oshee8508
09.10.25, 08:36
Hej, piszę tutaj, bo nie mam z kim o tym porozmawiać, a czuję się okropnie.
Byłam w związku z facetem, który naprawdę był dla mnie dobry.m, miał świetny kontakt z moim dzieckiem, troszczył się o nas.
Niestety popełniłam ogromny błąd – przespałam się z byłym partnerem, z którym mam dziecko. Nie planowałam tego, to się stało w emocjach, ale wiem, że nie ma na to żadnego usprawiedliwienia.
Obecny partner dowiedział się albo się domyślił… napisał mi tylko SMS-a, że jestem szmatą, i od tamtej pory (minęło już 10 dni) nie mamy żadnego kontaktu.
Czuję się fatalnie – wstyd, żal, wyrzuty sumienia. Nie wiem, czy powinnam się odezwać, przeprosić, czy zostawić go w spokoju.
W naszym związku bywało różnie – on potrafił mnie zostawić z błahych powodów, często znikał bez słowa.
Zawsze to ja pierwsza pisałam, przepraszałam i próbowałam wszystko naprawić, nawet jeśli nie byłam winna.
Proszę, nie oceniajcie mnie. I tak mam ogromne wyrzuty sumienia i trudno mi samej ze sobą wytrzymać.
Po prostu potrzebuję zrozumienia i rady, co powinnam teraz zrobić – czy się odezwać, czy uszanować jego ciszę.
Dziękuję każdej osobie, która poświęci chwilę, żeby odpisać. 💔