Dodaj do ulubionych

WSTYD MI ZA WAS, babki !

09.05.04, 14:08
WSTYD MI ZA WAS,
Gdziez sa wasze podpisy pod ta petycja? Taka to z was ponoc wrazliwa plec?
Tymczasem... niemal nikogo z Polski... nie ma tu juz sprawiedliwych nawet na
takim forum, jak wasze? Pewnie kazda z was wolalaby sobie sprawic gustowne
futerko z foczych niemowlat? Czy rzeczywiscie Polki maja slynac tylko z tego
w swiecie?
Jesli nie znacie jezyka - piszczie tam po polsku, co o tym myslicie.
Obserwuj wątek
    • balbinia Re: WSTYD MI ZA WAS, babki ! 09.05.04, 14:20
      Dopisalam sie jako 40238 osoba :) Oby tych podpisow bylo jeszcze o wiele wiele
      wiecej !
      • bonobo44 Tłumaczenie petycji 09.05.04, 16:50
        Dzieki!!! Dlaczego tak slaby odzew? I ... skad miedzy Wami, dziewczyny, tak
        duzo zgorzkniale-beznadziejnego tonu wypowiedzi? (patrz posty ponizej 8(

Przynajmniej co 30 minut jedna Amerykanka podpisuje te petycje swoim imieniem i
        nazwiskiem. Dlaczego udajecie takie zasciankowe? Czy naprawde uwazacie, ze
        jestescie gorsze od dziewczyn, ktorych nacja przyniosla smierc 10-kom tysiecy
        dzieci i kobiet nie tylko Wietnamu i Iraku?

===========
        Tłumaczenie petycji (dzieki Zbigowi):
        ===========
        Powstrzymaj zabijanie fok w Kanadzie

W ciągu kilku tygodni na nowo podjęte zostanie polowanie na foki w Nowej
        Funlandii. W ubieglym roku Ministerstwo Rybołówstwa i Oceanów zwiększyło ich
        limit o 32000 zwierząt, a szacunkową liczbę "zrównoważonych" polowań o ponad
        50000.

Łowcy, uzbrojeni w pałki i inne nielegalne rodzaje broni, biją na śmierć
        niemowlęta fok tuż przed oczami ich matek, które często umierają próbując
        ratować swoje dzieci. Dorosłe foki rodzaju męskiego są pozostawiane do
        wykrwawienia po tym, gdy ich penisy zostały brutalnie wycięte dla eksportu do
        takich państw jak Japonia, gdzie są one wykorzystywane jako afrodyzjak.

Najbardziej szokujące świadectwo pochodzi z 2001 roku, kiedy to międzynarodowy
        zespół weterynarzy, który obserwował polowanie, wykonał pośmiertne badania
        losowo wybranych karkasów i dowiódł, ze 42% tych fok żyło jeszcze w trakcie
        obdzierania ich ze skóry.

Jest to największe masowe zabijanie ssaków na świecie i nie istnieje żadne
        usprawiedliwienie dla takiej masakry lub dla takich tortur, jakim podlegają te
        przepiękne istoty żywe. Niesie to Kanadzie jedynie złą sławę, jako prymitywnej
        nacji czerpiącej profity z futer foczych niemowląt.

Zaklinamy pana, aby zaprzestał pan wyrażania zgody i popierania tak
        przerażającego wymordowywania kanadyjskiej dziko żyjącej fauny.
        ===========
        • balbinia Re: Tłumaczenie petycji 09.05.04, 19:54
          Bardzo dziekuje za tlumaczenie. Obawiam sie jednak, ze wiele egoistycznych serc
          nie wzruszysz. Widzialam na filmie duze czarne oczeta, bialy snieg, biale
          futerka.. po czym snieg topi sie pod ciepla czerwona krwia. Wstyd mi za te
          wszystkie okrucienstwa do jakich zdolni sa ludzie, ale nie wierze aby taka
          petycja wiele pomogla.. :((
    • tralalumpek za mnie nie musisz/nt 09.05.04, 14:30
      nie toleruje oszolowmow!
      ale nie wstydzei sie za ciebie raczej wspolczuje ci
      • bonobo44 Re: za mnie nie musisz... 09.05.04, 17:01
        tralalumpek napisała:

> nie toleruje oszolowmow!
        > ale nie wstydzei sie za ciebie raczej wspolczuje ci

Wstydz sie raczej za siebie - za mnie naprawde nie musisz !
        Czegoz to mi wspolczujesz ty biedna tralalumpko?
        - wrazliwosci, ktora gdzies sama zatracilas na meandrach zycia?

I nie udawaj wspolczucia! Ty nie wiesz co to jest compassion!
        Kiedy ostatnio cos poczulas do innego czlowieka?
        A do innego zywego stworzenia, poza wdziecznoscia, ze wyroslo na nim futro,
        ktorym probujesz podkreslic swoje wiednace wdzieki?
        Podkreslasz tak jedynie swoj uwiad... glownie ducha!
        • willow_girl Re: za mnie nie musisz... 09.05.04, 17:06
          bonobo44 napisał:

> Czegoz to mi wspolczujesz ty biedna tralalumpko?
          > - wrazliwosci, ktora gdzies sama zatracilas na meandrach zycia?
          >
          > I nie udawaj wspolczucia! Ty nie wiesz co to jest compassion!
          > Kiedy ostatnio cos poczulas do innego czlowieka?
          > A do innego zywego stworzenia, poza wdziecznoscia, ze wyroslo na nim futro,
          > ktorym probujesz podkreslic swoje wiednace wdzieki?
          > Podkreslasz tak jedynie swoj uwiad... glownie ducha!

Dziewczyno, spokojnie. Te swoja wrazliwosc podkreslasz opluwaniem ludzi? Chcesz
          walczyc - walcz, chcesz przekazywac info - przekazuj, ale nie stoj z batem nad
          glowa i nie zmuszaj innych do milosierdzia na sile.
          A co do oszolomstwa, to akurat zgadzam sie z tralalumpka - niebezpieczne...
          • tomasdyg TRZEBA KOCHAĆ i LUDZI i ZWIERZĘTA 09.05.04, 17:16
            Czemu, a zdarza się tak bardzo często, miłosnicy zwierząt nie kochają ludzi?
            (przykład założycielki wątku)

Co do fok to protest -słuszny- wymierzony jest w sposób ich zabijania, a nie
            zasadność ograniczenia ich nadmiernej populacji.

Kochajmy i ludzi i zwierzęta
            • bonobo44 Re: TRZEBA KOCHAĆ i LUDZI i ZWIERZĘTA 09.05.04, 19:55
              tomasdyg napisał:

> Czemu, a zdarza się tak bardzo często, miłosnicy zwierząt nie kochają ludzi?
              > (przykład założycielki wątku)

Na jakiej podstawie smiesz wyglaszac o mnie takie opinie ?
              Tylko dlatego, ze jestes mezczyzna, uwazasz, ze mozez sobie na tym forum na
              wszystko pozwalac ?
              Ktos cie tu pytal o zdanie ?
            • balbinia Re: TRZEBA KOCHAĆ i LUDZI i ZWIERZĘTA 09.05.04, 20:03
              tomasdyg napisał:

> Czemu, a zdarza się tak bardzo często, miłosnicy zwierząt nie kochają ludzi?
              > (przykład założycielki wątku)

Co za totalna bzdura. Nie widzialam nigdy aby np wegetarianie czy ludzie z
              greenpeace brali bron do reki i strzelali do ludzi, aby byli przeciwko ludziom.
              Z wrazliwoscia, sumieniem i humanitaryzmem tak juz jest, ze albo sie je w sobie
              ma i uzywa albo nie. Jesli zabijam, to czyni mnie zlym, niewazne czy zabijam
              wlasnie zyrafe, zolnierza czy kota sasiada. Tak samo jak oszustwo czyni mnie
              zlym, niezaleznie czy oklamuje wlasnego faceta czy kolezanke. Mozna
              dyskryminowac gatunki (dzielac na lepsze, gorsze, ludzkie i prymitywne) i tym
              sie usprawiedliwiac, kiedy zlecamy lub tolerujemy zabijanie, ale fakt jest
              jeden: co ja robie (niewazne wzgledem kogo) czyni mnie albo wartosciowym albo
              zlym. A Ty ze swoim stwierdzeniem "trzeba kochac i ludzi i zwierzeta" walnales
              jak kula w plot. Kochasz zwierzeta, po tym jak ich pocwiartkowane czesci cial
              polykasz i przezuwasz ich sciegna ? Kochasz ludzi a ilu bezdomnych zaprosiles
              do siebie i dales im swoj koc do spania ? Sorry, ale pieprzysz glupoty i to na
              temat, na ktory nie masz pojecia, zupelnie jak slepiec, ktory opowiada o tym,
              jak wyglada drzewo szczescia.
              • tomasdyg Re: TRZEBA KOCHAĆ i LUDZI i ZWIERZĘTA 09.05.04, 20:40
                przeczytaj mój pierwszy post-Irak-, to będziesz wiedzieć, że kocham ludzi i
                zwierzęta. A obserwacje, co do miłośników zwierząt, ale już niekoniecznie
                swoich sąsiadów podpowiada życie. Jeśli takich nie spotkałaś to dobrze.
                Z historii, niektórzy oprawcy z obozów koncentracyjnych, bardzo kochali swoje
                psy. Ludzie w b. Jugosławii nie skrzywdzili, by zwierzęcia, ale potrafili
                bestialsko zamordować swoich sąsiadów z za płota. Ja nie uogólniam, daje
                przykład, ty też nie uogólniaj.
                Sam kocham zwierzęta, ale nienawidzę "zwierząt" w ludziach.

Pozdrawiam
          • bonobo44 Re: za mnie nie musisz... 09.05.04, 19:50
            willow_girl napisała:

> Te swoja wrazliwosc podkreslasz opluwaniem ludzi?

Przyznam, ze troche mnie ponioslo...
            a czy ty sama lubisz byc opluwana i nie lubujesz sie przypadkiem w opluwaniu
            innych (bo czymze innym jest sformulowanie "nie toleruje oszolomow"? jakich
            oszolomow? czy moze tych 30 tysiecy Amerykanek i kilkadziesiat Polek, ktore juz
            podpisaly te petycje nazywacie oszolomkami?);

spokojnie wycierasz przy tym oczy i pozwalasz nadal sie opluwac?
            Nie wiem jak ty, ale ja nie czynie tego nigdy - najwyrazniej taki juz po prostu
            mam choleryczny charakter!
            8/44
            • willow_girl Re: za mnie nie musisz... 09.05.04, 20:29

> Przyznam, ze troche mnie ponioslo...
              > a czy ty sama lubisz byc opluwana i nie lubujesz sie przypadkiem w opluwaniu
              > innych (bo czymze innym jest sformulowanie "nie toleruje oszolomow"? jakich
              > oszolomow? czy moze tych 30 tysiecy Amerykanek i kilkadziesiat Polek, ktore
              juz
              >
              > podpisaly te petycje nazywacie oszolomkami?);

Oszolomstwem nazywam Twoja agresywna agitacje, a nie jej przedmiot. Podpisalam
              sie pod wielona podobnymi petycjami - pod ta rowniez - poniewz uwazam, ze z
              okrucienstwem nalezy walczyc.

W przeciwienstwie do Ciebie nikogo nie opluwam. A oszolomstwo uwazam za
              niebezpieczne - ludzie przekonani o wyzszosci swoich racji i swojej nieskalanej
              moralnosci maja tendencje do takich (i gorszych) zachowan, jak Twoje.

Twoje zachowanie, ktore nazywasz 'cholerycznym charakterem' uwazam za
              infantylne, obrazliwe i nie na miejscu. Zwlaszcza chamski atak na tomasdyg.
              Twoj poziom rozmowy jest zdecydowanie nizszy od mojego. Mam tylko nadzieje, ze
              inni obroncy praw zwierzat reprezentuja wyzszy.

> Nie wiem jak ty, ale ja nie czynie tego nigdy - najwyrazniej taki juz po
              prostu
              >
              > mam choleryczny charakter!
              > 8/44
              • bonobo44 Re: za mnie nie musisz... 09.05.04, 21:07
                willow_girl napisała:

> Oszolomstwem nazywam Twoja agresywna agitacje, a nie jej przedmiot.
                Podpisalam sie pod wielona podobnymi petycjami - pod ta rowniez - poniewz
                uwazam, ze z okrucienstwem nalezy walczyc.
                >
                > W przeciwienstwie do Ciebie nikogo nie opluwam. A oszolomstwo uwazam za
                > niebezpieczne - ludzie przekonani o wyzszosci swoich racji i swojej
                nieskalanej moralnosci maja tendencje do takich (i gorszych) zachowan, jak
                Twoje.
                >
                > Twoje zachowanie, ktore nazywasz 'cholerycznym charakterem' uwazam za
                > infantylne, obrazliwe i nie na miejscu. Zwlaszcza chamski atak na tomasdyg.
                > Twoj poziom rozmowy jest zdecydowanie nizszy od mojego. Mam tylko nadzieje,
                ze inni obroncy praw zwierzat reprezentuja wyzszy.

Wywyzszasz sie, a jad az tryska z ciebie tak bardzo, ze juz nawet nie za bardzo
                wiesz, o czym piszesz. Wystawiasz rzeczywiscie wysokie swiadectwo swojemu
                poziomowi. Masz zamiar jeszcze dlugo kontynuowac w tym stylu, dolewajac jedynie
                oliwy do ognia?
                Powtarzam raz jeszcze: Tralalumpek mnie obrazila a ja nie pozostalem jej dluzny.

Owszem, ten meski szowinista tomasdyg rowniez probowal mnie obrazic, ale - jako
                taki - nie ma on tu nic do szukania na tym forum i nie mam dluzej zamiaru
                odpowiadac na jego zaczepki. W ogole nie rozumiem, dlaczego sie za nim
                ujmujesz ?

• willow_girl Re: za mnie nie musisz... 09.05.04, 22:23

> Wywyzszasz sie, a jad az tryska z ciebie tak bardzo, ze juz nawet nie za
                  bardzo
                  >
                  > wiesz, o czym piszesz. Wystawiasz rzeczywiscie wysokie swiadectwo swojemu
                  > poziomowi. Masz zamiar jeszcze dlugo kontynuowac w tym stylu, dolewajac
                  jedynie
                  >
                  > oliwy do ognia?

>
                  ' Pewnie kazda z was wolalaby sobie sprawic gustowne
                  futerko z foczych niemowlat?'

'Kiedy ostatnio cos poczulas do innego czlowieka?
                  A do innego zywego stworzenia, poza wdziecznoscia, ze wyroslo na nim futro,
                  ktorym probujesz podkreslic swoje wiednace wdzieki?
                  Podkreslasz tak jedynie swoj uwiad... glownie ducha!'

'Tylko dlatego, ze jestes mezczyzna, uwazasz, ze mozez sobie na tym forum na
                  wszystko pozwalac ?
                  Ktos cie tu pytal o zdanie ?'

To sa Twoje wypowiedzi. Przeczytaj je raz jeszcze i zastanow sie, kto tu tryska
                  jadem.
                  Wywyzszac sie nie widze potrzeby - swoimi wypowiedziami wyraznie prezentujesz
                  swoj poziom. Zdaje sie, ze uwazasz atak za jedyny sposob prowadzenia dyskusji.
                  A poniewaz to nie moj styl - mysle, ze nie mamy o czym rozmawiac.
                  A tak z ciekawosci - mozesz mi wskazac, ktora czesc wypowiedzi tomasdyg byla
                  dowodem na to, ze jest 'meskim szowinista'? Bo mimo usilnych staran nie
                  dostrzeglam.
    • tomasdyg Niech każdy wstydzi się za siebie! 09.05.04, 15:43
      Nie cierp za miliony!
      To niby nie ma związku, ale w Iraku oprócz żołnierzy, partyzantów ( a właściwie
      jak w każdej wojnie przede wszystkim) giną cywile, dzieci, kobiety. Wszyscy na
      których to nieszczęście wojny się zwaliło.
      Czy porusza cię również tragedia ludzi?

Pozdrawia
      • oka5 To nie ma związku... 09.05.04, 20:23
        Masz rację - to nie ma związku. Podpinasz się pod cudzy wątek, bo autorka
        ośmieliła się napisać o zwierzętach? Dlaczego nie założyłeś osobnego wątku o
        wojnie w Iraku, skoro sugerujesz, że to właśnie taki temat powinien poruszać?
        Autorka wątku może niezbyt fortunnie sformułowała swój apel, ale w końcu
        chodziło jej o szczytny cel i wywołanie reakcji. Jeśli kogoś zwierzęta nie
        obchodzą, wystarczy zignorować taki wątek, a nie dopisywać się z misją
        edukacyjną.
        • bonobo44 Re: To nie ma związku... 10.05.04, 21:57
          oka5 napisała:

> Dlaczego nie założyłeś osobnego wątku o
          > wojnie w Iraku, skoro sugerujesz, że to właśnie taki temat powinien poruszać?

Teraz to on juz sobie moze to swoje oburzenie...
          Zapytaj go, gdzie on byl, gdy na necie propagowano roznego rodzaju petycje
          przeciwko tej wojnie? I czy jego nazwisko widnieje np. na polskiej liscie w:
          people-against-war.net/
    • bonobo44 Dolacz - prosze - do tych 20 sprawiedliwych ! 09.05.04, 21:10
      Dziekuje wszystkim, ktorzy pomimo ciezkiego obfitujacego w tragiczne wydarzenia
      tygodnia dla Polski, znalezli dzis chwile czasu, by poswiecic ja tym
      najbardziej bezbronnym, zaleznym od nas istotom 8)44

40,407 11:00 am PDT, May 9
    • tralalumpek Re: WSTYD MI ZA WAS, babki ! 09.05.04, 22:13
      po przeczytaniu wszystkich twoich wpisow tutaj twierdze, ze nie chcialabym miec
      takiej osoby jak ty w swoim najblizszym srodowisku. (bez uzasadniania)
      • tomasdyg Re: WSTYD MI ZA WAS, babki ! 09.05.04, 22:20
        Ja również, bym nie chciał mieć do czynienia z tak napastliwą doktrynerką,
        jak bonobo44 , dlatego wyłączam się z tego wątku, bo przeradza się w magiel

Pozdrawiam
    • bonobo44 Tak trzymac, babki ! 09.05.04, 22:51
      Kochane - po moim apelu - srednio co 20 minut ktoras z was wpisuje sie na te
      liste. Gdybysmy utrzymali podobne tempo, to przed nastepnymi lowami w przyszlym
      roku na petycji tej znalazloby sie ponad 20,000 wpisow samych tylko Polek i
      Polakow. (Do chwili obecnej petycje podpisalo juz 40,000 ludzi z calego swiata,
      glownie z USA.)
      Codziennie petycje podpisuje 200 osob, co uczyni dodatkowe 60,000 w ciagu
      najblizszych 10 miesiecy. Oznacza to, ze w marcu przyszlego roku rzadowi Kanady
      bedzie mogla zostac przedstawiona petycja zawierajaca 100,000 podpisow, z czego
      1/5 bedzie pochodzila z Polski.

Jeszcze raz dziekuje wam wszystkim serdecznie,
      8)44

PS> Wszystkie z Was, poza tomasdyg (ktory nie ma do tego najmniejszego prawa),
      a ktore poczuly sie dotkniete "napastliwym" tonem mojego apelu i SA BEZ WINY
      (tzn. nie posiadaja ani nie zamierzaja wejsc w posiadanie przedmiotow z foczego
      futra) niniejszym uroczyscie przepraszam.
    • bonobo44 Jednak wersalki, o pardon - amerykanki gora !!! 11.05.04, 00:05
      40,836 1:52 pm PDT, May 10
    • zwierzoczlowiekoupior Re: WSTYD MI ZA WAS, babki ! 11.05.04, 00:51
      Balbinia napisała:
      >Co za totalna bzdura. Nie widzialam nigdy aby np wegetarianie czy ludzie z
      >greenpeace brali bron do reki i strzelali do ludzi, aby byli przeciwko
      ludziom.
      Sami nie brali tej broni do ręki. Greenpeace przez lata był finansowany m.in.
      przez KGB, system którego wiernym dziecięciem było KGB, trochę jednak
      miał 'przeciwko ludziom'. Jasne, wiem że większość o tym nie wiedziała i nie
      miała złych intencji. Aczkolwiek podpalanie platform... Nic nie usprawiedliwia
      terrorystycznych metod. O wypuszczaniu norek z klatek, które to zwierzątka
      natychmiast w lesie zdychały na potęgę chyba nie warto wspominać? Myślę, że o
      podobne przypadki chodziło autorkom wątków o fanatyźmie.
      Podpis na rzecz foczek złożę i nie da się ukryć, że poza brutalnością samego
      zabijania trudno się ustrzec od refleksji, że gdyby człowiek tak nie mieszał,
      to nie musiałby kontrolować liczebności populacji. Co nie znaczy, że znam
      prosty sposób na to nie mieszanie się... Równie smutne, co skomplikowane
      Pozdrawiam,
      Zwierzak
    • glonik Re: WSTYD MI ZA WAS, babki ! 11.05.04, 02:20
      A mnie się przypomina "szlachetna" walka (o paradoksie) o pokój. Styl, agresja,
      odsyłanie na inne Forum, wzbudza we mnie niechęć do założycielki wątku. Być może
      też mi się dostanie: że jak mi się nie podoba, to nie muszę tu pisać. A otóż
      fakt, nie muszę, ale mam ochotę. Forum jest otwarte dla wszystkich. Czy się to
      autorce podoba, czy nie.
      Intencja szlachetna, lecz sposób jej propagowania odstręczający. I się nie
      wpiszę. Dzięki "zachęcającej" postawie autorki.
      • bonobo44 Re: WSTYD MI ZA WAS, babki ! 11.05.04, 02:45
        glonik napisała:

> A mnie się przypomina "szlachetna" walka (o paradoksie) o pokój.

Czy ty zdajesz sobie sprawe, z czym spotykali sie ludzie (w tym ja)
        protestujacy swego czasu przeciwko parciu Busha do wojny z Irakiem?
        Co!? Moze Twoim zdaniem mielismy skulic ogony pod siebie i pozwolic sie
        utopic w lyzce kaszy wszystkim tym sparszywialym militarystom?

> Intencja szlachetna, lecz sposób jej propagowania odstręczający. I się nie
        > wpiszę. Dzięki "zachęcającej" postawie autorki.

Moge to tylko skwitowac wzruszeniem ramion:
        A odmroz sobie uszy na zlosc mamie, skoro nie stac cie na samodzielne
        myslenie... gloniku
        • glonik Re: WSTYD MI ZA WAS, babki ! 11.05.04, 03:00
          > Moge to tylko skwitowac wzruszeniem ramion:
          > A odmroz sobie uszy na zlosc mamie, skoro nie stac cie na samodzielne
          > myslenie... gloniku

Wiesz, kto najczęściej wzrusza ramionami? Dzieci i inne osoby nie znajdujące
          argumentów.

> Czy ty zdajesz sobie sprawe, z czym spotykali sie ludzie (w tym ja)
          > protestujacy swego czasu przeciwko parciu Busha do wojny z Irakiem?
          > Co!? Moze Twoim zdaniem mielismy skulic ogony pod siebie i pozwolic sie
          > utopic w lyzce kaszy wszystkim tym sparszywialym militarystom?

A gdzie ja piszę o Bushu, militarystach i twojej martyrologii?
          Piszę o formie, którą się posługujesz, a która mnie zniechęca.
          Na samodzielne myślenie stać mnie na tyle, żeby nie posługiwać się
          slog-agitkami. Zdania formułuję sama, bez zagladania do instrukcji .
          • brookie Re: WSTYD MI ZA WAS, babki ! 11.05.04, 04:50
            Wpisalam sie jako 40,892 osoba. Mam nadzieje ze przebijemy te 50 000.
            • bonobo44 Kocham was wszystkie, dziewczyny ! 13.05.04, 13:14
              Ostatnia odslona (ilosc wpisow):
              13-ES (Hiszpania) , 8-HR (Wegry), 1-US, 1-RU, 1-GB, 0-PL
              8(44
    • zwierzoczlowiekoupior Re: WSTYD MI ZA WAS, babki ! 11.05.04, 10:31
      >Czy naprawde uwazacie, ze
      >jestescie gorsze od dziewczyn, ktorych nacja przyniosla smierc 10-kom tysiecy
      >dzieci i kobiet nie tylko Wietnamu i Iraku?

Poglądy na temat zasadności bądź nie amerykańskich interwencji mogą być różne.
      Ale bezmyślne powtarzania propagandowych agitek oraz nie znajomość historii nie
      najlepiej świadczy o 'obrońcach pokoju'. Wiesz ile Wietnamczyków zginęło już po
      wycofaniu się Amerykanów z rąk komunistów? Wiesz w jak okrutny sposób
      torturowano i zabijano tam antykomunistów?
      No a Irak to już ręcę opadają. Jak powszechnie wiadomo Irak był rajem przed
      interwencją amerykańską. Masowe groby Irakijczyków, całe zagazowane kuryjskie
      miasteczka. Na zdjęciach można zobaczyć CAŁE martwe kurdyjskie miasteczka z
      leżącymi na ulicach zagazowanymi mężczyznami, kobietami i niemowlętami. Te
      trupy sie nie liczą, przecież masowe mordy i zagazowania na rozkaz Saddama to
      wewnętrzna sprawa Iraku, nie? Trochę to bardziej skomplikowane niż chcieliby to
      przedstawiać "walczący o pokój".
    • Gość: bla Re: WSTYD MI ZA WAS, babki ! IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 11.05.04, 11:29
      Bla bla bla...ale tu martyrologie uprawiacie. Kolego obrazajac kobiety na pewno
      nie zmusisz ich do dzialania. Dobrze ze nie masz kija bo dla zwierzat pewnie
      ludzi bys zadzgal. Ehhh...szkoda ze w tym twoim dzialaniu sa same skrajnosci.
    • tibby Re: WSTYD MI ZA WAS, babki ! 11.05.04, 19:57
      Petycja petycją, ale apel co najmniej niewłaściwy. A swojej wrażliwości nie
      mierzę ilością podpisów pod rozmaitymi petycjami i ilością zaliczonych
      demonstracji.
      • lolyta Re: WSTYD MI ZA WAS, babki ! 11.05.04, 20:22
        Dokladnie, zgadzam sie z Tibby.
        A jesli juz porownywac wrazliwosc polek i Amerykanek to proponuje porownac ja
        wedlug nastepujacych kryteriow:
        1. Ile jest Polek a ile Amerykanek
        2. Ile Polek, a ile Amerykanek ma dostep do internetu
        3. Ile Polek, a ile Amerykanek rozumie angielskojezyczny apel
        4. I najwazniejsze - ile Polek, a ile Amerykanek KUPUJE I NOSI FUTRA MALYCH FOCZEK.
        • bonobo44 INSTRUKCJA DLA TYCH KTORZY NIE ZNAJA ANGIELSKIEGO 12.05.04, 00:58
          lolyta napisała:

> 3. Ile Polek, a ile Amerykanek rozumie angielskojezyczny apel

Tłumaczenie:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=12516620&a=12519271
          ===================================================
          INSTRUKCJA DLA TYCH KTORZY NIE ZNAJA ANGIELSKIEGO:

STEP 1. Enter your name:
          /krok 1. wpisz swoje imie i kliknij "Continue"/

Wypelnij teraz rubryki z napisem "required" (na czerwono z prawej):
          LAST NAME /nazwisko/ (required)

Display in public list as "Anonymous"
          /zaznacz jesli chcesz widniec jako "Anonim" bez nazwiska na wyswietlanej co 20
          minut liscie ostatnich wpisow/

EMAIL ADDRESS: /wpisz swoj adres e-mailowy - otrzymasz podziekowanie/
          (required)

CITY: /miasto/ (required)

STATE: -->Choose US State<
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka