Dodaj do ulubionych

Strachy na Lachy

01.01.11, 02:08
... czyli czego się obawiacie w nowym roku.
Ja: że zmiany w firmie są za późno
że facet, na którym mi zależy najbardziej na świecie nie chce mnie tak bardzo jak ja jego
że znowu wydatki będą wyższe niż dochody
że znowu to, co sobie wymarzę rozsypie się jeszcze w fazie pomysłu
że znowu będzie za mało kasy, mimo że ciężko pracuję
Obserwuj wątek
    • spinozik Re: Strachy na Lachy 01.01.11, 02:14
      > że znowu wydatki będą wyższe niż dochody

Krecha leży i się smieje, kto nie płaci ten nie grzeje. :P
    • happy_time Re: Strachy na Lachy 01.01.11, 02:19
      A już myślałam, że będzie bardziej muzycznie :)

Ja się w tym roku niczego nie obawiam. A, że kasy będzie za mało to nie obawa, a pewność, zawsze za mało :D
    • dzioucha_z_lasu Re: Strachy na Lachy 01.01.11, 02:41
      Dodatkowo przyznam się ( ponieważ jestem nietrzeźwa), że boję się wielkiego kataklizmu - wybuch superwulkanu, supererupcja na Słońcu albo uderzenie planetoidy. Mam to opracowane teoretycznie - jak będzie wyglądać i co należy robić - i przez to boję się jeszcze bardziej. Niech ktoś powie, że jestem nienormalna przygotowując się na kataklizm. Mam cały czas zapas konserw, mąki, kaszy, leków i zrobiłam szkolenie z pierwszej pomocy. Potrafię też posługiwać się bronią palną, rozpalać ogień z czegokolwiek i kondycyjnie jestem nieźle przygotowana do marszu na południe... Ba - przeszłam wojskowy obóz surwiwalowy. Jestem nienormalna..?
      • on_a25 Re: Strachy na Lachy 01.01.11, 02:44
        hahahahahahahahaha ja mysle, ze jestes super! strasznie sie smieje z tego wpisu o twoich przygotowaniach do konca swiata :)))))))
        • dzioucha_z_lasu Re: Strachy na Lachy 01.01.11, 02:47
          Ty się nie śmiej, tylko przygotowuj trasę na Wrocek jak coś. Zbieram ekipę do ewakuacji :D
          • on_a25 Re: Strachy na Lachy 01.01.11, 02:54
            aaa wrocek moje miasto :) to jakby co to wpadne na ten koniec swiata z buteleczka czegos mocniejszego na dodanie otuchy hihi :)
        • dzioucha_z_lasu Re: Strachy na Lachy 01.01.11, 03:02
          Ale masz cudnego kota w sygnaturce...
      • spinozik Re: Strachy na Lachy 01.01.11, 02:48
        >Potrafię też posługiwać się bronią palną,

Taaa. W syfie byłem działonowym i waliłem z s-60. :P

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/65/S-60-57mm-hatzerim-1.jpg/296px-S-60-57mm-hatzerim-1.jpg
        • dzioucha_z_lasu Re: Strachy na Lachy 01.01.11, 02:50
          O - tego nie używałam :D Tylko kałasz...
      • happy_time Re: Strachy na Lachy 01.01.11, 02:52
        Nooo jesteś nienormalna! Ja mam tylko zapas konserw, ale jak tylko sklepy otworzą to uzupełnię co trzeba. Teraz opracowuje plan ewakuacji na wypadek jw.
        • dzioucha_z_lasu Re: Strachy na Lachy 01.01.11, 02:59
          Po katakliźmie otworzą sklepy najwcześniej za 10 lat. Zapomniałam, że mam też przerobione metody pozyskiwania wody pitnej. Mam też szkolenie z zarządzania zasobami ludzkimi. Potrafię strzelać z łuku ( łuk i strzały mogę zrobić sama), umiem oprawiać zwierzynę, rozpoznaję trujące i jadalne rośliny, potrafię znaleźć schronienie i mam opracowany plan ewakuacji. Kto chce do mnie dołączyć? :D
          • happy_time Re: Strachy na Lachy 01.01.11, 03:07
            Padłam :D Chcę dołączyć, sama nie dam rady. Potrafię tylko zrobić coś z niczego, albo nic ze wszystkiego.. w tej chwili nie jestem w stanie wypisać wszystkich swoich umiejętności ;)
            • dzioucha_z_lasu Re: Strachy na Lachy 01.01.11, 03:11
              Ech.. najgorsze, że nie mam jeszcze metody użycia suszarki z dyfuzorem w warunkach braku prądu... No i bym ten tego Dennisa Quaida :D
            • dzioucha_z_lasu Re: Strachy na Lachy 01.01.11, 03:15
              Ty no - umiejętności wypisuj, to ważne! :-D
              • happy_time Re: Strachy na Lachy 01.01.11, 03:32
                Potrafię odróżnić grzybki te dobre od tych nie dobrych ;) Wiem jak czytać mapę, żeby się nie zgubić i czym pomalować rzęsy jak zabraknie tuszu ;)
                • dzioucha_z_lasu Re: Strachy na Lachy 01.01.11, 03:42
                  W takim razie dopisuję Cię do drużyny na drugim miejscu - zaraz po mnie. Sposoby na brak tuszu mnie przekonały :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka