uri_ja 08.04.04, 19:40 ja tak... syn mojego męża chciał tam jechać... Boże, siedzę i płaczę! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anahella Re: oglądacie wiadomości, teraz?!!! 08.04.04, 19:48 uri_ja napisała: > ja tak... syn mojego męża chciał tam jechać... Boże, siedzę i płaczę! Nie mam TV - opowiesz o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
uri_ja Re: oglądacie wiadomości, teraz?!!! 08.04.04, 19:54 od paru dni trwa powstanie w Iraku, al;e dzisiaj jest tam wyjątkowo gorąco... ****************************************** myślę więc jestem- powiedziałam i zniknęłam! stary dowcip, wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
motyl_nocny Re: oglądacie wiadomości, teraz?!!! 08.04.04, 19:58 A po co on tam chcial akurat teraz jechac? Tam jeszcze długo nie bedzie spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
uri_ja Re: oglądacie wiadomości, teraz?!!! 08.04.04, 20:01 niestety, wybrał taką drogę- jest żołnierzem i myśle,że długo pozostanie w armii. ****************************************** myślę więc jestem- powiedziałam i zniknęłam! stary dowcip, wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Randall Re: oglądacie wiadomości, teraz?!!! IP: 195.245.217.* 08.04.04, 20:16 Chodzi o to, że kolejna rakieta Hellfire wyrżnęła w meczet, a w odpowiedzi Irakijczycy wymordowali lokalny garnizon czy coś takiego? Ty się ciesz, a nie płacz, bo ostatnie ruchy wojsk amerykańskich wskazują, że rację miał Shane McGowan: "Billy went away with a peace-keeping force 'cos he liked a bloody good fight of course" Odpowiedz Link Zgłoś
oleena Re: oglądacie wiadomości, teraz?!!! 08.04.04, 20:41 Nie oglądałam wiadomości. Z Waszych wypowiedzi wiem o co chodzi. Co mnie zawsze denerwuje to te obrazki, gdy pokazują dziarskich chłopaków jadących na wojnę z uśmiechem na ustach i przekonaniem o własnej misji. A potem, parę tygodni później, pokazują ich zaskoczonych tym, że musieli użyć broni. Ilekroć oglądam ich wyjeżdżających mam ochotę wrzeszczeć: ludzie, to jest wojna! To nie jest żadna przygoda! Będzie krew, ból, cierpienie. Będziecie strzelać i zabijać. Będziecie myśleli tylko o tym, jak nie dać się zabić. I wiem, że to, co myślę niczego nie zmieni. Chłopcy nadal będą się bawić w wojnę. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: oglądacie wiadomości, teraz?!!! 08.04.04, 21:50 a nad czym tak placzesz, nad wchodzeniem Polakow do d ... Amerykanom? gdyby nie ta slepa milosc nie byloby tematu Odpowiedz Link Zgłoś
uri_ja Re: oglądacie wiadomości, teraz?!!! 09.04.04, 07:57 nad tym też. ale nie piszcie, ze żołnierze są czymkolwiek zaskoczeni...myślicie, że tam jadą debile, którzy odstrzelą sobie głowę, bo broni wcześniej nie używali? wojny niestety wywołują ludzie i niby nikt ich nie chce- a są. nie piszcie, że wojsko nie jest potrzebne, bo świat nie jest taki jak wyobrażają go sobie pacyfiści, a ja już dawno z takich myśli wyrosłam. Ci chłopcy i dziewczęta sa zależni od kaprysów polityków, to oni ponoszą konsekwencje ich pomysłów. nie można być żółnierzem na dobre, a wypisać się z wojska, bo się nie chce ginąć. zrozumcie mnie dobrze: .. z czego mam się cieszyć? mnie się dusza rozdziera, czy ginie Amerykanin, Japończyk czy każdy inny człowiek. nawet nie wiem jak mam napisać co czuję, brak mi słów ... ****************************************** myślę więc jestem- powiedziałam i zniknęłam! stary dowcip, wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cisza Do Uri IP: *.53-201-80.adsl.skynet.be 09.04.04, 12:17 "mnie się dusza rozdziera, czy ginie Amerykanin, Japończyk czy każdy inny człowiek. nawet nie wiem jak mam napisać co czuję, brak mi słów ..." Uri, na pocieszenie napisze Ci tylko tyle, ze nie tylko Ty masz podobne odczucia. To wielki dar - taka wrazliwosc na wartosc ludzkiego zycia jako jednostki, kogos kto ma wlasne zycie - inne a niemalze takie same jak Twoje, choc czasem ten dar zdaje sie byc ciezarem... i zdaje Ci sie nieznosne to, ze ludzie moga byc slepi i nie wyciagac zadnych wnioskow z wlasnej historii i doswiadczen. Im wiecej takich wrazliwych, jak Ty, tym wieksze szanse na to, ze moze kiedys ludzie przestana sie wyrzynac... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś