Dodaj do ulubionych

warto 4 IUI?

09.11.09, 19:51
Witam, mam za sobą 3 IUI i pomimo dobrej stymulacji i dobrej jakości nasienia nie doszło do zapłodnienia ani razu. Byłam na wizycie kontrolnej po ostatniej IUI i lekarz stwierdził,że skoro nic sie nie dzieje to pozostaje tylko INF, że kolejne IUI to znacznie mniejsze szanse niż pierwsze 3 IUI. Myślałam, żeby podejść tak 4-5 razy do IUI bo przyznam,że koszty INF troche mnie przerastają, ale teraz to juz nie wiem czy jest sens dalej to robić...
Obserwuj wątek
    • greennadia79 Re: warto 4 IUI? 09.11.09, 20:10
      Też się nad tym zastanawiałam. Miałam już 3 IUI. czekam teraz na
      wynik trzeciej. ale jakoś nadzieji sobie nie robię.
      Zawsze była dobra stymulacja i nasienie też a nic się nie działo.
      I podjęłam decyzję że do 4 IUI nie podchodzę. nie ma sensu.
      Odpocznę trochę i prześpię się z myslą o in vitro wink
    • jogna1 Re: warto 4 IUI? 09.11.09, 20:16
      A co Tobie dolega?
      • zosik77 Re: warto 4 IUI? 09.11.09, 20:43
        podstawowe wskazania do IUI: wrogi śluz i właściwie reszta OK
        • jogna1 Re: warto 4 IUI? 09.11.09, 20:48
          Mialas laparoskopie?
          • jogna1 Re: warto 4 IUI? 09.11.09, 20:54
            Pytam, bo u mnie rowniez zdiagnozowali wrogi sluz a po niudanej IUI odrazu
            skierowano mnie na laparoskopie ( dodam,ze nie mialam zadnych objawow). Wykryto
            endometrioze I stopnia i to jest przyczyna nieudanej IUI. Teraz jestem w trakcie
            leczenia- 'usypiam' endometrioze, po leczeniu ponownie podejde do IUI lub IVF.
            Zastanawiam się.
            • zosik77 Re: warto 4 IUI? 09.11.09, 21:09
              Miałam tylko jakieś 2 lata temu HSC i HYCOSY - usunęli mi polipa wówczas, którym niby tarasował "drogę" plemnikomwink Laparoskopi nikt mi jeszcze nie proponował - choć też sama nad tym sie zastanawiałam.
              Lekarz coś też wspominał o badaniach genetycznych, że można by było spróbować zrobić - może tego spróbuje po nowym roku. Teraz chyba odpocznę trochę od tego wszystkiego choć wiem że będzie trudno...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka