papapapa.poker.face 12.09.10, 14:38 167 cm, 56 kg biust E podwyższony testosteron= szybka przemiana materii duzo sportu (biegi, basen, rower i inne) powiedzcie mi, jak przytyć bo z pozniejszym ewentualnym schudnieciem raczej nie bedzie problemu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bijatyka Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:48 Bo ja chcę schudnąć !!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
papapapa.poker.face Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:50 to powodzenia! da sie na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:59 Mogę Tobie i Kitkowi trochę oddać. Z której partii panie życzą ? Odpowiedz Link Zgłoś
ctryna Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 15:04 bijatyka nie bręcz tylko wpadaj na pyszną zupę cukinowo-serową ona tuczy tylko tych co chcą przytyc, resztę odchudza :) Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 15:05 Mam do Ciebie 352 km i to kiepską drogą ! Odpowiedz Link Zgłoś
ctryna Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 15:09 no to zimna jużbędziesz musiała jeść, bo ja jej n palniku tyle czasu trzymać nie będe Odpowiedz Link Zgłoś
ctryna Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:44 wpadaj do mnie na zupę cukinowo-serową, pyszną :) Odpowiedz Link Zgłoś
ctryna Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:45 poza tym, ja z moim 1,67m i wagą ok 58kg nie mam zamiaru tyć, raczej bym schudła tak z 5kg Odpowiedz Link Zgłoś
papapapa.poker.face Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:48 no to caly gar dla mnie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:44 164 cm, 51 kg. :( Też chcę przytyć! Chodź założymy sobie taką grupę wsparcia jak te palaczki z FK co rzucać miały. I będziemy sobie dietę razem ustalać. :P Tylko ja na pewno od października mogę się za to wziąć poważnie i skrupulatnie, wcześniej mam parę wyjazdów i egzamy, więc nie dam rady się przyłożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ctryna Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:47 ciekawe kto miał rzucać cafem coś bręczała, ale w rezultacie chyba odrzuciła ten durny plan, nikt wiecej na taki dziwaczny pomysł by nie wpadł ! Odpowiedz Link Zgłoś
papapapa.poker.face Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:47 dobra kitek, pisze sie na to, bedziemy kombinowac wspolnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:49 <bijatyka złośliwie> : róbcie sobie dietę sumo ! Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:51 Dobra, to od października zaczynamy. Tylko ja nie chcę jeść śmieci itp. A gotować umiem tylko podstawowo, choć pragnę się w tym temacie podciągnąć. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
papapapa.poker.face Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:55 gotowanie- oj, chyba bedziesz musiala ;) smieciowego jedzenia tez nie chce! ok, zaczynamy od pazdziernika :) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 17:57 A ile chcesz przytyć? Oraz - weź już opracowywuj jakiś kaloryczny jadłospis dla nas. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wredotek Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 18:04 www.dieta.pl/diety/diety_na_przytycie/dieta_na_przytycie-406.html Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:45 papapapa.poker.face napisała: > powiedzcie mi, jak przytyć ale po co, lepiej urośnij to będziesz mieć idealne proporcje :) Odpowiedz Link Zgłoś
papapapa.poker.face Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:49 no widzisz jaka ze mnie pokraka! Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:55 Zamieszkaj ze mną, gotuję w ilościach przeznaczonych raczej dla bandy wygłodniałych drwali niż jednego człeka. Odpowiedz Link Zgłoś
papapapa.poker.face Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:57 chetnie. ale Ty teraz w stolicy ;( Odpowiedz Link Zgłoś
serek.z.pyty Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 14:58 to ja tez.... 184 cm a wage - potwierdzi jedna "forumka". :P rowniez "za duzo" sportu. :> Odpowiedz Link Zgłoś
torba_podrozna Re: chcę przytyć :) 12.09.10, 17:51 Ja mam 163 i okolo 44 kg. Gdy waze ponad 50 wygladam jak tluscioch... Masz widocznie inna budowe Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: chcę przytyć :) 23.10.10, 13:42 Jestem redi! :P A jak Tobie idzie? Zapodaj może jakieś jadłospisy. Ile kalorii dziennie zjadasz? Tzn ile ponad normę należy w siebie wciskać? 500? Ile chcesz przytyć? Ja myślę, że mi dobrze by zrobiło jakieś 5kg. :) Odpowiedz Link Zgłoś
papapapa.poker.face Re: chcę przytyć :) 23.10.10, 18:51 Czesc Kitku, widze, ze ugryzlas problem od teoretycznej strony (o ktorej ja nie mam pojecia). Jem po prostu wiecej, duze sniadanie, przekaski, tak jak zalecaja z piec razy dziennie posilek (plus przeszkadzajki). Jak myslisz, jak sie by do tego wszystkiego zabrac, zeby to mialo rece i nogi? Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: chcę przytyć :) 23.10.10, 19:09 No ale ten 5x dziennie posiłek to co np jest? Ja ostatnio jadłam tragicznie źle - w ogóle nie mam apetytu, więc jak czuję głód, to sięgam po pół kromki suchego chleba i tyle. Ale muszę się wziąć za siebie. Dzisiaj w sumie sporo zjadłam, jak na mnie. :P Na śniadanie pół makreli i bułka. Potem jakieś 50g colesława. Cukinia w panierce, usmażona. Następnie warzywa z patelni (ok 150 kalorii). W międzyczasie sałatka - pomidor ze śmietaną i cebulką, 2 razy. A teraz upiekłam ciasteczka francuskie. Potem jeszcze znów tą cukinię chyba sobie usmażę - to ostatnio moje ulubione danie. :| Mi problem sprawia liczenie kalorii - nie znam się na tym. I jeszcze ułożenie jakiejś logicznej proporcji węglowodanów itp. Odpowiedz Link Zgłoś
papapapa.poker.face Re: chcę przytyć :) 23.10.10, 19:19 To ja ostatnio tragicznie monotonnie, ale duzo. Czyli: bigos na okretke, w wielkich ilosciach, wybierany chochla z ogromnego gara. Z chlebem. w miedzyczasie owoce, rano jakas jajecznica, kielbasy, sery. I tak ciagle od kilku dni :) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: chcę przytyć :) 23.10.10, 19:27 Mnie się wydaje, że to co dziś zjadłam, to jest sporo mniej niż 2000kc, które powinno być normalnie, a co tu jeszcze mówić o przytyciu. :/ Jednak w porównaniu z moją dietą do wczoraj to i tak jest dużo. No więęęęc ja planuję gotować sobie jakieś obiady w miarę kaloryczne i robić pożywne kanapki. Tylko nie zawsze w tygodniu mam czas zrobić obiad, więc chyba będę gotować w weekend i zamrażać. Tylko do czego zacząć... :) Odpowiedz Link Zgłoś
papapapa.poker.face Re: chcę przytyć :) 23.10.10, 19:32 dobrze by bylo znalezc w necie przepisy na kaloryczne potrawy czytalas o diecie na przytycie? Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: chcę przytyć :) 23.10.10, 19:41 Czytałam i widzę, że te 5 posiłków dziennie króluje - w niektórych wersjach kolacja jest taka trochę obiadowa (jakaś ryba smażona czy coś). U mnie problemem jest ten brak apetytu, że w sumie mogę jeść i wszystko i nic i tak samo mi to smakuje. :/ Gdzieś tam też znalazłam radę, że dużo mleka i jajek + ćwiczenia na zbudowanie masy - to by mi najbardziej odpowiadało, tylko że w zimę to mi się ćwiczyć nie chce. :P Myślę o menu na najbliższy tydzień i zrobię tak, że usmażę sobie kotlety z piersi kurczaka + ryż + surówka, to na obiady. I na drugi większy posiłek sałatka grecka. Plus piętrowe kanapki na śniadanie i kolację. Poza tym zamiast herbaty - sok przecierowy. Odpowiedz Link Zgłoś
papapapa.poker.face Re: chcę przytyć :) 23.10.10, 19:47 jesli chodzi o apetyt, dobrze jest nie jesc po 18:00 (zaczynasz dzien glodna) i byc fizycznie aktywnym, najlepiej na dworze, przebiezki, rower z tego co napisalas, wynika: Poker, do garow :F ehhs, no trudno probowalas ziolek, przypraw trawiennych? gdzies tu mam ksiazke o zielarstwie w ktorej wyczytalam, ze niektore dodatki do potraw, np. chrzan, musztarda, wspomagaja trawienie i pobudzaja apetyt Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: chcę przytyć :) 23.10.10, 19:56 Ziół nie próbowałam. Eh ja to bym chciała, żeby ktoś mi wziął i te kalorie podliczał a ja mogę być tą od jedzenia. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
papapapa.poker.face Re: chcę przytyć :) 23.10.10, 19:59 spoko, ustalimy jakas strategie :) musze o tym poczytac Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: chcę przytyć :) 24.10.10, 15:41 Wciągnęłam dziś już 1000kc. :P I zrobiłam obiad na następne dwa dni + sałatkę na podwieczorek, też na 2-3 dni. Ale coś czuję, że ja ponad 2000kc nie wyskoczę. No ale i tak dobrze jak na mnie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
princessjobaggy Re: chcę przytyć :) 23.10.10, 18:04 A co ma do tego Twoj biust? > podwyższony testosteron= szybka przemiana materii Jesli chcesz przytyc to musisz zaatakowac ten podwyzszony poziom testosteronu, bo rzeczywiscie moze on wplywac na przyspieszenie przemiany materii. Na obnizenie testosteronu pomagaja produkty sojowe + dieta uboga w mieso i tluszcze zwierzece. Podobno wegetarianie maja nizszy poziom testosteronu. Nie chce mi sie tlumaczyc jak to dziala od strony molekularnej, ale podobno dziala. Jesli chodzi o cwiczenia, musisz cwiczyc... bardziej intensywnie. Wiem, ze to brzmi idiotycznie dla kogos kto i tak cwiczy, a na dodatek chce przytyc. Chodzi o to, ze te cwiczenia powinny byc bardzo intensywne i meczace, wtedy obnizy sie poziom testosteronu, a co za tym idzie - przemiana materii. ;) Oczywiscie powyzsze zadziala przy poziomie testosteronu, ktory jest gdzies tam w gornej granicy normy u kobiet. Jezeli natomiast musisz co rano golic wasy, plecy i ta pokazna klatke piersiowa - zalecam wybrac sie do lekarza. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
papapapa.poker.face Re: chcę przytyć :) 23.10.10, 18:48 > A co ma do tego Twoj biust? napisalam, jaki mam rozmiar, zeby zaznaczyc, ze tego, co on wazy, nie mam ulokowanego gdzie indziej :) > Na obnizenie testosteronu pomagaja produkty sojowe + dieta uboga w mieso i tlus > zcze zwierzece. Podobno wegetarianie maja nizszy poziom testosteronu. Nie chce > mi sie tlumaczyc jak to dziala od strony molekularnej, ale podobno dziala. dziekuje. nawet myslalam ostatnio, zeby zostac wege, dobrze sie czuje jedzac duzo warzyw, owocow (...) > Jesli chodzi o cwiczenia, musisz cwiczyc... bardziej intensywnie. Wiem, ze to b > rzmi idiotycznie dla kogos kto i tak cwiczy, a na dodatek chce przytyc. Chodzi > o to, ze te cwiczenia powinny byc bardzo intensywne i meczace, wtedy obnizy sie > poziom testosteronu, a co za tym idzie - przemiana materii. ;) mozesz cos wiecej powiedziec? o zalecanej intensywnosci cwiczen i moze o tym w skrocie, jakim sposobem obniza to poziom testosteronu? (lubie wiedziec ;) Oczywiscie powyzsze zadziala przy poziomie testosteronu, ktory jest gdzies tam > w gornej granicy normy u kobiet. Jezeli natomiast musisz co rano golic wasy, pl > ecy i ta pokazna klatke piersiowa - zalecam wybrac sie do lekarza. ;))) mam przekroczony, ale nie musze golic wasow :) raczej wplywa to u mnie na libido, nastroje, i niestety na to, ze musze sie zmagac z tradzikiem Odpowiedz Link Zgłoś
papapapa.poker.face Re: chcę przytyć :) 23.10.10, 18:58 trudno powieziec, cos tam wazy; wyobraz sobie, ze masz mniej wiecej taka objetosc w postaci tluszczu na brzuchu Odpowiedz Link Zgłoś
princessjobaggy Re: chcę przytyć :) 24.10.10, 11:19 > mozesz cos wiecej powiedziec? o zalecanej intensywnosci cwiczen > i moze o tym w skrocie, jakim sposobem obniza to poziom testosteronu? Troche zartem pisalam o tych cwiczeniach, choc jest to prawdziwe. Chodzi o cwiczenia w strefie aerobowej. Jak pewnie wiesz, podczas cwiczen aerobicznych spalaniu ulegaja glownie tluszcze. Jesli takie cwiczenia sa zbyt dlugotrwale, organizmowi konczy sie porcja tluszczu i zaczyna spalac bialko (glownie to pochodzace z miesni). To z kolei powoduje zmniejszanie masy miesniowej i spadek poziomu testosteronu, a co za tym idzie - zmniejszenie szybkosci przemiany materii. Ogolnie za optymalna dlugosc sesji aerobowej przyjmuje sie ok. 45 minut (do 1h). Powyzej 1h poklady tluszczu do spalenia sie koncza. Nie polecam jednak powyzszej metody :) Podobnie zreszta dziala stres, rowniez obniza poziom testosteronu ;) Odpowiedz Link Zgłoś