że chodzi mi o okularników a nie o ludzi co
          noszą okulary.. To taka różnica jak miedzy krzesłem a krzesłem
          elektrycznym ;))
      • papapapa.poker.face Re: Almodovar 28.08.10, 14:02
        zgadzam sie z Toba
      • princessjobaggy Re: Almodovar 30.08.10, 18:48
        Jedyny film Almodovara, ktory mi sie podobal to Volver. Pozostale
        wedlug mnie sa cienkie.
        • sid.leniwiec Re: Almodovar 30.08.10, 19:16
          Ja oglądałam chyba tylko Volver, jeśli chodzi o Almodovara. Bardzo mi się podobał.
    • magnusg Praktycznie wszystkie filmy z Johnny Deppem 28.08.10, 12:22
      WYJATEK TO DZIEWIATE WROTA.Ale wiekszosc filmow z nim razi mnie taka
      infantylnoscia, ze sie poddawalem po najpozniej 15 minutach-takie filmy jak
      Charlie i fabryka czekolady,Piraci czy Alicja to dla mnie material dla 10-12 latkow.
      • sid.leniwiec Re: Praktycznie wszystkie filmy z Johnny Deppem 30.08.10, 19:14
        Obejrzyj starsze filmy z Johnnym.:)
    • ma07082007 Re: filmy których nie byliście w stanie obejrzeć. 28.08.10, 12:46
      Matrix 1,2,3. 300-męczyłam się przez 2 tygodnie. Pulp Fiction- film p ponoć kultowy, ale nie jestem w stanie obejrzeć więcej jak 10-15 minut.Ogólnie filmy Tarantino.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka