Dodaj do ulubionych

Wątek okołoświąteczny

22.04.11, 10:41
No dobrrra. To kto co pichci? Kto nie pichci? Kto kfjatki do wazonu? Kto wyjeżdża i ma w nosie jaja? :D

Wszystkim obchodzącym i nie obchodzącym NAJLEPSZEGO, bo każda okazja, żeby pobyć w gronie ludzi, których się lubi i pobiesiadować, jest dobra!!! :)
Obserwuj wątek
    • jael53 Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 10:49
      Siedzę u siebie. Bazie mam na wierzbie, kwiateczki sobie kwitną... podlewać, cholera, trzeba, bo sucho. A wszystkie tzw. czynności uboczne (te baranki i jajka) to nie moja bajka, więc tradycyjnie mam je w należytym poważaniu.
    • sumire Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 10:52
      jutro rano zamykam domecek na 4 spusty i wyjeżdżam pasożytować świątecznie na rodzinie :) może coś popichcę dla uspokojenia sumienia, ale przede wszystkim będę jeść...
    • wersja_robocza Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 10:53
      Pichcę. Pichcę. Na mojej głowie jest żurek, żeberka w porzeczkowej pomadzie, możliwe że paszteto-klops z jajem, makowiec i sernik na zimno. Plus jakieś sałatki. Może mało to tradycyjne, ale ja mało tradycyjna jestem. Jaja pewnie też wykorzystam.
      Kwiatów nie pijam.:P

Świeżych jajek!
      • funny_game Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 11:14
        Żeberka w porzeczkowej pomadzie!!!

https://4.bp.blogspot.com/_1uKy59ciqo4/TBLQQYO2LTI/AAAAAAAAAJ4/Dv8E4PnAO8g/s1600/drooling-homer-simpson.jpg

(gdyby ktoś nie wiedział, to tak robi Homer, jak myśli o czymś pysznym)
        • wersja_robocza Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 11:18
          funny_game napisała:

> Żeberka w porzeczkowej pomadzie!!!

Homer niech zakasze rękawy zamiast mlaskać.:P

Homer patrząc na biust swojej Marge mówi: cycochy wy moje! :D:D:D
          • funny_game Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 12:28
            Naprawdę Homer tak mówi?
            Bo ja się mam za nie wiem jaką znawczynię Simpsonów, a tu się zdziwiłam.
            Albo może dziś znów nieprzytomnam :)
            • wersja_robocza Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 12:33
              Słyszałam raz. W radiu w jakiejś audycji. I znawczynią nie jestem.;)
              • funny_game Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 12:36
                Od kiedy zaczyna się znawczyni?
                Bo ja "zaliczyłam" jakieś 14 serii ale zaliczam dalej :)

W każdym bądź razie wolałabym teraz te żeberka na talerzu, niż Homera na kanapie ;)

https://m.onet.pl/_m/c2d7e338fdb77c75f8de1e849965a086,14,1.jpg
                • wersja_robocza Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 12:45
                  Ja się w ogóle nie znam. Nie zaliczyłam żadnej serii. Usłyszałam te sympatyczne cycochy i tak mi zapadły w pamięci.;)

Zdecydowanie lepsze te na talerzu niż na kanapie.:D
                  • funny_game Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 13:00
                    U Homcia to trudno by było wyczuć żeberka pod tymi zwałami tłuszczu.
                    Przecież on je wszystko.
                    Żelki, które leżały w podajniku sto lat i się zbiły w jedną gumowatą masę.
                    Mielone mięso prosto z maszynki u włoskiego rzeźnika.
                    :F
                    • wersja_robocza Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 13:02
                      I stąd ta ciąża spożywcza.:D
                      • funny_game Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 13:08
                        Duffa jeszcze pije na okrągło (to ichnia marka piwa), a to brzuszkowi pomaga, oj, pomaga.
                        I kocham go i resztę bandy za wszystko, ale gdyby M. tak żłopał, to byśmy się chyba nie chajtli ;)

https://reporter.blogs.com/.a/6a00d83451d69069e201287613e883970c-pi
    • pompeja Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 10:54
      My nie obchodzimy świąt, traktujemy to jak długi weekend. Jeśli rodzice MPiW nas zaproszą i przyjadą po nas, bo auta się pozbyliśmy, to zjemy potrawy świąteczne. Jeśli tak się nie stanie - będą normalne obiady, jak w zwykłe dni.

Biję się z myślami, by organizować z dziećmi "koszyczek" (jednak nie w tym roku jeszcze), bo są one bombardowane zewsząd tą tradycją i chcą w niej uczestniczyć. Ja zaś tego nie praktykuję. Choinka była, więc trzeba zadecydować co z koszyczkiem..
    • real_mayer Re: Wątek okołoświąteczny ciekawe 22.04.11, 10:55
      Przed świętami bożego narodzenia, co drugi wątek to marudzenie, jakie te święta są fe, ble, złe i niedobre, bo z rodziną trzeba siedzieć, bo życzenia trzeba składać, bo prezenty drogie :)
      A tu popatrz niby to samo a nikt nie marudzi.
      Pozytywne jakieś te święta :D
      Mokrego dyngusa!
      • wersja_robocza Re: Wątek okołoświąteczny ciekawe 22.04.11, 11:10
        Może dlatego, że nie kupuje się prezentów. Co najwyżej dzieciarni jakieś drobiazgi, słodycze. :P
        • real_mayer Re: Wątek okołoświąteczny ciekawe 22.04.11, 11:18
          oraz pogoda za oknem nastraja pozytywnie :D
    • triismegistos Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 10:58
      Ja święta błogo spędzam u rodziców. Na pewno pomaluję pisanki. Na pewno zrobię pasztet, schab w galarecie i wezmę udział w krojeniu sałatki. Na pewno osobiście zrobię żur, na obiad świąteczny kurczaka ze śliwkami, na deser czekoladowe pucharki do lodów, chocią to ostatnie to raczej bezinteresownie, bo na myśl o wpakowaniu sobie czegoś zimnego do dzioba mam stany lękowe...
      Korzystając z okazji, czym domowo farbować jajca? Bo mi ukochany admin wątek pisankowy wywalił na osła?
      • sweet_pink Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 11:03
        Ja wiem tylko tyle że na brązowo w łupinach z cebuli, na zielono w szpinaku, a na czerwono w burakach.
      • wersja_robocza Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 11:06
        triismegistos napisała:

>> Korzystając z okazji, czym domowo farbować jajca? Bo mi ukochany admin wątek pi
        > sankowy wywalił na osła?

Np w łupinach z cebul. Możesz wcześniej jaja nakropić woskiem, a po ugotowaniu jaj w łupinach w miejscu wosku zostaną jasne ślady. Podobnie się rzecz ma z owiązaniem jajek gumą.
        Albo kup barwniki.
        • triismegistos Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 11:10
          No właśnie barwnikow nie kupię, bo jestem uziemiona.
          • wersja_robocza Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 11:26
            Jeśli masz w domu wystarczająco cebuli to gotuj je w łupinach. A jeśli nie...to poproś kogoś o zakup. Lub metodą przedszkolaków: pomaluj pisakami, ozdób wyklejankami, wydzierankami, muliną czy świecidełkami.;)
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 11:01
      O kurcze, prezenty jakieś trzeba kupić, tak?
      Zupełnie o tym nie pomyślałem.
      Ja zamierzam się lenić i korzystać z pięknej pogody, jeśli się utrzyma.
      • izabellaz1 Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 11:05
        Jeśli nie wiesz co zrobić z prezentem, to możesz mi wysłać :P
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 11:08
          > Jeśli nie wiesz co zrobić z prezentem, to możesz mi wysłać :P

Kupić trzeba, a nie dostać :D Dobrze że u mnie w rodzinie od zawsze był zwyczaj dawania "na zająca" ( jak ktoś mi powie że wielkanoc to święto religijne to wyśmieję...) słodyczy.
          To zdecydowanie upraszcza sprawę.
          • izabellaz1 Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 11:25
            Ależ ja mogę Ci uprościć sprawę podając listę ulubionych czekolad i czekoladek :P
            • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 11:46
              izabellaz1 napisała:

> Ależ ja mogę Ci uprościć sprawę podając listę ulubionych czekolad i czekoladek
              > :P

Lista zawiera jeden punkt.
              1. SYCKIE :D
              • izabellaz1 Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 15:49
                A wcale, że nie :P
    • funny_game Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 11:12
      <leci do lustra i sprawdza>
      Uf, na szczęście nie mam jaj w nosie, wciąż są na swoim miejscu! :F

Wyjeżdżam, ale pichcę, bo lubię.
      Schab - się piecze.
      Jajca pod kołderką z beszamelu i gruyera, doprawione szafranem, lubczykiem i rzeżuchą - się upieką na miejscu.
      Sernikobrownie - takoż.
      Na pewno będę kroić warzywa na sałatkę.
      I pewnie pobiegnę z 700 razy po zakupy.
      Kocham jeździć do Mamy :D
    • real_mayer Znalazłam życzenia :) 22.04.11, 11:34
      specjalnie dla FK :)
      chwile się ładuje
      • izabellaz1 Re: Znalazłam życzenia :) 22.04.11, 11:41
        Czad :D
    • ursyda Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 11:51
      Nie pichcę, idę na gotowe, kawiatki w wazonie są i jakiś kurczak zrobiony przez dziecko.
      Okna przytomnie pomyłam :)
    • soulshunter2 Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 14:14
      0, nic nie robie. Jest post, wielki tydzien i nic nie wolno robic.
      • izabellaz1 Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 15:50
        A co będziesz jadł i pił? :P
    • zloty.strzal Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 16:58
      Upichciłam dzisiaj pizzę (mrożoną, bo mam słabego skilla w tym temacie). Liczy się?:]
      • izabellaz1 Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 18:26
        Powiedz chociaż, że z jajecem :D
        • zloty.strzal Re: Wątek okołoświąteczny 23.04.11, 23:52
          Nie, ale ja jestem baba z jajami:D Liczy się?
    • salma75 Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 18:51
      Nie obchodzimy.
      Jutro pomalujemy jajka, tak dla radochy dzieci, to wszystko.
      W niedzielę będę z dzieciakami skrzynki na balkonach obsadzała.
      W poniedziałek mamy w planach kino.
      A teraz pakuję męża...chlip, chlip... Wyjeżdża jutro na 2 tygodnie do Stanów [głośny płacz].
      • akle2 Re: Wątek okołoświąteczny 23.04.11, 01:51
        Nie pichcę, nie biesiaduję. Przejdę się do kościółka, pokontempluję. Weekend jak każdy inny, tyle że dłuższy.
    • kochanic.a.francuza Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 18:51
      Wszelkie szopki to za duzo zbednej roboty i brak stresu zwiazanego z zakupem prezentow, nic tu nie pomaga.
      Ide do knajpy na sushi, a w drodze powrotnej kupi sie ciasto i kawe. jak sie mlody bedzie dasal na te surowe ryby to skoncze w macdonaldzie. Trudno. Lubie gotowac, ale nie w swieta. Musi byc spokoj i koncentracja, a w swieta jes za duzo pospiechu, trzeba zdazyc na sniadanie, potem na obiad dla gosci, nie zapomniec o cukrze dla cioci Frani. A idzcie wy mi. To bylo dobre 100 lat temu, jak ludzie nie mieli innych atrakcji.
      • izabellaz1 Re: Wątek okołoświąteczny 22.04.11, 19:06
        A gdzie Ty znajdziesz w święta otwartą knajpę? Z ciekawości pytam, bo chcieliśmy ze znajomymi jutro iść i kumpela dzwoniła do jednej, ja do dwóch i wszystko ma być zamknięte :)
        • vandikia Re: Wątek okołoświąteczny 23.04.11, 08:56
          Iza nie śpaj tyle, kochanica nie w Polsce mieszka :P
        • zembiczek Re: Wątek okołoświąteczny 23.04.11, 09:40
          Większość knajp jest otwartych dopiero w poniedziałek wielkanocny. Rezerwowałam stolik kilka dni temu, tak już jest od kilku lat. Kina, kręgielnie też czynne. Super :) Dość bezczynnego siedzenia za stołem przed telewizorem, nareszcie blizej Europy.
    • vandikia Re: Wątek okołoświąteczny 23.04.11, 08:55
      w tym roku mam wyjątkowo lajtowe podejście
      w ogóle przewartościowało mi się sporo rzeczy ostatnio :)

upiekę dziś wieczorem w koleżanką mazurka i to wszystko, nie robię nic, za to dostaliśmy od bliskiej i dalszej rodziny tyle paszy świątecznej, że chyba połowę zamrożę :)
      jutro jedziemy na cały dzień do lasu z rodziną, w poniedziałek na cały dzień na wieś

Obchodzącym życzę Miłego Czasu na Refleksję i na Spędzenie z Najbliższymi.
    • wersja_robocza Re: Wątek okołoświąteczny 23.04.11, 16:48
      Aaa i właśnie naustawiałam sobie kwiatów. Kolorowych tulipanów. Teraz wiem, że mam w domu za mało wazonów.
      • izabellaz1 Re: Wątek okołoświąteczny 23.04.11, 16:51
        Potencjalni goście będą zatem pamiętać, że masz za mało wazonów :D
        • wersja_robocza Re: Wątek okołoświąteczny 23.04.11, 23:01
          Listę potrzebnych prezentów zatem stworzę. Co tam wazony. Od razu zażyczę sobie wazy z okresu Ming.:D
    • zbyfauch Kochajmy Baranka! 24.04.11, 11:13
      https://tinyurl.com/5sypab2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka