Dodaj do ulubionych

Zazdrość

10.09.10, 22:52
Kiedyś myślałam, że jest przejawem miłości.
Teraz zazdrość i zaborczość ze strony drugiej połowy sprawia, że mam dość :-(

Obserwuj wątek
    • a_nonima Re: Zazdrość 10.09.10, 23:13
      Jak się kogoś kocha trzeba mu pozwolić być wolnym.
      • tora83 Re: Zazdrość 10.09.10, 23:14
        a_nonima napisała:

> Jak się kogoś kocha trzeba mu pozwolić być wolnym.

Ta - mojemu chłopu to powiedz ...
      • eruiluvatar Re: Zazdrość 11.09.10, 10:13
        I latać za innymi?
    • cich-awoda Re: Zazdrość 10.09.10, 23:14
      we wszystkim trzeba mieć umiar
      w zdrowym związku troche zazdrości jeszcze nikomu nie zaszkodziło
    • marguyu Re: Zazdrość 11.09.10, 00:41
      tora83 napisała:

> Kiedyś myślałam, że jest przejawem miłości.
      > Teraz zazdrość i zaborczość ze strony drugiej połowy sprawia, że mam dość :-(

Tak... no to teraz wiesz, co tak naprawde oznacza porzekadlo: Nie czyn drugiemu co tobie niemile.
      Zazdrosc jest meczaca dla obu stron i zubaza zwiazek.
    • pochodnia_nerona Re: Zazdrość 11.09.10, 00:43
      Jeśli przesadza, to jest to dzwonek alarmowy. Radzę się ewakuować, zanim nie będzie za późno.
    • varia1 Re: Zazdrość 11.09.10, 10:37
      Istotę zazdrości zrozumiałam kiedyś gdy mój przyjaciel podsunął mi tekst piosenki "Jealous guy" Lennona... co oczywiście nie pomogło mi wytrwać w związku gdzie zazdrość była wręcz chorobliwa.

• tora83 Re: Zazdrość 11.09.10, 10:42
        Ja póki co daję radę, ale jestem lekko przerażona co będzie za jakiś czas ...
        Tymbardziej, ze szanse na zmianę postępowania są nikłe...
        • varia1 Re: Zazdrość 11.09.10, 10:50
          na zazdrość nic nie poradzisz... choćbyś tego osobnika przekonywała że jest jedyny do końca świata, i tak będzie widział potencjalne zagrożenie w każdym innym który na ciebie spojrzy... potem zacznie być zazdrosny nawet o twoje kontakty z rodziną... zazdrość to próba odebrania wolności... im bardziej się temu podporządkujesz... tym trudniej będzie ci tę wolność w razie czego odzyskać... z czasem sama zaczniesz czuć się winna że masz jakieś swoje sprawy czy marzenia..... jesli teraz cię to niepokoi to nie zagłuszaj w sobie tych myśli... jeśli facet jest tego wart, to z nim o tym rozmawiaj, pójdźcie do psychologa....
        • horpyna4 Re: Zazdrość 11.09.10, 11:26

Za jakiś czas będzie dużo gorzej. Uwolnij się od tego typka jak najszybciej.
    • figgin1 Re: Zazdrość 11.09.10, 11:21
      Byłam kiedyś w związku z chorobliwie zazdrosnym osobnikiem. Potem okazało się, że sam puszczał się na potęgę. Zwiewaj póki możesz.
      • horpyna4 Re: Zazdrość 11.09.10, 11:27

Bo najbardziej zazdrośni są ci, którzy sami zdradzają. Po prostu mierzą wszystkich swoją miarką.
        • megi244 Amen 11.09.10, 11:36
          Swieta prawda. Facet, każdej mojej koleżanki, która skarżyla sie na jego zazdrość- zdradzał ją. Nie ufają sobie, zdradzają..wiec myslą" Mój partner\partnerka pewnie tez mnie zdradza" Stad zazdrosc, podejrzenia.
          To napisala Megi-milośniczka pewnego pana ze stacji paliw
        • tora83 Re: Zazdrość 11.09.10, 11:40
          horpyna4 napisała:

>
          > Bo najbardziej zazdrośni są ci, którzy sami zdradzają. Po prostu mierzą wszystk
          > ich swoją miarką.

Ta, też miałam taką myśl niestety ... Cholera ...
    • qw994 Re: Zazdrość 11.09.10, 11:24
      Ja bym nie wytrzymała. W zazdrości chyba najgorsze jest to drugie dno, oprócz braku zaufania, a mianowicie, że twój własny partner uważa cię za ścierkę, która w każdej chwili może iść do wyra z kim innym.
      • horpyna4 Re: Zazdrość 11.09.10, 11:30

O, to, to... też miałam o tym napisać. Jak to się mówi, z ust mi to wyjęłaś.
        • megi244 Re: Zazdrość 11.09.10, 11:58
          To troche tak samo jak z czlowiekiem, ktory wam ciagle powtarza,ze kazdy czlowiek jest zly, podły, w końcu nas zawiedzie, oszuka, wszyscy ludzie są zli itd. A tak naprawde, ktos kto tak mowi, SAM JEST ZLY. Mierzy innych swoją miarką-sam jest zdolny do zlych, podlych rzeczy wiec twierdzi,ze kazdy poznany czlowiek jest taki sam jak on.
          • wilowka Re: Zazdrość 11.09.10, 12:26
            jeśli czyste masz sumienie - nogi za pas!
            • tora83 Re: Zazdrość 11.09.10, 12:30
              wilowka napisała:

> jeśli czyste masz sumienie - nogi za pas!

Ano właśnie czyste jak łza ...
              • wilowka Re: Zazdrość 11.09.10, 13:11
                To masz odpowiedź. Poważnie.
                • marguyu Re: Zazdrość 11.09.10, 13:16
                  Moj pierwszy maz byl zazdrosny. Dlatego pisze o nim w czasie przeszlym :)
    • eastern-strix kompleks Otella? 11.09.10, 22:29
      to jest skrajna forma zazdrosci, ktora zazwyczaj konczy sie okaleczeniem lub zabojstwem osoby podejrzewanej o zdrady. Ma silny zwiazek z alkoholem, choc oczywiscie mozna miec psychoze urojeniowa i bez alkoholu ;)

pl.wikipedia.org/wiki/Zespół_Otella
      radze zasiegnac porady specjalisty jak najszybciej, chorobliwa zazdrosc bywa naprawde niebezpieczna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka