Dodaj do ulubionych

MLM (multi-level marketing)

25.10.10, 23:59
Dlaczego rząd nie zakazał do tej pory używania marketingu wielopoziomowego?? Przecież jego główną podstawą jest CELOWA MANIPULACJA... Ludzie z MLM uważają, że nie można kłamać, ale można stosować "małe, drobne wykręty".
Uważam, że MLM działa podobnie do sekty. Ich zabiegi perswazyjne zakrawają na pranie mózgu.

Szkoda mi ludzi, którzy dają im (obecnym członkom MLM) się manipulować...
Obserwuj wątek
    • zaklopotana87 Re: MLM (multi-level marketing) 26.10.10, 00:08
      Dla zainteresowanych tematyką, która mnie bulwersuje:
      www.youtube.com/watch?v=Xhd9byZgS7Q&feature=related
      Film dokumentalny, notabene zakazano jego emisji, o AMWAY w Polsce.
    • silic Re: MLM (multi-level marketing) 26.10.10, 05:43
      Może dlatego, że w mlm nie ma niczego niezgodnego z prawem ? Podstawą mlm jest zaś sprzedaż a że wybrali akurat taki sposób informowania o swoim biznesie - ich sprawa.
      Celowa manipulacja jest zaś podstawą marketingu KAŻDEJ firmy.
      • soulshunter Re: MLM (multi-level marketing) 26.10.10, 09:35
        > Celowa manipulacja jest zaś podstawą marketingu KAŻDEJ firmy.

nie wspominajac o demokratycznych wyborach do włądz państwowych.
    • pracadodatkowa_pl Re: MLM (multi-level marketing) 31.10.10, 12:05
      Nie zakazał, bo nie ma w tym nic złego. Gdy znajoma mówi Ci: w sklepie x jest super produkt w dobrej cenie- co robisz?- proste idziesz i kupujesz.
      Nie porównywałbym tego do sekty, bo tam nic sekciarskiego nie ma.
      Ja sprzedaję w perfumy dla rodziny i znajomych, czasami ludzi przypadkowych.
      Mam sklep internetowy firmy x, masę odwiedzin dziennie i masę klientów. I jak to w każdym biznesie bywa po prostu od każdego klienta jest prowizja i zarobek.
      Ten film to film z wykopalisk :) , faktycznie wygląda sekciarsko i jest śmieszny.
      Nowoczesny network się różni. Zdecydowanie od tych " szczęśliwych ludzi" z filmu.
    • kochanic.a.francuza Re: MLM (multi-level marketing) 31.10.10, 12:38
      Jezusie, jakie goo...no.
      Bylam na czyms takim z 15 lat temu (znajomi kupili bilecik i kazali "tylko popatrzec"). Czulam sie jak homo sapiens wsrod szympansow. Nie rozumialam, jak znajomi, ktorych uwazalam za fajnych, mogli tak zdurniec. Te okrzyki:"Amway!, Amway!". Wyszlam w polowie na swierze powietrze udajac zle samopoczucie. Nie chcialam ranic znajomych.
      Co do marketingu taka wielopoziomowa nie ma w sobie nic zlego. Nieuczciwe jest karmienie uczestnikow wizjami wielkiej fortuny: niektorzy mase lat traca na berobociu, gonic mzonki, albo zwalniaja sie z "maloplatnej" pracy, by sie poswiecic "prawdziwym pieniadzom". Tymczasem zarabiaja tylko top menagery.
      Juz uczciwiej posadzic na ksie i masz tu 1000 zl tylko, ale masz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka