08.11.10, 19:25
Dotąd nie kupowałam drogiej bielizny do dzisiaj kiedy to doznałam zamroczenia i kupiłam impulsywnie koszulkę za 270 zł ,
Działałam pod wpływem chwili , zapakowałam do wirtualnego koszyka i jak zamroczona wklepalam numer karty ;-)
Ładne to , nawet na maxa , warte dużo więcej niz zapłaciłam ale to i tak dużo jak za koszulkę IMHO
Kupujecie drogą bieliznę czy skąpicie na nią jak ja zazwyczaj ,napiszecie co macie najdroższego ? Bo ja do tej pory miałam outletowa bieliznę wonderbra do 50 zł za stanik ;-)
Obserwuj wątek
    • pompeja Re: Bielizna 08.11.10, 19:28
      Ta część ubioru mnie krępuje.
    • dr.verte Re: Bielizna 08.11.10, 19:28
      mam takie gacie za 25 zlotych
    • doral2 Re: Bielizna 08.11.10, 19:30
      teraz módl się, żeby ta zajebiście droga koszulka nie miała gryzących koronek, żebyś się w niej nie pociła i żeby w ogóle była warta swojej ceny.
      na biustonosze max mogę dać do 150 zeta.
      • usunelamkonto Re: Bielizna 08.11.10, 19:56
        najdrozszy stanik byl za 139 zl, najtanszy za ok 50 zl. 100 zl tyle licze na stanik bo nie typowy rozmiar i ciezko dostac
        stringi - 6-10 zl
        bizamy w granicach rozsadkiu. do 50 zl, ale koszulka czy pizama za 200-300 zl uwazam za marnowanie pieniadze moze byc podpisana doda czy lady gaga ale nie wydam tyle

• sid.leniwiec Re: Bielizna 08.11.10, 19:51
      Ja też staniki do 100 - 150 zł, majtki taniej.:)
      • devilyn Re: Bielizna 08.11.10, 19:57
        Ja też, w tej cenie staniki już całkiem fajne się znajdzie.
    • salma75 Re: Bielizna 08.11.10, 20:44
      Wszystkie moje staniki to "brytyjczyki" - głównie Panache Masquerade, cena w sklepie ok 170 zł, kupuję okazyjnie nówki, zwykle za 70-90 zł.
    • maitresse.d.un.francais Re: Bielizna 08.11.10, 22:26
      Skąpimy, bo mamy dużo stałych niezbędnych wydatków ciuchowych.
      • voxave Re: Bielizna 09.11.10, 03:37
        biustonosz musi być drogi,bo to gwarantuje prawidłowy krój---to oznacza zdrowe i piękne piersi--a majtek moze nie być wcale
        • alpepe Re: Bielizna 09.11.10, 10:47
          idąc tym tropem brak biustonosza oznacza niezdrowe piersi...
          Że co?
          • grassant Re: Bielizna 01.12.10, 18:26
            alpepe napisała:

> idąc tym tropem brak biustonosza oznacza niezdrowe piersi...

a mało to niezdrowych piersi?
          • lacido Re: Bielizna 01.12.10, 20:31
            a może brak piersi?
          • turzyca Re: Bielizna 01.12.10, 21:22
            alpepe napisała:

> idąc tym tropem brak biustonosza oznacza niezdrowe piersi...
            > Że co?

Ze niepotrzebnie zawezasz opcje. Bo skoro "prawidłowy krój---to oznacza zdrowe i piękne piersi" to mamy brak biustonosza i nieprawidlowy kroj biustonosza jako alternatywy. No i przy nieprawidlowym kroju biustonosza i fiszbinie wbijajacej sie w miekka tkanke, to ja miewam watpliwosci. Wprawdzie niby onkolodzy mowia, ze nic sie nie stanie co najwyzej zwloknienia, ale zwloknienia mi sie tez nie usmiechaja. No i przy karmieniu piersia takie wbijajace fiszbiny sa jednak zastojotworcze.
    • takajatysia Re: Bielizna 09.11.10, 08:43
      Uf ja ostatnio nadszarpnęłam swój budżet (skromny) na stanik za 129 zł plus gacie (chyba 39?), ale generalnie dla mnie to już bardzo dużo i chyba żałuję tego zakupu. Kupiłam, bo się mężczyźnie memu bardzo podobał i jakoś tak wyszło. Chociaż widzę, że większość pań na forum w tą półkę cenową celuje.
      Generalnie kupuję bieliznę Esotique lub firmową outletową (właśnie wonderbry i inne cuda za 30 zł) - w tk maxie np.
      Jak coś jest drogie, to mi nie sprawia tyle przyjemności, muszę dodatkowo czuć, że ubiłam świetny interes ;D
    • menk.a Re: Bielizna 09.11.10, 08:53
      Za koszulkę bym tyle nie zapłaciła. Za komplet bielizny może tak. Różnica tkwi w efekcie, jaki miałaby wywołać włożenie tego. Sądzę, że majtki i stanik zrobią dużo bardzie piorunujące wrażenie niż koszulka. I za to płacimy. Za wrażenie, jakie mają wywołać.:P
      • czustka Re: Bielizna 09.11.10, 10:35
        Skąpa jestem i koszulka tzn ten mój fikuśny halko -gorset odbija mi się czkawką ;-)
        No ale ok kupiłam okazyjnie bo akurat tego typu bielizna i tej własnie marki jest niesamowicie droga , halki kosztują średnio ponad 200 funtów (Agent Provocateur)
        Może warto mieć coś nietuzinkowego i oryginalnego z bielizny...

• aneta-skarpeta Re: Bielizna 09.11.10, 11:02
        Sądzę, że majtki i stanik zrobią
        > dużo bardzie piorunujące wrażenie niż koszulka. I za to płacimy. Za wrażenie,
        > jakie mają wywołać.:P

ja osobiscie lepiej wyglądam w jakies polprzezroczystej koszulce z odcieciem na biust, miseczkami, niz w staniku- wiec to roznie bywa
        • usunelamkonto Re: Bielizna 09.11.10, 11:37
          ja sie lepiej czuje w staniku bo podnosi biust i odcina sie od mojego brzuszka, ktory ma troszke wiecej cm, i tym samym czuje sie szczuplejsza

• zmienna_elfka Re: Bielizna 09.11.10, 12:08
      Mimo, że uwielbiam kupować koszulki nocne to staram się nie wydawać na nie za dużo :)) Z reguły 70-90 zł, jak uda mi się kupić taniej to super. Jednak do 90zł to taki standard. Co do bielizny - z reguły staram się kupować w sieciówkach - jakiś H&M, czy C&A. To jest ok 60zł stanik i jakiś 30-40 figi/bokserki. Nie noszę stringów, nie lubię. A i outlet Intimissimi - jednak w cenach jak wyżej :)) Najdroższa koszulka hm... chyba z M&S była - jakieś 130-150 zł :)) Ale była warta swojej ceny :>>
    • nothing.at.all Re: Bielizna 09.11.10, 13:13
      Mam kilka rzeczy droższych, ale uważam, że majtki za 50-70 zł to przesada. Wole zwykłe bawełniane.
    • rozleniwiona Re: Bielizna 13.11.10, 09:32
      ja niestety na staniki max. 50 zł, ale odkąd w kółko trąbią o uświadamianiu kobiet w rozmiarach staników, wczytuję się w Lobby Małobiuściastych, to mam ochotę zainwestować np. w 60C/D zamiast 70A, ale to już wydatek rzędu conajmniej 100zł plus musiałabym to zamawiać przez neta, więc dochodzi nieprzypasowanie rozmiaru, co mnie póki co skutecznie odstrasza :D
      • turzyca Re: Bielizna 01.12.10, 21:18
        plus musiałabym to zamawiać przez neta, więc dochodzi nieprzypasowanie rozmia
        > ru, co mnie póki co skutecznie odstrasza :D

E, dlaczego? Wkladasz apiac do koperty, wysylasz do sklepu i prosisz o doslanie wiekszego/mniejszego. LMB ma zamknieta galerie, wiec mozesz poprosic o rade bardziej doswiadczone osoby, ktore ocenia, co jest nie tak.
        A w Polsce to w ogole trzeba zawsze sprawdzic na stanikowej mapie, bo sklepow sie porobilo jak mrowkow i moze akurat w Twoim miescie cos jest?
    • figgin1 Re: Bielizna 13.11.10, 09:57
      Najdroższy stanik- 300zł. Niestety, w takich cenach kupuję staniki. Jakbym znalazła tańszy na mój rozmiar to bym taki kupiła. Rozmiar rozmiarem, widzę różne modele w tym rozmiarze, ale nie wszystkie na mnie leżą :(
      • lonely.stoner Re: Bielizna 13.11.10, 11:55
        ja kupilam ostatnio specjalnie mierzony, za 30£ stanik, i chyba juz od teraz bede zawsze tyle wydawac - poniewaz mojego 'nowego' rozmairu w zwyklych sklepach nie ma.

Majtki kupuje w Marks and Spencer- pakowane po 5 w takiej torebce, za 6£ komplet. I te so najwygodnieszje i ulubione- bawelniane o kroju bikini- to jest przod i tyl cale a laczone na biodrach takim cienki sznureczkiem heh, pasuja do wszsytkiego.
    • vandikia Re: Bielizna 13.11.10, 12:10
      najwięcej zapłaciłam kiedyś za stanik, parę stówek ale bardziej z musu, bo byl mi potrzebny czarny i jedyny otwarty sklep jaki znalazlam miał jakies kosmiczne ceny

przyznaję, że do tej pory go noszę i wygląda właściwie jak nówka sztuka, minęły chyba 4 lata odkąd go mam

a tak to różnie, bardzo lubię bawełniane, polskie figi kupowane w małych osiedlowych sklepach z bielizną, jakościowo są nieziemskie, a cena jakieś 20zł za parę

pokaż koszulkę, pochwal sie :)
      • okruszek.g Re: Bielizna 01.12.10, 16:30
        Ja też najbardziej lubię figi bawełniane. Hmm jeśli chodzi o ceny, to kupuję tak w granicach 20 - 30zł za sztukę najczęściej firmy Eldar.
    • 0riana Re: Bielizna 01.12.10, 16:44
      skoro przez internet kupilas, to mozesz sie zdjeciem produktu podzielic. Wrzuc to ocenimy czy bylo warto :-)
      • czustka Re: Bielizna 01.12.10, 18:10
        Tzn chcesz żebym ja zaprezentowała co kupiłam ? Ok , dziś wiem ze cenowo było warto bo to kosztowało ponad 200 funtów regularnie jakis czas temu
        w linku zdjęcie

www.bridalwave.tv/2007/08/more_beautuful.html
        • 0riana Re: Bielizna 01.12.10, 18:21
          kurde mol, niedawno czegos takiego szukalam!
          Kupilam takie:

https://ecx.images-amazon.com/images/I/31XrgpGCWxL._AA300_.jpg

ale Twoje lepsze :-)
        • lacido Re: Bielizna 01.12.10, 20:34
          niezła ale z moimi wymiarami to pas maiłabym na pośladkach ;/
    • marbanaszek Re: Bielizna 06.12.10, 20:46
      Ja ostatnio też się przekonałam do inwestowania w bieliznę. Nie ma sensu oszczędzać na takich rzeczach. Moim ostatnim zakupem był cały komplet Lila z Krisline, czyli majtki, stanik + gorset :) duży wydatek ale potem jaka satysfakcja że ma się w szafie (lub na sobie;) ekskluzywną bieliznę :)
      • ritsuko Pomijając ordynarny SPAM 06.12.10, 20:53
        to Krisline i ekskluzywna bielizna??? :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka