Dodaj do ulubionych

chcę przytyć :)

12.09.10, 14:38
167 cm, 56 kg
biust E
podwyższony testosteron= szybka przemiana materii
duzo sportu (biegi, basen, rower i inne)

powiedzcie mi, jak przytyć
bo z pozniejszym ewentualnym schudnieciem raczej nie bedzie problemu
Obserwuj wątek
    • bijatyka Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:40
      Ja się zabiję !
      • papapapa.poker.face Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:46
        o co cho?
        • bijatyka Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:48
          Bo ja chcę schudnąć !!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • papapapa.poker.face Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:50
            to powodzenia! da sie na pewno
            • bijatyka Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:59
              Mogę Tobie i Kitkowi trochę oddać. Z której partii panie życzą ?
              • ctryna Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 15:04
                bijatyka nie bręcz tylko wpadaj na pyszną zupę cukinowo-serową
                ona tuczy tylko tych co chcą przytyc, resztę odchudza :)
                • bijatyka Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 15:05
                  Mam do Ciebie 352 km i to kiepską drogą !
                  • ctryna Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 15:09
                    no to zimna jużbędziesz musiała jeść, bo ja jej n palniku tyle czasu trzymać nie będe
    • ctryna Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:44
      wpadaj do mnie na zupę cukinowo-serową, pyszną :)
      • ctryna Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:45
        poza tym, ja z moim 1,67m i wagą ok 58kg nie mam zamiaru tyć, raczej bym schudła tak z 5kg
        • papapapa.poker.face Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:48
          no to caly gar dla mnie! :)
    • kitek_maly Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:44
      164 cm, 51 kg. :(
      Też chcę przytyć! Chodź założymy sobie taką grupę wsparcia jak te palaczki z FK co rzucać miały.

I będziemy sobie dietę razem ustalać. :P
      Tylko ja na pewno od października mogę się za to wziąć poważnie i skrupulatnie, wcześniej mam parę wyjazdów i egzamy, więc nie dam rady się przyłożyć.
      • ctryna Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:47
        ciekawe kto miał rzucać
        cafem coś bręczała, ale w rezultacie chyba odrzuciła ten durny plan, nikt wiecej na taki dziwaczny pomysł by nie wpadł !
      • papapapa.poker.face Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:47
        dobra kitek, pisze sie na to, bedziemy kombinowac wspolnie :)
        • bijatyka Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:49
          <bijatyka złośliwie> : róbcie sobie dietę sumo !
        • kitek_maly Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:51
          Dobra, to od października zaczynamy. Tylko ja nie chcę jeść śmieci itp. A gotować umiem tylko podstawowo, choć pragnę się w tym temacie podciągnąć. ;)
          • papapapa.poker.face Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:55
            gotowanie- oj, chyba bedziesz musiala ;) smieciowego jedzenia tez nie chce! ok, zaczynamy od pazdziernika :)
            • kitek_maly Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 17:57
              A ile chcesz przytyć?
              Oraz - weź już opracowywuj jakiś kaloryczny jadłospis dla nas. ;)
              • wredotek Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 18:04
                www.dieta.pl/diety/diety_na_przytycie/dieta_na_przytycie-406.html
    • wicehrabia.julian Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:45
      papapapa.poker.face napisała:

> powiedzcie mi, jak przytyć

ale po co, lepiej urośnij to będziesz mieć idealne proporcje :)
      • papapapa.poker.face Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:49
        no widzisz jaka ze mnie pokraka!
    • figgin1 Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:55
      Zamieszkaj ze mną, gotuję w ilościach przeznaczonych raczej dla bandy wygłodniałych drwali niż jednego człeka.
      • papapapa.poker.face Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:57
        chetnie. ale Ty teraz w stolicy ;(
    • serek.z.pyty Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:58
      to ja tez....

184 cm a wage - potwierdzi jedna "forumka". :P

rowniez "za duzo" sportu. :>
      • torba_podrozna Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 17:51
        Ja mam 163 i okolo 44 kg. Gdy waze ponad 50 wygladam jak tluscioch... Masz widocznie inna budowe
    • kitek_maly Re: chcę przytyć :) 23.10.10, 13:42
      Jestem redi! :P
      A jak Tobie idzie?

Zapodaj może jakieś jadłospisy. Ile kalorii dziennie zjadasz? Tzn ile ponad normę należy w siebie wciskać? 500?

Ile chcesz przytyć? Ja myślę, że mi dobrze by zrobiło jakieś 5kg. :)
      • papapapa.poker.face Re: chcę przytyć :) 23.10.10, 18:51
        Czesc Kitku,
        widze, ze ugryzlas problem od teoretycznej strony (o ktorej ja nie mam pojecia). Jem po prostu wiecej, duze sniadanie, przekaski, tak jak zalecaja z piec razy dziennie posilek (plus przeszkadzajki). Jak myslisz, jak sie by do tego wszystkiego zabrac, zeby to mialo rece i nogi?
        • kitek_maly Re: chcę przytyć :) 23.10.10, 19:09
          No ale ten 5x dziennie posiłek to co np jest?
          Ja ostatnio jadłam tragicznie źle - w ogóle nie mam apetytu, więc jak czuję głód, to sięgam po pół kromki suchego chleba i tyle. Ale muszę się wziąć za siebie. Dzisiaj w sumie sporo zjadłam, jak na mnie. :P Na śniadanie pół makreli i bułka. Potem jakieś 50g colesława. Cukinia w panierce, usmażona. Następnie warzywa z patelni (ok 150 kalorii). W międzyczasie sałatka - pomidor ze śmietaną i cebulką, 2 razy. A teraz upiekłam ciasteczka francuskie. Potem jeszcze znów tą cukinię chyba sobie usmażę - to ostatnio moje ulubione danie. :|

Mi problem sprawia liczenie kalorii - nie znam się na tym. I jeszcze ułożenie jakiejś logicznej proporcji węglowodanów itp.
          • papapapa.poker.face Re: chcę przytyć :) 23.10.10, 19:19
            To ja ostatnio tragicznie monotonnie, ale duzo. Czyli: bigos na okretke, w wielkich ilosciach, wybierany chochla z ogromnego gara. Z chlebem. w miedzyczasie owoce, rano jakas jajecznica, kielbasy, sery. I tak ciagle od kilku dni :)
            • kitek_maly Re: chcę przytyć :) 23.10.10, 19:27
              Mnie się wydaje, że to co dziś zjadłam, to jest sporo mniej niż 2000kc, które powinno być normalnie, a co tu jeszcze mówić o przytyciu. :/ Jednak w porównaniu z moją dietą do wczoraj to i tak jest dużo.

No więęęęc ja planuję gotować sobie jakieś obiady w miarę kaloryczne i robić pożywne kanapki. Tylko nie zawsze w tygodniu mam czas zrobić obiad, więc chyba będę gotować w weekend i zamrażać. Tylko do czego zacząć... :)
              • papapapa.poker.face Re: chcę przytyć :) 23.10.10, 19:32
                dobrze by bylo znalezc w necie przepisy na kaloryczne potrawy
                czytalas o diecie na przytycie?
                • kitek_maly Re: chcę przytyć :) 23.10.10, 19:41
                  Czytałam i widzę, że te 5 posiłków dziennie króluje - w niektórych wersjach kolacja jest taka trochę obiadowa (jakaś ryba smażona czy coś). U mnie problemem jest ten brak apetytu, że w sumie mogę jeść i wszystko i nic i tak samo mi to smakuje. :/

Gdzieś tam też znalazłam radę, że dużo mleka i jajek + ćwiczenia na zbudowanie masy - to by mi najbardziej odpowiadało, tylko że w zimę to mi się ćwiczyć nie chce. :P

Myślę o menu na najbliższy tydzień i zrobię tak, że usmażę sobie kotlety z piersi kurczaka + ryż + surówka, to na obiady. I na drugi większy posiłek sałatka grecka. Plus piętrowe kanapki na śniadanie i kolację. Poza tym zamiast herbaty - sok przecierowy.
                  • papapapa.poker.face Re: chcę przytyć :) 23.10.10, 19:47
                    jesli chodzi o apetyt, dobrze jest nie jesc po 18:00 (zaczynasz dzien glodna)
                    i byc fizycznie aktywnym, najlepiej na dworze, przebiezki, rower

z tego co napisalas, wynika: Poker, do garow :F
                    ehhs, no trudno

probowalas ziolek, przypraw trawiennych? gdzies tu mam ksiazke o zielarstwie w ktorej wyczytalam, ze niektore dodatki do potraw, np. chrzan, musztarda, wspomagaja trawienie i pobudzaja apetyt
                    • kitek_maly Re: chcę przytyć :) 23.10.10, 19:56
                      Ziół nie próbowałam.
                      Eh ja to bym chciała, żeby ktoś mi wziął i te kalorie podliczał a ja mogę być tą od jedzenia. ;)
                      • papapapa.poker.face Re: chcę przytyć :) 23.10.10, 19:59
                        spoko, ustalimy jakas strategie :) musze o tym poczytac
                        • kitek_maly Re: chcę przytyć :) 24.10.10, 15:41
                          Wciągnęłam dziś już 1000kc. :P I zrobiłam obiad na następne dwa dni + sałatkę na podwieczorek, też na 2-3 dni. Ale coś czuję, że ja ponad 2000kc nie wyskoczę. No ale i tak dobrze jak na mnie. :)
    • princessjobaggy Re: chcę przytyć :) 23.10.10, 18:04
      A co ma do tego Twoj biust?

> podwyższony testosteron= szybka przemiana materii

Jesli chcesz przytyc to musisz zaatakowac ten podwyzszony poziom testosteronu, bo rzeczywiscie moze on wplywac na przyspieszenie przemiany materii.

Na obnizenie testosteronu pomagaja produkty sojowe + dieta uboga w mieso i tluszcze zwierzece. Podobno wegetarianie maja nizszy poziom testosteronu. Nie chce mi sie tlumaczyc jak to dziala od strony molekularnej, ale podobno dziala.

Jesli chodzi o cwiczenia, musisz cwiczyc... bardziej intensywnie. Wiem, ze to brzmi idiotycznie dla kogos kto i tak cwiczy, a na dodatek chce przytyc. Chodzi o to, ze te cwiczenia powinny byc bardzo intensywne i meczace, wtedy obnizy sie poziom testosteronu, a co za tym idzie - przemiana materii. ;)

Oczywiscie powyzsze zadziala przy poziomie testosteronu, ktory jest gdzies tam w gornej granicy normy u kobiet. Jezeli natomiast musisz co rano golic wasy, plecy i ta pokazna klatke piersiowa - zalecam wybrac sie do lekarza. ;)))

• papapapa.poker.face Re: chcę przytyć :) 23.10.10, 18:48
        > A co ma do tego Twoj biust?

napisalam, jaki mam rozmiar, zeby zaznaczyc, ze tego, co on wazy, nie mam ulokowanego gdzie indziej :)

> Na obnizenie testosteronu pomagaja produkty sojowe + dieta uboga w mieso i tlus
        > zcze zwierzece. Podobno wegetarianie maja nizszy poziom testosteronu. Nie chce
        > mi sie tlumaczyc jak to dziala od strony molekularnej, ale podobno dziala.

dziekuje. nawet myslalam ostatnio, zeby zostac wege, dobrze sie czuje jedzac duzo warzyw, owocow (...)

> Jesli chodzi o cwiczenia, musisz cwiczyc... bardziej intensywnie. Wiem, ze to b
        > rzmi idiotycznie dla kogos kto i tak cwiczy, a na dodatek chce przytyc. Chodzi
        > o to, ze te cwiczenia powinny byc bardzo intensywne i meczace, wtedy obnizy sie
        > poziom testosteronu, a co za tym idzie - przemiana materii. ;)

mozesz cos wiecej powiedziec? o zalecanej intensywnosci cwiczen
        i moze o tym w skrocie, jakim sposobem obniza to poziom testosteronu? (lubie wiedziec ;)

Oczywiscie powyzsze zadziala przy poziomie testosteronu, ktory jest gdzies tam
        > w gornej granicy normy u kobiet. Jezeli natomiast musisz co rano golic wasy, pl
        > ecy i ta pokazna klatke piersiowa - zalecam wybrac sie do lekarza. ;)))

mam przekroczony, ale nie musze golic wasow :) raczej wplywa to u mnie na libido, nastroje, i niestety na to, ze musze sie zmagac z tradzikiem
        • mumia_ramzesa Re: chcę przytyć :) 23.10.10, 18:55
          A ile wazy taki biust?
          • papapapa.poker.face Re: chcę przytyć :) 23.10.10, 18:58
            trudno powieziec, cos tam wazy; wyobraz sobie, ze masz mniej wiecej taka objetosc w postaci tluszczu na brzuchu
        • princessjobaggy Re: chcę przytyć :) 24.10.10, 11:19
          > mozesz cos wiecej powiedziec? o zalecanej intensywnosci cwiczen
          > i moze o tym w skrocie, jakim sposobem obniza to poziom testosteronu?

Troche zartem pisalam o tych cwiczeniach, choc jest to prawdziwe.

Chodzi o cwiczenia w strefie aerobowej. Jak pewnie wiesz, podczas cwiczen aerobicznych spalaniu ulegaja glownie tluszcze. Jesli takie cwiczenia sa zbyt dlugotrwale, organizmowi konczy sie porcja tluszczu i zaczyna spalac bialko (glownie to pochodzace z miesni).

To z kolei powoduje zmniejszanie masy miesniowej i spadek poziomu testosteronu, a co za tym idzie - zmniejszenie szybkosci przemiany materii.

Ogolnie za optymalna dlugosc sesji aerobowej przyjmuje sie ok. 45 minut (do 1h). Powyzej 1h poklady tluszczu do spalenia sie koncza.

Nie polecam jednak powyzszej metody :)
          Podobnie zreszta dziala stres, rowniez obniza poziom testosteronu ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka