28.05.11, 11:36
Babki, szukam inspiracji, więc bardzo głupie pytanie na dobry początek soboty:)

Cierpię na dramatyczny niedomiar sexapilu i mam zamiar nadrobić za chwilę nowymi ciuchami.
Co kupić, aby podnieść sobie ranking sexapilu? (poza mini z cekinami, bo mimo wszystko stawiam na ubrania proste, wygodne i raczej klasyczne?)

I na marginesie jeszcze dla posiadaczy iPhone:
a) kupił(a)bym jeszcze raz
b) nigdy więcej iPhona

Za wszystkie rozsądne i nierozsądne propozycje dziękuję:)
Obserwuj wątek
    • krwawa_orlica Re: Sexapil 28.05.11, 11:41
      Makijaż, odpowiednia fryzura i te znienawidzone obcasy, jeśli masz zgrabne nogi, to je pokazuj, to wcale nie musi być "blacharskie", bo ja mam styl biurowy i stonowany, ale ponieważ nogi to jedyna rzecz jaka mi się naprawdę udała, to pokazuje je jak tylko mogę, oczywiście w pracy nie pozwalam sobie na to na co pozwalam sobie w wolnym czasie, czyli krótkie szorty do wysokich szpilek.
      Ważne są też dodatki, wszelkiego rodzaju paski, gorsety podkreślające talie, kolczyki, biżuteria.
      • cafem Re: Sexapil 28.05.11, 11:48
        > Makijaż, odpowiednia fryzura

To już jest:)

> i te znienawidzone obcasy

To też jest. Butów nie kupię, bo jak Antonio zobaczy kolejną parę butów w domu (mam wypchaną szafę od góry do dołu i dwa rzędy pod łóżkiem...) to za zawał padnie.

Bardziej o ciucha mi chodziło. Z dodatkami to ja na bakier trochę... Maleńkie kolczyki, wisiorek lub bez, zegarek, jeden pierścionek. Generalnie prosto i minimalistycznie, więc szorty + szpilki też odpadają... Prędzej spódnicę, platformy i luźną bluzkę np z dziurą na plecach lub innym fibździakiem założę:)

• grassant Re: Sexapil 28.05.11, 11:53
          Generalnie prosto i minimalistycznie, więc szorty + szpilki też odpadają

??????? to takie nie jest?
          • krwawa_orlica Re: Sexapil 28.05.11, 12:03
            grassant napisał:

> Generalnie prosto i minimalistycznie, więc szorty + szpilki też odpadają
            >
            > ??????? to takie nie jest?

No właśnie nie wiem? :D W połączeniu z czymś stonowanym, takie coś wygląda cholernie seksownie, oczywiście nie mam na myśli białych spodenek i różowej, cekiniastej bluzeczki. :)
            • cafem Re: Sexapil 28.05.11, 12:33
              > No właśnie nie wiem? :D W połączeniu z czymś stonowanym, takie coś wygląda chol
              > ernie seksownie, oczywiście nie mam na myśli białych spodenek i różowej, cekini
              > astej bluzeczki. :)

Nie jestem przekonana:/
              Jakoś szpilki i krótkie spodnie mi nie grają, poza tym gdzie w czymś takim wyjść???

• lacido Re: Sexapil 28.05.11, 13:02
                mam dokładnie takie samo odczucie :)
              • krwawa_orlica Re: Sexapil 28.05.11, 14:27
                > Nie jestem przekonana:/
                > Jakoś szpilki i krótkie spodnie mi nie grają, poza tym gdzie w czymś takim wyjś
                > ć???

Mam tu na myśli granatowe, krótkie spodenki (w marynarskim stylu), bluzeczkę w paski, albo zwykłą białą lub szarą i granatowe, zamszowe szpile na koturnie. Do tego bardzo delikatna biżuteria i jest git. Ja podkreślam się jeszcze szerokim pasem i mam wtedy talie osy. :)
                • krwawa_orlica Re: Sexapil 28.05.11, 14:28
                  A i poza pracą, strój pasuje prawie wszędzie- kawa, kino, spacer.
        • lacido Re: Sexapil 28.05.11, 12:20
          eee przy takiej ilości butów kolejnej pary nie zauważy ;)
          • cafem Re: Sexapil 28.05.11, 12:26
            > eee przy takiej ilości butów kolejnej pary nie zauważy ;)

Zauważy...
            Zawsze zauważa jak mam jakieś inne, nawet stare, których po prostu jeszcze nigdy nie miał okazji zobaczyć.
            Facet z gatunku tych, co zawsze wszystko zauważa. Nawet jak podetnę włosy u fryzjera "ale wie pani, tak minimalnie, żeby facet nie zauważył":D
            • lacido Re: Sexapil 28.05.11, 12:42
              nawet stare, których po prostu jeszcze nigd
              > y nie miał okazji zobaczyć.

i tak to wytłumaczysz :P

swoją drogą noszę się z zamiarem kupna butów na lata ale nie znalazłam takich które spełniłby wszystkie wymagania ;/
              • cafem Re: Sexapil 28.05.11, 12:45
                Za mną chodzą platformy w kwiatki.

Widziałam laskę ostatnio w restauracji w takich, boskość nad boskościami. Były jednak tak piękne, że obawiam się, że to Prada albo inne Jimmy Choo było, a u mnie w mieście tego niestety nie sprzedają.
                Ale obszukam, a nóż widelec znajdę.
                Kurde, i co zrobiłaś? Kolejne buty sobie kupię...
                • lacido Re: Sexapil 28.05.11, 12:47
                  dalej szukam :)
                  • cafem Re: Sexapil 28.05.11, 12:49
                    Jakich konkretnie szukasz?
                    • lacido Re: Sexapil 28.05.11, 12:55
                      seksownych, wygodnych, w kolorze beżowym :) poza tym ma mi nie wpadać stopa (jeśli by były bez placów) i muszą być dosyć wąskie bo chudą stoę mam i wszelkie paski odstają - nie mogę normalnie znaleźć ;/
                      • cafem Re: Sexapil 28.05.11, 13:12
                        Ja mam jedne podobne na lato, ale sprawdzałam na ich stronie, beżowych nie mają.
                        Zamszowe ciemny brąz, na wysokim prostym obcasie + mała platforma, piptoły z odsłoniętą piętą. Antonio je uwielbia!
              • grassant Re: Sexapil 28.05.11, 13:25
                lacido napisała:
                >
                > swoją drogą noszę się z zamiarem kupna butów na lata ale nie znalazłam takich k
                > tóre spełniłby wszystkie wymagania ;/

musiałyby być b. inteligentne :)
                • lacido Re: Sexapil 28.05.11, 20:25
                  oj w przypadku butów coś więcej ma znaczenie ;)
      • grassant Re: Sexapil 28.05.11, 11:51
        krótkie szorty do wysokich szpilek.

tego mi trzeba :)
      • mumia_ramzesa Re: Sexapil 29.05.11, 13:46
        krwawa_orlica napisała:

> krótkie szorty do wysokich szpilek.

Wyzywajace i bez gustu.
        Czy moga byc dlugie szorty?
    • atrgusia Re: Sexapil 28.05.11, 11:49
      Sexapil to nie jest cos co sie nabywa w sklepie z ciuchami. Kobieta posiadajaca sexapil nawet w jeansach i w t-shircie wyglada sexownie...
      A co do iPhona... uzytkowalam go 2 lata i przerzucilam sie na Androida. Duuuzo latwiej sie np. sciaga muzyke a i fajniejsze aplikacje maja wersje na oba telefony. iTunes jest porazka:(
      • grassant Re: Sexapil 28.05.11, 11:54
        Kobieta posiadajaca sexapil nawet w jeansach i w t-shircie wyglada sexownie...

wczoraj szła taka: tshirt, jeansy, szpilki. nie było faceta żeby...:)
        • cafem Re: Sexapil 28.05.11, 12:09
          > Kobieta posiadajaca sexapil nawet w jeansach i w t-shircie wyglada sexownie...

To te seksowne dżinsy już mam. Teraz tylko tshirt dokupić:P
      • cafem Re: Sexapil 28.05.11, 12:14
        > Sexapil to nie jest cos co sie nabywa w sklepie z ciuchami. Kobieta posiadajaca
        > sexapil nawet w jeansach i w t-shircie wyglada sexownie...

No to taki sexapil to ja już mam. Tylko teraz potrzebuję podkręcić ciuchami, bo raz na 2-3 miesiące mnie się zakupoholizm przepotężny włącza:)

> A co do iPhona... uzytkowalam go 2 lata i przerzucilam sie na Androida. Duuuzo
        > latwiej sie np. sciaga muzyke a i fajniejsze aplikacje maja wersje na oba telef
        > ony. iTunes jest porazka:(

Dzięki za opinię. O iPhone właśnie słyszałam mnóstwo. Albo pianie z zachwytu albo wręcz przeciwnie - totalna porażka.
        Idę się kontraktem związać, więc mogę przebierać w telefonach. Z Applem blisko związana jestem od dawna, dlatego właśnie nie wiem, czy znów po Appla pójść czy jednak po coś zupełnie nowego.
        • paco_lopez Re: Sexapil 28.05.11, 12:20
          może się poprostu porzadnie poseksuj z kimś zdatnym.
          • cafem Re: Sexapil 28.05.11, 12:37
            > może się poprostu porzadnie poseksuj z kimś zdatnym.

To też. Ale ja chcę coś ponad to! (w sensie zakupów:P)
    • moonogamistka Re: Sexapil 28.05.11, 11:51
      Teraz gdy cieplo jest latwiej ;) Dla mnie seksowne sa kobiece stopy, zadbane w ladnych sandalkach na obcasie, cos pieknego:)
      • cafem Re: Sexapil 28.05.11, 12:31
        > Teraz gdy cieplo jest latwiej ;) Dla mnie seksowne sa kobiece stopy, zadbane w
        > ladnych sandalkach na obcasie, cos pieknego:)

No tak. Ale jaki ciuch do nich? :)
        • moonogamistka Re: Sexapil 28.05.11, 21:57
          stringi?:D
    • six_a Re: Sexapil 28.05.11, 11:56
      falbankowo-koronkowa kieca + rzęsy + szminka + pieprzyk i z tym wszystkim stajesz nad wywiewem metra. zwykle działa.
      • cafem Re: Sexapil 28.05.11, 12:09
        six_a napisała:

> falbankowo-koronkowa kieca + rzęsy + szminka + pieprzyk i z tym wszystkim staje
        > sz nad wywiewem metra.

O, to najbardziej w moim stylu:)
    • wicehrabia.julian Re: Sexapil 28.05.11, 11:59
      cafem napisała:

> Cierpię na dramatyczny niedomiar sexapilu i mam zamiar nadrobić za chwilę nowym
      > i ciuchami.

seksapil to coś, czego nie można kupić w sklepie, albo się to ma, albo nie - z całym szacunkiem nie sądzę, by w twoim przypadku dało się coś zrobić

> I na marginesie jeszcze dla posiadaczy iPhone:
      > a) kupił(a)bym jeszcze raz
      > b) nigdy więcej iPhona

każdy posiadacz tego marketingowego cudu jest godny pożałowania, odpowiedź brzmi: nie kupować wcale
      • krwawa_orlica Re: Sexapil 28.05.11, 12:10
        > seksapil to coś, czego nie można kupić w sklepie, albo się to ma, albo nie - z
        > całym szacunkiem nie sądzę, by w twoim przypadku dało się coś zrobić

A tu się mylisz, każda kobieta w odpowiednim, stroju, makijażu i fryzurze, może być seksowna.
        • wicehrabia.julian Re: Sexapil 28.05.11, 12:13
          krwawa_orlica napisała:

> każda kobieta w odpowiednim, stroju, makijażu i fryzurze, może
          > być seksowna.

bzdura, są takie, którym nic nie pomoże i takie, które w worku po ziemniakach wyglądają zjawiskowo - to się ma, albo nie
          • cafem Re: Sexapil 28.05.11, 12:16
            > takie, które w worku po ziemniakach w
            > yglądają zjawiskowo

To ja z tych:P
            A jak nie z tych, to gębą nadrabiam. Przynajmniej wśród tych bardziej inteligentnych:D
    • lacido Re: Sexapil 28.05.11, 12:18
      Mnie ostatnio urzekły obcisłe tuniki, tylko takie które nie zakrywając zupełnie pośladków - wg mnie fantastycznie podkreślają zgrabną, krągłą pupę
      spódnica opięta na biodrach, wąska na dole lekko za kolano, byty na obcasie (niekoniecznie gigantycznym) - efekt podobnie jak wyżej + podkreślone uda - u mnie od razu widać efekt seksapilu i w pracy i na ulicy ;)))

Ostatnio stwierdziłam, że większy efekt daje eksponowanie dolnej połowy ciała niż górnej ;)
      • cafem Re: Sexapil 28.05.11, 12:24
        > spódnica opięta na biodrach, wąska na dole lekko za kolano

To wysoka jesteś? :)
        U mnie taki spódnic nie przejdzie. Musi być przed kolano:)

> Ostatnio stwierdziłam, że większy efekt daje eksponowanie dolnej połowy ciała n
        > iż górnej ;)

Święta prawda;)
        • lacido Re: Sexapil 28.05.11, 12:27
          właśnie jestem niska nie mam 1,6m ale przy szczupłej budowie ciała efekt jest fantastyczny bo uda wydają się długaśne w takiej kiecce i łydki też dzięki obcasom - w stosunku do całego ciała. JA mam taką szarą i co ją założę to efekt widać od razu (inna sprawa ze ma rozpierdek z przodu i przy sprzyjających warunkach widać mi też uda
          • cafem Re: Sexapil 28.05.11, 12:30
            > właśnie jestem niska nie mam 1,6m ale przy szczupłej budowie ciała efekt jest f
            > antastyczny bo uda wydają się długaśne w takiej kiecce i łydki też dzięki obcas
            > om - w stosunku do całego ciała.

O, zaskoczyłaś mnie!
            No to przymierzymy, pani, przymierzymy:)
    • princessjobaggy Re: Sexapil 28.05.11, 12:24
      Zepnij wlosy i zaloz cos, co odsloni kark i czesc plecow.
      • cafem Re: Sexapil 28.05.11, 12:29
        > Zepnij wlosy i zaloz cos, co odsloni kark i czesc plecow.

O Ty! Odsłoniłaś mój najlepszy przepis na seksapil!
        Nie ma nic nad odsłonięty kark i wyeksponowane ramiona lub plecy:)

A masz jakiś pomysł CO kupić? Bo ja w zasadzie szukam ciuchowej inspiracji na coś nowego;)
        Albo całych zestawów, bo jak idę na zakupy, to już na cały dzień.

• passionati inspiracja 28.05.11, 12:32
          to najlepiej tworzenie samemu.....Uszyj sobie lub zrób na drutach cos oryginalnego co nikt nie ma! Mężczyżni cenią sobie dziewczyny z pomysłem , polotem i zdolnościami, które zanikają!
          • cafem Re: inspiracja 28.05.11, 12:36
            > to najlepiej tworzenie samemu.....Uszyj sobie lub zrób na drutach cos oryginaln
            > ego co nikt nie ma

???
            Pani, ja mam co robić w weekendy, zamiast dziergania się uczyć:P
            A kupić też se mogę co nikt nie ma, bo zazwyczaj ubieram się w sklepach, do których masy nie chodzą:)

> Mężczyżni cenią sobie dziewczyny z pomysłem , polotem i zdo
            > lnościami, które zanikają!

Hehe, to mój facet umie szyć (nawet maszynę ma, bo raz kapę na kanapę szył), ja nie muszę.
            Za to inne zdolności mam, że ho ho!

• princessjobaggy Re: inspiracja 28.05.11, 12:45
              > Hehe, to mój facet umie szyć (nawet maszynę ma, bo raz kapę na kanapę szył), ja
              > nie muszę.

Ale fajnie. Tez niedawno mialam sobie kupic maszyne. Mam sporo pomyslow na ciuchy, ale z cierpliwoscia troche gorzej.
              • cafem Re: inspiracja 28.05.11, 12:48
                > Mam sporo pomyslow na ciuc
                > hy, ale z cierpliwoscia troche gorzej.

Ale umiesz szyć? Podziwiam i zazdroszczę. Ja talentu artystycznego nie mam za grosz.

I teraz cierpię, bo Antonio na urodziny zażyczył sobie odręczny rysunek skunksa. Chyba 100 godzin będę to szkicowała, bo oszukać nie mogę i dać do namalowania komuś:(
                • princessjobaggy Re: inspiracja 28.05.11, 12:59
                  Hahaha, to rysuj, rysuj, nie ma zmiluj. Rysowac tez srednio potrafie, wolalabym juz cos zaspiewac.

Szyc umiem tak sobie, musialabym sobie co nieco przypomniec. Moze kiedys.
                  • cafem Re: inspiracja 28.05.11, 13:14
                    > Rysowac tez srednio potrafie, wolalabym
                    > juz cos zaspiewac

Z dwojga strasznego już chyba wolę rysować:D:D:D
          • lacido Re: inspiracja 28.05.11, 12:47
            pod warunkiem że owo rękodzieło rzeczywiście będzie dziełem :DDD
        • lacido Re: Sexapil 28.05.11, 12:36
          no to znowu sprostuję ;)
          nie ma to jak długie włosy, opadające na plecy, które z podmuchem wiatru je odsłaniają :) albo takim niedbałym ruchem ręki odsłania się prawie goły plecy - efekt zaskoczenia :)
          • cafem Re: Sexapil 28.05.11, 12:39
            > nie ma to jak długie włosy, opadające na plecy, które z podmuchem wiatru je ods
            > łaniają :) a

Ale ja takich włosów nie mam:)
            Ani nie mam prostych, ani ładnie się nie układają. Takie z gatunku szopy. Chyba że w artystyczny nieład wysoko upięte, z kręconymi kosmykami wystającymi gdzieniegdzie:)
            • lacido Re: Sexapil 28.05.11, 12:42
              no to moja opcja upada ;)

myślę, że upięte byłyby ok
          • princessjobaggy Re: Sexapil 28.05.11, 12:49
            > nie ma to jak długie włosy, opadające na plecy, które z podmuchem wiatru je ods
            > łaniają :)

To tez. Tylko moze zamiast podmuchu wiatru jakas meska reka by sie przydala. I usta. ;)
            • lacido Re: Sexapil 28.05.11, 12:53
              po tym jak wiatr odsłoni znalazłaby się niejedna chętna męska dłoń ;)
              • princessjobaggy Re: Sexapil 28.05.11, 13:02
                lacido napisała:

> po tym jak wiatr odsłoni znalazłaby się niejedna chętna męska dłoń ;)

Spogladam przez okno - lekko wieje. Juz wiem w co sie dzisiaj ubiore.
                • lacido Re: Sexapil 28.05.11, 13:05
                  :)))
                  u mnie też wieje ale chyba ciut za chłodno i deszcz może spaść

jeszcze fajnym patentem są bluzki z bluzki z napisami ;)))
        • princessjobaggy Re: Sexapil 28.05.11, 12:43
          Szperalam troche w necie, ale nie znalazlam nic ciekawego. Widuje czasem w sklepach takie klasyczne sukienki/topy, o prostych, ale ladnie lezacych na ciele krojach, wlasnie z odslonietymi ramionami badz plecami. Nie moge sobie przypomniec gdzie je widzialam.

Aha, i nie daj sie swojemu chlopu za wczesnie dorwac do tego karku, bo moze sie tak skonczyc, ze nigdzie nie wyjdziecie i cale strojenie sie pojdzie na marne ;)
          • cafem Re: Sexapil 28.05.11, 12:46
            > Aha, i nie daj sie swojemu chlopu za wczesnie dorwac do tego karku, bo moze sie
            > tak skonczyc, ze nigdzie nie wyjdziecie i cale strojenie sie pojdzie na marne
            > ;)

Tak się 90% naszych wyjść kończy:P
            Z tym, że potem składamy się do kupy i jednak wychodzimy:D
      • grassant Re: Sexapil 28.05.11, 13:31
        a jeżelima pryszcze?
    • kosc_ksiezyca Re: Sexapil 28.05.11, 12:46
      Cafciu, a ja sobie Ciebie wyobrażam (co jest ciekawą konstrukcją, skoro nie wiem, jak wyglądasz :D) w pięknej, ołówkowej i dopasowanej spódnicy z wysokim stanem. Można do niej dobierać różne góry (koszulowe, klasyczne, bardziej ekstrawaganckie), do tego wysokie obcasy, większa bransoletka, jakiś kolczyk.

Generalnie wariacje na temat kiecek/spódnic z wysokim stanem są moim zdaniem niewiarygodnie seksowne ;)

Spróbuję znaleźć focie i Ci podeślę na prv ;)
      • cafem Re: Sexapil 28.05.11, 12:52
        > Generalnie wariacje na temat kiecek/spódnic z wysokim stanem są moim zdaniem ni
        > ewiarygodnie seksowne ;

Kochana, to nie do mojej figury!
        Ja za mała jestem, do tego nie jestem chuda, a takie cuś to tylko na chudzinach dobrze leży... ;)

Ja Cię siebie mogę na priva podesłać:)
        • cafem Re: Sexapil 28.05.11, 13:02
          > Ja Cię siebie mogę na priva podesłać:)

Posłałam Ci się:)
      • princessjobaggy Re: Sexapil 28.05.11, 13:06
        > Cafciu, a ja sobie Ciebie wyobrażam (co jest ciekawą konstrukcją, skoro nie wie
        > m, jak wyglądasz :D) w pięknej, ołówkowej i dopasowanej spódnicy z wysokim stan
        > em.

Pamietam zdjecie Cafem z innego forum i twoja propozycja jest nie do konca trafiona.
        • kosc_ksiezyca Re: Sexapil 28.05.11, 13:26
          A ja po zobaczeniu zdjęcia Cafem jestem tym bardziej pewna, że trafiona.
    • fiigo-fago wybór 28.05.11, 12:53
      Sprawa jest prosta: moda lub seksapil – wybór należy do Ciebie. ;)
    • kochanic.a.francuza Re: Sexapil 28.05.11, 13:07
      Sexapil nie jest w ciuchach tylko w glowie. Mozna zmrozic mezczyzne w ponczochach i na szpilach jak i rozpalic w worku po kartoflach.
    • asiu_3 Re: Sexapil 28.05.11, 13:10
      Przykro mi, z tym sie trzeba urodzic.
      • cafem Re: Sexapil 28.05.11, 13:13
        > Przykro mi, z tym sie trzeba urodzic.

Ależ dlaczego Ci przykro?
        • asiu_3 Re: Sexapil 28.05.11, 13:19
          Bo pamietam jak wygladasz. I chyba po raz pierwszy zgadzam sie z wicehrabia jakimstam.
          • cafem Re: Sexapil 28.05.11, 13:23
            > Bo pamietam jak wygladasz. I chyba po raz pierwszy zgadzam sie z wicehrabia jak
            > imstam.

Ja myślę, że gó.wno pamiętasz. Chyba że wygląd każdej kobiety oceniasz po tym, jak wyglada podczas wypraw na trzytysięczniki, przez tydzień bez łazienki, w tych samych ciuchach i bez makijażu.
            Chciałabym Ciebie w takiej sytuacji zobaczyć i wtedy oceniać, czyś paskuda:D
            • asiu_3 Re: Sexapil 28.05.11, 13:40
              Na wyglad skladaja sie tez rysy twarzy, figura itd., a to nie zmienia sie podczas wypraw na trzytysieczniki. Zreszta w pieknej kobiecie widac urode i "to cos" w kazdej sytuacji. Moze byc wyczerpana, nieumyta, nieumalowana - i tak bedzie widac, ze jest piekna.
              • cafem Re: Sexapil 28.05.11, 13:45
                Luz, ja nigdy nie twierdziłąm, żem piękna - wręcz przeciwnie, zawsze wytykałam, że przeciętna:)

Ale seksapil to coś innego kochana, przede wszystkim klasa. A tego Tobie z kolei bardzo brakuje:P
          • simply_z Re: Sexapil 28.05.11, 13:25
            > Bo pamietam jak wygladasz. I chyba po raz pierwszy zgadzam sie z wicehrabia jak
            > imstam.
            ale cham z ciebie ,
    • ladne_oczy_mam Re: Sexapil 28.05.11, 13:12
      moim zdaniem sexapil to ciekawa osobowość i świadomość swojej wartości, atutów w tym i fizycznych
      • simply_z Re: Sexapil 28.05.11, 13:16

akurat ,mężczyźni to wzrokowcy i widzę jak taksują wzrokiem elegancko ale seksownie ubraną dziewczynę ,a jak omijają szarą myszkę. No chyba ,że tzw,myszka ma świetną figurę i piękną twarz i nawet w tzw ,worku wyglada świetnie ale nie wierze w takie bzdury. Kazdemu pomoże ładny makijaż fryzura i fajne ciuchy eksponujące walory figury. Jak to mówi mój znajomy ,ubrania są drogą do celu .
        • cafem Re: Sexapil 28.05.11, 13:18
          Kazdemu pomoże ładny makijaż fryzura i fajne ciuchy eksponu
          > jące walory figury. Jak to mówi mój znajomy ,ubrania są drogą do celu .

Ależ oczywiście. Pięknej kobiecie we wszystkim pięknie, ale w pięknych ciuchach jeszcze piękniej:P

• cafem Re: Sexapil 28.05.11, 13:17
        > moim zdaniem sexapil to ciekawa osobowość i świadomość swojej wartości, atutów
        > w tym i fizycznych

Te, ja świadoma jestem, ale mimo wszystko mogę se chyba jeszcze z ciuchami pofolgować?
        Czy kobiecie świadomej już nie wolno seksownych ciuchów i ma w worku po kartoflach chodzić, skoro i tak facetowi się podoba?
        • rannie.kirsted Re: Sexapil 28.05.11, 16:18
          no wlasnie duzo ludzi takie przekonanie zywi:D zupelnie bledne zreszta:D
          czemu wszyscy zapomnieli o starym poczciwym powiedzeniu "jak cie widza, tak cie pisza"?...
    • fiigo-fago przykłady 28.05.11, 13:21
      https://cekin.pl/thumbs/246x184/articles/39/201.jpg https://www.tvfashion.pl/FCKeditor_UserFiles/Image/2011/02/24/20110224-Gatta-1.jpg https://www.kobieta.byc.pl/photo//max_00ee_115.jpg https://lh5.google.com/bashir.al.darra/RznTEdGaY6I/AAAAAAAAAjw/f1fwFDJIWk8/calistaF106_thumb17 https://1.bp.blogspot.com/_BRoF0Cfublo/S01496nyBoI/AAAAAAAAMXY/rD4uKnXLQRY/s400/1230192802853_us_backyard1_883+6.jpg https://img.diytrade.com/cdimg/969270/10603615/0/1253890491/Women_Game_skirt_sexy_skirt.jpg https://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTEGFGBMDpXP_dmt5ETqod4D-1ZTNbyPEGTt1fUX6liRk8HYcKG https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSQP_1UmhnRKEgTr-lXq9ucWA1kRUC35XZF7RNYdP8M11wqjgz_
      • cafem Re: przykłady 28.05.11, 13:24
        Zejdź na ziemię, człowieku...
        • fiigo-fago Re: przykłady 28.05.11, 13:29
          Albo chcesz się seksownie ubrać, albo nie. Nie można zjeść cukierka i mieć cukierka. ;)
          • cafem Re: przykłady 28.05.11, 13:36
            A robie się chyba sexapil z seksem pomylił:)
            • fiigo-fago Re: przykłady 28.05.11, 13:46
              cafem napisała:
              > A robie się chyba sexapil z seksem pomylił:)

A myślisz że przedrostek „sex” w sexapil to jest skrót od „Radio Maryja”? ;)
              Pytałaś jak wyglądają seksowne kobiece ubrania, to masz dokładna odpowiedź, jeśli jej nie potrafisz przyswoić to możesz zapomnieć o seksapilu i kupić sobie taką burkę. :P
              https://lucekzhiszpani.blox.pl/resource/burka_graduation.jpg
              • grassant Re: przykłady 28.05.11, 14:00
                antonio sie ucieszy :)
    • fiigo-fago Swoją drogą 28.05.11, 14:56
      Kompletnym nieporozumieniem jest pytać kobiety czy coś jest sexy czy też ładne na kobietach. Bo kobiety maja całkowicie spaczony gust przez kreatorów mody. Gdy moda „mówi” że coś jest ładne czy sekxy to jak te owce lecą w ciemno stadnie do galerii handlowych i kupują najszpetniejsze rzeczy jakie tam są, płacąc przy tym każde pieniądze by to mieć. Potem chodzą w ciuchach tak brzydkich że aż litość bierze, i tak aseksualnych że aż penis człowiekowi się kurczy, i uważają że ładnie wyglądają. ;) A gdy im jakiś mężczyzna zasugeruje coś ładnego i seksownego to mówią że „jak ku... to one ubierać się nie będą” i koniec kropka. Ten instynkt stadny u kobiet to całkowita porażka. :P ;)
      • rannie.kirsted Re: Swoją drogą 28.05.11, 15:26
        to samo mozna powiedziec o guscie wiekszosci facetow jezeli chodzi o seksowne ciuchy dla kobiet - porazka:P
        • fiigo-fago Re: Swoją drogą 28.05.11, 15:36
          rannie.kirsted napisała:
          > to samo mozna powiedziec o guscie wiekszosci facetow jezeli chodzi o seksowne c
          > iuchy dla kobiet - porazka:P

Nie rozumiem. Seksowny znaczy chyba wzbudzający pożądanie seksualne? Tak? Więc jeśli w jakimś faceci kobieta ubrana w jakiś ciuch wzbudza pożądanie to - jest seksowny. I nagle jakaś kobieta mówi że nie jest ten strój seksowny czyli – porażka.
          Jak nie zachwyca gdy zachwyca?! ;)
          • rannie.kirsted Re: Swoją drogą 28.05.11, 16:07
            no na tym polega konflikt. jezeli dla sporej czesci image a la doda jest seksowny a dla wiekszosci kobiet jest to kicz wiocha i tandeta to niestey nie dogadamy sie w kwestii seksownego wygladu hehe
          • rannie.kirsted Re: Swoją drogą 28.05.11, 16:13
            jeszcze jedno: autorka napisala ze chce sie ubierac seksowniej, ale jednakna codzien zdjecia zalaczone przez ciebie nijak nie spelniaja tego kryterium.
        • krwawa_orlica Re: Swoją drogą 28.05.11, 16:49
          rannie.kirsted napisała:

> to samo mozna powiedziec o guscie wiekszosci facetow jezeli chodzi o seksowne c
          > iuchy dla kobiet - porazka:P

Się zgodzę, ja patrze na mojego chłopa, no ten to ma gust jak wieśniak.
          Ma się błyszczeć, być krótkie i obcisłe, maaasakra.
    • rozczochrany_jelonek Re: Sexapil 28.05.11, 15:38
      ciuchy nie pomogą , sexapil to nie ciuchy ;)
      • rannie.kirsted Re: Sexapil 28.05.11, 16:10
        seksapil to nie ciuchy, to fakt. ale ciuchy BARDZO wplywaja na to jak nas widza inni:)
    • timetotime Re: Sexapil 28.05.11, 16:13
      cafem napisała:

> Cierpię na dramatyczny niedomiar sexapilu i mam zamiar nadrobić za chwilę nowym
      > i ciuchami.

Sorry winnetou, ale sexapil to nie odpowiednie ciuszki.
      To się ma, albo się tego nie ma.
      Spróbuj może w czymś innym, nie wiem, gotowanie albo haftowanie czy coś takiego.
      • rannie.kirsted Re: Sexapil 28.05.11, 16:15
        jasne jasne.
        wystarczy ze dziewczyna ktora ma w miare zgrabne nogi, a dotychczas nosila spodnie albo spodniczki w kolano, pewnego dnia przyjdzie w spodnicy do polowy uda. nagle sie okaze - niewiadomo jak - ze faceci jakos czesciej i na dluzej zawieszaja na niej wzrok:D
        • cafem Re: Sexapil 28.05.11, 20:41
          Kurde, ale się ta dyskusja potoczyła i wszyscy, a figofagas szczególnie, debatują, czy ja mam ten sexapil, czy też nie.
          Więc oznajmiam, że mam. Tylko musiałam sobie preteksta wymyślić, aby półpensję w sklepach znów przepuścić:D
          • kosc_ksiezyca Re: Sexapil 28.05.11, 20:56
            Przyznaj się, że się przestraszyłaś duponakopania ode mnie :P
            • cafem Re: Sexapil 28.05.11, 20:59
              No trochę:)

A teraz to się najbardziej boję wyciągu bankowego:P Ale butów nie zakupiłam:)
              • kosc_ksiezyca Re: Sexapil 28.05.11, 21:02
                Czekam na prv na obszerną relację (przede wszystkim CO i jakie marki :D)
    • aanikaa Re: Sexapil 28.05.11, 21:01
      a ja myślę,że to jest tak, że są dwie grupy kobiet (facetów zresztą dotyczy to samo):
      1. z wrodzonym sexappealem (jakieś 5 % populacji)
      2. tacy zwyczajni, którzy mają cos w sobie,ale tylko dla określonej grupy odbirców.

ja należę do drugiej grupy i nikt mi nie wmówi, że jak się nie ma wrodzonego to kaplica:D nie ustawiają się kolejki pod moimi drzwiami,jednak na powodzenie nigdy nie musiałam narzekać a jest taki jeden, co mnie wzrokiem pożera (i nie tylko),mimo że wiem, że widzi moje rózne niedoskonałości (skoro i ja widze, że są).a po prostu jest tak,że jestem w jego typie, jeśli chodzi o figurę a dodatkowo połaczyło nas coś wyjątkowego.
      wiec jeśli Ty chcesz tym sexappealem Antonia atakować,to może po prostu zmień styl na bardziej kobiecy. moim zdaniem kusząca kobieta to kobieta w spódnicy/sukience, niekoniecznie do tego szpilki.;)
      • cafem Re: Sexapil 28.05.11, 21:17
        > wiec jeśli Ty chcesz tym sexappealem Antonia atakować,to może po prostu zmień s
        > tyl na bardziej kobiecy. moim zdaniem kusząca kobieta to kobieta w spódnicy/suk
        > ience, niekoniecznie do tego szpilki.;)

Ależ ja na brak seksownych ciuchów nie narzekam.
        Tylko ja każda baba mam czasem dzień, że otwieram szafę, a tam nie ma NIC ładnego do założenia. Więc musiałam znaleźć pretekst, by się obkupić:)
    • dziewczyna_rzeznika Re: Sexapil 28.05.11, 21:44
      Moje przykłady babek ubranych kobieco i seksapilem to:

https://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTplUREv8SWPA2xB8y4rv3s_sSDDTQLz9D1neFTxxRIMHpt9IgJ&t=1
      https://figlblog.files.wordpress.com/2009/08/37czarne.jpg?w=200&h=300
      https://modowo.pl/galerie/2010/plazowe/thumbs/thumbs_Sukienka%20Nife_biala.jpg
      https://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT2jfho4a6-CnneIalhPlpB6nnCfdbFVEacNtMmuKukWH2vPpV9&t=1
      https://www.bonprix.pl/sklep/_im1/bpimg/0/vv3424x11_328.jpg
      https://www.modamagazyn.pl/wp-content/themes/celebritypress/thumbnail.php?src=wp-content/uploads/2010/11/ASOS.jpg&w=350&zc=1&q=80

Bez zbędnego wyuzdania, subtelnie ale i z iskrą :D
      No ale to tylko przykłady wygrzebane ot tak w pięć minut, które można by mnożyc i mnożyć... :)
      • olewka100procent Re: Sexapil 28.05.11, 22:10
        tak jak ktoś tu napisał, ciuch może pomóc w 10% góra . Seksapil to coś więcej . Np. niejaka scarlet johanson, ma to coś . Nie jest piękna, powyżej przeciętna blondynka, a emanuje takim seksem że szok ....
        • cafem Re: Sexapil 28.05.11, 22:24
          > tak jak ktoś tu napisał, ciuch może pomóc w 10% góra . Seksapil to coś więcej
          > . Np. niejaka scarlet johanson, ma to coś . Nie jest piękna, powyżej przeciętna
          > blondynka, a emanuje takim seksem że szok ....

Naprawdę dajesz prawo do posiadania seksapilu tylko kobietom pokroju scarlett johanson?
          Świat byłby wtedy naprawdę koszmarem, nie tylko dla kobiet, ale i dla facetów...
          • olewka100procent Re: Sexapil 29.05.11, 02:35
            ja tylko podałam przykład, i akurat ona przyszła mi do głowy (?) co znaczy ,,pokroju scarlett ,, ? nie rozumiem, przecież ona jest normalną przeciętną babką jakich wiele na polskich ulicach.
            • simply_z Re: Sexapil 29.05.11, 13:54
              > ja tylko podałam przykład, i akurat ona przyszła mi do głowy (?) co znaczy ,,p
              > okroju scarlett ,, ? nie rozumiem, przecież ona jest normalną przeciętną babką
              > jakich wiele na polskich ulicach.
              ma w polowie polskie korzenie i dla nas wyglada pospolicie ,ale inne nacje za nią szaleją;)
        • chersona Re: Sexapil 28.05.11, 22:38
          nie wniosę do wątku nic konkretnego, nie mogę się jednak oprzeć, żeby nie napisać: dla mnie Scarlett Johansson nie emanuje seksem. to dowód na to, że gusty - a wraz z nimi uznanie kogoś za posiadającego seksapil - to rzecz absolutnie względna.
          pewnego mężczyznę, którego uznaję za absolutnie przystojnego - nie mówiąc o zaletach ducha - koleżanka nazwała obleśnym.
    • lula_palula Re: Sexapil 28.05.11, 22:52
      Ja prponuje srawdzone: dobrze dopasowana spódnica ołowkowa, sweterek lub shirt z dekoltem typu "łodka" aby spadał z jednego ramienia :) zasada kolorów- na dół ciemny, na górę jasny. Raczej bez wzorków, bo to oko Facatowi męczy :) troche brzęczących bransoletek, ALBO (nigdy na raz) długie lub wiszące poyskujące kolczyki. Moze być tez cienki łańcuszek na kostkę u nogi ale wyłacznie PO pracy, bo służbowo wygląda tandetnie i dziwacznie. Włosy lekko w nieładzie, oko wytuszowane. Bez przesady z makijażem.
      • lonely.stoner Re: Sexapil 29.05.11, 00:35
        nie ma 1 recepty, na ciuchy ktore dodaja sexappealu bo to by byli glupie, ogolna zasada jest taka: zeby podkreslic wszystkie kobiece cechy- a jesli sie ich nie posiada to je dorobic- stanikiem push up, tuszem do rzes, gorsetem i szminka. Jesli sa np, zgrabne nogi to wyeksponowac, wcale nie musza byc w spodnicy, jakies tam legginsy/skinny jeansy tez robia swoje. Brak dlugich nog mozna oszukac obcasami, a nawet jesli kobieta ma dlugie nogi to obcas zawsze dodaje sexappealu :) No i jaki sexappeal masz na mysli?? taki klasyczny- figura klepsydry (waska talia, wypiety biust i posladki) czy moze cos w klimacie lesna nimfa z rozwianym wlosem? najlepiej co mi wychodzi to kupuje tylko takie ciuchy w ktorych wygladam zabojczo. I 2: regularnie ogladam zdjecia jakis celebrities albo po prostu kolezanek ktore sa boskie i potem szukam podobnych stylizacji.
      • cafem Re: Sexapil 29.05.11, 14:21
        > Ja prponuje srawdzone: dobrze dopasowana spódnica ołowkowa,

Ale właśnie rzecz w tym, że ta osławiona ołówkowa do mnie nijak nie pasuje.
        Ani nie mam figury klepsydry, ani nie jestem wysoka, a do tego łydki mam jak na babę bardzo mocno umięśnione.
        Mi jest dużo ładniej w krótkiej prostej mini lub mini-bombce, bo talię i powyżej mam bardzo szczupłe.

Dekolt łódka owszem, a już najlepiej całe ramię odsłonięte albo pół pleców gołe, to sie u mnie sprawdza.

> troche
        > brzęczących bransoletek, ALBO (nigdy na raz) długie lub wiszące poyskujące kol
        > czyki.

Odpada, cenię minimalizm. Bardzo efektowna kolia na szyję i wtedy brak innej biżuterii lub jedna większa bransoleta i wtedy na szyi nic. Łańcuszek na kostce nosiłam w podstawówce...

> Włosy lekko w nieładzie, oko wytuszo
        > wane. Bez przesady z makijażem.

Z tym nie przesadzam - podkład, róż i maskara:)
    • mallwia Re: Sexapil 29.05.11, 13:59
      Edzio Bodzio ci doradzi:
      www.youtube.com/watch?v=FSKvi5sB1Po
    • mumia_ramzesa Re: Sexapil 29.05.11, 14:11
      Seksapil to nie jest emanacja seksem, jak tu niektorzy twierdza, bo mozna emanowac
      seksem w sposob wulgarny.
      Seksapil to tez nie ciuchy i makijaz, to zachowanie, sposob bycia.
      A kwintesencja jest tutaj: www.youtube.com/watch?v=FSKvi5sB1Po
    • awokado_j Re: Sexapil 29.05.11, 14:15
      ubranie, buty, dodatki.... to wlasnie wszystko tylko dodatki. Prawdziwy sexapil to usmiech, samopoczucie, samoswiadomosc... Z reszta czytalam ostatnio na ten temat sporo na bhclub pl i naprawdesie przekonalam. Zaden ciuch nie pomoze jesli nie bedziemy same tego czuc!
      • cafem Re: Sexapil 29.05.11, 14:22
        > Zaden ciuch nie pomoze jesl
        > i nie bedziemy same tego czuc!

Ale mnie ciuch pomaga się tak poczuć.
        (oczywiście nowy ciuch co co tydzień lub 10 nowych raz na 2 miesiące:P)
    • rzeka.chaosu Re: Sexapil 29.05.11, 15:16
      To raczej nie cuchy ale sposób bycia, posługiwania się własnym ciałem czy wypowiadania się składają się na seksapil. ;] Piszę na podstawie obserwacji, a nie własnego doświadczenia.

Ciuchami można co najwyżej podkreślić swoją urodę lub się oszpecić. A co pokreśli twoją urodę, tego nie wiem, bo nie wiem w czym ci dobrze.

Moim zdaniem raczej kiecki niż spodnie, raczej kroje uniwersalne niż "oryginalne", raczej kolorowe niż szarobure. ;]
      • lonely.stoner Re: Sexapil 29.05.11, 17:47
        a jesli chodzi o swiadome emanowanie sexappealem - to faktycznie mozna sie tego wyuczyc, ale nie zauwazyliscie ze wiele tzw. sexy osob po prostu robi to zupelnie nieswiadomie?? w sensie maja to naturalnie u siebie, nie sila sie na jakies specjalne efekty, robia to od niechcenia. nie ma to tez nic wspolnego z wygladem, bo znam pare naprawde pieknych osob i zero sexappealu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka