stokrotka000 30.06.11, 19:59 samotność i jej aspekty? nie tylko gdy jesteśmy same ale pośród ludzi, jak odczuwacie ją? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stokrotka000 Re: samotność 30.06.11, 20:16 ale nie bo nigdy nie bo? samotność nie istnieje? Odpowiedz Link Zgłoś
grzeszna_marta Re: samotność 30.06.11, 20:16 obecnie wszystcy odwrócili się nawet własny facet ciężko w sumie po co żyć (?) żeby istnieć tylko z dnia na dzień .... Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka000 Re: samotność 30.06.11, 20:18 No właśnie stąd temat nikt nie mówi, każdy udaje a w głębi każdy jest samotny w pracy, pośród ludzi...ja tak ostatnio zauważyłam, że się wściekam bo każdy mówi i myśli tylko o sobie, zero empatii...zwrócenia uwagi na drugą osobę, taki kapitalistyczny świat gdzie ego postawiono na podium tylko czemu coraz więcej samotnych i nieszczęśliwych ludzi...? Odpowiedz Link Zgłoś
grzeszna_marta Re: samotność 30.06.11, 20:20 moze dlatego ,ze większośc ma za duże oczekiwania względem zycia ? Odpowiedz Link Zgłoś
tanahoe Re: samotność 30.06.11, 20:27 Ja nie wiem czy z oczekiwań należy rezygnować. Może by to była tylko egzystencja. Człowiek to zwierzę stadne i potrzebuje drugiego człowieka. Wiadomo można się otaczać przyjaciółmi. Ja mam wielu znajomych więc w sumie nie jestem sama. W każdej chwili mogę na kogoś liczyć. Ale są dni jak dzisiaj / deszcz, hormony/ że łapie się doła i jest się smutnym i samotnym. W sumie to wiem, że to przez deszcz i wystarczy tylko zacząć pozytywnie myśleć albo aby promienie słońca na twarz padły i jest już lepiej. Chociaż w g.... się siedzi po uszy.. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeszna_marta Re: samotność 30.06.11, 20:34 zwierzę stadne .... widzisz ja akuat należę do ludzi , którzy jak tylko mogą starają się każdemu pomóc taka jestem ale jak ja potrzebuję pomocy zrozumienia czy zwykłego wygadania się to q...rwa nikt nie ma czasu i ochoty mnie słuchac :( Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka000 Re: samotność 30.06.11, 20:37 ja mam identycznie jak Ty grzeszna Marto ;) za dobre serce Odpowiedz Link Zgłoś
grzeszna_marta Re: samotność 30.06.11, 20:40 mam wrażenie ,że ludzie potrafią tylko brać to co jest dla nich dobre a innych mają głęboko w (_._)-pie po co komus pomgać przeciez to nie mój problem , po co słuchać lepeij być pieprzonym egoistą :( Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka000 Re: samotność 30.06.11, 21:22 Grzeszna Marto właśnie czuję identycznie egoizm mnie otacza, i taka pseudo życzliwość, wbijanie szpileczek... bo ciągle kultura nam wpaja my my i tylko my, ciekawe czy Ci egoiści przyznają się do samotności? Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: samotność 30.06.11, 20:22 >jak odczuwacie ją? odczuwamy bardzo dobrze ją. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka000 Re: samotność 30.06.11, 20:25 Ale jakie oczekiwania? że ktoś spyta na prawdę jak się czuję? wczuje we mnie?, samotność ma swoje i dobre aspekty jasne w niej odnajdujemy siebie sami ze swoimi myślami,ale takie coś typowo polskie że nie zrozumie mnie nikt bo przecież każdy ma gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka000 Re: samotność 30.06.11, 20:30 Tanahoe to ja mam identycznie ktoś jest znajomy ale hormony u mnie nawet deszczu nie ma ale ...jakoś tak samotnie i obco Odpowiedz Link Zgłoś
tanahoe Re: samotność 30.06.11, 20:43 A wiesz, że ja nawet zauważyłam, że w pierwszy dzień okresu koniec świata jest bliski i czarnowidztwo odstawiam :P Ja sama na dnie wielkiej czarnej jamy :P Tak, że teraz luzu daję trochę i jutra czekam bo z hormonów zdaję sobie sprawę. Chociaż dzisiaj się koszmarnie czuję i żyć mi się nie chce :( a do okresu jeszcze trochę więc to pogoda na pewno... Tak towarzyski zwierz jestem ale ile można mieć na raz pomyj wylanych na głowę.... Na pewno nie lubię samotności chociaż czasami lubię samotnie pospacerować albo siąść w jakimś miłym miejscu i się zapatrzeć :) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: samotność 30.06.11, 20:37 > ale takie coś typowo polskie że nie zrozumie mnie nikt bo przecież k > ażdy ma gorzej... nienoskąd, ja mam lepiej, to jest antypolskie takie nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: samotność 30.06.11, 20:51 lubię. jestem samotnica, doskonale się bez ludzi obywam. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka000 Re: samotność 30.06.11, 20:59 tanahoe ...no i u mnie pare dni od okresu, zastanawiam się dlaczego czasami się czuejmy bardziej samotni niż w innych dniach, bo czasami i deszcz i ta samotna alejka sprzyjają a czasami owija nas czarna mgła jak czarna dziura pochłania i znikamy ...w otchłani, na pewno tu nie jeden męzczyzna by się załamał na logiką kobiecych emocji ale jakoś mi się wydaje że z wiekiem coraz więcej samotności a u mężczyzn to tym bardziej , skupiających się na pracy, rywalizacji... Odpowiedz Link Zgłoś
gr.eenka Re: samotność 30.06.11, 21:03 nie życzę tego nikomu. Przeszłam przez to, stan okropny - nie nie minął, ale się oswoiłam z tym. Nie zrozumie tego nikt, kto przez to nie przeszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka000 Re: samotność 30.06.11, 21:11 no to ja chyba przechodzę w życiu nie czułam się bardziej samotna a niby wszystko jest w porządku... Odpowiedz Link Zgłoś
gr.eenka Re: samotność 30.06.11, 21:18 jesteś sama w zupełnie obcym miejscu, wśród zupełnie obcych ludzi i jak tonący chwyta się brzytwy , Ty szukasz choć jednej życzliwej Ci osoby? Pewnie takich są tłumy. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka000 Re: samotność 30.06.11, 21:26 No prawie musiałam zmienić miejsce zamieszkania ze względu na pracę każdy mi odradzał ale za coś żyć muszę ;) no z powodu mojej samotności rzeczywiście zgadzam się na zbyt wiele złego traktowania i aby sprostować Odpowiedz Link Zgłoś