Dodaj do ulubionych

Apel do ludzi dobrej woli

26.05.11, 09:32
Cztery miesiące temu zachorowałam poważnie na kręgosłup. Mam też inne dolegliwości układu kostnego, których przyczyn nie znaleźli jeszcze lekarze. Dostaję obłędu zastanawiając się co mi jest. Najgorsze jest w tym wszystkim, że nie mam żadnego pomysłu na życie, aby oderwać myśli od choroby. W pracy czuję się źle, z bólu nie mogę wysiedzieć - w domu nie jest lepiej - mój mąz jest chory na raka i nie jest dla mnie wsparciem. Czy mogłybyście mi jakoś pomóc?
jestem kobietą - niech Was nie myli mój nick
Obserwuj wątek
    • zamysleniee Re: Apel do ludzi dobrej woli 26.05.11, 15:35
      Psychologicznie, czy fizycznie? W sumie często jedno z drugim się łączy. Próbując walczyć z bólem, może udaj się na jakieś ćwiczenia-rehabilitację. Jak dolegliwości chociaż trochę ustąpią, włącz sobie fajny film, przeczytaj książkę, włącz muzykę. Staraj się jak to będzie możliwe, ruszać się, spacerować - wytwarzanie endorfin. Czasem życie tak zaskakuje, że nie martw się "co będzie jutro" tylko żyj miłą chwilą, dniem, pozytywną sytuacją. Głowa do góry :)
    • anaisanais96 Re: Apel do ludzi dobrej woli 26.05.11, 19:24
      Rehabilitacja, ćwiczenia to najlepsze co możesz zrobić. Znam wielu ludzi którym żadne środki przeciw bólowe, ani żadne operacje nie pomogły, natomiast odpowiednie ćwiczenia i masaże zdziałały cuda albo przynajmniej pozwoliły normalnie funkcjonować.
      • madry77 Re: Apel do ludzi dobrej woli 27.05.11, 10:06
        Dziękuję za wsparcie.
        • marguy Re: Apel do ludzi dobrej woli 27.05.11, 12:24
          Popros lekarza o skierowanie na scyntygrafie. Z tym, ze trzeba ich zrobic kilka, bo w zaleznosci od zastosowanych radioizotopow wykrywa ona inne schorzenia. Zron co najmniej dwie: te przeznaczona do wykrycia chorob systemu kostnego oraz te wykrywajaca raka kosci.
          Wiecej tutaj. Szkoda tylko, ze polski wpis jest tak malo rozbudowany.
          pl.wikipedia.org/wiki/Scyntygrafia
    • princessjobaggy Re: Apel do ludzi dobrej woli 27.05.11, 13:43
      Najwazniejsza na dzien dzisiejszy jest odpowiednia kontrola bolu. Cztery miesiace w bolu to calkiem sporo, co moze wskazywac na bol przewlekly. A ten jest juz tak naprawde schorzeniem samym w sobie. Bylas u jakiegos lekarza specjalizujacego sie w leczeniu bolu? Czym kontrolujesz bol? Jakies leki, zabiegi, medycyna niekonwencjonalna?
      • madry77 Re: Apel do ludzi dobrej woli 27.05.11, 14:11
        W poniedziałek idę do poradni leczenia bólu - ciekawe co mi powiedzą. Rehabilitację przechodziłam - jak na razie bez efektu. W poniedziałek tego tygodnia podjęłam rehabilitację manualną - dzisiaj idę na następny zabieg - może w końcu to pomoże.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka