Dodaj do ulubionych

Halloween w Stanach

22.09.10, 20:06
Jak wiecie w październiku wybieram się do USA i Kanady na mecze Naszych Gwiazd Futbolowych ;)
Przy okazji zostanę trochę dłużej w Stanach i zastanawiam się ile trwają tam imprezy halloweenowe? Tzn więc kiedy jest halloween, ale czy imprezy tego typu rozciągają się na kilka weekendów? Planuję zostać do 25.10.
Obserwuj wątek
    • eat.clitoristwood Re: Halloween w Stanach 22.09.10, 20:09
      Z dożynkami Ci się pomyliło. A i to za późno. :)
    • vandikia Re: Halloween w Stanach 22.09.10, 20:10
      że Ci się chce za takimi łapciuhami latać.. dziwi mnie to
      co do halloween - moze w google wpisz, albo na amerykańskich portalach zapytaj
      • hotally innej Reprezentacji nie mamy 22.09.10, 20:14

• vandikia Re: innej Reprezentacji nie mamy 22.09.10, 20:23
          hm czyli jak coś jest do dupy, to popierasz bo innej opcji nie ma?
          dla mnie bez sensu ale to Twoja piaskownica :)
          • hotally Re: innej Reprezentacji nie mamy 22.09.10, 20:28
            dla Mnie bez sensu są kibice, które są z drużyną gdy są zwycięstwa (patrz: Małysz, Kubica, siatkówka). Prawdziwi kibce są ZAWSZE, niezależnie od wyników.
            • zeberdee24 Re: innej Reprezentacji nie mamy 22.09.10, 20:34
              To że w Polsce jest za dużo tych co i tak z sentymentu oglądają piłkę nożną tylko temu sportowi szkodzi. Gdyby wszystko się rozjebało z braku kasy to można by coś zacząć od nowa, a tak to tylko się płaci chłopaczkom przebranym za piłkarzy żeby udawali jakąś ligę albo reprezentację i płaci się ludziom udającym działaczy za to że udają system szkolenia młodych zawodników. I teraz jeszcze sprezentowaliśmy im stadiony nie wiadomo po co ani za jakie zasługi. Kazimierz Górski miał na to receptę - mówił że trzeba to polać benzyną, podpalić i zacząć od nowa.
              • hotally Re: innej Reprezentacji nie mamy 22.09.10, 20:40
                Tez uwazam, ze system jest chory, pilkarze zarabiają o jedno zero za dużo, są ciamajdami... ALE!!
                Na chwilę obecną lepszych grajków nie mamy, to jest Nasza Reprezentacja. Taką mam pasję i mam nadzieję, że dożyję dnia, kiedy będziemy światową potęgą. Szkolenie dzieci jest na europejskim poziomie, jeśli się nie rozpiją to może coś z nich w przyszłości będzie.
              • maitresse.d.un.francais Re: innej Reprezentacji nie mamy 22.09.10, 23:48
                I płaci się z budżetu budowniczym kretyńskich orlików!!! Bo od sztucznej trawy talent nam wzrośnie!!!
                • hotally Re: innej Reprezentacji nie mamy 23.09.10, 00:04
                  tak jest na całym świecie, że talent się trafia jeden na milion (patrz: Ronaldihno), reszta piłkarzy to ciężka praca.
                  • menk.a Re: innej Reprezentacji nie mamy 23.09.10, 10:19
                    hotally napisała:

> tak jest na całym świecie, że talent się trafia jeden na milion (patrz: Ronaldi
                    > hno), reszta piłkarzy to ciężka praca.

Innymi słowy nasi to leniwe beztalencia. Orzełków niegodni nosić.
                    • hotally Re: innej Reprezentacji nie mamy 23.09.10, 11:28
                      tak:)
                      • maitresse.d.un.francais hotally, to NIE był post o piłce 23.09.10, 19:47
                        a o rozp... pieniędzy z budżetu, ten mój o orlikach
                        • sta-fraszka Re: hotally, to NIE był post o piłce 23.09.10, 20:39
                          Wiesz co maitresse, ale brak infrastruktury tez sie przeklada na to, jakie talenty mozna wylapac.
                          Na tych orlikach jednak taki potencjalny talent ma szance pobiegac i sie zainteresowac. I wiedziec, ile sie trzeba napracowac by cos osiagnac. I moze nie rozgwiazdorzyc od razu, od pierwszego powolania.
            • vandikia Re: innej Reprezentacji nie mamy 22.09.10, 21:35
              sorry ale mnie bajka o prawdziwych kibicach nie wzrusza, bo jest różnica jak się drużyna stara i przegrywa, a co innego jak drużyna przed meczem chleje po klubach i ledwo patomna wychodzi na boisko
              • hotally Re: innej Reprezentacji nie mamy 22.09.10, 23:16
                www.youtube.com/watch?v=ZHrKPftmx4w
                • vandikia Re: innej Reprezentacji nie mamy 23.09.10, 11:39
                  dla mnie prawdziwy kibic, o taki, który nie godzi się na wszystko
                  ale to Twoja bajka i Ty w niej urządzasz
    • jane-bond007 Re: Halloween w Stanach 22.09.10, 20:11
      Ally czego chlapiesz jęzorem kiedy wracasz? już zapomniałaś jak Cię okradli?

wierzę że widać iż masz kasę ale po co ten transparent: zostawiam chatę i wszystkie szmaty za milion e same!
      • hotally Re: Halloween w Stanach 22.09.10, 20:13
        Fajnie, tyle że Ja już sama nie mieszkam :))) i żadnych wartościowych rzeczy nie trzymam w pustym mieszkaniu :)
        • jane-bond007 Re: Halloween w Stanach 22.09.10, 20:18
          i myslisz ze to gdzie Twój luby wychodzi lub jaki ma rytm dnia to tajemnica ;)

to gdzie masz garderobę :P
          • hotally Re: Halloween w Stanach 22.09.10, 20:30
            A skąd wiesz gdzie mieszka? :)
            Na Moim blogu zdjęć z Naszego Gniazdka nie ma i nie będzie :)
            • jane-bond007 Re: Halloween w Stanach 22.09.10, 20:38
              Nie wiem gdzie mieszka, mieszkasz czy mieszkacie :) Ally inni wiedzą, tak jak wiedzieli wcześniej, przemyśl to
              • hotally Re: Halloween w Stanach 22.09.10, 20:41
                Tyle, że na 99% to nie był nikt kto wyśledził Mnie z internetu.
                • jane-bond007 Re: Halloween w Stanach 22.09.10, 20:47
                  nawet jeśli to mógł łatwo upewnić się w wyborze...

i na 99% masz teraz pewność że <odpukać> nikomu nie błyśnie tu właśnie ;)

ok Ally nie ciągnijmy tego dalej ;)
        • six_a Re: Halloween w Stanach 22.09.10, 23:18
          nie licząc wazonu.
    • zawszezabulinka Re: Halloween w Stanach 22.09.10, 20:11
      impreza hallowenowa jest podajze 30.10 albo 1 listopada i z tego co mi wiadomo trwa w tym dniu. juz widzialam w sklepach mnostwo dekoracji do kupiania na ta okazje
      • hotally Re: Halloween w Stanach 22.09.10, 20:17
        Pamiętam, że oglądałam kiedyś na jakiś amerykanskich portalach plotkarskich zdjęcia z różnych imprez halloweenowych np. Paris w 10 wydaniach.
    • zeberdee24 Re: Halloween w Stanach 22.09.10, 20:11
      O nasza drużyna piłkarska akurat pasuje do Halloween, mogliby zagrać w dyniach na głowach bo i tak już większych pajaców z siebie nie zrobią.
      • hotally Re: Halloween w Stanach 22.09.10, 20:18
        prawdziwi kibice są na dobre i za złe, a nie wtedy kiedy są wyniki.
        Ja się cieszę że przegrywamy. Przynajmniej pikniki i "janusze" nie jeżdżą.
        • maitresse.d.un.francais co to są "janusze"? 22.09.10, 23:50
          • hotally Re: co to są "janusze"? 23.09.10, 00:03
            w tej relacji to tłumaczyłam:
            www.aluh.fotolog.pl/1927079,komentarze.html
            :)
            • rum99 Re: co to są "janusze"? 23.09.10, 16:08
              Hotaly..dla mnie jestes prawdziwdziwym kibicem...nie sluchaj tych zazdrosnikow..a w Montrealu na meczu kadry tez bedziesz? (12 Pazdziernik g.16 czasu lokalnego)?

Halloween
              In the United States, the holiday of Halloween plays it's tale of witches, Jack O'Lanterns, trick or treaters and goblins on these dates:

2010 - Sunday, October 31st
              2011 - Monday, October 31st
              2012 - Wednesday, October 31st
              2013 - Thursday, October 31st
              • hotally Re: co to są "janusze"? 23.09.10, 19:35
                tak, będę:) a Ty?
                • rum99 Re: co to są "janusze"? 23.09.10, 19:44
                  Ja takze sie wybieram do Montrealu na mecz....ostatni raz bylem na mlodziezowych Mistrzostwach Swiata ...i wygralismy z Brazylia 1:0
                  moze sie jakos spotkamy...
                  • hotally Re: co to są "janusze"? 23.09.10, 19:51
                    super :)) więc do zobaczenia, Mnie poznasz ;]
                    • rum99 Re: co to są "janusze"? 23.09.10, 20:29
                      to duzy stadion...nie bedzie latwo...moze spknijmy sie emailem jak to zrobic..rum99@gazeta.pl
      • sumire Re: Halloween w Stanach 22.09.10, 20:38
        bój się Boga, jeszcze by wygrali wtedy ;)
    • soulshunter Re: Halloween w Stanach 22.09.10, 20:35
      USA to nie Polska, Halloween trwa tylko 1 dzien i koniec, do roboty. Poniewaz wypada w niedziele 31-go wiec przebierane imprezy beda w klubach w piatek i sobote.
      • hotally Re: Halloween w Stanach 22.09.10, 20:37
        really? :(((
        • soulshunter Re: Halloween w Stanach 22.09.10, 20:40
          yeah, really really
          • sta-fraszka Re: Halloween w Stanach 23.09.10, 13:51
            mhm.
      • calineczka2 Re: Halloween w Stanach 22.09.10, 21:28
        W niedziele tez beda imprezy. W Nowym Jorku parada bedzie w niedziele wieczorem na 6ave i cale miasto bedzie poprzebierane.
    • hotally a tak przy okazji... 22.09.10, 21:31
      czy ktoś był w Montrealu?
      możecie coś doradzić/ polecić?
      (tak! zdjęcia poproszę na maila:D)
      • brzydal-is-me Re: a tak przy okazji... 23.09.10, 09:21
        hotally napisała:

> czy ktoś był w Montrealu?
        > możecie coś doradzić/ polecić?
        > (tak! zdjęcia poproszę na maila:D)
        >

Haha, przeginasz:

masz www.tanie-loty.com.pl/zwiedzanie-montrealu.html
    • six_a Re: Halloween w Stanach 22.09.10, 23:22
      ally, co Ty, filmów amerykańskich nie oglądałaś?
      łannajt 31.10.
    • ind-ja Re: Halloween w Stanach 22.09.10, 23:27
      tam halloween zaczyna sie juz w lipcu a konczy tuz przed Swietem Dziekczynienia w miedzyczasie wystawiaja oferte bozonarodzeniowa na polki i robia Christmas Party.Nie martw sie zalapiesz sie.Musisz tylko znalezc superfajowyekstrawdeche stroj halowinowy i miec przy sobei kosz cukierasow
    • menk.a Re: Halloween w Stanach 23.09.10, 00:32
      hotally napisała:

> Jak wiecie w październiku wybieram się do USA i Kanady na mecze Naszych Gwiazd
      > Futbolowych ;)

Matkojedyna. Jakich gwiazd?
    • brzydal-is-me Re: Halloween w Stanach 23.09.10, 09:18
      Nie wiesz jak sprawdzić w necie, czy (co podejrzewam) musisz się pochwalić?

Dzbanek z ponad 3 tysiącami 5 złotówek już nie wystarcza biedna zakompleksiona kobieto?
    • menk.a Re: Halloween w Stanach 23.09.10, 10:10
      Ally ty jesteś córą jakiegoś działacza z centrali PZPN?:>
      • hotally Re: Halloween w Stanach 23.09.10, 11:27
        poje**ło?:>
        • menk.a Re: Halloween w Stanach 23.09.10, 11:36
          Jeszcze nie, ale jak się zdarzy to nie omieszkam poinformować.:>

Głośno się zastanawiam. Jakim cudem, jak, w imię czego, za jakie góry złota (nie zaglądam do niczyjego portfela i nie liczę cudzego, ale to wszystko kosztuje, a skoro tyle cię nie ma, to raczej panią w okienku na poczcie nie jesteś, a to zajmuje kupę czasu) ty tak wozisz się po świecie za tymi niemotami. Stad pomysł ojca z PZPN, co córci funduje wyjazdy. Prócz piłkarzy, trenerów, lekarzy i innych techników jeżdżą działacze i inne typy, co się w okazji przylepiają. W ramach budżetów oczywiście. Wiem, bo znam takiego jednego przylepca z czasów Leo B.:>
          • hotally Re: Halloween w Stanach 23.09.10, 11:48
            I oprocz tego jezdzą jeszcze... kibice. Z różnych środowisk, z różnymi dochodami.
            Nie jestem jedyną osobą, która poleci do USA i Kanady. Wiadomo, że na takie wyjazdy na inny kontynent nie jedzie kilka tyś fanów (jak po Europie), a garstka, ale jak się ma pasję to się wszystko podporządkowuje temu... a Ja nie mam dzieci, więc co mam robić?:)
            Mi bardzo zależy, żeby zaliczyć czwarty kontynent na Reprezentacji, naprawdę będę wtedy w ELICIE wyjazdowiczów. Tak poza tym będzie co świętować- to będzie Mój 25 wyjazd :)
            • menk.a Re: Halloween w Stanach 23.09.10, 12:03
              Dobrze, już dobrze.;)
    • kombinerki.pinocheta Re: Halloween w Stanach 23.09.10, 11:31
      Dawaj zdjecie z wazonem i 5 zlotowkami, a nie ze stanami wyskakujesz.
      Pozdrow Imbira.
    • zerwana.z.tapczana Re: Halloween w Stanach 23.09.10, 11:51
      z tego co pamietam impry halloween byly tylko w weekend halloween a scislej w dzien halloween czyli 31pazdziernika,ale rzezcywisciei w usa fajnie to obchodza ,maja domy poozdabiane na 2 tygodnie wczesniej w jakies fajne gadzety no i na same imprezy wszyscy sa poprzebierani wymyslnie. Latwo tam kupic jakies przebranie bo sa sklepy specjalne z samymi kostiumami. super jest!
      • zerwana.z.tapczana Re: Halloween w Stanach 23.09.10, 12:10
        aha, zapomnialam dodac ze jak wracasz juz 25 pazdziernika to chyba sie nie zalapiesz na te imprezy, co najwyzej zobaczysz przygotowania do tego swieta, w postaci wlasnie ozdobionych domow i pelno rupieci halloweenowych za 99centow do kupienia w "99cents store" np. :)
    • misiana Re: Halloween w Stanach 23.09.10, 13:11
      Hotally, cos jest bardzo nie tak z Twoimi włosami, zrób coś z tym.
    • sta-fraszka Re: Halloween w Stanach 23.09.10, 13:49
      zastanawiam się ile trwają tam im
      > prezy halloweenowe? Tzn więc kiedy jest halloween, ale czy imprezy tego typu ro
      > zciągają się na kilka weekendów? Planuję zostać do 25.10.
      >

Marne szanse na zalapanie sie zwazywszy na to ze Halloween wypada w niedziele, 31 pazdziernika. Zatem weekend imprez (zwany gdzieniegdzie Mardi Gras) bedzie wlasnie ten.

Wyglada na to, ze close but no cigar.
      • six_a Re: Halloween w Stanach 23.09.10, 14:13
        dlaczego halloween ma się nazywać mardi gras?
        • sta-fraszka Re: Halloween w Stanach 23.09.10, 15:11
          Tez nie wiem.

Tu, gdzie jestem tak wlasnie ten weekend nazywaja. Nie ma to dla mnie najmniejszego sensu. Jest to chyba po prostu luzne przeniesienie tego, co sie w czasie wlasciwego Mardi Gras dzieje w Orleanie.

[Pewnie chodzi o parade przebierancow li i tylko]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka