Dodaj do ulubionych

Tusk normalnym mezczyzna?

04.06.11, 09:24
Czy takie "wyluzowanie Tuska powinno byc puszczone mimo uszu, czy jednak krytykowane? Obroncy twierdz, ze po prostu pokazał, ze jest tez mezczyzna. A co mnie to obchodzi. Dla mnie on jest mezczyzna tylko facetem na najwyzszym stanowisku w panstwie. Facetem sobie moze byc wieczorem w barze, a nie na konferencji prasowej. Jakbym ja tak sobie z klakow meskich klientow zartowala, ktore wystaja z niedopietych koszul, to bym zaraz prace stracila, a polity prosze, jeszcze go bronia.
Wedlug mnie za bardzo sie wyluzowal. Tekst skierowany do dziennikarki byl lekki, niewulgarny, niewinny, wrecz mistrzowski jesli chodzi o nagle wycofywanie sie ze zbyt klopotliwej sytuacji. Te ostatnie slowa, ze "ja lubie....lato" jest fajny, ale co z tego? Jemu pozwolimy, bo fajnie mu wyszlo, ale Tusk zaraz znajdzie nasladowcow z nieco gorszym stylem, nawet wulgarnym. I co?
A do tego, byl w pracy. W pracy sie nie dowcipkuje, szczegolnie przed kamerami. Pokazuje to ogolny brak szacunku do widzow, wyborcow, zbytnia pewnosc siebie i swojej wladzy. Troche dziadowato i nieprofesjinalnie.
Obserwuj wątek
    • kol.3 Re: Tusk normalnym mezczyzna? 04.06.11, 09:36
      Na mózg mu padło od upału Zwykły samiec kierujący się prostymi instynktami czyli istota niższego rzędu.
      Czego wymagać. Znacie mądrego polityka z klasą? Bo ja nie.
      • wersja_robocza Re: Tusk normalnym mezczyzna? 04.06.11, 10:09
        kol.3 napisała:

> Na mózg mu padło od upału Zwykły samiec kierujący się prostymi instynktami czy
        > li istota niższego rzędu.
        > Czego wymagać. Znacie mądrego polityka z klasą? Bo ja nie.

Tak. Kobiet polityków z klasą jest naprawdę sporo. A z mężczyzn chociażby prof. Balcerowicz, prof. Orłowski (ten bywa doradcą,ale że pojawia się w kręgach politycznych od lat to też go tu wpisuję), Cimoszewicz, Mazowiecki. W tym gronie powinni być tez nieżyjący prof. Geremek i Meller.
        • kol.3 Re: Tusk normalnym mezczyzna? 04.06.11, 18:40
          Zgodzę się co do Śp. Mellera bo poznałam osobiście.
        • mumia_ramzesa Re: Tusk normalnym mezczyzna? 04.06.11, 20:22
          Balcerowicz to z polityka juz nie ma nic wspolnego. Jak byl politykiem to odznaczal sie niesamowita arogancja.
        • mumia_ramzesa Re: Tusk normalnym mezczyzna? 04.06.11, 20:23
          Balcerowicz z polityka juz nie ma nic wspolnego. Jak byl politykiem to odznaczal sie niesamowita arogancja.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Tusk normalnym mezczyzna? 04.06.11, 09:37
      Bardzo nieprofesjonalnie, a co gorsza wcale moim zdaniem na wyluzowanego nie wyszedł. Wyglądało to tak jakby zrobiło mu się głupio już w czasie tego "dowcipu".

No bo jednak mimo wszystko Tusk to nie Berluskoni(seksistowski buc i kryminalista) i seksistowskich żartów z odpowiednią swadą i swobodą opowiadać nie potrafi.
      • magdaalena.e Re: Tusk normalnym mezczyzna? 04.06.11, 10:25
        Niestety takie zachowanie u Panów najczęściej po prostu " przechodzi" niektórzy mogą mówić i robić wszystko. Jeśli kobieta by się zachowała w taki sposób na pewno nie obyłoby się bez konsekwencji, ale cóż Polska rzeczywistość....
        • six_a Re: Tusk normalnym mezczyzna? 04.06.11, 10:31
          akurat, konsekwencje. doooobre:)

www.youtube.com/watch?v=CHN24mfDPHQ
          www.youtube.com/watch?v=sgwt7Ku35CQ&feature=related
    • six_a Re: Tusk normalnym mezczyzna? 04.06.11, 10:27
      >Tekst skierowany do dziennikarki byl lekki, niewulgarny, niewinny,

to z czym jest problem. wulgarnie źle, niewulgarnie jeszcze gorzej.
    • e-no-kolego Re: Tusk normalnym mezczyzna? 04.06.11, 10:53
      Nie kojarzę o jaką wypowiedź Tuska chodzi, ale mam parę "ale":
      Jeśli gościowi potrafi wprowadzić umiejętnie podany dowcip to czemu miałby tego nie robić? Przecież poit to życie. Chciałabyś żyć w świecie, gdzie dowcip jest zakazany?
      Używając go jednak pokazuje właśnie, że jest po prostu człowiekiem, tyle, że zajmuje stanowisko (ale jest normalnym człowiekiem).
      To, że odbierasz to osobiście jako brak szacunku do siebieTo jest Twój poblem w psychice! Powinnaś coś z tym zrobić. Poważnie. Myśę, że w naszym społeczństwie ten problem jest powszechny. Wielu ludzi uważa, że "i tak z tego nic nie będzie; politycy itak ztrobią swoje; włądza sie z nami nie identyfikuje; ten gość musiał ukrść i datego ma; jestem szarym człowieczkiem i dlatego muzę zagrać w totka, iść na piwo, mecz i kuić samochód, bo nikt na mnie nie spojży; laski zostają kurą domową, rezugnując z mażeń bo i tak się nie uda.."
      Znajdzie nśladowców, którzy nie są błyskotliwi? A co to za problem? Niech się uczą z dobrych przykładów a nie nadętych sztywniaków.
      • kochanic.a.francuza Re: Tusk normalnym mezczyzna? 04.06.11, 16:39
        Używając go jednak pokazuje właśnie, że jest po prostu człowiekiem, tyle, że zajmuje stanowisko (ale jest normalnym człowiekiem).

A mi to rybka, ze on jest normalnym czlowiekiem. Chyba tylko on sam sobie potrzebuje takie oczywistosci udowadniac. My nie potrzebujemy.
        Czy lekarz dowcipkuje sobie przy operacji? Albo nauczyciel przy tablicy? No niech wszyscy w TV zaczna pokazywac, ze sa normalnymi ludzmi, ciekawe kto bedzie pracowac? Tydzien temu mialam ekipe remontowa w kuchni. Przyszli i zaczeli od dowcipkowania. Wkurzali mnie niesamowicie bo to moj dom i lubie cisze a nie rechoty @fachowcow@. No i tak jak myslalam, schrzanili pare miejsc. Tam gdzie rechoty, tam na 100% praca bedzie schrzaniona. Gdzie jak gdzie, ale na stanowisku Tuska to niedopuszczalne.

laski zostaj
        > ą kurą domową, rezugnując z mażeń bo i tak się nie uda.."

No kura domowa to akurat niespelnione marzenie mojego zycia. Kariera juz mie sie udala i wiesz co Ci powiem? Nuda jak berety taka kariera. Jeszcze ciut pociagne i zajme sie garkami, juz sobie wyprawke do kuchni szykuje. Jak ci sie zawod Kura Domowa nie podoba to Ci wspolczuje. zrozumiesz za jakies 20 lat. Za kariera to biegaja jakies niedowartosciowane lale.
        • javianna Re: Tusk normalnym mezczyzna? 04.06.11, 18:49
          kochanic.a.francuza napisała:
          > Czy lekarz dowcipkuje sobie przy operacji?

I to jeszcze jak! Tam to dopiero byś się zbulwersowała.

> Tam gdzie rechoty, tam na 100% praca bedzie schrzaniona

Bzdura.
          • kochanic.a.francuza Re: Tusk normalnym mezczyzna? 05.06.11, 17:39
            "I to jeszcze jak! "

Buractwo samo sie sieje. Ze buraki dowcipkuje w miejscu do tego niestosownym, nie znaczy, ze tak jest OK.

> > Tam gdzie rechoty, tam na 100% praca bedzie schrzaniona
            >
            > Bzdura.

To bzdura, ze to bzdura.
            • kicior99 Re: Tusk normalnym mezczyzna? 07.06.11, 15:28
              Polecam Dom Babel Pera Jersilda. Ale tam dowcipkowanie przy stole operacyjnym jest nawet sympatyczne.
      • maitresse.d.un.francais problem w psychice? 04.06.11, 17:38
        To, że odbierasz to osobiście jako brak szacunku do siebieTo jest Twój poblem w psychice!

W Niemczech taki polityk by poleciał ze świstem. Widać 80 milionów Niemców ma "problem w psychice" (prawidłowo: z psychiką). A może po prostu inną wizję życia politycznego? Ciekawe, że skuteczniejszą niż nasza, w ogólnym rozrachunku.
    • happy_time Re: Tusk normalnym mezczyzna? 04.06.11, 17:23
      Zachowanie nieprofesjonalne tak samo jak nieprofesjonalny był strój tej dziennikarki, którego mimo wszystko on jednak nie powinien w żaden sposób komentować. Wypowiedź niestosowna, głupia, ale świadczy tylko o nim. Nie widzę żadnego sensu krytykowania.

> A do tego, byl w pracy. W pracy sie nie dowcipkuje, szczegolnie przed kamerami.
      > Pokazuje to ogolny brak szacunku do widzow, wyborcow, zbytnia pewnosc siebie i
      > swojej wladzy.

Z tym się zupełnie nie zgadzam. Jak najbardziej można tylko, że żartować też trzeba umieć i potrafić dostosować do sytuacji. Wtedy nie będzie to odebrane jako brak szacunku.
      • kochanic.a.francuza Re: Tusk normalnym mezczyzna? 04.06.11, 17:35
        Jak najbardziej można tylko, że żartować też trzeba umieć

No tak, tylko, ze malo kto potrafi. Na wszelki wypadek lepiej osmieszac takie zachowania.
        • happy_time Re: Tusk normalnym mezczyzna? 04.06.11, 18:06
          > No tak, tylko, ze malo kto potrafi. Na wszelki wypadek lepiej osmieszac takie z
          > achowania.

Nie przesadzaj, może nie każdy w każdej sytuacji potrafi, ale nie jest tak źle. Jakby tak każdego krytykować to nikt nigdzie nie ośmieliłby się zażartować. Jednak masz rację, że jeżeli czasami nie zwróci się uwagi to taka osoba może pomyśleć, że jej żarty są śmieszne ;)
          • kochanic.a.francuza Re: Tusk normalnym mezczyzna? 04.06.11, 18:18
            jeżeli czasami nie zwróci się uwagi to taka osoba może pomyśleć, że jej żarty są śmieszne

Otoz to, o nic wiecej mi nie chodzi.
    • maitresse.d.un.francais moim zdaniem 04.06.11, 17:40
      Tusk wolał palnąć takiego babola niż ograniczyć się do odpowiedzi brzmiącej "Eeeee.... Yyyyyy...".

Zrobił to być może świadomie, a na pewno skutecznie. Nikt nie pisze, że nie potrafił odpowiedzieć na pytanie związane z prezydencją Polski w Unii, całe media natomiast glindzą o omawianej odzywce.
      • six_a Re: moim zdaniem 04.06.11, 17:57
        pytanie było z cyklu tak/nie: czy jest dopięte na ostatni guzik i jak skończył omawianie guzików, to doszedł do tego, że będzie oczywiście dopięte.

ale ogólnie to wyglądał, jakby po wyjściu z klimatyzacji uderzyła go fala gorąca.
      • lonely.stoner Re: moim zdaniem 04.06.11, 17:59
        jedyna wiadomosc jaka o Polsce czytalam i widzialam w takiej ogolno dostepnej gazecie ostatnimi czasy ~(UK)to bylo wlasnie to, i porownali go do wloskiego premiera Berlusconi i mocno sie z tego nasmiewali, jaki premier taki kraj, mi jest wsytd ze ktos taki ma mnie reprezentowac w swiecie, wyobrazacie sobie ze Barck Obama mowi cos takiego?? bylby skandal na caly swiat i osmieszenie, ale ze Polska nie jest az tak popularna to nikt nie robi z tego az tak wielkiego halo. A POWINNISMY BO TO NIEDOPUSZCZLANE I NAS OSMIESZA!
        • six_a Re: moim zdaniem 04.06.11, 18:02
          zapewniam Cię, że w porównaniu do kaszalotów komorowskiego i małp w czerwonym, to to była finezyjna refleksja filozoficzna
        • kochanic.a.francuza Re: moim zdaniem 04.06.11, 18:05
          A POWINNISMY BO TO NIEDOPUSZCZLANE I NAS OSMIESZA!
          Ee...wszedzie na swiecie politykom glupawka odbija. Nie ma co sie wstydzic za nich. Oni to oni, Ty to Ty. Osmieszaja siebie a nie swoj narod. Nigdy sie nie wstydze za polglowkow z Polski, bo bym musiala sie chyba usmiercic, tyle tego bylo.
        • princess_yo_yo Re: moim zdaniem 04.06.11, 18:28
          a gdzie sie te wiesci pojawily? w moich mediach w uk jakos nic a nic na ten temat i nie wiem o co chodzi.
    • paco_lopez Re: Tusk normalnym mezczyzna? 04.06.11, 20:02
      dla ciebie kobieto , to łatwo pewnie zeby cos było dziadowato lub nieprofesjonalnie. faszyzujesz w co drugim wątku.mnie to premier w t-shircie i w dżinsach tez by pasował.
      • kochanic.a.francuza Re: Tusk normalnym mezczyzna? 07.06.11, 15:23
        Dobrze, ze jestes w mniejszosci. narazie nic nie rozumiesz, pozyjesz to pogadamy.
    • piotr_57 Re: Tusk normalnym mezczyzna? 04.06.11, 20:32
      Jak dla mnie go za bardzo się spięłaś.
      Przecież go tylko urzędnik.
      • kochanic.a.francuza Re: Tusk normalnym mezczyzna? 05.06.11, 17:46
        "Przecież go tylko urzędnik."

najwyzszy ranga urzednik, ktory swoja pozycja kreuje zachowania podwladnych. Na co on sobie pozwoli, beda sobie pozwalac urzednicy w kazdym miescie. Pojde po znaczek skarbowy a oni mi z zartami, ze sukienka czy guziczki. palantow nie sieja..., Tusk powinien byc tego swiadomy. Chyba mu sie zwoje zgrzaly od upalu i zaczal bredzic.
        • piotr_57 Re: Tusk normalnym mezczyzna? 05.06.11, 21:16
          kochanic.a.francuza napisała:

> najwyzszy ranga urzednik

Czy najwyższy rangą trep przestaje być trepem ??

, ktory swoja pozycja kreuje zachowania podwladnych.

Nie sądzę, że miał taką siłę.

Na
          > co on sobie pozwoli, beda sobie pozwalac urzednicy w kazdym miescie.

Jak dla mnie, to za daleko idący wniosek. Chamem się jest, a nie bywa w zależności od poziomu aktualnego przełożonego.

Pojde po
          > znaczek skarbowy ....

Skoro mieszkasz za granicą, to po co przejmujesz się poziomem polskich urzędników?

a oni mi z zartami, ze sukienka czy guziczki. palantow nie sie
          > ja..., Tusk powinien byc tego swiadomy. Chyba mu sie zwoje zgrzaly od upalu i z
          > aczal bredzic.

Dla mnie to tylko bezwzględny krętacz i kombinator. A, że Polacy wybrali go na premiera? No cóż, demokracja zawsze prowadzi do rządów idiotów(jako rzekł Plato).
    • hotally [...] 04.06.11, 21:28
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • gr.eenka a dziennikarka? 04.06.11, 22:11
      nie widziałam stroju dziennikarki, jednak skoro premier pozwolił sobie na taki frywolny tekst to mogę się domyślać, że strój dziennikarki też był frywolny.
      Czy zatem idąc na rozmowę z klientem też założysz nazbyt frywolną sukienkę?
      Rozumiem, że kobieta chciała pokazać co ma do pokazania i to zostało zauważone. W tle było słychać rechot pozostałych facetów więc chyba ne tylko premier to zauważył?
      • kochanic.a.francuza Re: a dziennikarka? 05.06.11, 17:44
        Nie toleruje frywolnych strojow w pracy, ale oceniamu dziennikarke czy Tuska. Bo mieszajac ich razem nigdy nie dojdziemy do jakiegos wniosku: premier moze sobie na takie zarty pozwalac czy nie moze?
        • gr.eenka Re: a dziennikarka? 05.06.11, 17:52
          gdyby kiecka była stosowna do sytuacji to i żart by był inny
          nie mam zamiaru wzywać o pomstę do nieba
          • anaisanais96 Re: a dziennikarka? 05.06.11, 21:35
            No, jasne. Zaraz powiesz, że jeśli laska ma krótka sukienkę to można ja zgwałcić:/
            • gr.eenka Re: a dziennikarka? 05.06.11, 21:57
              o ile pamiętam to ta pani była w pracy , poszła na spotkanie z premierem - dość ważna osoba w kraju, gdyby poszła w mini na wywiad na ulicę i zaczepiała każdego przechodnia czy jest zadowolony z pogody to pewnie każdy by był zadowolony widząc ją z biustem na wierzchu .
              No sorry ale ja też raczej widząc faceta w obcisłych spodniach zwrócę uwagę na to i owo
              • kochanic.a.francuza Re: a dziennikarka? 07.06.11, 15:27
                Jak dziennikarka byla glupia, to Tusk tez musial byc glupi?
                Jak ktos jest glupi, to Ty tez do jego poziomu spadasz?
                Dziennikarke trzeba analizowac osobno, Tuska osobno.
                Watek jest o Tusku.
    • fiigo-fago Pomysł 05.06.11, 21:04
      Ja mam pomysł! Zatrudnijmy robota na premiera i w sumie na prezydenta też. Wczyta im się program z protokołem dyplomatycznym i po krzyku. ;)
      • piotr_57 Re: Pomysł 05.06.11, 21:19
        fiigo-fago napisał:

> Ja mam pomysł! Zatrudnijmy robota na premiera i w sumie na prezydenta też. Wczy
        > ta im się program z protokołem dyplomatycznym i po krzyku. ;)

Nie rozumiesz istoty polityki!
        Polityk MUSI być kanalią.
        Tego nie da się nauczyć komputera.
        >
        • fiigo-fago Re: Pomysł 05.06.11, 21:29
          piotr_57 napisał:
          > Nie rozumiesz istoty polityki!
          > Polityk MUSI być kanalią.
          > Tego nie da się nauczyć komputera.

Taki polityk to z natury jest kłamcą, i prawie wszyscy to akceptują. Taki robot gadałby tylko prawdę, co dla większości jest dużo gorsze niż kłamstwo, czym automatycznie awansowałby nasz robocik do roli kanalii! ;)
          • piotr_57 Re: Pomysł 05.06.11, 21:52
            fiigo-fago napisał:
            >
            > Taki polityk to z natury jest kłamcą

Nie!! Odwrotnie. tylko pewien specyficzny typ ludzi "idzie" do polityki.

, i prawie wszyscy to akceptują.

Taka jest zasada demokracji. Wybieramy kanalie, żeby robiły świństwa w naszym imieniu. My pozostajemy czyści.

Taki robot
            > gadałby tylko prawdę, co dla większości jest dużo gorsze niż kłamstwo,

Nie da się rządzić za pomocą prawdy, w reżymie demokratycznym. Chcąc mowić praqwdę trzeba by wprowadzić władzę absolutną.

czym au
            > tomatycznie awansowałby nasz robocik do roli kanalii! ;)

??? Tej myśli nie rozumiem.
            >
            • kochanic.a.francuza Re: Pomysł 07.06.11, 15:31
              ??? Tej myśli nie rozumiem.

No jak nie rozumiesz. Przecie ludzie nie lubia prawdy, jak im sie mowi prawde, czyli robi to czeo nienawidza, to sie staje taki robocik kanalia;)

• magnusg Uwazaj sobie 05.06.11, 21:25
      -chcesz miec o 6 rano pobudke ABWehry??To sie odzwyczaj krytyki Tuskoszenki i PO.
    • zeberdee24 Re: Tusk normalnym mezczyzna? 05.06.11, 22:02
      Jak tak czasem widuję co robią politycy w tej rzekomo 'cywilizowanej' Europie to Tusk jest i tak raczej bardzo poprawnym politykiem, bliżej mu do Merkel niż Berlusconiego, Sarkozy to też taki trochę celebryta - trudno brać go poważnie. Mimo że nie lubię platformy, i uważam ich za biurokratów, to jednak wydaje mi się że to raczej wynik przemęczenia niż ogólnie złych skłonności, Tusk był tego dnia wyraźnie rozkojarzony.
    • k2i Bo Tusk to normalny życiowy człowiek 06.06.11, 18:26
      i tyle w temacie,w każdym aspekcie robi tak aby było jak najlepiej...ja to mu się w sumie dziwię ze tyle spraw jest w stanie ogarnąć...o co by go nie zapytali to jest w temacie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka