Dodaj do ulubionych

jestem uczulony

27.10.10, 01:04
na wszelkiego rodzaju hasła reklamowe, które mówią że dostanę coś gratis. Żadna firma nie daje niczego gratis, po co tak bezczelnie kłamać? Ja rozumiem, otrzymać rabat, specjalną zniżkę ale gratis? Zawsze gdzieś jest haczyk :)
Obserwuj wątek
    • raohszana Re: jestem uczulony 27.10.10, 01:09
      A bo to, co za darmo, to zawsze najwięcej kosztuje.
    • tabeletka Re: jestem uczulony 27.10.10, 01:11
      sprecyzuj, co masz na mysli? gratis-otwieracz do piwa, czy gratis-klimatyzacje przy zakupie auta za 100 tysiecy?
      dla mnie ten pomysl nie jest az tak glupi, bo w czasach, gdy setki firm produkuja prawie identyczne badz identyczne produkty, gratis jest jednym z pomyslow, jak przekonac klienta, zeby wybral wlasnie ciebie.
      wystarczy tylko troche sie zastanowic, czy taki "gratis" jest nam do czegos potrzebny. jesli tak, wybieramy wlasnie te firme i wszyscy na tym korzystaja
      • jan_hus_na_stosie Re: jestem uczulony 27.10.10, 01:23
        tabeletka napisała:

> sprecyzuj, co masz na mysli?

np. oferta home.pl oni rejestrują domeny za darmo!

ale, chwileczkę, po wczytaniu się w regulamin

# Prolongata ważności domen zarejestrowanych w ramach oferty promocyjnej, po upływie pierwszego rocznego okresu rejestracj, odbywa sięi na warunkach obowiązujących w momencie odnowienia usługi i wynikających z cennika obowiązującego w tym momencie u Organizatora, bez uwzględniania jakichkolwiek promocji, rabatów, czy też upustów cenowych, bez względu na ich charakter, chyba że Organizator postanowi inaczej.
        # W przypadku transferu domeny zarejestrowanej w ramach promocji do innego usługodawcy przed pierwszym odnowieniem, Uczestnik zobowiązuje się do jej uprzedniej prolongaty w systemie Organizatora na kolejny rok w cenie odpowiadającej kosztowi odnowienia domeny z aktualnego cennika Organizatora. Dokonanie opłaty, o której mowa w zdaniu poprzednim, zwalnia uczestnika promocji z jakichkolwiek dodatkowych świadczeń na rzecz Organizatora.
        home.pl/promocje/freewolne/regulamin
        Czyli rejestrując domenę za darmo na pierwszy rok podpisujesz cyrograf, że MUSISZ ją odnowić w kolejnym roku w firmie home.pl w cenach bez promocji czyli bardzo wysokich, domeny pl są odnawiane w cenie 99 zł netto.

U konkurencji nie ma darmowych domen, rejestracja domeny pl kosztuje 10 zł ALE odnowienie zaledwie 45 zł netto a nie 99 zł.
        • tabeletka Re: jestem uczulony 27.10.10, 01:29
          a no tak, takie "za darmo" to o kant tylka, trzeba byc ostroznym, zeby sie nie naciac.
          ale czasem, tak jak wspomnialam, gratisy moga byc pozyteczne
          • pompeja Re: jestem uczulony 31.10.10, 17:54
            No przepraszam bardzo, pierwszy rok jest za darmo, więc nie ma przekłamania.
    • zainteresowany_live Re: jestem uczulony 27.10.10, 01:12
      Jest coś takiego. Za darmo to można dostać po ryju. I niektórzy nawet reklamy na te usługi mają. ;)
    • figgin1 Re: jestem uczulony 27.10.10, 01:22
      Jest penwa róznica między gratis a za darmo...
      • zainteresowany_live Re: jestem uczulony 27.10.10, 01:28
        Jaka?
        • figgin1 Re: jestem uczulony 27.10.10, 01:37
          Ić stond!
          • zainteresowany_live Re: jestem uczulony 27.10.10, 01:46
            Daj spokuj.

> Ić stond! - PODOBA MI SIĘ. ;PP
    • masher Re: jestem uczulony 27.10.10, 01:50
      hmm no nie wiem, juz wielokrotnie zalapalem sie na rozdawnictwo pelnych licencji na oprogramowanie. wiec jednak cos daja za friko ;) ale reklamy jednak ostro przesadzaja z ta darmowoscia i gratisem, i tu masz racje. choc osobiscie takich rzeczy nie zauwazam bo jestem wybitnie nieczuly na reklamy lol
      • tabeletka Re: jestem uczulony 27.10.10, 02:03
        taki nieczuly on :)
    • lolcia-olcia Drodzy wciskacze gó*na 27.10.10, 02:10
      Wsadźcie sobie w dupę gratisy ;p
      • zainteresowany_live Re: Drodzy wciskacze gó*na 27.10.10, 02:15
        Buhahaha. ;)
        https://droga.zut.edu.pl/wycieczka/la_defense_foto/kciuk2.jpg
        • lolcia-olcia Re: Drodzy wciskacze gó*na 27.10.10, 02:17
          haha ;p
        • alienka20 Re: Drodzy wciskacze gó*na 31.10.10, 17:30
          Gdzie to? Bo w centrum Łodzi jest wielka wagina :P
          • zainteresowany_live Re: Drodzy wciskacze gó*na 31.10.10, 18:07
            W mieście miłostki. ;)
            • zainteresowany_live Re: Drodzy wciskacze gó*na 31.10.10, 18:39
              Że niby miasta partnerskie powinny być. Blehehe. ;D
    • wacikowa Re: jestem uczulony 27.10.10, 09:01
      Ja jestem uczulona na umowy:) Zwłaszcza to co jest małym nieczytelnym drukiem.
      I dzięki temu wczoraj nie wpieprzyłam się w kanał:) Umowę dostałam późno i już to było dla mnie podejrzane. Pozmieniałam punkty i podpunkty i zobaczymy o 14 czy dojdzie do podpisania umowy.
      Janie kciukuj bo wiesz z czym się to wiąże?:P
    • wicehrabia.julian Re: jestem uczulony 27.10.10, 09:04
      jan_hus_na_stosie napisał:

> Ja rozumiem, otrzy
      > mać rabat, specjalną zniżkę ale gratis? Zawsze gdzieś jest haczyk :)

odkrycie na miarę Kopernika, moim zdaniem już w przedszkolach powinni uczyć, że nie ma czegoś takiego jak darmowy lunch
    • sweet_pink Re: jestem uczulony 27.10.10, 11:12
      Ja tam jestem nieczuła na promocje gratisy i takie tam. W przypadku zakupów jedzeniowych/codziennych patrzę zawsze na cenę za kilogram/litr. W przypadku innych zakupów (odzież, książki, elektronika) sprawdzam zawsze ceny w różnych źródłach.
      Jedno czego nienawidzę to opakowania z gratisem...wkurza mnie to totalnie. Np piwo w dwupaku ze szklanką, albo herbata/kawa z kubkiem..opłaca się wziąć bo akurat cenowo za kg najtaniej...i co z tymi gratisami robić...bo na kij mi szklanka inna od wszystkich szklanek jakie mam w domu, albo kubek, który do niczego nie pasuje...a dobrych (w sensie sprawnych, niezniszczonych) rzeczy nie znoszę wyrzucać do śmieci. Wrr...
    • vandikia Re: jestem uczulony 27.10.10, 11:26
      nigdy nie mów nigdy, ja czasem daję coś gratis, bez haczyków, coś co jest modnym dośc gadżetem o wartości np. 200 EUR i czo?
      • jan_hus_na_stosie Re: jestem uczulony 27.10.10, 11:40
        to nie jest gratis, cenę gadżetu wliczasz sobie w cenę towaru/usługi który sprzedajesz

Po prostu stwierdziłaś, że bardziej ci się opłaca "podarować" klientowi gadżet o wartości 200 EUR niż obniżyć mu cenę produktu/usługi o 200 EUR.
        • vandikia Re: jestem uczulony 27.10.10, 12:02
          Nie, normalnie klient kupiłby i tak dany sprzęt, a ja mu daję miły gratis, bo chcę mu podziękować, że np. jest wiernym klientem. Nie dostałby sprzętu tańszego, ba gratis mogłabym sobie wziąć ja, albo dac innemu klientowi.
          I powtarzam - bez haczyków.
    • brzydal-is-me Re: jestem uczulony 27.10.10, 16:40
      eee, przesadzasz.

A jak kupujesz coś i na opakowaniu jest napisane 2+1 gratis to też nie wierzysz?? ;-)
    • pompeja Re: jestem uczulony 31.10.10, 17:56
      To cię tak denerwuje? Weź persen forte :D

Drażnią cię reklamy przy drodze? Znicze na cmentarzu? Koty na smyczy i zanikanie szalet miejskich?
      • lacido Re: jestem uczulony 31.10.10, 20:57
        najlepiej taki gdzie jest ze 30% tabletek gratis :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka