Dodaj do ulubionych

Nie lubię swojej koleżanki z pracy

01.09.10, 10:20
Nie lubię swojej koleżanki z pracy, a tak naprawdę wydaje mi się, że nie istnieje powód do tej antypatii. To miła, pracowita i towarzyska dziewczyna. Niestety drażni mnie jej przesadna poufałość w stosunku do mnie, nieustanne zabieganie o moją aprobatę, naśladowanie mnie. Już jestem zmęczona tym ciągłym stanem poirytowania. Jak wrzucić na luz? Czy może faktycznie ze mną jest coś nie tak, że nie przepadam za osobą generalnie lubianą?
Obserwuj wątek
    • sweet_pink Re: Nie lubię swojej koleżanki z pracy 01.09.10, 10:28
      Nie przejmuj się.
      Ja jakbym zaczęła liczyć kogo u mnie w pracy nie lubię, to na palcach jednej
      ręki by się nie skończyło (a na jedną osobę to dostaję wysypki i sobie w głowie
      epitetami rzucam).
      Nie ma obowiązku wszystkich lubić (zwłaszcza w pracy), ba nawet nie ma obowiązku
      udawać sympatii, jest tylko obowiązek zachowania pewnego kanonu kulturalnego
      czyli witamy się, zamieniamy trzy kurtuazyjne słowa o dupie maryni, uprzejmie i
      rzetelnie się traktujemy w sprawach zawodowych i koniec kropka. Po za tym możemy
      kogoś spokojnie ignorować, spławiać.
      No i pamiętaj irytowanie sie to mszczenie się na własnym zdrowiu za głupotę
      innych ;)

Ja dokładnie wiem kto mnie w pracy nie lubi. Dopóki wywiązuje się ze zobowiązań
      zawodowych wobec mnie to mi to wisi i piórcem powiewa. Chyba nikt się nie
      spodziewa że w pracy wszyscy go lubią, wiec można z czystym sumieniem nie lubić
      niektórych :P
      • grassant Re: Nie lubię swojej koleżanki z pracy 01.09.10, 11:28
        zamieniamy trzy kurtuazyjne słowa o dupie maryni,

po co?
        • sweet_pink Re: Nie lubię swojej koleżanki z pracy 01.09.10, 11:32
          Żeby lodem nie wiało :P
          Dla mnie te trzy słowa o dupie maryni, to taki element kulturalnego podejścia do
          drugiej osoby.
          Chociaż z tą jedna osobą to nie zamieniam nawet tych 3 bo mnie szczękościsk
          chwyta :P
      • sid.leniwiec Re: Nie lubię swojej koleżanki z pracy 31.10.10, 08:37
        > Ja jakbym zaczęła liczyć kogo u mnie w pracy nie lubię, to na palcach jednej
        > ręki by się nie skończyło

JTTM :)
    • jan_hus_na_stosie Re: Nie lubię swojej koleżanki z pracy 01.09.10, 11:03
      ja tam wszystkich lubię ;)
      • hermina1984 Re: Nie lubię swojej koleżanki z pracy 01.09.10, 11:25
        a ja wszystkich nie lubię ;)
        chociaż nie-wróć-lubię w pracy tylko trzech świetnych,sympatycznych panów-reszta
        na odstrzał :P
      • grassant Re: Nie lubię swojej koleżanki z pracy 01.09.10, 11:28
        jan_hus_na_stosie napisał:

> ja tam wszystkich lubię ;)
        >
        ja tam przeciwnie;)
      • bijatyka Re: Nie lubię swojej koleżanki z pracy 01.09.10, 12:01
        Tak, bo pracujesz w jednoosobowej firmie ;) Jan, jak leci ?
    • niebieski_lisek Re: Nie lubię swojej koleżanki z pracy 01.09.10, 11:48
      U mnie są super ludzie w pracy, to jest jeden z jej większych plusów :)
      Zrozumiałabym twój post jakby koleżanka była wredna, zawistna, ale tak...
      • otaliaa Re: Nie lubię swojej koleżanki z pracy 01.09.10, 12:28
        Nie wiem, może to po prostu wynika z różnicy charakteru, sposobu realizacji zadań. Pracuję szybko, mocno skupiam się, w wolnych chwilach zajmuję dopiero „pogadywaniem”. Może wynika to ze złości, że wciąż odpowiadam za większość spraw, że w niewielkim stopniu ta osoba jest dla mnie pomocą. A może zazdroszczę jej „lekkości bytu” ? ;) Najlepiej byłoby przesiąść się do innego pokoju? ;)
        • kochanic.a.francuza Re: Nie lubię swojej koleżanki z pracy 31.10.10, 09:02
          Tez taka mialam. Lekko zyje, bo nie ma duzo roboty.
          Obarcz ja odpowiednio duza iloscia zadan, popatrz jak sobie nie radzi, peszy sie i
          w koncu sie zamknie.
    • vandikia Re: Nie lubię swojej koleżanki z pracy 01.09.10, 12:33
      niektórzy swoim tiutiutiu potrafią zamęczyć
      kota tez można na śmierć zagłaskać

na luz to wrzuć, bo jak to pięknie ktoś napisał:
      "Denerwując się mścisz się na swoim organiźmie za głupotę innych".
    • iwona.ana1 Re: Nie lubię swojej koleżanki z pracy 01.09.10, 12:54
      może jesteś zazdrosna? czujesz sie w jakiś sposób zagrożona?
      • otaliaa Re: Nie lubię swojej koleżanki z pracy 01.09.10, 13:02
        Wydaje mi się, że w tym stwierdzeniu może być racja, ale nie jestem świadoma,
        czego mogę się obawiać. Jestem doceniana w pracy. Chciałabym po prostu, żeby ta
        osoba stała mi się obojętna, bo naprawdę głupio się czuję, że nie odpowiadam na
        te wszystkie miłe zagadywania, gdy nie odwzajemniam jej zainteresowania w takim
        stopniu. Czai się wtedy w głowie myśl, że powinnam. Zalatuje jednak fałszem z
        mojej strony taka sympatia.
        • iwona.ana1 Re: Nie lubię swojej koleżanki z pracy 01.09.10, 13:21
          kiedy przyszła do pracy moja "nowa" koleżanka w zastępstwo za poprzednią
          też mnie wkurzała na początku
          od razu wzięła się za podlewanie moich kwiatów :P
          była pełna zapału, wszystko chciała wiedzieć
          też mnie to wkurzało, zawsze istnieje taki wewnętrzny strach, ze okaże się
          lepsza ode mnie, bedzie bardziej lubiana
          na szczęście znlazłysmy dużo spólnych tematów i kilka miesięcy było fajnie
          teraz znowu sa jakieś zgrzyty
          znowu pojawia sie dziwna zazdrość /chyba nie tylko z mojej strony/

tak naprawdę myślę, że 8 h z jedną osobą non stop to bardzo dużo
          trzeba chociaż spróbować zrobić porządek ze swoimi negatywnymi uczuciami, być
          autentycznym, przetłumaczyć niektóre rzeczy sobie samemu
          ja ciągle nad tym pracuje
          zycze powodzenia!
    • 0riana Re: Nie lubię swojej koleżanki z pracy 01.09.10, 12:58
      Jednej? Zazdroszcze :-)
      • swintuch_jeden Re: Nie lubię swojej koleżanki z pracy 09.09.10, 21:21
        ona ciebie zapewne tez nie lubi
        • margaritta1977 Re: Nie lubię swojego kolegi z pracy 30.10.10, 00:12
          wierzyła, że nie lubimy osób, które posiadają cechy, których my sami u siebie nie lubimy.
          chodzi mi o naszą ciemną stronę.
          Aż do momentu... nie lubię mojego kolegi z pracy. Nóż w kieszeni mi się otwiera kiedy go widzę. Kolega z pracy nie posiada cechy, których nie toleruje u siebie...
          Jego sposób bycia...to zachowanie, które totalnie nie odpowiada mi u mężczyzn...jest totalnym ignorantem i prostakiem. Dodam, że to jest zdanie wszystkich...ale nie jest to dla mnie usprawiedliwienie.
          Każdego dnia kiedy wracam z pracy...źle się czuje z tym, że jestem dla niego oschła...z drugiej strony to lepsze niż miałabym mu powiedzieć co o nim myślę.
          Każedego dnia po pracy mam postanowienie...że spróbuję być milsza...aż do momentu kiedy wejdę do pracy...postanowienie niknie...i się wkurzam
          Źle się z tym czuję...aż strach pomyśleć, że ktoś mógłby tak myśleć o mnie.
          Piszę to tak w eter...bo jestem po kolejnym dniu pracy...
    • andreowa Re: Nie lubię swojej koleżanki z pracy 30.10.10, 14:25
      Czasem tak jest :) Pogadaj z nią że denerwuje Cię jej zachowanie i powinna to zrozumieć albo nie mów nic i daj jej do zrozumienia że nie chcesz spędzać z nią dużo czasu - traktuj ją na dystans ;)
    • sabriel Re: Nie lubię swojej koleżanki z pracy 30.10.10, 15:50
      Chyba nigdy się nie zdarza, że lubi się absolutnie wszystkich. Ma się swoje sympatie i antypatie.
      Wrzuć na luz i się niepotrzebnie nie nakręcaj, zwłaszcza, że powodów specjalnie nie masz aby jej nie lubić.
    • facettt ja w ogole pracy nie lubie :) 30.10.10, 15:54
      chociaz dobrze placa, a roboty nie za wiele...

i co mam zrobic?
      • akle2 Re: ja w ogole pracy nie lubie :) 30.10.10, 17:44
        Może rzucić w cholerę... Tyle jest fajnych gier na Playstation, a ty marnujesz czas w firmie
        • lonely.stoner Re: ja w ogole pracy nie lubie :) 30.10.10, 19:44
          ja nie lubie nikogo, i mnie tez pewnie nikt nie lubi, ale w sumie to mam to gdzies.
          • nchyb Re: ja w ogole pracy nie lubie :) 31.10.10, 09:33
            > ja nie lubie nikogo
            ale tylko w pracy, czy w całym życiu?... ;-)
        • facettt odrzucam 31.10.10, 09:47
          akle2 napisała:

> Może rzucić w cholerę... Tyle jest fajnych gier na Playstation, a ty marnujesz
          > czas w firmie

odrzucam.
          firma jest panstwowa
          solidna
          a lepsza nudna praca
          niz socjal.
          • akle2 Re: odrzucam 31.10.10, 11:47
            Teraz rozumiem. Czytałam ostatnio, ze na jedno miejsce do pracy w Izbie Celnej za 1.700 zł jest 60 chętnych.
    • akle2 Re: Nie lubię swojej koleżanki z pracy 31.10.10, 11:50
      Zdarza się. W tym przypadku chyba lepiej traktować ją delikatnie jak powietrze, niż zacząć robić złośliwości, na które zapewne nie zasłużyła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka