tora83 10.09.10, 22:52 Kiedyś myślałam, że jest przejawem miłości. Teraz zazdrość i zaborczość ze strony drugiej połowy sprawia, że mam dość :-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_nonima Re: Zazdrość 10.09.10, 23:13 Jak się kogoś kocha trzeba mu pozwolić być wolnym. Odpowiedz Link Zgłoś
tora83 Re: Zazdrość 10.09.10, 23:14 a_nonima napisała: > Jak się kogoś kocha trzeba mu pozwolić być wolnym. Ta - mojemu chłopu to powiedz ... Odpowiedz Link Zgłoś
cich-awoda Re: Zazdrość 10.09.10, 23:14 we wszystkim trzeba mieć umiar w zdrowym związku troche zazdrości jeszcze nikomu nie zaszkodziło Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: Zazdrość 11.09.10, 00:41 tora83 napisała: > Kiedyś myślałam, że jest przejawem miłości. > Teraz zazdrość i zaborczość ze strony drugiej połowy sprawia, że mam dość :-( Tak... no to teraz wiesz, co tak naprawde oznacza porzekadlo: Nie czyn drugiemu co tobie niemile. Zazdrosc jest meczaca dla obu stron i zubaza zwiazek. Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Zazdrość 11.09.10, 00:43 Jeśli przesadza, to jest to dzwonek alarmowy. Radzę się ewakuować, zanim nie będzie za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: Zazdrość 11.09.10, 10:37 Istotę zazdrości zrozumiałam kiedyś gdy mój przyjaciel podsunął mi tekst piosenki "Jealous guy" Lennona... co oczywiście nie pomogło mi wytrwać w związku gdzie zazdrość była wręcz chorobliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
tora83 Re: Zazdrość 11.09.10, 10:42 Ja póki co daję radę, ale jestem lekko przerażona co będzie za jakiś czas ... Tymbardziej, ze szanse na zmianę postępowania są nikłe... Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: Zazdrość 11.09.10, 10:50 na zazdrość nic nie poradzisz... choćbyś tego osobnika przekonywała że jest jedyny do końca świata, i tak będzie widział potencjalne zagrożenie w każdym innym który na ciebie spojrzy... potem zacznie być zazdrosny nawet o twoje kontakty z rodziną... zazdrość to próba odebrania wolności... im bardziej się temu podporządkujesz... tym trudniej będzie ci tę wolność w razie czego odzyskać... z czasem sama zaczniesz czuć się winna że masz jakieś swoje sprawy czy marzenia..... jesli teraz cię to niepokoi to nie zagłuszaj w sobie tych myśli... jeśli facet jest tego wart, to z nim o tym rozmawiaj, pójdźcie do psychologa.... Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Zazdrość 11.09.10, 11:26 Za jakiś czas będzie dużo gorzej. Uwolnij się od tego typka jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Zazdrość 11.09.10, 11:21 Byłam kiedyś w związku z chorobliwie zazdrosnym osobnikiem. Potem okazało się, że sam puszczał się na potęgę. Zwiewaj póki możesz. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Zazdrość 11.09.10, 11:27 Bo najbardziej zazdrośni są ci, którzy sami zdradzają. Po prostu mierzą wszystkich swoją miarką. Odpowiedz Link Zgłoś
megi244 Amen 11.09.10, 11:36 Swieta prawda. Facet, każdej mojej koleżanki, która skarżyla sie na jego zazdrość- zdradzał ją. Nie ufają sobie, zdradzają..wiec myslą" Mój partner\partnerka pewnie tez mnie zdradza" Stad zazdrosc, podejrzenia. To napisala Megi-milośniczka pewnego pana ze stacji paliw Odpowiedz Link Zgłoś
tora83 Re: Zazdrość 11.09.10, 11:40 horpyna4 napisała: > > Bo najbardziej zazdrośni są ci, którzy sami zdradzają. Po prostu mierzą wszystk > ich swoją miarką. Ta, też miałam taką myśl niestety ... Cholera ... Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Zazdrość 11.09.10, 11:24 Ja bym nie wytrzymała. W zazdrości chyba najgorsze jest to drugie dno, oprócz braku zaufania, a mianowicie, że twój własny partner uważa cię za ścierkę, która w każdej chwili może iść do wyra z kim innym. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Zazdrość 11.09.10, 11:30 O, to, to... też miałam o tym napisać. Jak to się mówi, z ust mi to wyjęłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
megi244 Re: Zazdrość 11.09.10, 11:58 To troche tak samo jak z czlowiekiem, ktory wam ciagle powtarza,ze kazdy czlowiek jest zly, podły, w końcu nas zawiedzie, oszuka, wszyscy ludzie są zli itd. A tak naprawde, ktos kto tak mowi, SAM JEST ZLY. Mierzy innych swoją miarką-sam jest zdolny do zlych, podlych rzeczy wiec twierdzi,ze kazdy poznany czlowiek jest taki sam jak on. Odpowiedz Link Zgłoś
tora83 Re: Zazdrość 11.09.10, 12:30 wilowka napisała: > jeśli czyste masz sumienie - nogi za pas! Ano właśnie czyste jak łza ... Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: Zazdrość 11.09.10, 13:16 Moj pierwszy maz byl zazdrosny. Dlatego pisze o nim w czasie przeszlym :) Odpowiedz Link Zgłoś
eastern-strix kompleks Otella? 11.09.10, 22:29 to jest skrajna forma zazdrosci, ktora zazwyczaj konczy sie okaleczeniem lub zabojstwem osoby podejrzewanej o zdrady. Ma silny zwiazek z alkoholem, choc oczywiscie mozna miec psychoze urojeniowa i bez alkoholu ;) pl.wikipedia.org/wiki/Zespół_Otella radze zasiegnac porady specjalisty jak najszybciej, chorobliwa zazdrosc bywa naprawde niebezpieczna. Odpowiedz Link Zgłoś