Dodaj do ulubionych

Powiekszanie ust

17.04.11, 16:59
Powiekszylybyscie sobie usta? Wstrzykujac kwas halurionowy czy jak to sie nazywa? Czy to tylko domena gwiazd ewentualnie osob ktore maja za duzo pieniedzy?

Watek zainspirowany niedawnym powiekszeniem ust przez niejaka hotally, ktora propaguje zdrowy styl zycia oraz twierdzi ze wlasciwa dieta mozna sie wyleczyc z raka.
Obserwuj wątek
    • akle2 Re: Powiekszanie ust 17.04.11, 17:07
      Nie. Dlatego że natura mi dała wymarzone i bardziej powiększać nie muszę, a poza tym wszystkie te aktorki i celebrytki z powiększonymi wyglądają jakby co dopiero miały wyrywaną jedynkę.
      • jajkowielkanocne Re: Powiekszanie ust 17.04.11, 17:09
        Akle, ale skoro masz juz wymarzone, to wiadomo ze nie powiekszysz:)
        A powiedzmy taka Kate Middleton. Jej by sie przydalo powiekszenie gornej wargi:P
        • akle2 Re: Powiekszanie ust 17.04.11, 17:14
          Mnie się skojarzyło z Mają Sablewską. Jakaś teraz taka zrobiła się dziwna, a jej dolna warga w szczególności. Podobnie Doda. Nie chodzi o to, że była młodsza, ale byłą jakoś bardziej naturalna, mimo że z grubą warstwą tapety. Teraz jest coś takiego niepokojącego w jej twarzy.
          • li_lah Re: Powiekszanie ust 05.02.21, 12:23
            Sablewska ma wstrzyknięty kwas w brodę, usta i policzki. Najgorzej z tą brodą, wygląda przez to strsznie męski, a zrobiła to dlatego, bo ma silny tyłozgryz i miala cofniętą dolną szczękę.powiększona broda ma niby wyrównać proporcje, ale dla mnie to wygląda kuriozalnie.
            • li_lah Re: Powiekszanie ust 05.02.21, 12:36
              https://bi.im-g.pl/im/1f/28/17/z24281375Q,Maja-Sablewska.jpg
        • li_lah Re: Powiekszanie ust 05.02.21, 12:27
          Kate ma nieciekawe rysy twarzy, ale powiększyć ust nie może. Taka ingerencja nie przystoi osobie z rodziny królewskiej. Oni żyją w myśl zasady, że są tak wielcy i wspaniali, że poprawianie czegokolwiek co będzie dawało bardzo widoczne efekty im nie przystoi. W ogole tzw upper class i arystokracja nie ingeruje w swój wygląd jakoś mocno, czasami skutki tego są jakie są. Patrz księżniczka Anna, która wygląda starzej od własnej matki, książę Filip i jego brudne zęby. William też nigdy sobie włosów nie przeszczepi, bo tak jak wyżej, to "zbyt niskie dla człowieka jego pokroju".
          Poza tym nadmuchane usta są po prostu "tanie" "tandetne" Nie widzialam jeszcze dobrze zrobionych, no może u Kairy Knighley.
    • bonnie79 Re: Powiekszanie ust 17.04.11, 17:19
      Może mi ktoś wyjaśnić o jaki kwas chodzi - hialuronowy czy halurionowy - spotkałam się z uzyciem nazwy kwas haliuronowy również . Mi się wydaje, że prawidłowa nazwa to kwas hialuronowy, ale ciągle spotykam się z tym, że ludzie piszą i mówią o kwasie halurionowym lub haliuronowym ...może to też prawidłowe nazewnictwo hmm choć jakoś mi się nie wydaje.
      Co do pytania ja bym osobiście poprawiła sobie kwasem hialuronowym kształt nosa chętnie - choć jest to bardzo nie po drodze z moimi przekonaniami dotyczącymi poprawy urody, które dotychczas były absolutnie na nie. Może z wiekiem mi się poprostu odmienia i to co kiedyś uważałam za idiotyczne, dzisiaj wydaje mi się intersujące :)
      • simply_z Re: Powiekszanie ust 17.04.11, 17:21
        nie bo moje mi sie podobają ,poza tym wszystkie te aktorki z powiekszonymi ustami zaczynają wygladać tak samo.
        Modelki ,aktorki ,prezenterki-zero oryginalnosci. Z wąskimi są chociaz niepowtarzalne.
        Doda-wyglada strasznie...niestety liczne operacje plastyczne zaczynają sie odbijac na jej twarzy
    • rzeka.chaosu Re: Powiekszanie ust 17.04.11, 17:22
      Nie. Po co?
      Nie powiększyłabym nawet gdybym miała wąskie kreski zamiast warg.
      Jestem mało podatna na takie "mody".

Czy to tylko domena gwiazd ewentualnie osob ktore maja za duzo pieniedzy

Na coś trzeba je wydawać. Bo im więcej kasy się ma tym więcej się wydaje. Co kto lubi.

Watek zainspirowany niedawnym powiekszeniem ust przez niejaka hotally

Jej sprawa, jej usta, jej dieta, jej opinie.
      • jajkowielkanocne Re: Powiekszanie ust 17.04.11, 17:34
        > Nie. Po co?
        > Nie powiększyłabym nawet gdybym miała wąskie kreski zamiast warg.
        > Jestem mało podatna na takie "mody".

ja rowniez, po balabym sie.
        > Czy to tylko domena gwiazd ewentualnie osob ktore maja za duzo pieniedzy
        >
        > Na coś trzeba je wydawać. Bo im więcej kasy się ma tym więcej się wydaje. Co kt
        > o lubi.

to prawda

> Watek zainspirowany niedawnym powiekszeniem ust przez niejaka hotally
        >
        > Jej sprawa, jej usta, jej dieta, jej opinie.

Rzeko, teoretycznie masz racje. Kazdy ma swoja opinie, i prawo do jej posiadania. Jednak czy publiczne rozpowszechnianie glupstw o tym ze odpowiednia dieta mozna sie wyleczyc z raka jest wlasciwe? To juz wykracza poza wolnosc slowa, wedlug mnie. Byc moze sie myle.
        Ale skoro dzieki diecie mozna sie z raka wyleczyc, to moze i usta urosna jak zjesz duzo odpowiedniego pozywienia? ;)
        • vandikia Re: Powiekszanie ust 18.04.11, 21:52
          wykracza poza wolność słowa? zbastuj może
          poczytaj sobie chociażby o witaminie B17 i dowiedz się czemu zamożni ludzie chorzy na nowotwór sprowadzają ją do Polski z zagranicy
          poza tym każdy ma swój rozum i gdy walczy o życie, to walczy sposobami jakie on uznaje za najlepsze
    • kochanic.a.francuza Re: Powiekszanie ust 17.04.11, 17:22
      Ja nie musze, ale gdybym musiala, czemu nie?
      Kwestia tylko czy rzeczywiscie Cie to upiekszy? Bo zakladam, ze dla poprawienia urody.
      Jesli Twoje wrgi sa jak dwie niteczki i masz wolne srodki, to lepiej je poszeryc troche, bo waskie wargi daja image osoby nerwowej, napietej, malo serdecznej, niemilej.
      Kwestia tez lekarza, ktory wykona zabieg. Trzeba pamietac, ze oni sie dopiero ucza, zwylke na bledach. Najlepiej poszukaj stosownego forum, tam panie sie wymieniaja zdjeciami "przed i po" i dokladnymi nazwiskami lekarzy.
    • hotally Re: Powiekszanie ust 17.04.11, 17:29
      masz jakiś kompleks hotally?
      • jajkowielkanocne Re: Powiekszanie ust 17.04.11, 17:37
        tak, zazdroszcze Ci ust.
        • hotally Re: Powiekszanie ust 17.04.11, 17:48
          bywa..
          • jajkowielkanocne Re: Powiekszanie ust 17.04.11, 17:51
            :)
            no ale Hotally, moze bys sie wypowiedziala: czy jestes zadowolona? Czy zrobilabys to jeszcze raz? Czy to boli?
            • hotally Re: Powiekszanie ust 17.04.11, 18:00
              1. tak, opuchlizna zeszła i Mi się podoba.
              2. tak, za rok powtórzę
              3. jeśli dałam sobie wsadzić rurkę w pupcię, żeby oczyścić jelito, to wszystko wytrzymam :) a poważnie- sam zabieg nie boli, bo masz znieczulenie dentystyczne. Później przez 2 dni boli podczas masowania. Opuchlizna trzyma się około tygodnia.
              • jajkowielkanocne Re: Powiekszanie ust 17.04.11, 19:03
                dzieki za odp!
                • hotally Re: Powiekszanie ust 18.04.11, 00:27
                  ;)
    • demonii.larua Re: Powiekszanie ust 17.04.11, 17:35
      Nie wiem. Gdybym miała kompleksy to pewnie tak. I uważałabym, że z tak napompowanymi ustami wyglądam bosko :D
      Co hotally robi sobie z ciałem to jej sprawa, nawet jeśli wygląda dziwnie. Mam nadzieje, że nie zrobi sobie twarzy a'la Minge :F jesli to zrobi przestanę zaglądać na jej bloga :D
      • simply_z Re: Powiekszanie ust 17.04.11, 17:39
        taak...niestety powiekszanie ust nadaje czesto twarzy wyglad kaczego dziubka ,wyglada to dosc idiotycznie.
      • hotally Re: Powiekszanie ust 17.04.11, 17:54
        spokojnie. nIe po to nawet po Malediwach zostałam arystokratycznie blada, żeby wstrzykiwać sobie botoksy, bądź inne trucizny.
        Jeśli za 10 lat będę miała ochotę zlikwidować zmarszczki, to wierzę, że przyszła medycyna zaoferuje Nam coś jeszcze lepszego niż współczesny fraxel.
        • jajkowielkanocne Re: Powiekszanie ust 17.04.11, 17:56
          Arystokratycznie blada? te czasy to chyba minely. Teraz bladosc to oznaka choroby, nie arystokratycznego pochodzenia.
          • hotally Re: Powiekszanie ust 17.04.11, 18:01
            gdzie tak jest? Bo Ja na świecie widzę inny trend... opalają się blachary i robole na budowie.
            • jajkowielkanocne Re: Powiekszanie ust 17.04.11, 19:02
              no wiesz, trzeba znac umiar we wszsytkim. Opalenizna, to nie jest kwestia 0 -1 czyli nieopalony dumnie blady i opalony na murzyna na solarium.
              • hotally Re: Powiekszanie ust 17.04.11, 19:48
                Gdyby nie słońce, pierwsze zmarszczki pojawiłyby się w wieku 60lat ;) wolę się chronić ile się da, dobrze się z tym czuję i podoba Mi się taka mleczna, blada karnacja u kobiet.
    • sabriel Re: Powiekszanie ust 17.04.11, 19:32
      Nie, wystarczy, że się napatrzę na Dode, Górniakową, Sablewską i inne celebrytki z napompowanymi warami, które wyglądają jakby je coś użądliło.
      Robią się na siłę na "Angelinę",czy one nie widzą, że wyglądają karykaturalnie, chyba luster w domu brak.
    • slodkie_malenstwo Re: Powiekszanie ust 18.04.11, 09:08
      nie znam hotally. mam usta normalnej wielkosci, nie jakies waskie, nie jakies bardzo duze. nigdy bym sobie nie wstrzyknela zadnego swinstwa. kobiety z takimi nadmuchanymi ustami wyglądającymi jak wary obciągary, kojarzą mi się... chyba nie musze pisac z kim.
    • fo-o Re: Powiekszanie ust 18.04.11, 10:13
      A czy słyszałyście o powiększaniu ust swoim własnym tłuszczem. Powiem szczerze, że ja dopiero pierwszy raz się z tym spotkałam w Klinice La Perla. Polega to na tym, że przeprowadza się liposukcję wodną (Body-Jet), dzięki której są uzyskiwane nieuszkodzone komórki tłuszczowe, które można potem wstrzyknąć m.in. w usta. Jest to na pewno najnaturalniejszy wypełniacz. Co o tym sądzicie?
    • izabellaz1 Re: Powiekszanie ust 18.04.11, 10:35
      Dlaczego nie? Chociaż aktualne zdaje się pasują mi do twarzy :)
      W takich zabiegach (zwłaszcza przy powiększeniu ust) przeraża mnie to, że chrzanią je nawet "gwiazdom" i chyba miałabym cykora, że potem będę miała na zawsze krzywe usta wielkości ręcznego granatu :)
    • a_nonima Re: Powiekszanie ust 18.04.11, 10:59
      A ja bym sobie zrobiła jak bym poczuła taką potrzebę. A co!
      • lonely.stoner Re: Powiekszanie ust 18.04.11, 11:22
        chyba nie, ostatnio ogladam kobiety ktore sobie to zrobily i robia regularnie, np: doda, edzia gorniak, katie price- i cos dziwnego im sie robi z twarzami, wieksze brzuzdy nosowo-wargowe i jakas taka dziwna 'zmarszczka' w okolicy gornej wargi, moze skora sie naciaga po ilus tam zabiegach?? dodaje to od razu z 5 lat. Poza tym przed zabiegiem wygladaly w miare ladnie.
    • grassant nie mieszczą ci się? 18.04.11, 11:40
    • lacido Re: Powiekszanie ust 18.04.11, 13:00
      nie, mam wystarczająco duże :) właściwe to mogłyby być mniejsza
    • madame_zuzu Re: Powiekszanie ust 18.04.11, 14:01
      a takie nikomu się nie marzą ?:D

https://www.estergoldberg.com/.a/6a0105349ca980970c0148c6cd6044970c-500wi
      • lalkaika Re: Powiekszanie ust 18.04.11, 20:42
        ja powiekszylam ,lat temu 10 silikonem,i ......zaluje. kwas zanika natomiast silikon jest forever i niestety z wiekiem to zaczyna byc ciut karykaturalne,no nie jak zdjecie wyzej,ale...nieciekawie.:(
    • sid-the-sloth Re: Powiekszanie ust 18.04.11, 20:58
      Moim okiem obserwatora-amatora, powiększane usta i cycki, to chyba najczęściej partaczone operacje plastyczne.
    • zuza_ze_stolycy Re: Powiekszanie ust 18.04.11, 21:45
      Powiekszalam 2 razy. Nie wiem ile trzeba sobie wstrzyknac zeby wygladac jak Doda czy Gorniakowa. U mnie efekt za kazdym razem (po zejsciu opuchlizny) byl bardzo bardzo naturalny i nie powiem, zdecydowanie lepiej wygladam i sie czuje jak mam usta powiekszone. Nie wiem czy to kwestia szczescia czy nie, ale usta za kazdym razem byly naprawde ladne, symetryczne, no takie jak byc powinny. Minusem jest cena i to, ze to tak naprawde to bardzo nietrwaly sposob powiekszania (o kwasie mowie). Ale zdecydowanie bym poszla na zabieg kolejny raz jakbym miala za duzo srodkow na koncie.
      • martynabu Re: Powiekszanie ust 18.04.11, 22:51
        Zuza, a ile to kosztuje i na ile czasu starcza? Bardzo boli?
        • zuza_ze_stolycy Re: Powiekszanie ust 19.04.11, 00:13
          Ja mialam wstrzykiwane po 1 ampulce 1ml, co daje bardzo delikatny efekt powiekszenia, praktycznie niezauwazalny dla otoczenia. Koszt w zaleznosci od producenta miedzy 800 a 1000pln. W teorii to gdzies 9 miesiecy sie powinno utrzymac w ustach, ale w moim przypadku i z tego co czytalam po forach, 6 miesiecy to naprawde max.

Co do bolu... to ja mialam znieczulone tylko kremem usta, wiec tak, bolalo. Co prawda mialam opcje znieczulenia poprzez zastrzyk w usta ale nie skorzystalam, jako ze moja pani doktor stwierdzila, ze juz samo wstrzykniecie znieczulenia w usta moze zmienic ich ksztalt i trudny bylby do przewidzenia koncowy efekt po dodaniu wypelniacza. No ale da sie wytrzymac.
    • sumire Re: Powiekszanie ust 19.04.11, 10:52
      nie, albowiem matka natura obdarzyła mnie wydatnymi ustami i gdybym je powiększyła, wyglądałabym, jakby mi ktoś przywalił. poza tym bardzo nie podoba mi się efekt, jaki daje ostrzykiwanie ust sztucznymi powiększaczami (podobnie jak mimika zamrożona przez botoks).
    • stasi1 Re: Powiekszanie ust 08.10.21, 12:34
      To teraz pewnie możesz robić za dwórki glapińskiego
    • alba27 Re: Powiekszanie ust 30.10.21, 00:02
      Co jakiś czas pojawiają mi się reklamy różnych zakładów kosmetycznych i często trafiam na napis pod zdjęciem " powiększanie ust, naturalny efekt" podczas gdy zdjęcia nie mają nic wspólnego z naturą. Nie spotkałam jeszcze nikogo kto by miał powiększone usta i nie wyglądałby karykaturalnie. Pamiętam jak byłam w liceum to była moda na bardzo cienkie brwi i wszystkie kobiety w takich brwiach chodziły nawet jeśli im to nie pasowało, teraz to samo dzieje się z ustami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka