Dodaj do ulubionych

kobieta MUSI...

07.08.11, 23:02
Niby kobiety są wolne, głosować możemy, do szkoły chodzimy itd. ale resztki niewolniczej mentalności jeszcze w nas są. Założenie mini i olbrzymiego dekoltu tego nie zatuszuje. Jeżeli zakładam mini to nie dlatego że muszę dobrze wyglądać, ale dlatego, że chcę. Jeżeli uczę się gotować to nie dlatego , że będę musiała gotować obiady mężowi, ale dlatego , że chcę się tego nauczyć. Wciąż matki, ciotki, koleżanki powtarzają innym kobietom, że musisz to musisz tamto i w głowach tych córek im są starsze tym częściej pojawia się myśl, że wolałyby być facetami. Wszystko byłoby ok gdyby nie to musisz, powinnaś... Mam wrażenie, że kobiety same to nakręcają.
Obserwuj wątek
    • jan_hus_na_stosie Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:04
      mężczyzna też wiele rzeczy "musi", no ale co zrobić, takie życie :)
    • six_a Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:08
      co?
      zreeesztą, aktualnie rozważam walnięcie się pałką kurczaka albo utopienie w sosie z marchewką, co radzicie?
      • jan_hus_na_stosie Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:11
        radzimy być sympatyczniejszą ;)
        • six_a Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:22
          nieeeno, sympatyczna to MUSI być twoja narzeczona.
          ja nie muszę.
      • rozczochrany_jelonek Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:12
        musisz sobie wybić takie pomysły z głowy sixa , najlepiej pałką :)
        • six_a Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:22
          mogę pożyczyć udko?
          masz ładniejsze niż kurczak.
          • rozczochrany_jelonek Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:40
            mogę pożyczyć szpicrutę :)
            ale takie smaganie się samotne to nieciekawe jest ;)
            • six_a Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:42
              żabie udko do cholery:)

> ale takie smaganie się samotne to nieciekawe jest ;)
              sprawdziłeś to mam nadzieję, bo nie chce mi się powtarzać nieudanych eksperymentów.
              • rozczochrany_jelonek Re: kobieta MUSI... 08.08.11, 00:29
                pociąg do żabich członków to jest niezły hardkor :D

> sprawdziłeś to mam nadzieję, bo nie chce mi się powtarzać nieudanych eksperymen
                > tów.

musisz próbować , kiedyś się uda ;)
                • six_a Re: kobieta MUSI... 08.08.11, 00:34
                  to żaba ma członek? muszę iść na wikipedię. dokształcić się.

> musisz próbować , kiedyś się uda ;)
                  nie uda, tylko udka.
      • wersja_robocza Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:12
        six_a napisała:

> co?
        > zreeesztą, aktualnie rozważam walnięcie się pałką kurczaka albo utopienie w sos
        > ie z marchewką, co radzicie?
        >

Nie musisz. Nie musisz walić się żadna pałką. Wybij to sobie głowy.
        • rozczochrany_jelonek Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:14
          sorry byłem pierwszy :P
          • wersja_robocza Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:19
            Gratuluję.;)
    • hotally Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:11
      no i?
      ciesz sie, ze nie musisz rąbać drewna do kominka.
      • wersja_robocza Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:13
        hotally napisała:

> no i?
        > ciesz sie, ze nie musisz rąbać drewna do kominka.
        >

Ty też nie musisz, prawda?
        • hotally Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:16
          Oczywiście, jestem kobietą i rąbanie drewna/ dźwiganie ciężarów/ wiercenie w ścianach to są męskie czynności.
          Naturalne jest, że w świecie istnieje podział na czynności damskie i męskie, głupie feministki wmawiają inaczej (czyli: że kobieta ma pracować, rodzic dzieci, pracowac w domu za siebie i męża itd), ale to nic. Kiedyś to padnie i nastąpi piękny powrót do normalności.
          • wersja_robocza Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:18
            hotally napisała:

> Oczywiście, jestem kobietą i rąbanie drewna/ dźwiganie ciężarów/ wiercenie w śc
            > ianach to są męskie czynności.
            > Naturalne jest, że w świecie istnieje podział na czynności damskie i męskie, gł
            > upie feministki wmawiają inaczej (czyli: że kobieta ma pracować, rodzic dzieci,
            > pracowac w domu za siebie i męża itd), ale to nic. Kiedyś to padnie i nastąpi
            > piękny powrót do normalności.
            >

Buahahah i pisze to lalka, która sama przetykała swój zlew. A to przecie wybitnie męska czynność, czyż nie księżniczko?;)
            • hotally Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:20
              No dobra... masz Mnie!
              i nie swój tylko koleżanki, bo podobno Moje buraki zatkały, więc chciałam zaoszcczedzic 150zeta.
              • wersja_robocza Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:22
                I co? Rączki odpadły? Korona spadła?
                • hotally Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:23
                  tak :(
                • six_a Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:24
                  w owej strasznej chwili została feministką:)
          • wartosc.energetyczna Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:18
            hotally napisała:

> Oczywiście, jestem kobietą i rąbanie drewna/ dźwiganie ciężarów/ wiercenie w śc
            > ianach to są męskie czynności.
            > Naturalne jest, że w świecie istnieje podział na czynności damskie i męskie, gł
            > upie feministki wmawiają inaczej (czyli: że kobieta ma pracować, rodzic dzieci,
            > pracowac w domu za siebie i męża itd), ale to nic. Kiedyś to padnie i nastąpi
            > piękny powrót do normalności.
            >

feministki wmawiają kobietom że mają pracować za siebie i męża?
            • grzeczna_dziewczynka15 Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:22
              Tak Ally wierzy, bo jej Korwin Mikke powiedział.
            • hotally Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:23
              a który facet mówi do kobiety, po urodzeniu dziecka "kochanie, zajmij się domem i wychowaniem dziecka do 5go roku życia, Ja się o wszystko zatroszczę..."
              • wartosc.energetyczna Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:28
                hotally napisała:

> a który facet mówi do kobiety, po urodzeniu dziecka "kochanie, zajmij się domem
                > i wychowaniem dziecka do 5go roku życia, Ja się o wszystko zatroszczę..."
                >

ale ja pytałam: czy feministki wmawiają kobietom że mają pracować za siebie i męża?
                • hotally Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:31
                  Tak, każą wykonywac męskie czynności. Sixa powiedziala, ze przepychanie rury w zlewie to feminizm!
                  • wartosc.energetyczna Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:32
                    hotally napisała:

> Tak, każą wykonywac męskie czynności. Sixa powiedziala, ze przepychanie rury w
                    > zlewie to feminizm!
                    >

jeśli już tak mówią to pewnie każą też facetom wykonywać babskie czynności, nie sądzisz?
                    • hotally Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:39
                      tylko po co?
                      • wersja_robocza Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:40
                        hotally napisała:

> tylko po co?
                        >

By obnażyć twoją ignorancję?
                        • hotally Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:41
                          to jest nienaturalne.
                          • wartosc.energetyczna Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:42
                            hotally napisała:

> to jest nienaturalne.
                            >

nienaturalny to jest ponton zamiast ust
                            • wersja_robocza Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:43
                              Dla równowagi' policzki też zostały uwypuklone.
                          • wersja_robocza Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:45
                            Fajna maskotka jesteś.;)
                  • grzeczna_dziewczynka15 Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:34
                    Może żartowała, co?
                • wartosc.energetyczna errata 07.08.11, 23:31
                  wartosc.energetyczna napisała:

> hotally napisała:
                  >
                  > > a który facet mówi do kobiety, po urodzeniu dziecka "kochanie, zajmij się
                  > domem
                  > > i wychowaniem dziecka do 5go roku życia, Ja się o wszystko zatroszczę...
                  > "
                  > >
                  >
                  > ale ja pytałam: czy feministki wmawiają kobietom że mają pracować w domu za siebie i m
                  > ęża?
                  >
              • grzeczna_dziewczynka15 Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:28
                Z taką częstotliwością mówią, jak przez wieki. Większość kobiet odkąd nastał feudalizm harowała w polu od rana do wieczora. A dzieci też pracowały, jak tylko były zdatne do roboty.
                • grzeczna_dziewczynka15 Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:32
                  Aha, z nastaniem epoki kapitalizmu, część kobiet zaczęła pracować w fabryce od rana do wieczora.
                  Fajnie pomarzyć o takiej normalności, nie Ally?
                  Ja wolę moją nienormalność.
                  • hotally Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:42
                    przepraszam, a teraz kobiety nie pracują od rana do wieczora w fabrykach?
                    • grzeczna_dziewczynka15 Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:52
                      Tak słonko, ale na mniejszą skalę. I nie jest to wina feministek.
                      Zasługa feministek jest to, że kobiety mają coraz dłuższe urlopy macierzyńskie, bezpieczeństwo zatrudnienia, nawet po tych 5-ciu latach wychowawczego, zasiłki macierzyńskie i na dzieci, coraz lepsze warunki rodzenia itd.
                      • grzeczna_dziewczynka15 Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:55
                        A propos fabryk, to dzięki feministkom kobiety mogą znaleźć gdzie indziej zatrudnienie, a nie tylko w fabryce, albo w polu, bo WOLNO nam iść na uniwersytet i zdobyć kwalifikacje. Bo wcześniej, jak było normalnie, to tylko mężczyznom wolno było się kształcić i mieć fajne prace, a kobietom pozostawała praca fizyczna. TO były czasy, kiedy mężczyźni szanowali "słabą" płeć.
                      • wartosc.energetyczna Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:55
                        grzeczna_dziewczynka15 napisała:

> Tak słonko, ale na mniejszą skalę. I nie jest to wina feministek.
                        > Zasługa feministek jest to, że kobiety mają coraz dłuższe urlopy macierzyńskie,
                        > bezpieczeństwo zatrudnienia, nawet po tych 5-ciu latach wychowawczego, zasiłki
                        > macierzyńskie i na dzieci, coraz lepsze warunki rodzenia itd.

hotally będzie rodziła naturalnie, w kapuście
                        • grzeczna_dziewczynka15 Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:59
                          No i odrzuci becikowe, zasiłki, urlop macierzyński itd, jako wstrętnie feministyczne i komunistyczne;>
                          • scibor3 Re: kobieta MUSI... 08.08.11, 19:45
                            Giertych patronem polskiego feminizmu? Podoba mi się!
              • kora3 zdziwiłabyś się, sporo 08.08.11, 18:49
                wcale nie brak facetów, którzy umieja zarabiac na kobiete i dzieci i chcą, zeby żona/partnerka była w domu i zajmowała się nim:)

Osobiscie znam kilku takich - są moimi kolegami ze studiów. Kwestia dopasowania - zwiazali się z takimi kobietami, które własnie tego oczekiiwały i wszystkim jest dobrze. Nie, nie są to zaniedbane kury domowe po jakimś zmeczonym prywatnym licencjacie, tylko dszieczyny po porzadnych studiach, dbajace o siebie.
                Mnie taki model nprzerazałby, ale one tego chciały i takich facetów, którzy oczekują bycia tylko i wyłącznie stazzniczką domowego ogniska wybrały. Mocno uogólniasz i masz b. złe ogólne zdanie o facetach.

Uwazasz, ze kazdy goni swą kobiete do pracy? na serio? Dzwne. Nie zniosłabym faceta (jako mego partnera)(, który nie dałby mi pracować, po prostu się pozegnalibyśmy, ale z drugiej strony wie4,m, ze gdybym nie chciała pracowac, albo nie mogła mój facet na pewno nie robiłby z tego problemu.
          • znana.jako.ggigus ally, zlotko, nie pisz 07.08.11, 23:20
            glupot o feminizmie, bo nie masz o nim pojecia
            pisz o rowerach, pieskach i bluzkach z koronka, znasz sie na nich
            • hotally Re: ally, zlotko, nie pisz 07.08.11, 23:22
              wiem, że ich nie lubię i wystarczy!

dobranoc
              • grzeczna_dziewczynka15 Re: ally, zlotko, nie pisz 07.08.11, 23:23
                No zazwyczaj nie lubi się tych, co skłaniają do myślenia, bo ono, wbrew porzekadle, boli.
                • hotally Re: ally, zlotko, nie pisz 07.08.11, 23:25
                  to fajnie masz...
                • znana.jako.ggigus nie ma co za duzo wymagac 07.08.11, 23:25
                  feministki draznia, bo sa, kuna jakies inne, ale zeby do tego jeszcze sklanialy do myslenia??
                  no skandal
              • znana.jako.ggigus nie musisz kogos lubic 07.08.11, 23:24
                wystarczy ze milczysz, jak nie masz nic do powiedzenia. To sie nazywa inteligente milczenie, ta moda tez kiedys zawita do Konstancina czy gdzie tam mieszkasz (lub bywasz)
              • six_a Re: ally, zlotko, nie pisz 07.08.11, 23:25
                ejno, podaj mi linka do tego małolata wsadzonego do więźnia na miesiąc za wniesienie piwa na stadion.
                • hotally Re: ally, zlotko, nie pisz 07.08.11, 23:34
                  proszę
                  • six_a Re: ally, zlotko, nie pisz 07.08.11, 23:45
                    ech:)
                    alusiu, a wiesz, co to kara ograniczenia wolności? w przeciwieństwie do kary pozbawienia wolności?
                    to doczytaj i odetchnij głęboko, nikt nikogo nie zamknął do pierdla:)
                  • wersja_robocza Re: ally, zlotko, nie pisz 07.08.11, 23:46
                    Ally, czy ja dobrze kojarzę, ze jesteś zwolenniczką kary śmierci?
                    • hotally Re: ally, zlotko, nie pisz 07.08.11, 23:50
                      Dla morderców TAK.
                      Czyli jeśli ktoś planuje kogoś zabić niech wie co go za to czeka.
                      • wersja_robocza Re: ally, zlotko, nie pisz 07.08.11, 23:53
                        To skoro śmierć może być karą za jakieś przewinienie, to za inne złamanie prawa czyli złamanie zakazu wnoszenia alkoholu na stadion może być miesiąc w pierdlu i prace społeczne, tak(pomijając czy koleś odsiedział chociaż jeden dzień z tej kary)?
                        • six_a Re: ally, zlotko, nie pisz 07.08.11, 23:58
                          on nie dostał żadnego miesiąca w pierdlu, bo za takie duperele nie dają takich kar.
                          • wersja_robocza Re: ally, zlotko, nie pisz 08.08.11, 00:02
                            No wiem, ale ally może nadal nie wie. Ally chyba niewiele wie.
                          • hotally Re: ally, zlotko, nie pisz 08.08.11, 00:04
                            jeśli nie będzie odrabiał prac społecznie idzie siedzieć na miesiąc.
                            • six_a Re: ally, zlotko, nie pisz 08.08.11, 00:15
                              to niech zapie..., nie będzie siedział.
                              a na razie nie siedzi i nie bardzo mi się chce wierzyć, by tak łatwo to zamieniali.
                        • hotally Re: ally, zlotko, nie pisz 08.08.11, 00:09
                          jesli chcesz utrzymywac miesiąc jakiegoś pijaka, to rób to na swój koszt, a nie innych podatników.
                          • wersja_robocza Re: ally, zlotko, nie pisz 08.08.11, 00:13
                            Taniej wyjdzie uśpić.
                            • hotally Re: ally, zlotko, nie pisz 08.08.11, 00:21
                              No cóż, mam nadzieję, że to nie są wartości, które wyniosłaś z domu rodzinnego.
                              Dobranoc
                  • hotally Re: ally, zlotko, nie pisz 07.08.11, 23:47
                    aha... i z bieżących spraw o kibolach jeszcze to polecam:
                    lobuz.sportifo24.pl/330,filmik-z-sobotniej-prowokacji-policji-w-bialymstoku
              • best.yjka Re: Breivik też jest antyfeministą 08.08.11, 15:42
                gadzilla.pl/ludzie/Anders-Breivik-o-kobietach.html
                Gratuluję wspólnych poglądów z psychopatą.

• sumire Re: kobieta MUSI... 08.08.11, 11:36
            Ty nadal nie dopuszczasz do siebie świadomości, że gdyby nie głupie feministki, zamiast przesiadywać na forum, płukać jelita i jeździć po świecie za reprezentacją, karmiłabyś właśnie piersią piąte dziecko, stojąc przy garach?
            czym jest ta normalność, do której tak tęsknisz? bo feministki wywalczyły kobietom również możliwość leżenia i pachnienia.
    • berta-death Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:13
      Na straży patriarchatu zawsze stały kobiety. I to się niewiele zmieniło.
      • jan_hus_na_stosie Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:14
        kobieta kobiecie wilkiem? ;)
        • well_ness Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:18
          spojrzcie sobie na watek super laski prawie kazda dziewczyna ktora sie wypowiada zaznacza ze nie jest brzydula. Tak jakby bylo oczywiste ze kiedy jest się brzydula to jest sie zazdrosna o urode innych kobiet. To taz pokazuje jak kobiety sa wobec siebie i siebie nawzajem okrutne.
          • cowgirl_ride Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:22
            Niektórzy ludzie tacy są, nie ma znaczenia czy to facet czy baba.
            A swoją drogą, w sieci każdy jest piękny i bogaty. Tego się nie da, łatwo, sprawdzić. Niektórzy opowiadają jacy są inteligentni. To, akurat, mozna zweryfikować po postach:)
      • cowgirl_ride Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:18
        Ktoś MUSI stac na straży, kiedy zdobywcy świata śpią albo sie popiją :D
    • akle2 Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:15
      Musisz to tylko umrzeć, resztę możesz.
    • szanim Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:16
      wolałyby byc facetami tzn kim?
      mordercami? wojownikami????????
      • hotally Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:17
        a kobieta nie może być mordercą? :)
    • szymizalogowany [...] 07.08.11, 23:20
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • triismegistos Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:50
      To co muszę to dopić piwo i spakowac torbę, bo bladym świtem wyjeżdżam... Chyba, ze zaśpię i będę musiała jechać po południu.
    • marguy Re: kobieta MUSI... 07.08.11, 23:58
      well_ness napisała:

> Niby kobiety są wolne, głosować możemy, do szkoły chodzimy itd. ale resztki n
      > iewolniczej mentalności jeszcze w nas są. Założenie mini i olbrzymiego dekoltu
      > tego nie zatuszuje. Jeżeli zakładam mini to nie dlatego że muszę dobrze wygląda
      > ć, ale dlatego, że chcę. Jeżeli uczę się gotować to nie dlatego , że będę musia
      > ła gotować obiady mężowi, ale dlatego , że chcę się tego nauczyć. Wciąż matki,
      > ciotki, koleżanki powtarzają innym kobietom, że musisz to musisz tamto i w głow
      > ach tych córek im są starsze tym częściej pojawia się myśl, że wolałyby być fac
      > etami. Wszystko byłoby ok gdyby nie to musisz, powinnaś... Mam wrażenie, że kobiety same to nakręcają.

Ty masz wrazenie, ja jestem o tym przekonana.
      Malo tego, wbrew wszelkim pozorom, co najmniej dwa - trzy pokolenia kobiet w Polsce, cofnely sie w rozwoju.
      Zarowno matki jak i corki daly sie zniewolic "muszeniu". Niewiele potrafi byc soba, zachowac indywidualne cechy i nie poddawac sie presji spolecznej.

Co do bredzenia hotalusi na temat kladzenia kafelkow i meskich zajec, to jak zwykle, biedactwo, myli w swej nijakiej glowinie pojecia, biorac kobiety zaradne za feministki.
    • alpepe Re: kobieta MUSI... 08.08.11, 00:06
      tak, kurko, bo mężczyźni to nic nie muszą.
    • lolcia-olcia Re: kobieta MUSI... 08.08.11, 07:53
      po co się tak spinać, bądź sobą i rób to na co masz ochotę
      • jan_hus_na_stosie2 Re: kobieta MUSI... 08.08.11, 11:44
        lolcia-olcia napisała:

> po co się tak spinać, bądź sobą i rób to na co masz ochotę

no ja mam ochotę iść do domu, ale w pracy jestem i nie mogę :/

• nglka Re: kobieta MUSI... 08.08.11, 08:17
      Hm, po części z pewnością tak jest - że kobiety same to nakręcają - ale możesz się temu nie poddać.
      Mnie nakręcał tato - nie poddałam się temu podejściu. Mój związek jest związkiem partnerskim; związek moich rodziców po części również ale u Nich jednak dało się poznać resztki stwierdzeń, że są pewne dziedziny typowo kobiece i typowo męskie wcale nie ze względu na predyspozycje, które raczej bardziej zostały wymyślone niż faktycznie istniały / istnieją.
      Z politowaniem patrzę na każdego i każdą, którzy twierdzę, że kobieta powinna [...] a mężczyźnie nie przystoi [...].
      • jan_hus_na_stosie2 Re: kobieta MUSI... 08.08.11, 11:49
        nglka napisała:

> Z politowaniem patrzę na każdego i każdą, którzy twierdzę, że kobieta powinna [
        > ...] a mężczyźnie nie przystoi [...].

mężczyźni do prasowania pościeli a kobiety na traktory!

• nglka Re: kobieta MUSI... 08.08.11, 12:32
          jan_hus_na_stosie2 napisał:

> mężczyźni do prasowania pościeli a kobiety na traktory!

Podstawowe pytanie: CZEMU NIE?
    • e-droczek Re: kobieta MUSI... 08.08.11, 11:34
      Jakby faceci też nie mieli takich "nauk" w stylu. bo musisz...
    • wez_sie kobieta musi przede wszystkim wygladac 08.08.11, 11:55
      na reszte mozna przymknac oko.

zazwyczaj to te nieatrakcyjne sie staraja, troszcza i pieszcza i to az nadto.
      nie dziwne. w koncu robia wszystko, by utrzymac partnera.

te atrakcyjne (bardzo atrakcyjne) nie musza tak naprawde nic, a i tak wszyscy sie nimi zachwycaja.

zdecydowanie wole te atrakcyjne.
      • jan_hus_na_stosie2 Re: kobieta musi przede wszystkim wygladac 08.08.11, 11:59
        jak ty mało wiesz o życiu :)

• wez_sie Re: kobieta musi przede wszystkim wygladac 08.08.11, 12:44
          mysle, ze odrobine wiecej od ciebie
        • kora3 A ja mysle, ze ma wiecewj wqiedzy, niż ty Jasku 08.08.11, 20:27
          i nie chodzi wcale o to,, ze musi być pustym gosciem dla którego TYLKO wygląd się l;iczy, ale ... no liczy się ogólnie. Brzydka, czy ogólniej zakomompleksiona kobieta cały czas stara sie o mezczyzne. O te ładną i pewnas iebie oni soie starają. Te pierwsze "biora" cxi, którzy albo naprawde nie mają szans u tych ładniejdszych i lepiej ustawionych, albo mają takie przekonanie. I dokładnie tak samo w drugą strone to dsziała.
    • kaban2007 Re: kobieta MUSI... 08.08.11, 12:22
      well_ness napisała:

> Niby kobiety są wolne, głosować możemy, do szkoły chodzimy itd. ale resztki n
      > iewolniczej mentalności jeszcze w nas są. Założenie mini i olbrzymiego dekoltu
      > tego nie zatuszuje. Jeżeli zakładam mini to nie dlatego że muszę dobrze wygląda
      > ć, ale dlatego, że chcę. Jeżeli uczę się gotować to nie dlatego , że będę musia
      > ła gotować obiady mężowi, ale dlatego , że chcę się tego nauczyć. Wciąż matki,
      > ciotki, koleżanki powtarzają innym kobietom, że musisz to musisz tamto i w głow
      > ach tych córek im są starsze tym częściej pojawia się myśl, że wolałyby być fac
      > etami. Wszystko byłoby ok gdyby nie to musisz, powinnaś... Mam wrażenie, że kob
      > iety same to nakręcają. Masz rację...nawet nogi też same rozkładają:)

• kora3 E tam, ja nic nie muszę :) 08.08.11, 15:08
      Jesli ktoś ma przeswiadczenie , ze musi, to widać tak ma. Ja nie mam i nigdy nie mialam :)
      Matkę mam na szczęście normalna, a ewentuwalne gadki innych ludzi w stylu "musisz dla faceta" , nie byly jakieś nagminne, ale jakies tam były, zabijałam smiechem i ... wyszło na moje :)
    • kochanic.a.francuza Re: kobieta MUSI... 08.08.11, 19:02
      ja tam nigdy nie syszalam ani od matki ani od innych kobiet, ze cos musze.
      I dlatego u mnie maz wstaje zrobic sniadanie, a nie ja.
      Trzeba zaczac cenic bardziej wlasna matke...
      • kora3 Wiesz, a ja słyszałam takie głupoty 08.08.11, 19:07
        nie od matki:0 a np. od kolezanek. W głowie im sie niektórym nie miesciło, nawet to. ze potarfie powiedziec mojemu facetowi "nie moge gadac kochanie" i odłozyc sluchawke. Niektóre babki uwazaja, ze jak jest facet, to trza go hoołubić nad zycie, bo sobie pójdzie hehe
        • kochanic.a.francuza Re: Wiesz, a ja słyszałam takie głupoty 08.08.11, 19:15
          Serio???
          ja nie znam ani jedej, albo sie przede mna nie przyznaja?
          • kora3 Re: Wiesz, a ja słyszałam takie głupoty 08.08.11, 19:29
            nop ja znam takie dqwie, co twierdzą, ze "zwiazewk trzeba szanowac":) Owo poszanowanie opiera sie głownie na wiernopoddaństwie, ale widac tak lubią. Tylko dlaczego uwazaja to za obligo?
            • lonely.stoner Re: Wiesz, a ja słyszałam takie głupoty 08.08.11, 20:48
              ja takich herezji wysluchiwalam glownie od mojej babci (kobiety starszej daty), chociaz znam pare rowiesniczek ktore maja podone poglady, ale nie przesadzajmy, wiekszosc ludzi (kobiet i mezczyzn) jednak zyje normalnie, nie sa niewolnikami jakis przesadow, stereotypow etc tylko zyja tak zeby im bylo dobrze. Takie kurczowe trzymanie sie zasad z poprzedniej epoki nikomu nie wychodzi na dobre, i wiedza to za rowno faceci i jak i babki.
              • kora3 Dokładnie masz rację :) 08.08.11, 20:54
                Takie stereotypy pokutują wsród starsszego moze pokolenia (nie zwasze) a takze wsród jakiś zakompleksionych kobitek. I tyle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka