Dodaj do ulubionych

Usprawiedliwienie.

09.09.10, 19:53
Zostałam wybrana do pierwszej w moim życiu Rady Rodziców :) Jestem przeszczęśliwa :) Dzieci też są hepi, później będą się wstydzić (gimnazjum i średnia :P).

To moje usprawiedliwienie na nieobecność forumową.

Klasycznie: WTTM?

btw. może jakiś njuslejter o tym kto z kim i dlaczego? :D (dopuszczalne 3 zdania)
Obserwuj wątek
    • hermina1984 Re: Usprawiedliwienie. 09.09.10, 19:58
      to ile te Twoje latorośle sobie liczą,że one już do szkoły chodzą ( zawsze miałam spytać,acz skleroza ) i ile Ty sobie liczysz wiosen,jako szczęśliwa mamuśka? ;)
      Wybacz,ja dzisiaj ciekawska coś jestem :)
      Gratuluję!Jesteś teraz mamuśką z samorządu :P
      • pompeja Re: Usprawiedliwienie. 09.09.10, 20:05
        Jestem z drużyny eReR u 3latków :D :D :D
        Córa z czterolatków ma trójkę z poprzedniego roku, zresztą MPiW w radzie.. hahaha

Ja mam 25lat. Niecałe :P
        • hermina1984 Re: Usprawiedliwienie. 09.09.10, 20:27
          o jestem usatysfakcjonowana ;P
          teraz numer stopy,zarobki netto i ulubiona pozycja :D <joke>
          Jej,to Ty młoda dupa jesteś :P
          • pompeja Re: Usprawiedliwienie. 10.09.10, 12:56
            Baa! Młoda i jurna :D
    • devilyn Re: Usprawiedliwienie. 09.09.10, 19:58
      Czy wybory były tajne i spisano protokół?

Gratulejszyn ;-)
      • pompeja Re: Usprawiedliwienie. 09.09.10, 20:07
        Spisano ile i na co trza dawać :P
        A protokół to pisał protokolant - rodzic, co się na to zgodził :D

Tajne było, jedyne dziecko na sali to mój dumny trzylatek, który raczył pustą plastikową zastawą uczestników narady.
    • kitek_maly Re: Usprawiedliwienie. 09.09.10, 19:59
      > btw. może jakiś njuslejter o tym kto z kim i dlaczego? :D (dopuszczalne 3 zdani
      > a)

Ok, to najważniejszą sprawą jest to, że Pompeja została wybrana do pierwszej w jej życiu Rady Rodziców. :P
      • pompeja Re: Usprawiedliwienie. 09.09.10, 20:07
        Zaraz, łejt, co się na forum działo ;)
    • bijatyka Re: Usprawiedliwienie. 09.09.10, 20:09
      Brawo ! Dzieciaki dumne z mamy ! Mama dumna z dzieci !
      RR jeszcze przede mną. Ale mnie raczej nie wybiorą !
    • alpepe Re: Usprawiedliwienie. 09.09.10, 20:18
      ttmiałam. Ale my kochałyśmy tamto przedszkole i wszystkich w przedszkolu :-).
    • salma75 Re: Usprawiedliwienie. 09.09.10, 20:19
      3 lata byłam przewodniczącą trójki w przedszkolu córki. W tym roku powiedziałam basta mimo, że chcieli mnie wrobić w sprawowanie tej funkcji w szkole! Nie jest to przyjemna fucha, rok w rok zmienia się skład trójeczki w klasie syna, nikt nie chce być po raz drugi wybrany ;).
      • pompeja Re: Usprawiedliwienie. 09.09.10, 20:22
        Nie strasz :D
    • a_nonima Re: Usprawiedliwienie. 09.09.10, 20:39
      Ja w ubiegłym roku byłam przewodniczącą rady rodziców w przedszkolu ;)
    • tully.makker Re: Usprawiedliwienie. 10.09.10, 13:02
      Bylam w RR podczas przedszkolowania starszego przez 3 lata i nigdy wiecej.
    • lacido Re: Usprawiedliwienie. 10.09.10, 14:22
      no to na początek planuj co na Mikołąja dziecka dostaną i po ile składka (opracuj argumenty jakich użyjesz do przekonania rodziców że np 20zł to w sam raz ;) do końca roku daleko ale możesz opracować logistyczny plan zdarcia kasy na kwiatki dla pań ;)
      • pompeja Re: Usprawiedliwienie. 10.09.10, 16:56
        W tym myk, że cały plan jest i wałkują go już kilka lat :D
        • lacido Re: Usprawiedliwienie. 10.09.10, 21:03
          o święta naiwności :)
          mnie się podobał cyrk w moim przedszkolu, na koniec roku, pani z komitetu robiła łapankę na rodziców w celu przeforsowania swojej stawki na kwiatki, nie obyło się bez różnych cudacznych pomysłów :)
          • pompeja Re: Usprawiedliwienie. 10.09.10, 21:07
            Ja tam mogę wsjo zapłacić :) Tyle, ile powiedzą.
            • lacido Re: Usprawiedliwienie. 10.09.10, 21:15
              oj Pompa, jeszcze nie zarybiłaś, musisz przekonywać do tego innych bo jeden chce tak, drugi siak a trzeciemu wisi :)
              • pompeja Re: Usprawiedliwienie. 10.09.10, 21:22
                No to ja z tych zwisających :D Dam ile powiedzą i luz :D
                • lacido Re: Usprawiedliwienie. 10.09.10, 21:29
                  Pompa to Ty masz ustalać i proponować jak członek RR :) ale znajdą się mendy co to będą mieć inną wizję ;)
    • stedo Re: Usprawiedliwienie. 10.09.10, 15:45
      Baaardzo, baaarrrdzo niewdzięczna funkcja.Pożyjesz, zobaczysz.Ty bedziesz się" udzielać," a wszyscy będą mieli Ci wszystko "za złe". Taka uroda Polaków;))
      • mumia_ramzesa Re: Usprawiedliwienie. 11.09.10, 17:49
        Nie udalo sie znalezc niani?
    • zebra12 Re: Usprawiedliwienie. 10.09.10, 16:51
      U nas to na siłę wybierają, bo NIKT się nie chce zgłosić. Zaszczyt to żaden, a czasu szkoda. Raz była nawet taka sytuacja, że rodzice wyszli, żeby nikt ich nie wybrał, innym razem nie przyszli na pierwsze zebranie, a dwójka która przyszła uznała za jawnąniesprawiedliwośc i karę, że za swoją obecność będą w ksowej trójce. Efekt był taki, że przepisywało się rodziców z roku na rok z dziennika. U maluchów się bowiem zgłaszają ochoczo. Potem już są skazani na tę funkcję :P
      • zebra12 Dodam jeszcze, że 10.09.10, 16:53
        u nas te wybory do trójki zwane są łapanką. Oczywiście nikt nie chce dać się złapać.
        • pompeja Re: Dodam jeszcze, że 10.09.10, 17:00
          A mnie dziwi dlaczego rodzice nie chcą uczestniczyć w przedszkolnym życiu swoich dzieci. Niech inni to za mnie zrobią - marna filozofia. Ja wiem, że niewdzięczna robota, bo inni rodzice będą mieli za złe jakieś tam koszty. Czas zweryfikuje z pewnością mój optymizm, jednak chcę, by moje dzieci wiedziały, że jestem, a nie tak jak moja Mama, której wiecznie nie było i nigdy nie miała czasu na chociaż odprowadzenie mnie na bal, a co dopiero uczestniczenie w nim razem ze mną.
          • stedo Re: Dodam jeszcze, że 10.09.10, 20:04
            No dobrze, dobrze, jak chcesz i lubisz to sobie bądż. Tu i tak za wiele nie ugrasz;)) A bycie na uroczystościach przedszkolnych to i bez tego masz zapewnione. Do tego szycie strojów na bale i występy i to x2 rozumiem. Zajęcia "po pachy", odechce Ci się.
          • lacido Re: Dodam jeszcze, że 10.09.10, 21:06
            pompeja napisała:

> A mnie dziwi dlaczego rodzice nie chcą uczestniczyć w przedszkolnym życiu swoich dzieci.

ależ chca, dlatego ochoczo przychodzą na świętowania dnia matki, na zabawach karnawałowych flesze błyskają niczym na gali oskarowej ale komu by się chciało jeździć po hurtowniach w celu zakupu 26 autek terenowych (jak na na złość jest tylko 25 itp.) w zeszłym roku uczestniczyłam trochę w robieniu paczek dla dzieciaków pracowników - meksyk
            • pompeja Re: Dodam jeszcze, że 10.09.10, 21:14
              My w przedszkolu mamy Panią od realizowania zamówień. Żaden rodzic tego nie robi. Paczki zamawia również ta Pani i firmy to dostarczają. Stroje mają rok po roku, dekoracje również w magazynie. Wcześniej napisałam - są ludzie zatrudnieni w placówce to realizowania tych zadań.
              Rola RR sprowadza się do zatwierdzania lub zgłaszania sprzeciwu co do wycieczek i teatrzyków. Wałkują każdej grupie co rok to samo i jest ok. Czyli syn przejdzie za rok to, co w tym roku córka. Te same wycieczki i przestawienia, zabawy tematyczne i małego art.

Dodatkiem jest uczestniczenie w wycieczkach. A i to wyłącznie, gdy koniecznie się chce, gdyż przewidziane wycieczki nie biorą pod uwagę rodziców, jednak prawo takie mam.
              • lacido Re: Dodam jeszcze, że 10.09.10, 21:18
                W sensie pracownik przedszkola? No to współczuję tej pani ;/

Nie chodziło mi o pracę przygotowawcze do imprez tylko fakt, że rodzice pchają się na takie uroczystości drzwiami i oknami :)

z tymi teatrzykami to niezły czad, u mojego są co miesiac i RR nie ma na to wpływu, kto chce płaci kto nie chce to nie
                • pompeja Re: Dodam jeszcze, że 10.09.10, 21:23
                  Taką ma pracę kobiecina i wygląda na radosną, albo pije jakieś ziółka, bo się ostro zaciesza :D
    • 3.14-roman Re: Usprawiedliwienie. 10.09.10, 16:57
      Mam takie pytanie: co się dokladnie robi w Radzie Rodziców? Organizujecie jakieś akademie czy coś?
      • 3.14-roman Re: Usprawiedliwienie. 10.09.10, 17:01

Wiem, że to głupie pytanie, ale w mojej szkole wszystko organizowali albo nauczyciele, albo sami uczniowie.
      • pompeja Re: Usprawiedliwienie. 10.09.10, 17:01
        Na dzień dzisiejszy zatwierdza się wycieczki i imprezki (plan przygotowany przez przedszkole) lub ew. je odrzuca.
        • 3.14-roman Re: Usprawiedliwienie. 11.09.10, 01:06
          Aha :)

To życzę owocnej pracy.
      • zebra12 Re: Usprawiedliwienie. 11.09.10, 07:28
        Rada Rodziców zatwierza plany działania placówki oraz bierze udział w organizacji jej życia. Pomaga w organizowaniu wycieczek, ale również poczęstunku na różne imprezy, podarunków na różne okazje zaróno dla dzieci jak i dla nauczycieli np z okazji Dnia Nauczyciela. W szkole członkowie klasowej rady rodziców są odpowiedzialni za finase, składki, klasowe itp.
        Ot, zwykła pomoc w codziennym życiu placówki.
    • ursyda Re: Usprawiedliwienie. 10.09.10, 17:18
      byłam przez rok radzie rodziców jak dziecko było w drugiej klasie. nawet nie wiem czy były jakieś spotkania, ja na niech w każdym razie nie byłam
      jestem złą, złą matką
      <plask>
      • pompeja Re: Usprawiedliwienie. 10.09.10, 17:43
        Cały plan ustala szkoła czy przedszkole, a RR albo się zgadza na coś, albo nie i taka robota.
        Tam, gdzie RR wszystko robiła (pomysł, organizacja, realizacja) to jakaś pomyłka :D
        • zebra12 Re: Usprawiedliwienie. 11.09.10, 07:24
          Ależ ja uważam, że rodzice powinni brać udział w życiu placówki - jak najbardziej. Tylko w starszych klasach podstawówki nikt jakoś nie chce. Nie mówiąc o gimnazjum. Ciekawe dlaczego? Za kilka lat, gdy Twoje dzieci będą w 5-6 klasie sama będziesz znała odpowiedź. Zobaczysz, jak będziesz musiałą użerać się z rodzicami, by zpłacili na to czy na tamto. Na wycieczkę też nie wszyscy z radością pojadą. A niektórzy oskarżą Cię o malwersacje. To, co wybieresz na Mikołaja czy Dzień Dziecka spowoduje niezadowolenie u 50% rodziców, fochy i obgadywanie Twojego gustu tudzież nawet głupoty. Ale na przyszły rok ażdy ochoczo na Ciebie zagłosuje, bo nikt inny się nie zglosi.
          Dobrze, że jesteś chętna i oby Ci ten entuzjazm nigdy nie przeszedł! Trzymaj się dzielnie i nie daj się innym rodzicom.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka