Dodaj do ulubionych

analiza pierwiastkowa włosów

03.08.11, 16:02
Właśnie wróciłam ze sklepu ze zdrową żywnością i Moją uwagę przykuła ulotka dot. analizy pierwiastkowej włosów. Czytamy w niej: "to nowoczesna metoda pozwalająca na oznaczenie 24biopierwiastków i 5pierwiastków toksycznych. Włosy posiadają stały skład chemiczny i w odróżnieniu od krwi, umożliwiają precyzyjne określenie stanu organizmu w ciągu ostarnich miesięcy. APW to przede wszystkim:
- wskazanie typu metabolicznego
- określenie tendencji chorobowych
- indywidualne zalecenie dietetyczne
- chronoselektywna suplementacja witaminowo- mikroelementowa"

BLABLABLA....

Słyszałyście o takiej analizie? Robiłyście? Warto? Fajnie?
Koszt 235zł (w promocji)
Obserwuj wątek
    • minasz Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 16:04
      a w ktorym to sklepie ze zdrowa zywnoscia maja takie cos?
      pojade i sprawdze czy nie kłamiesz kłamczuchu jeden
      • hotally Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 16:06
        w Legionowie na Reymonta 8a
        • hotally Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 16:08
          znalazłam jeszcze coś takiego:
          www.infozdrowie.pl/artykuly/analiza_pierwiastkowa
          • simply_z Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 16:09
            ale ty drzysz o swoje zdrowie ,cuda wianki czyszczenie jelita ,makrobiotyczne diety ....
            • hotally Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 16:17
              W dzisiejszych czasach, gdzie tak na prawdę nie wiesz co jesz, trzeba.
              Ja jestem wielką przeciwniczką farmakologii, więc wolę zapobiegać, niż później wydawać krocie na naturalne leczenie w instytutach zdrowia (bo wolę umrzeć, niż poddać się farmakologicznemu "leczeniu").
              • maitresse.d.un.francais Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 20:11
                bo wolę umrzeć, niż poddać się farmakologicznemu "leczeniu"

Rozumiem, że leki recepturowe nie wchodzą w grę? Do lekarzy nie chadzasz więc, bo jeszcze nie daj Boże coś przepiszą?
              • doral2 Re: analiza pierwiastkowa włosów 05.08.11, 19:53
                hotally napisała:

> W dzisiejszych czasach, gdzie tak na prawdę nie wiesz co jesz, trzeba.
                > Ja jestem wielką przeciwniczką farmakologii, więc wolę zapobiegać, niż później
                > wydawać krocie na naturalne leczenie w instytutach zdrowia (bo wolę umrzeć, niż
                > poddać się farmakologicznemu "leczeniu")..."

gdy przyjdzie twój czas, będziesz cieniej pierdzieć.
                wspomnisz moje słowa.
                • maitresse.d.un.francais Re: analiza pierwiastkowa włosów 05.08.11, 19:57

> gdy przyjdzie twój czas (...)

mniej więcej to samo chciałam napisać, tylko mniej wulgarnie
        • minasz Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 16:09
          aly jestes z legionowa???????
          normalnie porazka :)
          choc mnie to nie dziwi kibice leglej sa w wiekszosci spod warszawy
          • hotally Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 16:14
            masz jakiś kompleks małych miejscowości???
            • minasz Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 16:22
              raczej nie co do legionowa nawet znam tam pare osob w sumie od granic w-wy to pare kilometrow ale jakos mi sie gryzie z toba:)
              • hotally Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 16:26
                Tu mam rodziców i wpadam w odwiedziny.
                • minasz Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 16:34
                  a tak przy okazji chyba jestes zadowolona ze przymkneli starucha za rozboj?????
                  czy moze planujecie jakas akcje protestacyjna?
                  • hotally Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 16:42
                    Tiaa... terrorysta nr1 w Polsce został pojmany. HIP HIP.... HURA!!! Niech żyje Pułtusk.

A poważnie- to była ewidentna klasyczna akcja prowokacyjna. Wymyślili sobie rozbój i postanowili zatrzymać Starucha w miejscu i czasie, żeby sprowokować "kiboli" do zadymy. Wszystko po to, aby w wybiórczej mieć temat zastępczy na kolejne tygodnie. Trzeba jakoś maskować afere marszałkową i inne skandale PO przed wyborami. Gdyby było inaczej i faktycznie chcieliby zatrzymać kogoś za rozbój, zrobiliby to w cywilizowany sposób. Chodziło o to, aby w mediach pisać o tym jak kibole "obchodzą rocznicę Powstania Warszawskiego" itp.
                    Kibice nie dali się sprowokować.
                    • minasz Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 16:50
                      nie sadze zeby policja sobie wymysliła rozboj
                      • hotally Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 17:00
                        A Ja nie sądzę, żeby człowiek, który jest na celowniku matołów takiego się dopuścił.
                        "Dajcie Mi człowieka, a znajdzie się paragraf"... nie pierwszy i nie ostatni raz dochodzi to takich medialnych spekulacji. Pamiętasz w maju? jak wybiórcza trąbiła "Staruch zatrzymany po awanturze w Bydgoszczy" i od razu ekipa tvsren z kamerami pokazują zakutego w kajdanach chłopaka...
                        A prawda była taka, że sam się zgłosił na posterunek z adwokatem, przed komendą został zakuty w kajdamy, zrobili matediał medialny, przesłuchano go i... po 2ch godzinach puszczono.

Zresztą zobacz co się działo w Gorzowie:
                        rmg.fm/2011/08/rocznica-powstania-warszawskiego-obchody-w-gorzowie/
                        • minasz Re: analiza pierwiastkowa włosów 04.08.11, 09:15
                          nie zapominaj ze tvn i po załatwili wam piekny stadion - co ciekawe czesc kibicow legii nie nawidzi tvn czy po a powiniscie byc za to dozgonnie wdzieczni

ja działania tvn i po popieram bo chca sie pozbyc bydła ze stadionów a własnie do tego zmierza walter- super akcja kiedy przymkneli ten tysiac kiboli(moze mniej nie pamietam dokładnie) ktorzy z 40stoma biletami ruszyli na k6 - zwykłe bydło ktore w kupie szło napierdo-lic naszych kibiców (jak ktos ma ochote na trzepanie to sa ustawki i tyle)
                          podobnie popieram przymkniecie starucha (akcja z plaskaczem etc.)

co do jednego masz racje robi sie spektakl medialny i pewne rzeczy sie troche naciaga - ale robi sie to w słusznym celu bydło sie powinno pozamykac i tyle
                      • hotally Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 23:06
                        niezalezna.pl/14156-wrog-tuska-aresztowany-za-rozboj
    • bar.anek Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 16:09
      Ja robiłem 3 takie testy, dla tego z głowy spod pachy i łonowego wyszły 3 rózne wyniki
      • kpiarz Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 16:13
        Dla pewności było jeszcze z dupy rwać ;-D
        • bar.anek Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 16:15
          kasy zabrakło, chciałem połączyć z tym spod pachy ale klej nie łapał za dobrze
    • kpiarz Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 16:13
      Tobie to pewnie wyszłoby dużo GADOLINU...
    • best.yjka Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 16:21
      Znajoma robiła 4 lata temu. Powiedzieli jej, ze ma rzucić alkohol i papierosy oraz przestać farbować włosy, to może coś więcej następnym razem powiedzą. Jak nie masz co robić z kasą, to wpłać jakąś kwotą na głodujące dzieci w afryce.
      • hotally Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 16:28
        a dlaczego w Afryce? W Polsce mamy wystarczająco dużo głodujących, biednych rodzin i wolę im pomagać.

Ja nie piję i nie palę, włosów też nie farbuję...
        wyczytałam jeszcze, że pomaga określić na jakie choroby jesteś narażona.
        • best.yjka Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 17:16

> wyczytałam jeszcze, że pomaga określić na jakie choroby jesteś narażona.

Tak samo jak na podstawie horoskopu czy czytania z fusów herbacianych.
          • to.niemozliwe Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 22:18
            Skad to wiesz?
            • best.yjka Re: analiza pierwiastkowa włosów 04.08.11, 17:39
              Na podstawie horoskopu, że na nerki będę chorować. Wszystkie wagi tak mają :) A i tak umrę na raka. 75 - 80% prawdopodobieństwo. na podstawie chorób które występowały w rodzinie. Wiem to od lekarza.
    • mrsnice Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 17:03
      musisz się teraz nie depilować przez dłuższy czas, żeby próbki były wiarygodne!
      O ile nie usunęłaś owłosienia na zawsze, bo tak, to nici z badań.
    • chersona Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 19:13
      znajoma sobie robiła. próbki wysyłała do laboratorium w Łodzi. Po miesiącu przesłali jej grubą książkę - analizę stanu włosów, zalecenia - dieta, pierwiastki do uzupełniania. czego we włosach za mało, czego za dużo. że ma jeść tyle fasoli, tyle orzechów, tyle sezamu, żeby uzupełnić braki. Tobie, Hotally, chce się nad sobą pracować. masz na to czas, środki i sprawia Ci to przyjemność. z drugiej strony, jeśli nie masz problemów z włosami, to chyba badanie mija się z celem.
      • lonely.stoner Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 19:26
        no ale to glupie jest, bo wlos rosnie iles tam cm na miesiac, ta najnowzsza czesc- z ostatniego miesiaca bedzie najmlodsza czesc wlosa ,zaraz przy skorze glowy. Chyba nie beda tego wlosa badac cm po cm?? Wtedy tylko by ustalili jaka masz diete, czy palisz marihuane, itd. Jesli nie, to jakies oszustwo. Pewnie badaja caly wlos i g..no sie mozna dowiedziec, moze o tym co sie robilo pol roku temu.
        • lacido Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 21:53
          też mi się rzuciło w oczy, że ta najstarsza część włosa to może być mocno nieaktualna ;)
          • hotally Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 22:04
            Oni badają tylko 4cm włosa od nasady.
            • grassant Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 22:17
              pamiętaj, ze włos nie moze być farbowany, lakierowany, żelowany czy pokryty/nasycony czymkolwiek innym.
    • vandikia Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 21:31
      dzisiaj przeczytałam fajny ale mocny tekst w czyjejś rozmowie
      " i tak pójdziesz do piachu, najwyżej dobrze zdiagnozowana"
      • grassant Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 22:18
        achu, achu i do piachu :)
    • devilyn Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 22:04
      Ja się przymierzam ale muszę zapuścic włosy na dole, bo u gory mam farbowane :>
      • grassant Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 22:20
        devilyn napisała:

> Ja się przymierzam ale muszę zapuścic włosy na dole...

4cm! na nogach, czy pod majtami?
        • devilyn Re: analiza pierwiastkowa włosów 04.08.11, 12:26
          Na nogach jest 0mm :>
    • wartosc.energetyczna Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 22:50
      ależ ciebie łatwo ostrzyc, wystarczy podrzucić ulotkę w której gęsto od "mikroelementów", "ekologicznych minerałów", "tendencji chorobowych"... a ty już wyciągasz portfel :)
      • lacido Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 22:55
        wcale nie tak łatwo, pyta wcześniej na forum ;)
        • wartosc.energetyczna Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 23:06
          lacido napisała:

> wcale nie tak łatwo, pyta wcześniej na forum ;)

o czyszczenie jelita chyba nie pytała
          • lacido Re: analiza pierwiastkowa włosów 03.08.11, 23:10
            oj chyba były wątki i o tym :)

najpierw takie zajawki o oczyszczaniu organizmu o metodach itp
    • soulshunter2 moja propozycja 04.08.11, 08:37
      aluh, ja mam leczniczy wzrok ekologiczny. Jak sie na kogos popatrze, to ten ktos od razu ma oczyszczony organizm i odmlodnieje o 10 lat. Jesli popatrze sie na nagie cycki, to efekt sie wzmacnia i kobieta odmlodnieje o 15 lat. Koszt to jedyne 499,99zl za 1 seans. Do calkowitego efektu leczniczego potrzeba 3 seansow. Zglaszaj sie na maila bo terminaz mam napiety do granic mozliwosci.
      • alpepe Re: moja propozycja 04.08.11, 17:49
        o, widzę, że kolega to studiował tam, gdzie ten znachor od leczenia seksem.
    • balbina_alexandra Re: analiza pierwiastkowa włosów 05.08.11, 12:18
      Ja robiłam, strasznie dawno temu - 8, 10 lat? Wtedy była to nowość, i takie badania robiono tylko w Łodzi. Byłam po chorobie, ciężkim rzucie depresji, wychudła i straciłam bardzo dużo włosów - a wtedy nosiłam długie. Jadłam witaminy garściami, chodziłam na zabiegi ale włosy wypadały mi naprawdę długo (schudłam do czterdziestu parę kg, więc właściwie sama sobie byłam winna). Zrobiłam te badanie, analiza wyników to całkiem pokaźnych rozmiarów książeczka - całkiem fajne, kolorowe wykresy, obok normy, łatwo się zorientować, w drugiej części informacje odnośnie diety, co i jak itd. Pamiętam, że miałam skrajne niedobory wszystkiego mimo łykania piguł oprócz jednego pierwiastka: chromu. Był to akurat czas, kiedy chrom robił furorę jako specyfik na zmniejszenie apetytu. Zastanowiło mnie to, dlaczego akurat chromu mam tak dużo, potem jeszcze mój lekarz powiedział mi, że tak naprawdę niedobory chromu zdarzają się b. rzadko.
      Ogólnie uświadomiło mi to bezsens łykania tabletek witaminowych, skoro po 3 miesiącach nadal byłam niedożywioną anemiczką.
      • hotally byłam i... 05.08.11, 12:33
        nie zrobiłam.

Po konsultacji z panią, która pobierała włosy do badania (wysyłają do laboratorium w Łodzi) doszłam do wniosku, że w Moim przypadku nie ma sensu, bo nic nowego Mi to nie da.
        Pokazywała Mi książeczkę z analizą i doborem diety, ale dieta którą Ja stosuję jest najlepsza na świecie, więc bez sensu... pierwiastków metali ciężkich raczej też nie mam w nadmiarze, bo się oczyszczam, dodatkowo zażywam suplementy i jedzenie, które je wiążą, nie stosuję pasty do zębów z fluorem itp.
        Koleżanka chciała zrobić coś takiego dziecku, ale podobno matki dzieci z autyzmem odradzają badań w PL, lepiej wysłać próbkę do Stanów (koszt ok 400zl) tam analiza jest lepsza, dostaje sie wiecej materialow i porad.
        • jansen25 Re: byłam i... 05.08.11, 20:52
          hotally napisała:
          >bo nic nowego Mi to nie da<
          >w Moim przypadku <

Dlaczego piszesz o sobie wielką literą?
          • timetotime Re: byłam i... 05.08.11, 20:54
            jansen25 napisała:

> hotally napisała:
            > >bo nic nowego Mi to nie da<
            > >w Moim przypadku <
            >
            > Dlaczego piszesz o sobie wielką literą?

To takie zaburzenie, nie drąż, daj spokój...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka